Контузия на гърба

Здравейте! Снощи малко се контузих - паднах от около метър височина по гръб. Ходих на лекар и ми казаха, че е само натъртено, да пия обезболяващи и да се мажа с някакво мазило.
Аз правя упражнения вкъщи - коремни преси, лицеви опори, клекове, напади и такива подобни, скачам на въже, понякога бягам (когато времето е подходящо). Лекарката ме посъветва за около 10 дни да не спортувам, но на мен нещо не ми се спира съвсем... Скачането на въже и бягането ще ги махна, но мога ли все пак да правя някакви упражнения? Тъкмо си купих фитнес топка и ми се иска да я пробвам.

13.03.09
14:19

Защо ще махаш бягането и скачането на въже? Спри упражненията в които се натоварва гърба.Изчакай да отмине болката, ако има такава и лека по лека почвай тренировки пак - отначало с по-малка интензивност.Гледай да си отпочинала напълно иначе болките стават хронични като при мен. :(

Отдай се на почивка за поне 1 седмица,за толкова малко време няма да загубиш почти нищо от тренировките.

13.03.09
17:05

До пълно отшумяване на болката, почивай.

14.03.09
13:11

При натъртване и подобни повърхностни контузии, най-добър ефект дава максималната почивка и нулево натоварване, за да се възстанови мускулния баланс.
Можеш да пробваш леко мазане с охлаждащи гелове, но не е задължително, почивката ще свърши добра работа!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1