14.03.09
17:19
Здравеите двете от полза ли са или не защото сега мн играя тенис по 2-3 часа яко и съм с цел качване на маса нещо да ми пречи ? държа си режим на хранене
Не си споменал за какъв тенис става на въпрос,дали на маса или на корт.Ако е на корт-трябва доста сериозно да похапваш и това качествена храна,ако е на маса-също трябва да дигнеш храненето..
на корт асвалт и паада големо тичане мен мн ме радва тениса и го практикувам и храненето ще го увнелича
14.03.09
19:35
Спокойно, няма да се стопиш от тенис на корт точно.
Ако играеш “2-3 часа яко”, яж като Надал: голяма порция паста (макарони) без сос преди мач/тренировка и 1-2 кила банани по време. Плюс там протеини, BCAA, ала бала...
Виж, да ставаше въпрос за бадминтон или скуош, тогава проблемът с масата щеше да гo има, но като цяло тенис и фитнес-бодибилдинг по- си вървят :)
Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 14.03.09 19:36.
казано от theykilledkenny на 14.03.09, 19:35:
Спокойно, няма да се стопиш от тенис на корт точно.
Ако играеш “2-3 часа яко”, яж като Надал: голяма порция паста (макарони) без сос преди мач/тренировка и 1-2 кила банани по време. Плюс там протеини, BCAA, ала бала...Виж, да ставаше въпрос за бадминтон или скуош, тогава проблемът с масата щеше да гo има, но като цяло тенис и фитнес-бодибилдинг по- си вървят :)
Ама си хитрец 1-2 кила банани-това знаеш ли какви пари излиза?Макарони да яде все път преди мач и ти гарантирам,че докато тича ще си изповръща червата....
казано от Костадин на 14.03.09, 20:34:
Макарони да яде все път преди мач и ти гарантирам,че докато тича ще си изповръща червата....
И на мен ми се върти нещо подобно из главата. :lol:
14.03.09
21:05
В 5 сетов мач Надал яде поне килограм банани, даже и повече... 2 лева и 50 ст. килото—направо лукс ХА-ХА:)
За пастата—нямам предвид макарони със захар и сирене както бабати ги прави, а чисти—може и с малко зехтин... И под “преди” имам предвид около 20-40 минути преди това, много ясно, че не непосредствено... Като се сложат и 20-тина минути загрявка—всичко си идва на мястото (ако разбираш какво имам предвид).
казано от theykilledkenny на 14.03.09, 21:05:
В 5 сетов мач Надал яде поне килограм банани, даже и повече... 2 лева и 50 ст. килото—направо лукс ХА-ХА:)
За пастата—нямам предвид макарони със захар и сирене както бабати ги прави, а чисти—може и с малко зехтин... И под “преди” имам предвид около 20-40 минути преди това, много ясно, че не непосредствено... Като се сложат и 20-тина минути загрявка—всичко си идва на мястото (ако разбираш какво имам предвид).
Ама пак нещо пишеш глупости-1 кг банани-за тези пари си взимам-350 гр месо.За макароните друже почти всеки ден ям макарони и много добре знам за какви става на въпрос-разбира се,че чисти... Сега ще кажа на момчето за тениса:След тениса ти трябват бързи въглехидрати+протеин,като цяло за деня дигни въглехидратите-прецени с колко според това какъв тип метаболизъм си.За яденето по време на тениса-НЕДЕЙ ДА ГО ПРАВИШ,за макароните преди тениса-поне 40 мин от преди на стъпиш на корта.
Повече не мисля да се пиша,защото ми писна да пиша и някои хора да се имат за големите специалисти и да не четат какво пишат другите потребители..
15.03.09
11:33
Мда, нека да изкара 3,5 часа, от които по-голямата част са тичане и блъскане, само на вода и после да се натъпче с глюкоза или декстроза—ХА-ХА!
Супер нездравословно!
И да повторя: ХА!
За справка: по време на маратонско бягане (42км, между 2 и 3 часа) състезателите не спират нито за миг.
И ЯДАТ!
Включително и банани.
А защо точно банани? Просто защото са най-добрият плод за спортуващи—не подуват стомаха, смилат се лесно, дават енергия...
Какво още ядат маратонците—желирани мечета (съвсем сериозно)—няма нужда да обяснявам защо. И за да не съм голословен:
Eating during a marathon is another aspect of marathon running which is often difficult for first time marathon runners. Those who are planning to participate in their first marathon should practice eating while running and should experiment with different foods to determine which foods are most palatable while running. Foods such as bananas, jello and pretzels as well as energy replacement bars and gels are commonly offered at aid stations during marathons. However, runners may wish to carry other foods which they find to be helpful during running. This is largely a matter of personal preference. Some runners may prefer to have a peanut butter and jelly sandwich while running while other runners may find other types of foods to be more appealing during a marathon.
Та така—щом маратонците тичат 2-3 часа без да спрат и ядат междувременно, то какво остава за тениса, където тичането е далеч под 100% от времето :)
Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 15.03.09 11:35.