21.03.09
21:40
Много се дразня като се опитвам да тренирам цивилизовано и като съм длъжен да бъда свидетел на животнските пориви на поредния комплексар. Днес случайно в интернет попаднах на една побликация и много се зарадвах като видях, че с автора сме на едно мнение. Много забавна и поучителна. http://batmiron.blogspot.com/2009/02/blog-post_13.html
Вие крещите ли като вдигате големи тежести? Не мислите ли че собствениците на зали трябва да налагат санкции на такива.
21.03.09
21:41
п.с под “санкции” нямам предвид материални такива (звучи тъпо). Говоря за предупреждения и т.н
Вие крещите ли като вдигате големи тежести? Не мислите ли че собствениците на зали трябва да налагат санкции на такива.
Като искаш тишина, ходи в библиотеката. Аз като вдигам тежести не се мъча да го правя тихо.
Мнението беше редактирано от Петко К на 21.03.09 22:14.
21.03.09
22:26
Аз не викам ами по-скоро съскам. Но в интерес на истината ти го казаха в горния коментар. Не бих го нарекъл нецивилизовано да викаш при тежките килограми.
Публикацията е готина. Изкефи ме. Относно вдигането на тежести и аз не го правя тихо. Но тук автора на темата набляга по-скоро на нещо, което и на мен ми е много неприятно и това е когато някой наистина съсредоточава вниманието на всички в залата със стоновете си.
Статията е много аматиорска писана от някой който ходи 2 пъти годишно в зала и не си дава никакъв зор в тренировките.
22.03.09
01:29
Като искаш тишина, ходи в библиотеката. Аз като вдигам тежести не се мъча да го правя тихо.
Напълно съгласен.
Аз доста често се случва да се извикам.
К’во да направя, да си запуша устата ли?
Там се ходи да се блъскат щанги,
не да се четат книги.
22.03.09
06:39
Честно казано много по-дразнещи са “манекенчетата”, за които фитнеса е “да повдигаме малко докато си лафим с приятели”... Като почнат да ми ползват лежанките и различните уреди за столчета и да си подвикват един на друг на 10 метра ...
Честно казано много по-дразнещи са “манекенчетата”, за които фитнеса е “да повдигаме малко докато си лафим с приятели”... Като почнат да ми ползват лежанките и различните уреди за столчета и да си подвикват един на друг на 10 метра ...
И почиват по 5 мин. м/у сериите, да се клатят, люлеят и ритат в опити да “меткат” повече кила на кривия лост. Това е, което ме дразни. Мъжки кифли.
Относно викането и пъшкането - Петко К го каза най-точнио, вАжим те, брат! Няма какво да му се обяснявам на автора на темата, просто ще кажа, че нищо не ти разбира главата.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.03.09 08:12.
22.03.09
08:28
Хубаво, пъшкайте си и т.н.
Има някои които се опитват нарочно да го правят шумно, при мен идва един който пъшка с присвити устни и свири в същото време, да го МаАнеш с лоста в тиквата келеша...
Мнението беше редактирано от Mamularin на 22.03.09 08:29.
Хубаво, пъшкайте си и т.н.
Има някои които се опитват нарочно да го правят шумно, при мен идва един който пъшка с присвити устни и свири в същото време, да го МаАнеш с лоста в тиквата келеша...
АхАхАхАХААХАХАХахах :lol:
22.03.09
09:39
Не става дума да се ходи в библиотека или на театър. То е ясно за какво се ходи във фитнес залата. Също както потния мърляч дразни с миризмата си във фитнеса, така и мега комплексаря дразни с крясъците си.
Нито миризмата на феромони, нито крясъците са символ на мъжество или ефективни тренировки. Това с ефективните тренировки го казвам по повод това, че имаше някакви хилави аргументи за момченцата дето си калтели краката на лежанките и си говорели с другите в место да тренират и че истенскити фитнесджии викат.
Викат селяните, фитнесджиите тренират.
п.с пъшкането, съскането, пуфтенето НЕ СА РАВНИ НА КРЕЩЕНЕ и не става дума за тях в темата.
22.03.09
09:48
Статията е много аматиорска писана от някой който ходи 2 пъти годишно в зала и не си дава никакъв зор в тренировките.
Да не би да не ти харесва, защото отрицателния герой, който се описва там прилича на теб :) :) :)
Е, виж му снимката...хич не ми прилича на кръстоска м-ду мамут и пуяк.
Всъщност, не си прав колега.
Наистина е дразнещо, когато някой търси показност, но от друга страна и твоето е търсене на такава. Искаш да се съберем и групово да порицаем лошите хора, които викат в залата. В описаната случка, разбрах че тоя ‘мамут’, всъщност е бил доста отзивчив и колегиален, Явно момчето е доста надъхано. Това лошо ли е?
И, както автора е искал да го кикбоксира с два диска по главата, така мамутопуяка му е помогнал та даже го и надъхвал.
„Дай...дай...още едно....сам...сам...можеш...дишай.....дишай...дай.”
Щото е:
Разменихме си няколко думи и си личеше, че е простоват добродушко, но това не беше повод да го харесвам.
А не е комплексен злобар.
Ако не ти допада, че в залите има викащи хора, не ги посещавай.
Аз така правя.
За протокола - аз лично не викам. Не мисля, че ще ми е от полза.
Ама си пускам музика. :lol:
Мнението беше редактирано от 6th на 22.03.09 10:04.
По-глупава статия скоро не съм чел. Мисля чя именно автора е човека с комплексите, а не този оприличен на пуйка и на още колко други животни. Досега не съм попадал на крещящи индивини, но това е част от мотивацията която ти помага да преодолееш иначе непосилна тежест. Виждал съм само Рони Колман да крещи ( на филм ). И той ли е от онези “пуйки” ?
Мнението беше редактирано от NRG на 22.03.09 10:06.
Не става дума да се ходи в библиотека или на театър. То е ясно за какво се ходи във фитнес залата. Също както потния мърляч дразни с миризмата си във фитнеса, така и мега комплексаря дразни с крясъците си.
Нито миризмата на феромони, нито крясъците са символ на мъжество или ефективни тренировки. Това с ефективните тренировки го казвам по повод това, че имаше някакви хилави аргументи за момченцата дето си калтели краката на лежанките и си говорели с другите в место да тренират и че истенскити фитнесджии викат.
Викат селяните, фитнесджиите тренират.
п.с пъшкането, съскането, пуфтенето НЕ СА РАВНИ НА КРЕЩЕНЕ и не става дума за тях в темата.
Ножа като упре до кокала на клек дали няма да си изревеш от сърце?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.03.09 10:14.
22.03.09
10:18
Е, аз пък като правя дадено упражнение с голяма тежест, докато броя викам :) странното е че всеки път е на различен език :P
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 22.03.09 10:19.
Честно казано, момчето написало статията, ми прилича на поредното “интелктуалче”, което намира за уместно и особено оригинално да се възмущава от “всичко пошло, злободневно, сиво и невъзвисено”, което ни заобикаля. Уби ме с репликата за 20 лв. дето си ги е спестявал от кик бокс и как, ако бил тренирал на времето щял да ступа нахалника. То ако ставаше само с даване на 20 лв. в продължение на 5 години да речем, аз щях да давам по 50 лв, ама не става. Самото му разсъждение ми показва колко е навътре в спорта автора. От там на сетне рабирам, че става дума за човек, който ходи на фитнес търсейки и там дълбоко нравствени и философски висини и тренира с много мисъл и чувства. Въобще си представям как докато тренирам, ще намеря сили да си представям хората като кръстоски между пуйки и мастодонти и ще им обръщам внимание кой как викал или миришел или си говори с момичето дето е на бара. Аз имам 1 час време, определени упражнения, разделени на серии и не ми дреме, че някой си ме гледал с периферията (щото аз пък не си пестя паричките от тренировки:))
Що се отнася за самото викане знаете много добре, че то помага да се изкара всичкия СО2 от дробовете и да може да се замени с нов О2 за много по-кратко време. В бойните спортове или да речем тениса викането на всеки удар е задължително. Отделно е психологическия ефект.
22.03.09
10:33
Аз май пуфтя по-силно като дишам,ама какво,да се стискам ли?Абсурд.Един ден две пу...две момичета влязоха в залата,смееха се и вдигаха 2 кг дъмбели.Започнаха да ми се подиграват,че съм бил като локомотив...кипна ми и как не ги напсувах не знам.Аз правя раменни преси с майка си,баща си...те ми разгъват 5 кг вертикален скрипец...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.03.09 10:33.
При тежка серия няма как да не извикаш/изпувтиш/изпуснеш рязко въздух и поемеш нов не го ли направиш значи не ти тежи.Аз мразя като започнат хвърлят дъмбелите-например прави някои лег с дъмбели и после ги хвърли...в момента в залата 27.5кг и 30кг дъмбелите им се клатят диковете и могат да ти паднат на главата или да те прискрипят(резбата е развалена и не могат да се затегнат !).А на човека написал статията да отиде да си тича в парка и да не се занимава с железа като е голям интелектуалец.Аз лично не тренирам с тежко и не гоня някакви силови постижения,но например последният пътк сложиш повечко килограми от обикновенно на лег пресата и на последните 5-6 поторения си пувтях не за да се правя на кои съм аз,а защото имах нужда.От статията си личи кои е комплексираният-автора.Ако бил тренирал кик бокс как щягал да натупа горилата(а горилата дали си мисли как ще натупа автора?).
Мнението беше редактирано от QcK на 22.03.09 12:35.
Един ден две пу...две момичета влязоха в залата,смееха се и вдигаха 2 кг дъмбели.Започнаха да ми се подиграват,че съм бил като локомотив...кипна ми и как не ги напсувах не знам.Аз правя раменни преси с майка си,баща си...те ми разгъват 5 кг вертикален скрипец...
Ххахахахахахаха
Тих съм, понякога по-звучно дишам на по-тежки серии или края на тренировката...но това надали пречи на съседите ми в кооперацията :)
Лично аз бих се разконцентрирал ако изрева, т.е. концентрацията ми ме прави тих и съсредоточен. При други пък викането помага. Всички сме различни.
Да не би да не ти харесва, защото отрицателния герой, който се описва там прилича на теб :) :) :)
Не аз не виждам себеси защото моята гледна точка е съвсем друга.Примерно на предната ми тренировка един прави тяга с над 200кг но явно че му тежеше последното вдигане и едвам се изправи на спускането не я върна по същия начин а пусна щангата на земята.Ако този дето е писал статията беше в залата щеше да каже “виж го па този, хвърли щангата за да се обърнем да го видим колко е здрав” да хвърли я ама за да не си докара контузия а не защото иска всички да го гледат.Когато направя някакво тежко за мен упражнение предпочитам да се раздвижа вместо да седна на някой уред.Докато се движа се надъхвам за следващата серия особено ако тя е с повече килограми от предходната.Пъшкането и прочие се появява в тежките серии където се бориш хем с тежеста хем с правилното дишане.Аз поне докато правя упражнението дишам и в тежките моменти става по шумно от нормалното ми дишане.
Така че ако споменатите неща ми помагат в тренировката било то да се предпазя от травма или да се концентрирам не ме интересуват мененията на останалите.
Между другото разхождането в залата между сериите е много по-препоръчително от стоенето на едно място.Аз между сериите винаги обикалям залата..Има индивди на по 15-16години,35 ръка и облеки некакви прилепнали черни тениски и потицни и се правят на големите здравеняци-мен ето това ме дразни.Вие с какво се облечени като тренирате?Аз анцунг,потник,горнище на анцунга(не го свалям никога в залата!!).
22.03.09
15:57
Един мъж трябва да мирише на пот, кръв и сперма.
И аз като Стоянчо не викам, тих съм с изключение понякога на крайните тренировки.
Виждал съм само Рони Колман да крещи ( на филм ). И той ли е от онези “пуйки” ?
Рони е съвсем друга работа. Пък и тва там е филм, трябва екшън. Той между другото Рони вика доста комично, аз много се радвам като извика с пискливия си глас “yeaaaaaaaaah buddy” :D А тва за викането по нашите фитнеси - в моя има само 1 такъв тип и го изтрайваме някак си. Той наистина се дере, ако си наблизо не може си чуете приказката. А като свърши серията дъмбелите/лоста не се пускат, ами се засилват към земята. Може би иска да ги строши, знам ли :)
ПП. QcK, пише се АНЦУГ Много мразим точно тая дума като се бърка :(
И да носи глиган за вечеря... Стига е се пак тряя да има няква хигиена. Живеем в 21 век.
Аз не викам от съображения баба ми да не получи инфаркт :D
Иначе сигурно бих си давал повече свобода на гласа.
Аз май пуфтя по-силно като дишам,ама какво,да се стискам ли?Абсурд.Един ден две пу...две момичета влязоха в залата,смееха се и вдигаха 2 кг дъмбели.Започнаха да ми се подиграват,че съм бил като локомотив...кипна ми и как не ги напсувах не знам.Аз правя раменни преси с майка си,баща си...те ми разгъват 5 кг вертикален скрипец...
От наш’то село са така принцесите:)
Един мъж трябва да мирише на пот, кръв и сперма...
На този мъж нещо много лошо ще да му се е случило... ;-)
ВИС?
Вие с какво се облечени като тренирате?
Дънки и тениска без ръкави... Или поне до скоро. Започнаха нещо да се карат за обувките и от там и останалото разкарах.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.03.09 20:56.
Между другото разхождането в залата между сериите е много по-препоръчително от стоенето на едно място.Аз между сериите винаги обикалям залата..Има индивди на по 15-16години,35 ръка и облеки некакви прилепнали черни тениски и потицни и се правят на големите здравеняци-мен ето това ме дразни.Вие с какво се облечени като тренирате?Аз анцунг,потник,горнище на анцунга(не го свалям никога в залата!!).
На квито искат да се правят,само да си знаят гьола иначе ше има шамаринко :) поне аз съм на този принцип.Обичам като излизам да си слагам доста често прилепнала тениска(нали затова ходим на зала?-да си развиваме тялото и душата :) ),но не се правя на велик и тн.Границата за жалост е тънка и прекалено мн хора само още като те видят че си с прилепнала тениска те гледат на кръв...да дойдат,не съм ги провокирал с думи и жестове,така че правдата е на моя страна ^^
Иначе по темата кое ме дразни в залата...дебелаци да се събличат.За щастие е само 1 в мойта зала.Дърт и дебел,корема му 1 метър пред него,като са съблече и ....
Ей, и ние дъртите дебелаци сме хора... Следващия път му го кажи на човека, по форумите лесно се обижда. Когато човек е чист и поддържан, фигурата му е без значение...колега... :blank:
човека не е чист,не е поддържан...и тн...Нямам нищо против него,просто да си тури 1 фанелка отгоре :)
ПС:И поти уредите!!!Тряя да гледам да го изпреварвам ако се засечем в залата ,че става страшно.
човека не е чист,не е поддържан...и тн...Нямам нищо против него,просто да си тури 1 фанелка отгоре :)
ПС:И поти уредите!!!Тряя да гледам да го изпреварвам ако се засечем в залата ,че става страшно.
Значи е нечистоплътен. Това вече е кофти. На мен би ми било гадно да легна на уред гол, направете му забележка...
22.03.09
22:13
ПС:И поти уредите!!!Тряя да гледам да го изпреварвам ако се засечем в залата ,че става страшно.Значи е нечистоплътен. Това вече е кофти. На мен би ми било гадно да легна на уред гол, направете му забележка...
Нечистоплътен е човек който се поти, ти чуваш ли се ? :D
ПС:И поти уредите!!!Тряя да гледам да го изпреварвам ако се засечем в залата ,че става страшно.Значи е нечистоплътен. Това вече е кофти. На мен би ми било гадно да легна на уред гол, направете му забележка...
Шляпни го по шкембето и му кажи, че bigggggy му е забранил да се п`Оти налево и надесно :D Не, сериозно - тва е възмутително. Има всякакви индивиди...по 1 време идваше някакъв тип, който абсолютно всеки път миришеше на бъчва. Сигурно порка, порка домашно винце и изведнъж си казва, че е време да направи нещо полезно за тялото си - и оп на фитнесЯ...Трябва да се гледа малко по-философски обаче - фитнесът си е едно малко общество. В него няма как да липсва по някой-друг лумпен, някой да крещи, някой да пърди, смърди, да показва космати гърди и т.н...А да, култово е и някой келеш, който трудно може да те убеди, че тренира идва целият облечен във фитнес дрешки мусаши, тва онова. Мен такива типажи дори ме забавляват, стига да не ми пречат директно. А пък като съм с аверите и се случи да има някой подобен идиотец настъпва ‘смях в залата’ :D
Преди време даже имаше някаква подобна тема - всеки споделяше на какви дразнещи субекти се натъква във фитнеса.
Нечистоплътен е човек който се поти, ти чуваш ли се ? :D
Когато някой космат гол чиляк ти поти уредите и осмърдява всичко в периметър от 5 метра и така е всеки път - ми да, нечистоплътен е - плътта му е потна и мръсна. И това, че тренира не го оправдава. Има си всякви дезодоранти, стикове и кво ли не. Естествено, че ще се изпоти докато тренира, но ти например вмирисваш ли се на пор като вдигаш!? Не мисля, че е възможно, ако човек поддържа хигиена. Къпане требе, къпане!
Мнението беше редактирано от ozo на 22.03.09 22:35.
В старата ми зала имаше една мутра,дето крещеше, “fuck” :cheese: ,направо “ФАК” на края на повечето повторения и :
вдига - ФАК,вдига пак -ФАК,вдига ама със зор и докато вдига - ФАК,ФАК,ФАК,ФАК,ФАК и така...
Мнението беше редактирано от Nikolay на 22.03.09 22:50.
В старата ми зала имаше една мутра,дето крещеше, “fuck” :cheese: ,направо “ФАК” на края на повечето повторения и :
вдига - ФАК,вдига пак -ФАК,вдига ама със зор и докато вдига - ФАК,ФАК,ФАК,ФАК,ФАК и така...
АХАХАХАХАХАХА... В моята зала пък всеки път като ходя да тренирам идват групичка 5-6 полицая, от тях пък забравям да тренирам като почнем да приказваме за Амстердам и т.н :D