НВД - дайте ми съвети, препоръки

VA

15.03.09
13:01

Здравейте. На 19 години съм, височина - 170см, тегло 78 кг. Стаж в залата вече 1 година и половина с един месец прекъсване. От 2 седмици започнах програма за изчистване на мазнините от сайта и реших да си пооправя и хранителния режим.
Насочил съм се към следните хранения:
9-10 часа Овесени ядки с ниско-маслено мляко. Това мисля да ми е основния прием на въглехидрати за деня.
12-13 часа Пилешко, телешко, свинско, филе от скумрия + салата с зехтин, фъстъчено масло.
15 часа тренировка, кардио 30-40 минути колело (освен в дните за крака) + протеинова пудра.
16-17 Пак месо, салата + сурови бадеми или лешници
20 часа - Месо салата
22 часа - Около 200 грама извара
Спирам газирани напитки и всякакви сокове. Ще се старая да пия достатъчно вода.
Към такъв режим съм се насочил. Ако може да ме посъветвате едно от храненията с месо, с какво друго да го заместя. Белтъци не мога да ям. И също така въпросите ми са може ли закуската да ми е такава, без сериозен източник на протеин. Също по колко грама мазнини да поемам максимум, за да може организмът ми да ги усвоява.
Това е основното. Още не съм съставил режимът за зареждащия ден. Ще се радвам с Вашата помощ да направим режима максимално ефективен. Благодаря.

Има значение и на какъв режим си бил досега.Неможе изведнъж да превключиш на НВД,защото бързо ще влезнеш в “плато”.Ако си бил на високо въглехидратен режим трябва постепенно да намаляваш въглехидратите.Примерно ако си бил на 400гр дневно първата седмица ще ги свалиш на 300гр като мазнините се ограничават до около 1 гр на кг.Следващата седмица на 200 и от тук имаш варианти или да въртиш въглехидратите(примерно 200-140-80)или минаваш на 100-130 примерно за седмица и следващата минаваш на 80гр или 1гр/кг.Относно месото,замени го с риба или извара или пудра.За закуската не случайно се казва,че е най-важното хранене за деня и не само за спортуващите.Тя ти дава хранитлени вещества,които са ти липсвали през ноща,а за мускула това е най-важното.С овесените ядки може да сложиш и около 20-30гр мед ама истински(той е захаросан)за да има и малко по-бързо покачване на гюкогена,а сутрин е нужно.Бетъчини на закуска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО дори и да е пудра.Друг вариант е пуешка шунка.Някъде в сайта имаше рецепта за пуешка шунка с извара щом не харесваш белтъци.И трябва да знаеш,че основните калории в НВД идват от белтъчините.Ако искаш бърз ефект не се подвеждай да слагаш останалите калории като мазнини.Просто трябва да се приемат повече белтъчини дори и да не се усвоят всички.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 16.03.09 07:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1