14.03.09
19:48
Така... преди 1 месец направих 18 год. тренирам футбол и отделно ходя на фитнес.От доста време вече гледам да се храня здравословно като избягвам белия хляб,сладкото,газирано и алкохол.Изчистен сам доста добре 76кг тежа но имам малко проблеми с натрупани мазнини точно под пъпа може би почвам много да се вманиачавам ,но търся начини да ги премахна.Ето и как се храня ,ако има забележки пишете ,приемам ги.
1. Закуска(6:30) - 0,5л вода на гладно и след 10-15 мин 120гр. овесени ядки със 300 мл прясно мляко(0,1%)
2.Тук ми е второто хранене (9:50) тогава ми се пада голямото междучасие и се чудя още точно какво да ям но по принцип са 4 белтъка и 1 жълтък, понякога плодове,кисело мляко.Ако мове дайте и някои друг вариант че ме е мързел да ги правя тия яйца.
3.Обяд между (12:20 и 14:00) - 250гр ориз или картофи и нещо месце ако има защото уча в друг град и ходя в един стол но все пак гледам и по евтинко да изкарам.
4.Това хранене ми се пада след тренировката (футбол) и пак е нещо от сорта на обяда.
5.И последното хранене ми е около 150гр извара.
Пия по 3,5л вода на ден,не пия натурални сокове,може би трябжа да спра млекото ако искам да се изчистя повече но не съм го решил още,че няма да има с какво да си ям овесените ядки.На фитнес ходя събота и неделя като предимно тренирам гръб и корем в събота и гърди в неделя.Ако може някое упр.за долната част на широкия гръбен мускул да ми кажете ще съм благодарен и за косите коремни мускули.Целта ми е да премахна тая мазнина която не е много , но ме дразни и да си запазя мусккулната маса и при възможност да кача най-много 1-2 кг.и разбира се да имам сила и за тренировките коита са доста интензивни.
Половин кило ориз ми се вижда много, а и по принцип тия 250гр за 1 ядене са си много :) След тренировката храненето вкарай зеленчук с месото задължително и разкарай ориза! Ако ти се яде плод половин грейпфрут сутринта на гладно! Ако ти е неприятен си го изтискай на сок аз така правя. И най-важното не забравяи че ти имаш да сваляш което ще рече, че тия мазнини се чистат най-трудно!
17.03.09
14:37
Някой ще каже ли какво е най-доброто хранене преди и след тренировка по време на орелефяване? :)
Зависи от много неща, но като цяло около час и половина преди трен. - въгл. с нисък ГИ и протеин, след трен. - протеин (бърз)
23.03.09
12:08
Благодаря, а има ли начин да се набави бърз протеин от храна, защото в момента нямам пудра иначе час и половина преди тренировка картофи+пилешка пържола и веднага след тренировка пак пържола с кофичка кисело мляко и извара добре ли е? :)
След тренировката можеш яйчни белтъци с медец :) Това според мен е най-бърз протеин от към твърда храна.
24.03.09
11:52
Меда не е ли бърз въглехидрат?
24.03.09
13:24
http://bgfit.com/meal/2_meal_stani_relefen.shtml
Тая диета защо не ми вдъхва много доверие? Аз ако почна да ям по толкова въглехидрати най-вероятно не само няма да отслабна, но ще напълнея значително! И средно 250гр въглехидрат на ден за човек тежащ 80кг са си 3гр на кило...
Мнението беше редактирано от Lenks на 24.03.09 15:24.
24.03.09
20:45
Брат, тоя хранителен режим е от профисионален фитнес тренъор. Не вижам какво му е лошото на диетата...ако толкова много разбираш ти що не си номер 1 диетолог или фитнес инструктор на БГ?
25.03.09
04:24
Грешката ви идва от това, че вероятно не сте сигурни дали въпросния диетолог е имал предвид 250 грама след сваряване или преди сваряване ориз :) половин кило ориз след сваряването сигурно е и под 100 грама въглехидрати. Освен това въглехидратните нужди зависят от спортната активност на човека.
eee пич защо се заяждаш така? Някаде да съм написал нещо лошо? Просто си изказвам мнението.
Мнението беше редактирано от Lenks на 25.03.09 10:55.
25.03.09
12:44
Lenks, че кой и къде казва, че си написал лошо, просто аз изказвам мнението си което се изразява в това, че на са уточнени мерните единици в диетата, и ако един ги тълкува по един начин друг може по друг начин. Нали за изказване на мненията става въпрос