25.02.09
15:08
Здравейте.Въпросът ми е следния - Пия протеин на американ спортс .. в тренировъчен ден по 4 дози по 28 грама , а в нетр. 3 дози ... пия също и креатин(марката е inner armor) 5gr преди и след тренировка.Целта ми е покачване на ММ(много трудно качвам, но въпреки това не съм ЗА ВВД) с максимално малко мазнини.Има ли смисъл да пия и амино-киселини , ако да - какви ? ВСАА или комплексни , по колко грама на ден трябва да приемам , и на коя марка бихте ми препоръчали в съотношение цена/качество.Още нещо - имам проблеми при поглъщане на хапове и предпочитам ако са хапчета да са от по-малките желатинови или на прах.
Благодаря Ви предварително
За мен - 66кг,18г,175 см,1 година в залата
слаб ми се виждаш .. 66 килограма на тоя ръст са много малко , минавай на ВВД , дори и да качиш малко мазно след това ще го изчистиш ... аз също взимам креатин+АСН амеръкън, но сега ще спирам монохидрата .. доволен съм . .с яка диета всичко става ... иначе по въпроса чувал съм че при взиматено на добра суроватка , по добре е да се взима ВСАА .
Препоръчително е да взимаш и БЦАА, но не е гарантирано, че ще има ефект.
В твоя случай приема на БЦАА като добавка не са ключов фактор, а по-скоро доброто хранене, високо протеиново, мазно и въглехидратно.
Ами да няма да ти навредят.Комбенирани или БЦАА и 2-то ватианта 6те ти се отрязят добре.аз пих пил комплексните амникисилини преди и след тренировка и бих спестил протеина малко,аминотата бързо се усвояват те са подобни на спрватъ4ен протеин. Ако вземе6 БЦАА преди и след по 5 грама и те неса ло6 вариант.Даже ако протеина които пие6 тие сорват4ен,аз бих взел БЦАА.
25.02.09
19:20
казано от Николаи на 25.02.09, 18:55:
Ами да няма да ти навредят.Комбенирани или БЦАА и 2-то ватианта 6те ти се отрязят добре.аз пих пил комплексните амникисилини преди и след тренировка и бих спестил протеина малко,аминотата бързо се усвояват те са подобни на спрватъ4ен протеин. Ако вземе6 БЦАА преди и след по 5 грама и те неса ло6 вариант.Даже ако протеина които пие6 тие сорват4ен,аз бих взел БЦАА.
Не мисля, че протеина, който пие е “сорват4ен”. Ти няма да се научиш ей. Даже няма да споменавам правописните грешки...
По темата - по-добре комплексни аминокиселини - Amino 2222 на ON.