сладко след тренировка

09.03.09
16:32

Здравеите ! Може ли да ми кажете след тренировка, хубаво ли е да си хапвам сладко мед например или друго, ако може да ми кажете какво друго е хубаво, ако изобщо е хубаво да хапвам сладко след тренировка. Гледах едно предаване и казаха, че  е хубаво  след тренировка да се хапват няколко лъжички мед да се повиши инсулина. :) Нямам си на представа какво е инсулина ама както и да е, :) и също ще ви помоля да ми кажете при НВД след тренировка трябва ли или само когато трупам макар и 1-2 лъжички мед или и толкова неможе.
ПС. Не съм правил до сега така, но щом трябва мисля да хапвам след тренировка малко мед или нещо подобно.
Благодаря много! :)

09.03.09
16:37

Що да не си хапваш? Хапвай си. Ама после и белтъчина трябва да има.

След тренировка задължително трябва въглехидрат,който покачва нивата на гликоген.Това са:декстроза,гlюкоза,мед,стафиди,банани.Независимо от хранителния режим след тренировка се зарежда с въглехидрат.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 09.03.09 16:51.

09.03.09
18:00

Ами попринцип може сладко след тренировка , но аз ти препоръ4вам да не перкалява6в НВД наблягаи на белтъците.Виж тук в саита има вси4ко за НВД.А сладко като мед..може

09.03.09
18:03

След тренировка се ядат бързи въглехидрати- като мед, захар,бял хляб, за да ти се качи нивото на инсулина, защото високите му нива помагат за качване на ММ(НО само след тренировка, иначе високите нива на инсулин в кръвтта през останалото време от деня хпомагат за трупане на подкожни мазнини!!!). И още нещо- по принцип фруктозата е бърз въглехидрат, но плодовете например се усвояват бавно от организма(сигурно, заради фибрите в тях) та в определени количества не повешават нивото но инсулина толкова рязко, затова тях можеш да ги ядеш преди тренировка със суроватъчния протеин.

09.03.09
18:36

След тренировка ти трябват прости въглехидрати,за да възтановиш гликогена+белтъчини.Ама като си на НВД-бързите въглехидрати може и да ги пропуснеш само протеин(белтъчини)+глутамин+аминки...

09.03.09
19:45

И при НВД въглехидрата е добре дошъл. Без въглехидрат приетите белтъчини се използват именно за попълване на гликоген и се трансформират. Т.е. по-добре е да си попълниш енергийните запаси с малко въгл. отколкото да приемеш “на голо” протеина и той да отиде не по предназначение.

казано от Стоянчо на 09.03.09, 19:45:

И при НВД въглехидрата е добре дошъл. Без въглехидрат приетите белтъчини се използват именно за попълване на гликоген и се трансформират. Т.е. по-добре е да си попълниш енергийните запаси с малко въгл. отколкото да приемеш “на голо” протеина и той да отиде не по предназначение.

+ това в нвд имаш право на 1-1,5 г въглехидрати така че може да се намери място за един банан за след трен,всичко останало обаче с нисък ГИ

10.03.09
12:45

благодаря ви много :) значи мога да приемам след тренировка  малко мед или след ставане ? :)

10.03.09
16:40

1 последно въпросче  :)  при НВД плодове мога ли да ям ?

19.03.09
15:07

След тренировка кое е първото медът или протеина (суроватъчния) ?

19.03.09
15:23

казано от Kristiqn1992 на 19.03.09, 15:07:

Веднага след тренировка - медът, след което до 30мин. най-късно - протеинът.

20.03.09
17:17

казано от Thrashmetal на 19.03.09, 15:23:

казано от Kristiqn1992 на 19.03.09, 15:07:

Веднага след тренировка - медът, след което до 30мин. най-късно - протеинът.

благодаря,че каза аз досега пътво протеинът и веднага след това въглехидратът. :(

05.12.12
19:59

колко мед трябва да се приема след тренировка

05.12.12
20:42

Много се радвам като задавате подобни въпроси,без да разсъдите че еднозначен отоговор на това няма.Всичко зависи от един куп неща - като твоите килограми,хранителния режим,целта на храненето/тренирането.
Все едно сега да ти кажа - яж по 3 кг,ама защо,за какво няма значение.Важното е че трябва 3 кг да се ядат и от тука насетне това е нормата,без значение дали си 200 или 50 кг,без значение дали качваш или сваляш,без значение как се храниш - 3кг мед,след тренировка.Виждаш ли колко е абсурден,така изсрания ти въпрос?

Здравейте, искам да вдигна темата отново за да запитам все пак по - запонати има ли на тази тема защото всички знаем, че тренировките се извършват 1 - 2 часа след храна ... И ако тренирате още един час да речем минават 3 от последното хранене. Тоест сладкото след тренировка е на празен стомах.

Източник manager точка bg твърди:
Сладко
Приемете за желязно правило да не употребявате сладки храни на гладно. Това ще ви предпази от сериозни нарушения в метаболизма, включително и от захарен диабет. Когато ударна доза захар попадне в стомаха, действа като сигнал „Тревога” на задстомашната жлеза. Тя минава в усилен режим на работа и произвежда завишени количества инсулин, за да нормализира нивото на кръвната захар. В резултат на този процес не след дълго човек започва да чувства слабост и апатия. Продължителната употреба на сладости на гладно нарушава работата на задстомашната жлеза, което повлиява негативно на основната й функция да произвежда необходимите количества инсулин.

Аз знам че те са прави. Тоест какво ще кажете за това ? НЕ е ли проблем да се приема моно-хидрат сладко на гладно ? Банан добре но чист мед не би ли трябвало да е нездравословен ?

Аз съм твърд привърженик на здравословния начин на живот на хората ! Имам в предвид, че много често хората в стремежа си да си докарат мускулна хипертрофия правят какви ли не диетични грешки като например “НВД” която е изключително вредна, ядат по 2 кг месо на ден което претоварва организма... приемат казен който е доказано неусвоим в още по неприятна форма от естествената за организма бият си по 10 - 20 и дори повече инжекции за тестостерон умадрен и прочие чувам за хора приемащи по 2 - 3 ефедрина което е изключително малоумно... И прочие...

Та да се върнем на темата всъщност когато на гладно изядем 2 лъжици мед да речем не е ли стрес за панкреаса ?

Поздрави на всички вас които четете този форум. Аз питам от гледна точка на полезно и правилно а не да си докарваме диабет в опита си да възтановим гликогена това нито един диетолог няма да го препоръча .. Тренирам с хора които след фитнес пият по 1 литрър кола и ядат по 100 грама захар изглеждат перфектно на 25 години но дано да са здрави на 50 защото ФИТНЕСА Е НАЧИН НА ЖИВОТ И АКО НЕ Е ПРОФЕСИОНАЛНО НАСОЧЕН ЕДИН ЧОВЕК НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВА С МЕТАБОЛИЗНА СИ ПО ТОЗИ МЕКО КАЗАНО МАЛОУМЕН НАЧИН.

А според теб спецялно вредно ли е това натоварване с въглехидрати ...

Едва ли една лъжица мед с един банан ще те повреди но все пак ... ;_)

30.10.15
17:46

Нищо няма да ти стане, но първо добавяш повече калории без реално даимаш нужда от тях, второ си отваряш работата да го ядеш тва всеки път без реален смисъл. Излишно натоварване без полза, с 2 думи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1