07.03.09
09:02
Така тренирал съм около половин година , след това се контузих много лошо 3 месеца не тренирах и сега вече от около месец пак съм в залата и се опитвам да вляза във форма отново... та реших да си взема някво протеинче бюджета ми е... да кажем че мога да си позволя по 150лв на месец за протеин и доста се колебая.Едното нещо, което си харесах е silabg.com/bg/product/detail/bid/1/id/176/page/3/OPTIMUM%20NUTRITION-100%20%%20WHEY%20PROTEIN%20GOLD%20STANDART .В нашия фитнес го продават и цената му е 135 лв(добра ли е?)
другото ( цената не е ли съмнително ниска ?) silabg.com/bg/product/detail/cid/11/id/1152/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0%B8/AMERICAN%20SPORTS%20NUTRITION-BARGAIN%20WHEY
или пък това silabg.com/bg/product/detail/cid/11/id/1150/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0%B8/AMERICAN%20SPORTS%20NUTRITION-AMERICAN%20WHEY
Приемам всякакви предложения за протеини, целта ми е да кача горе долу чиста мускулна маса.И ако може някой да изясни как е най-добре да се пие-сутрин и след тренировка? И дали може вечер, разтворен в мляко за преди лягане.
“American Whey - Суроватъчен протеин изолат; 100% натурален!; Номер 4 по-продажби в САЩ на препоръчителна цена от 40$; Награда за най-добър вкус - 2006г.” 40$ не е ли супер завишена цената ??? или е 40$ за по-малка разфасовка? А иначе за другите протеини какво ви е мнението? Аз се бях спрял първоначално на Оптимума, защото навсякъде го хвалят като най-добър, според вас заслужава ли си?
07.03.09
09:52
Грабвай една кофа от 10 либри American Whey,
няма смисъл да набутваш толкова пари за ON.
07.03.09
10:45
Reflex Instant Whey - 188 лв., сравни етикеките с този на Оптимум и ще установиш,че е абсолютно идентичен!
07.03.09
11:00
казано от Сила БГ на 07.03.09, 10:45:
сравни етикеките и ще установиш,че е абсолютно идентичен!
...после затвори очи и си представи че етикета казва всичко. Едни от най-важните неща никога не попадат на етикета, а именно съдържание на естрогени и ИФР-1, микрофракции итн. Протеина на рефлекс изглежда добре на хартия несъмнено, но освен това е европейски/холандски. А всеобщия консенсус, а и моето мнение е американски протеин > евро протеин. Има и няколко европейски протеина които правят изключение, но са доста по-скъпи от американските и не ги разглеждаме тук.
Между оптимума и АСН, трябва да си направиш сметка какви са ти финансите, така че да не пестиш дозата. И двата протеина са от много години на пазара и си имат фенове. ОН-а е малко по-добър, но значително по-скъп. Ако пък вкуса ти е важен АСН е по-вкусен.
Reflex Instant Whey
Точно този ще да е ;) Само вие (+още някой хора, който са наясно с производство и пакетиране) сте го чували.
Ако оптимума и АСН-а излизат на едни пари (т.е. не ги купуваш от БГ), тогава може би оптимума (заради по-малкото въглехидрати в доза). Ако ги купуваш в БГ (съответно цените се разминават с много), Американ Уей-я е по-удачният избор.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.03.09 11:23.
Reflex Instant Whey - 188 лв.,
О да reflex whey, сега дай да кажем и ПЕАК... А момчето попита за конкретно 3 протеина, какво пробутвате тоя рефлекс... освен да имате изгода...
така... везните се накланят към американ уей-а мерси за съветите, сега остана да измисля как е най-добре да го пия.Например ето как мисля да е в тренировъчен ден
закуска 8.30 -7-8яйца+1мултивитаминче
тренировка 9.45
11.15 от фитнеса до нас ми е 5 мин пеша през тва време удрям една вафла да не скучая и към 11.20 протеина
13.30 пилешка пържола от филе (200гр)+някой друг банан или друг плод
към 17ч -2 кисели млека (може и нещо сладко с тях да вкарам)
20ч вечеря
преди лягане -протеина, разтворен в мляко Така горе-долу си го представям аз, но нещо май куца работата , май трябва да вкарам и още 1 доза протеин през деня може би в 5ч с 1 кофичка кисело мляко...
в нетренировъчен ден мисля 7.30 протеин, 9-9.30 някви сандвичи или варени яйца, към 12 месо там с някви въглехидрати, 15.30 2 кисели млека ,20ч вечеря и преди лягане протеин с мляко
събират ми се по 6 задължителни ядения на ден , само се чудя колко е подходящо суроватъчен протеин преди лягане....Примерно с кофичка кисело или пък прясно мляко да го приемам.... изварата преди лягане не е вариант-това е най-противното нещо което съм ял.Ако на някой му се занимава да прочете тия писания и да си даде мнението предварително му благодаря :)
казано от tonu на 07.03.09, 12:12:
О да reflex whey, сега дай да кажем и ПЕАК... А момчето попита за конкретно 3 протеина, какво пробутвате тоя рефлекс... освен да имате изгода...
Какво им е на РЕФЛЕКС И ПЕАК ?! Аз съм много доволен от немските протеини(ПЕАК).
07.03.09
13:44
казано от Владимир92 на 07.03.09, 13:40:
казано от tonu на 07.03.09, 12:12:
Какво им е на РЕФЛЕКС И ПЕАК ?! Аз съм много доволен от немските протеини(ПЕАК).
Абсолютно палец горе и за PEAK - много сериозна фирма,ползвал съм много техни неща,и за РЕФЛЕКС- Английско качество! И силата ква изгода да има от рефлекс-като не са те вносителите! Разбирам да беше предложил Сцивейшън тогава да се заяждаш tonu .
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 07.03.09 13:45.
Да бе защо са тези коментари? Спрете да робувате на марки най-после , а и момчето щом може да отдели на месец 150 лева за протеин може да си позволи най-доброто , американ уей е бюджетно решение и ако може да вземе нещо по-добро защо не? На коя марка да се спреш най-добре сам си прецени а не някой да ти казва какво да си купуваш.
казано от tonu на 07.03.09, 13:52:
Малиии ще ме изядете жив. Да не сте вербуване вече ;) ??
Никой не те напада:) Не сме вербувани ни най-малко !Казахме, че сме доволни и нищо повече.Ти нападна евро-протеините, а ние споделихме, че сме доволни.Също като Александър и аз съм страшно доволен от ПЕАК - не само от продуктите, но и от обслужването!
07.03.09
15:16
Попитаха ни за мнение, и ние го изразихме! И не мога да разбера, защо когато кажем, че някой продукт допада на екипа на СИЛА БГ , някой веднага се нахвърлят! Лично няколко човека от екипа ни пробвахме протеина на REFLEX, и смее да кажем, че като чисто вкусови и разтворими качества, по нищо не отстъпва на другите. А и цената му е уникална за това, което съдържа.
Аз лично преди да го ползвам, направих проучване за него по мрежата в АМЕРИКАНСКИ сайтове, и много от ползващите го в АМЕРИКА (подчертавам ДЕБЕЛО АМЕРИКА), също са останали доволни от него. Ако не ни вярвате, потърсете и вие мнение по нета за този протеин. Както каза и Александър Маринов, НЕ НИЕ сме вносители на REFLEX за България, че да ни обвиняват някои, че го “пробутваме”. ЗА 8лв. разлика, с Американ Уей, ние изразихме нашето мнение кой бихме предпочели. И все пак, това е протеин - НЕ ТОЙ ДАВА РАЗЛИКАТА!!! Така, че дали е Оптимум, НАУ, Сайвейшън, Рефлекс, Синтракс, всеки си взима този ,който му е по джоба, а ефектът от всеки може би ще е един и същ.
07.03.09
16:15
Кое е по-добро и кое не в въпрос най-вече на мнение. Ако имаше абсолютна истина нямаше да има 2000 марки, а само 3-4. Човека питаше за 2-3 продукта, освен тях сигурно има още 20 които според това кой питаш ще каже че са по-добри. Ако възприемем критериите на силабг нутра-форс има по-добри показатели и по-добра цена, освен това е американски и произведен в GMP стандарт, подобно на НАУ и Оптимум.
Казах, че евро протеините ако са добри са по-скъпи от US със същото качество. За това си има конкретна причина. Към днешна дата 5лбс CFMF Изолат струва 32$ заводска цена в САЩ. Същата разфасовка струва 40 евро без ДДС в европа. Няма как евро протеин да е евтин и на същото качество с US при този курс на долара.
07.03.09
17:25
Прекалено много задълбаваш! Въпросът е много прост - това е само ПРОТЕИН!!!! Това е захранка! Няма да си честе със себе си, ако отречеш,че ще има дори някаква разлика като ЕФЕКТ между всички горе-споменати!!!!
07.03.09
17:33
казано от Сила БГ на 07.03.09, 17:25:
Прекалено много задълбаваш! Въпросът е много прост - това е само ПРОТЕИН!!!! Това е захранка! Няма да си честе със себе си, ако отречеш,че ще има дори някаква разлика като ЕФЕКТ между всички горе-споменати!!!!
Да, така е, ако има е малка. Повечето разлики са във вкуса и консистенцията, което прави избора още по-субективен.
Абе много хубава дискусия сте заформили, ама ще ми каже ли някой аджеба дали става преди лягане суроватъчен протеин , разтворен в мляко и дали е добър хранителния режим, който написах малко по-горе, все пак за тва беше темата -за да получа малко отговори, а не да сравняваме БМВ с Ауди и с Мерцедес :) И между другото ми изникна още 1 въпрос -има ли мерителна лъжичка в кофата Американ уей или да меря на око?
08.03.09
07:12
казано от mitko на 07.03.09, 22:43:
И между другото ми изникна още 1 въпрос -има ли мерителна лъжичка в кофата Американ уей или да меря на око?
Има, в 99% процента от случаите има мерителна лъжичка във всички протеини. Понякога трябва да поразровиш малко просто.
08.03.09
08:46
казано от mitko на 07.03.09, 22:43:
Абе много хубава дискусия сте заформили, ама ще ми каже ли някой аджеба дали става преди лягане суроватъчен протеин , разтворен в мляко и дали е добър хранителния режим, който написах малко по-горе, все пак за тва беше темата -за да получа малко отговори, а не да сравняваме БМВ с Ауди и с Мерцедес :) И между другото ми изникна още 1 въпрос -има ли мерителна лъжичка в кофата Американ уей или да меря на око?
Суроватъчните протеини не са удачни преди сън. Конвенционалния подход е сутрин, преди и след тренировка. Един малко по-различен начин, който аз харесвам е по 10-15 грама след всяко хранене.
Значи преди лягане по-добре да тресна 2 кофички кисело мляко или да пия прясно 500мл примерно, щото нали в него 80% са казеин? Я дайте примери какво ядете преди лягане
08.03.09
09:40
казано от mitko на 08.03.09, 09:03:
Значи преди лягане по-добре да тресна 2 кофички кисело мляко или да пия прясно 500мл примерно, щото нали в него 80% са казеин? Я дайте примери какво ядете преди лягане
По-добре яж твърда храна вечер. К. и прясното мляко имат твърде много захар, която съвсем не ти трябва в тази част на деня.
Аз лично ям 100гр месо, 2 яйца и малко сирене почти всяка вечер.