11.03.09
19:44
Нека който ползва този хляб ( http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000004 ) да сподели как мисли. Според вас става ли от него да се набавят въглехидратите на закуска, в смисъл вместо овесени ядки по една, максимум 2 филии от него сутрин. Аз никакъв друг хляб не ям по принцип, а и от този ако ям то това е само сутрин. В една филия има около 22гр въглехидрати, от които под 0,5 са прости....
Снимката е изплагиятствана от една тема на Стоянчо, но то от тоя хляб който и вид да хванеш хранителните стойности са почти сходни.
11.03.09
21:13
#1
Овесените ядки са си овесени ядки и са по-добри за закуската,но може да послужи като заместител..BTW не мисля че 1 филия има 22гр въглехидрат,като знам кви са тънки(не съм сигурен,но мисля малко над 10гр) .по твоята логика ако изям 4-5 фили пълнозърнест хляб няма смисъл да си варя с тонове ориз и картофи.И не е така какъвто хванеш стойностите да са почти едни и същи,от пълнозърнест хляб до пълнозърнест хляб има голяма разлика понякога
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 11.03.09 21:16.
Аз ти говоря за тази марка хляб, че м/у различните “модели” разликите са малки - едните са с повече фибри, другите са с омега и тн.. Иначе за въглехидратите сметката ми е проста - на съдържанието пише 33гр на 100, опаковката е 500гр хляб, разделена на 7 филии, което прави по 70гр филията => 70% от 33 е 23гр...Като това е ако вярваме на съдържанието...
казано от IronFreak на 11.03.09, 21:13:
Овесените ядки са си овесени ядки и са по-добри за закуската,но може да послужи като заместител..BTW не мисля че 1 филия има 22гр въглехидрат,като знам кви са тънки(не съм сигурен,но мисля малко над 10гр) .по твоята логика ако изям 4-5 фили пълнозърнест хляб няма смисъл да си варя с тонове ориз и картофи.И не е така какъвто хванеш стойностите да са почти едни и същи,от пълнозърнест хляб до пълнозърнест хляб има голяма разлика понякога
Не повече от 15гр. въглехидрат има една филия. И все пак предпочитам няколко варени яйца със 1-2 филии такъв хляб сутрин. Овеса го ям насила :\
12.03.09
07:44
#4
Обърнете внимание на срока на годност на хляба.. :lol:
12.03.09
11:37
#6
Изобщо има ли някаква гаранция,че хлябът който го продават по магазините като пълнозърнест е пълнозърнест хляб или това е пореден трик на производителите.
казано от RogerF на 12.03.09, 11:37:
Изобщо има ли някаква гаранция,че хлябът който го продават по магазините като пълнозърнест е пълнозърнест хляб или това е пореден трик на производителите.
Айде да си ядем по цял ден ноктите заради такива въпроси, а те са безброй.
12.03.09
12:41
#8
казано от RogerF на 12.03.09, 11:37:
Изобщо има ли някаква гаранция,че хлябът който го продават по магазините като пълнозърнест е пълнозърнест хляб или това е пореден трик на производителите.
В повечето страни от ЕС и Америка , хората ядът боклуци , НО на опаковките им е написано че са боклуци.Има си истински пълнозърнест хляб и си има истински полезни храни и всеки си избира.В България това не е съвсем така .
Моля ви, придържайте се към въпроса.. Моята лична утеха е, че този хляб се внася от Германия, а не се произвежда тук. Освен това е много по-различен като продукт от другите просто кафяви на цвят хлябове - и вкуса, и опаковката и всичко. Наскоро бях в Австрия, там също го имаше хляба и вкуса му беше еднакъв !
12.03.09
16:10
#10
казано от votolom на 12.03.09, 12:57:
Моля ви, придържайте се към въпроса.. Моята лична утеха е, че този хляб се внася от Германия, а не се произвежда тук. Освен това е много по-различен като продукт от другите просто кафяви на цвят хлябове - и вкуса, и опаковката и всичко. Наскоро бях в Австрия, там също го имаше хляба и вкуса му беше еднакъв !
За да си сигурен го дай да го изследват не е скъпо .Ще разбереш какво има