МОЛЯ , помогнете!!!!!!

17.03.09
13:21

Здравейте! 
Моля ви, помагайте. Аз съм на 25г. родих скоро , но имам доста кила за сваляне . тежа 90кг. бях 100 но с глад  за 2м. свалих 10кг.
Но ми омръзна да гладувам , а и не е правилно - немога да се понасям , нищо ни ми става . Моля ,всички така добре изглеждащи дами тук за съвет!!!!  Почти изчетох форума и мисля да се подложа на салати+пил. месо .А като упражнения : коремни, тичане , скачане на въже . искам да сваля поне но 70кг. МОЛЯ ВИ ,ПОМОГНЕТЕ на простоватото.....

17.03.09
14:03

Здравей! И добре дошла!

Аз мисля, че е много грешно след раждане да гладуваш. Организмът има нелеката задача да се възстановява от раждане+ това да върне някакъв нормален хормонален баланс...Гладът никак не помага... Освен това, той изнервя - как ще си гледаш бебока добре, ако мислиш само за храна и си изнервена, че не можеш да я ядеш:)

Бих ти препоръчала да:
- започни да се храниш по-начесто с по-малки порции - 5-6 пъти на ден с цел ускоряване на метаболизма;
- кажи НЕ! на всякакви пържени храни, както и на твърде преработени храни, в които не си сигурна какво има;
- увеличи приема на протеин - хубаво е да имаш такъв на всяко от 5-6те хранения с цел запазване/ увеличаване на мускулната маса;
- намали приема на въглехидрати и го ограничи до 16ч  (това НЕ значи спри, имаш нужда от енергия все пак, за да можеш да будуваш и да се замимаваш с детето си). Нека въглехидратите да са с нисък гликемичен индекс (ГИ) (овесени ядки, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, пълнозърнести макарони, варени/ печени картофи). Избягвай прости въглехидрати (всякакви сладки неща, бял ориз, бял хляб);
- противно на общоразпространеното мнение, от мазнините в УМЕРЕНИ количества не се дебелее, напротив - те са необходими на организма за добро усвояване на витамини и за поддържане на хормонален баланс . Освен това, ако не ядеш мазнини, кожата губи еластичността си и при рязки загуби/ качване на тегло е по-вероятно да ти излязат стрии
- яж много зеленчуци - те съдържат фибри, които 1. засищат, 2. забавят ГИ на другите храни, с които ги консумираш; 3. Помагат за редовност на стомаха;
- пий много вода - 3-4 л на ден

А, да....и чети из форума. Мисля, че освен статиите и общите теми, в дневниците ще намериш доста добри съвети - даже може да успееш да си харесаш ‘прототип’ на хранителен режим. Даже ако искаш си направи дневник и описвай кое как защо - така ще получаваш съвети конкретно за теб. А, и още, слушай тялото си! Това като че ли е най-важното...може би ще забележиш в дневниците, че всеки е ‘напипал пулса’ на режим, подходящ за него... в дългосрочен план :)

Успех!

Мнението беше редактирано от Limka на 17.03.09 15:45.

17.03.09
14:13

много благодаря !!!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1