CrossFit

Прескочи до:

23.05.13
16:56

Моята главана опонентка в категория 69кг Оксана Сливенко, нещо ги нацепва на игрите... Да си седи там :D

23.05.13
20:21

Разцепи ги на щангите...другите неща са и тегави много!!!
Иначе е след Мариана в крайното класиране, но и двете ще гледат Игрите по телевизора.

Саманта Бригс ги размаза!!! Всички, навсякъде, на всичко...баси атлета...Ани щеше да види голям зор.

Както биха и Мико Сало де...но гранд финала е само един...ИГРИТЕ!!!

04.06.13
16:40

казано от Наталья Заболотная на 23.05.13, 16:56:

Моята главана опонентка ...

ще ме съсипеш.... :D

04.06.13
16:45

казано от Redalex на 04.06.13, 16:40:

казано от Наталья Заболотная на 23.05.13, 16:56:

Моята главана опонентка ...

ще ме съсипеш.... :D

Теб със сигурност, ама нея е съмнително :D

29.08.13
09:45

http://media.crossfit.com/awset/CrossFit_DBailey_4on1_2Jordan_521e7e49ecc80_SD.mp4

Много, много, много як Дан Бейли, направо изрод...страхотна демонстрация!!!!

И “франаджиите”, забележете лебеда, който се състезава с Дан на Фран каква физика има и го направи за 2:30:)))

29.08.13
10:13

Много смях. Това пръвото същество - Миранда, отначало реших, че е мъж, после се сетих, че ако беше мъж щеше да е гол до кръста :) Не, че и тая да се съблече ще има разлика. После тоя “лебеда” - е, как па едно набиране на направи като хората. Нека да прави хубави набирания, не тия бътрефлай ли са, кипинг ли са глупости, пък да е жив и здрав с 2.30 Фран, Иначе добър е в тръстърите, нещо много хитро видях.
А тоя Дан е изродски издръжлив.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.08.13 10:14.

29.08.13
10:26

казано от James Hinks на 29.08.13, 10:13:

Това ми беше мисълта. Ти каква разбивка по позиции направи:)))

29.08.13
10:33

казано от slavko на 29.08.13, 10:26:

казано от James Hinks на 29.08.13, 10:13:

Това ми беше мисълта. Ти каква разбивка по позиции направи:)))

Да ти кажа, че бързо се скапа на Кинг Конга, но до там, после си остана на едно ниво и си избута всичко със сравнително еднакво темпо, особено при положение, че раменете в тая комбинация виждат адския зор.
Третия показваше как да не правим тяга за бройка :) Мацката след него е симпатична дундичка, не мога да кажа как и беше обръщана и изтласкване, но при висчки положения си струваше гледането заради тоя изрод...И видимо при това, че не е във състезателна форма ;)

01.09.13
16:03

абе защо на франа са им различни дисковете на лоста? и тоя слабичкия пич, наистина е доста бърз...чак не ми се вярва :)

А въпросният Дан е зверска буца...ебаси гърба, ебаси рамената....

10.09.13
22:11

http://www.huffingtonpost.com/joshua-m-brown/crossfit-beginners_b_3867924.html

10.09.13
22:15

казано от slavko на 10.09.13, 22:11:

http://www.huffingtonpost.com/joshua-m-brown/crossfit-beginners_b_3867924.html

Добавям:
№11 Ще се одървяш като Пинокио след всеки комплекс
№12 Ще получавам повече съобщения от рода: Как да разтегна задната верига; Как да не ме болят хип флексорите; Как да стана разтегнат
:D

11.09.13
02:59

казано от Маргарита Манева на 10.09.13, 22:15:

Би ли пояснила какво искаш да кажеш с това?

11.09.13
15:06

казано от emil r на 11.09.13, 02:59:

казано от Маргарита Манева на 10.09.13, 22:15:

Би ли пояснила какво искаш да кажеш с това?

Мускулатурата ти ще става все по-малко пластична. :) Защото такa става при една голяма част движения, изпълнени с голяма скорост или близки до максималните тежести.

Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.13 15:43.

11.09.13
16:40

Тези заключения на базата на какво? Според това което твърдиш гимнастици и щангисти ще са с доста проблеми от към гъвкавост, а е точно обратоното ...

11.09.13
16:49

Гъвкавост е силно относително поянтие ;)
Иначе “защо ще стане така” ще ти отговоря с думите на един велик треньор - “Максимално силния мускул, не е максимално бърз и максимално гъвкав, максимално бързия не е максимално гъвкав и максимално силен, максимално гъвкавия не е нито максимално силен, нито максимално бърз” . Малко е извадено от контекста на лекцията, но пак е вярно.

11.09.13
20:29

казано от slavko на 29.08.13, 09:45:

http://media.crossfit.com/awset/CrossFit_DBailey_4on1_2Jordan_521e7e49ecc80_SD.mp4

Много, много, много як Дан Бейли, направо изрод...страхотна демонстрация!!!!

И “франаджиите”, забележете лебеда, който се състезава с Дан на Фран каква физика има и го направи за 2:30:)))

Аз като “франаджия” да кажа, че тоя прави с 30 кг :)

11.09.13
20:35

казано от emil r на 11.09.13, 16:40:

Тези заключения на базата на какво? Според това което твърдиш гимнастици и щангисти ще са с доста проблеми от към гъвкавост, а е точно обратоното ...

На базата на личен опит, опит с хора идвали при мен след дълго време кросфит-ене, познания за човешката анатомия и биомеханика.
Несериозно е да сравняваш щаснгисти с гимнастици и кросфитещи. Муслукатурата на трите типа е съвсем различна, както са и тренировките им.

Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.13 20:43.

11.09.13
21:23

Да бе, Емо...къде го изръси това...да сравняваш три вселени, толкова отдалечени.

11.09.13
21:46

казано от slavko на 11.09.13, 21:23:

Да бе, Емо...къде го изръси това...да сравняваш три вселени, толкова отдалечени.

Какво ти отдалечени, те са паралелни и нямат сходимост :)

11.09.13
23:52

казано от slavko на 11.09.13, 21:23:

Не съм сравнявал нищо ... обяснението беше “Защото такa става при една голяма част движения, изпълнени с голяма скорост или близки до максималните тежести”, което покрива напълно тренировките на гимнастици и щангисти.

Несериозното тук е да се правят генерални заключения на базата на ограничен личен опит.

12.09.13
08:24

Щангистите рядко правят повече от 5 повторения, на какво и да е тежест и след това си почиват, не започват да се набират, бягат, подаскачат и тн.

12.09.13
08:32

Одървяш се да, но едни 5-10-15-20мин разтягане и мачкане в края на тренировката не само оправят този проблем, но и помагат за мобилността. Като се действа с акъл нещата си идват на мястото.

12.09.13
09:17

казано от aleks на 12.09.13, 08:32:

Одървяш се да, но едни ...20мин ... мачкане ... оправят този проблем.

та’а работа, като една друга работа :)

12.09.13
09:21

Ми то в живота нещата са свързани ;)

12.09.13
09:42

казано от emil r на 11.09.13, 23:52:

Несериозното тук е да се правят генерални заключения на базата на ограничен личен опит.

Правилно - иди натрупай малко повече опит (личен и с хора - много, различни, от различни спортове) и тогава говори глупостите си.
Аз лично избягвам да правя генерални заключения, които не са подкрепени от дълъг опит.

ПП: От изказванията ти съдя че знаеш много малко за тренировките на гимнастици, щангисти и кросфитещи... (fubar)

Мнението беше редактирано от Margi на 12.09.13 09:53.

12.09.13
09:45

Одървяш се да, но едни 5-10-15-20мин разтягане и мачкане в края на тренировката не само оправят този проблем, но и помагат за мобилността. Като се действа с акъл нещата си идват на мястото.

След твоите “процедури”, можеш ли да си хванеш пръстите на краката, без да се изгърбиш?
Ако да - супер. Ако не - продължавай да мачкаш докато успееш.

12.09.13
09:47

Много работи не са ти никак ясни. Като почнем от тренировките, като гледам и останалите съпътстващи. По-добре питай на лични, недей тук, че малко нелепо звучиш.
Имаш желание, супер...просто не говори за действане с акъл, който още доста ще трябва да пораздвижиш:)

12.09.13
09:49

казано от emil r на 11.09.13, 23:52:

Викаш 2 години, постоянно наблюдение от първо лице и постоянно работене върху проблемите ми, не са опит:)))

Или аз не съм се занимавал достатъчно с кросфит:)

12.09.13
10:19

Само да довърша, защото остава някаква нотка на заяждане, а поне в този раздел няма нужда от безкрайното му мултиплициране.

Да работиш върху мобилността си след тежко вдигане, или след много на брой и различни по вид упражнения не е никак добра идея. Там си бързал, тук-таме си се изкривил, нещо е натегнато, друго се е отпуснало, но се е работело в режим, който трудно се контролира, когато се гонят тежести и времена.
Разбира се, че ще поразтегнеш и помачкаш...но без да правиш неща, които са ти извън зоната на комфорт или не би направил на леко загрята мускулатура в ден, в който целенасочено ще работиш върху мобилност и пластичност, като разбира се двете неща са доста свързани.
Аз лично(на основание скромния ми опит, явно...), мога да кажа, че удачния вариант е да имаш дни, в които само загряваш(бегови малко, динамичен стречинг и т.н.), след които да се съсредоточиш върху слабите страни в горните два аспекта. Йога ли ще е, работа с корективни упражнения ли ще е...е тук е момента да намериш някой, който има представа, който може след като те е наблюдавал как се движиш, да прецени къде са ти слабите места и върху тях да се акцентира. Никой не те кара да направиш всичките асани от йога(то няма и физически как да стане), а да си подбереш точните упражнения, за дадения момент, които да практикуваш. После, с течение на времето, добавяш, изключваш и така...

Примерни скоро гледах едни лекции на Цацулин, последвани от много практически занятия, където той показва базовите стречинг упражнения-как да работиш върху шпагата си, как да се навеждаш напред, как да си отваряш таза...5-6 неща, които само тях да правиш редовно и с усет, ще се подобриш в пъти.

Говоря го това, защото съм гледал почти във всички зали как се работи върху тези неща. най-често се неглежират, а още по-често са недоразбрани...гледа се от Кросфит.ком:) Правят се безумни ненужни неща, кляка се върху пудовки, натискат се хората много извън предела на болка(сигурно от Жан-клод са го видяли) и подобни...

Един от хората, с които съм имал удоволствието да говоря по въпроса е Ефо, като той има сходните наблюдения и за да усъвършенства уменията си, се е допитвал до хора, които са специализирали. Не, такива, дето са ги учили по кросфит залите...да, разбира се, че в последствие ще се опиташ да възпроизведеш наученото, но без да познаваш анатомията на тялото, механиката на движенията и да успееш да обвържеш двете, така че да работят максимално ефективно за теб, ще стоиш на фоум ролера и ще се навеждаш изгърбен на бастун, и ще си мислиш, че си разтегнат или мобилен(каквото и да значи това)...:)))

Мнението беше редактирано от slavko на 12.09.13 10:29.

12.09.13
11:13

Без майтап- в този форум е събрана цЕлата мъдрост на световното познание по трениране, биомеханика, анатомия и физкултура...
само остава някой да реализира приличен резултат на Опън-а ...евентуално през 2020та.

12.09.13
11:15

казано от Маргарита Манева на 12.09.13, 09:45:

След твоите “процедури”, можеш ли да си хванеш пръстите на краката, без да се изгърбиш?

Вече да.

казано от slavko на 12.09.13, 09:47:

Много работи не са ти никак ясни. Като почнем от тренировките, като гледам и останалите съпътстващи. По-добре питай на лични, недей тук, че малко нелепо звучиш.
Имаш желание, супер...просто не говори за действане с акъл, който още доста ще трябва да пораздвижиш:)

Нито давам акъл на някой, нито някъде съм казал, че нещата са ми ясни, нито се бъркам на някой. Пиша моето мнение и моя начин, всеки може да си каже за себе си дали е правилно или не, да изпробва на свой гръб, ако желае. Форумът е за това, всеки да сподели собствения си опит с другите, а не да налага личните си виждания на другите. Не разбирам вие двамата откъде го вадите това супер самочувствие и компетенция по всички теми разисквани във форума. Някакъв постигнат реален резултат? Сертифицирано образование в дадената област? Явно сте цъфнали и вързали, че вече можете и на другите хора да решите проблемите.

12.09.13
12:12

казано от aleks на 12.09.13, 11:15:

казано от Маргарита Манева на 12.09.13, 09:45:

Вече да.
.

Снимка, иначе е “no rep” ;)
Като сме на тази тема, снимай и как стоиш с изправени над главата ръце без да разгъваш таза и да увеличаваш лордозата. :)

12.09.13
12:15

казано от Redalex на 12.09.13, 11:13:

Без майтап- в този форум е събрана цЕлата мъдрост на световното познание по трениране, биомеханика, анатомия и физкултура...
само остава някой да реализира приличен резултат на Опън-а ...евентуално през 2020та.

За съжаление, на Оупън-а работа вършат основно познания по биохимия и медицна. ;)

12.09.13
12:22

казано от Маргарита Манева на 12.09.13, 12:15:

За съжаление, на Оупън-а работа вършат основно познания по биохимия и медицна. ;)

(headbang)

12.09.13
12:28

Ще видите някой на Оупъна, като се промени мисленето, че кросфитът е уникален, единствен по рода си метод на трениране и всеки кросфитър прави един път в седмицата Фран, за да види, дали си е подобрил с 2 секунди времето.
Както и, че един кросфитър се подготвя за Игрите с WOD-ове (dull)

В момента, в който някой се хване сериозно да си раздели подготовката на части и да зоби като куче, но с акъл, ще видите българин на Оупъна, дотогава всички ще се държим за ръчичките на Раковски и ще викаме: “Ние сме кросфитерите на Бг, обичаме се и си помагаме, просто не сме толкова яки като останалите, за да ходим на състезания”, отричайки периодизацията на тренировките и препаратите докрай 8-)

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.09.13 12:32.

12.09.13
12:29

казано от Redalex на 12.09.13, 12:22:

(headbang)

Да, и моята реакция е горе-долу такава, защото спорта постепенно изчезва от все повече състезания.

12.09.13
12:32

казано от Маргарита Манева на 12.09.13, 12:29:

казано от Redalex на 12.09.13, 12:22:

(headbang)

Да, и моята реакция е горе-долу такава, защото спорта постепенно изчезва от все повече състезания.

На професионално ниво ЧИСТИ НЯМА!
Съжалявам, ако съм наранила чувствата на някого..

12.09.13
12:33

Съгласен съм с Блага, но само това с препаратите е малко като извинение...окей - ако имате състезателни цели, назобете малко и да видим как и “КОГААА?!” сте на игрите : ))) 200 преден клек не се вдигат с инжекции, трябват години повтаряне на движението, освен това - мъсъл ъпи, дъбъл ъндерс, бягане, плуване....На игрите не стигане защото имаме други приоритети в Бг, все пак трябва да сме нахранени и да се чувстваме сигурни за бъдещето си, рискове трудно се поемат.

12.09.13
12:34

казано от valerious на 12.09.13, 12:33:

Съгласен съм с Блага, но само това с препаратите е малко като извинение...окей - ако имате състезателни цели, назобете малко и да видим как и “КОГААА?!” сте на игрите : ))) 200 преден клек не се вдигат с инжекции, трябват години повтаряне на движението, освен това - мъсъл ъпи, дъбъл ъндерс, бягане, плуване....На игрите не стигане защото имаме други приоритети в Бг, все пак трябва да сме нахранени и да се чувстваме сигурни за бъдещето си, рискове трудно се поемат.

Клекни 130 на чисто, за една година ела при мене и ще клекнеш 200 как си трябва ;)

12.09.13
12:40

Блажка пак се вряза компетентно в разговора, в който всъщност не ставаше въпрос за състезания (нейната стихия, въпреки че не е спечелила нито едно), а за неща съпътстващи тренировките (дори) при любителите.
Аз лично никога съм нямала състезателни амбиции, просто изразих мнение, което имам претенциите да е валидно при 99% от занимаващита се с любителски кросфит, стронгфит и други видове булФит.

казано от valerious на 12.09.13, 12:33:

На игрите не стигане защото имаме други приоритети в Бг, все пак трябва да сме нахранени и да се чувстваме сигурни за бъдещето си, рискове трудно се поемат.

Нормално е оцеляването да стои по-високо в приоритетите на един човек.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1