Fran с 50 кг за 16:50
Да му е&а майката....
П.П. Не съм спирал по време на нито една от сериите.бяха си точно 21-15-9
Мнението беше редактирано от Никола на 08.06.09 15:37.
Понеделник, 08.06.2009
Комплекс “Linda’s little brother” (Ха-ха-ха, комплекс мое производство :lol: ):
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт от:
- Bench press, BW (100 kg)
- Dead Lift, BW (100 kg)
За време. Моето беше 11 мин 32 сек.
11.0 т за ок. 11 мин - никак не е зле :coolsmile: . Стигнах до отказ на 3-то повт на пресите в 5 серия (тази със 6-те повт), след което в следващите серии правех по 1-2 повт, оставям щангата на стойката, раздишвам 3-4 пъти и пак продължавам серията. Никакъв проблем с мъртвата тяга.
Много бързо възстанових дишането.
Лека вечер!
казано от Никола на 08.06.09, 15:29:
Fran с 50 кг за 16:50
Да му е&а майката....П.П. Не съм спирал по време на нито една от сериите.бяха си точно 21-15-9
Здрасти!
Браво за комплекса!
Но Fran с 50 кг? Как избра тежестта? Хм... това нещо като полу-тежка Fran ли е? А добави ли си тежест за набиранията? Щом не си спирал по време сериите, тогава си почивал повечко между тях.
Нормалната Fran e 21-15-9 със 40 кг Thruster и без доп тежест при набиранията - моето време 06:30
Heavy Fran е 15-12-9 със 60 кг Thruster и 20 кг доп тежест при набиранията... Това е наистина гадно... Направих го за 12:43.
Не знаех, че и тежестта оказва влияние върху името на комплекса :-)
Просто предположих, че с толкова ще ми е достатъчно натоварването и наистина си беше... на набирането не съм слагал тежест.
И да просто след първата 21ца имах чувството, че ще се издрайфам и заради това почивах между сериите, но веднага щом усетех, че мога да започна започвах.
казано от slavko на 08.06.09, 17:28:
Вики това книга ли е или някаква мулти-медия?
Прочете ли статията на Джеф?
Филм е, Славко!
Ето го - ТУК!
Вторник, 09.06.2009
Засякохме се с Лимка в залата и тъй като бях обещал да пробвам нейния кардио комплекс, беше удобен момент да го направя (въпреки мускулната треска от вчера).
“Кардиото на Лимка” включва следното:
5 рунда (суперсерии) от:
1. Лицеви опори - 45 сек
2. Напади (или отпади) - 1 мин
3. Пуш преси (правих със щанга 28 кг) - 45 сек
4. Планинско катерене - 45 сек
Почивка между рундовете - 90 сек.
Малеееее! Чист кросфит! Жестоко натоварване! Който смята, че е в добра форма, нека го изпробва :coolsmirk:.
аз сега се пробвах....:))))))))....преди малко се връщам от залата де, тренирах гърди с трицепс и преса и 20мин. колело интервално, ама това на Лимка ме жегна, ама много...!!!!
не успях да го довърша...трети рунд и тотален блокаж на всички мускули....ама я си признайте и двамцата-правихте ли леки и кратки спирания, особено на лицевите опори и раменните преси...
бах маа му...аз ли много се озорих в залата или вие сте много здрави...:))))))))))))))))))))))
казано от slavko на 09.06.09, 18:25:
аз сега се пробвах....:))))))))....преди малко се връщам от залата де, тренирах гърди с трицепс и преса и 20мин. колело интервално, ама това на Лимка ме жегна, ама много...!!!!
не успях да го довърша...трети рунд и тотален блокаж на всички мускули....ама я си признайте и двамцата-правихте ли леки и кратки спирания, особено на лицевите опори и раменните преси...
бах маа му...аз ли много се озорих в залата или вие сте много здрави...:))))))))))))))))))))))
хехе, яко а?
Славко, аз правих почивки на лицевите опори и на планинското изкачване..
На лицевите опори първата серия ми е в добро (като за мен темпо) - 26 лицеви опори за 45 сек...с два отказа...Оттам нататък са ми много бавни лицевите - общо взето имам отказ на 3-4тата и ...измъчена работа, по една по една...
Пуш преси + напади - нямам проблем
Планинското изкачване - първите 2 серии са ок; след това правя по 2-3 мънички почивки; няма начин - то това е ‘баси и задъхването и запалването на крака....
Тъй че споко; в добра форма си! ;) Особено, ако си го правил след друга тр-ка.... Щото на мен тов ами беше днешната тренировка...
казано от slavko на 09.06.09, 18:25:
Здрасти, Славко!
Ако си правил “Кардиото на Лимка” в края на тренировката, нищо чудно, че си стигнал до отказ.
При мен се получи така - в 1-ви рунд направих около 60 лицеви опори за 45 сек, в следващите рундове разделях на 5-4-4-4 серии по 10 повт с кратки прекъсване, при което изпъвах ръцете, вдигах таза високо (нещо като буква Л) и пренасях тежестта за момент на краката. Прекъсване на нападите и пуш пресите нямах (със забележка, че темпото на Лимка на нападите беше по-добро от моето!). На планинското катерене прекъснах по 2 пъти в 4-та и 5-та серия.
Благодаря за бързия отговор Вики, сега ще си легна малко по-спокоен..:))))))))))))))))))
Вики, брутус си е брутус, цялата зала ме разбра..:))))....34кг.-точно!...вместо ринг-дипс : кофички с пускане до долу, техниката се оправя, помогна ми щангиста, за който бях споменал и вече клякам по-леко с щанга над главата и не ме болят раменете..!!!!...най-важното. 800м. на пътеката, усетих ги все едно бяха 800000, за времето не съм гледал на бягането, просто исках да видя 800 на дисплея, преди да повърна, а всъщност бях на половината от комплекса. Като се върнах към упражненията, шървите серии за 10 и 9 ги усетих добре, драмата дойде на 8-7-6…нямам думи
И ТАКА...с много кратки почивки...абсолютно изчистени повторения...за 35,40мин.
мисля, че мога и доста по-бързо- все пак цял ден не съм се спрял, обиколих цялата област плевен по работа и съм на 6 яйчени белтъка и 2 банана..!!!...нищо всъщност.
след 5мин. тотална реанимация
power clean and jerk(видях от теб), единици на 60(3), 80(2), 90(2), на 100 просто не успях...много ми дойде
много съм доволен като цяло, защото всичко това без креатин и добавки, тая седмица нищо не взимам, малко да почина.
Но, сега вечерям за втори път, първото ядене все едно го пуснах в кофата, толкова бързо ми го смля стомахчето...
За утре(по програмата на Josh Everett) 5х200 на пистата с шпайкове, ама надали ще ги бягам под 25сек. де...:))))
Лека на всички кросфитери...до утре
12.06.09
19:32
Извинете ме, ако съм изпуснал тази точка из дискусиите, но някъде коментирате ли как се възстановявате като част от Crossfit системата (хранене, добавки)? Вероятно в дневниците се отбелязва, но аз по-скоро се интересувам какво конкретно се прави при практикуване на Crossfit - съмнявам се дневният режим да не се променя.
ами Митко, ако си взел кросфита насериозно и наситина искаш да се състезаваш с часовника, ще ти трябват силни енергетици, за моментна сила...просто да изкараш тези 5-10 минути от зверско натоварване и да знаеш, че с всеки комплекс надгаждаш по-малко от предния. За следтренировъчно, аз лично си се възстановявам както след обикновения фитнес-аминокиселини, въгл. протеин.
Но съм на 100% сигурен, че изтинските кросфитери , които се сътезават на световно ниво взимат и някой други неща...просто като им гледам времената и с какви тежести работя.....някак си не ми се вярва да са на витамини...
Мисля, че Вик ще ме подкрепи
казано от Димитър Михайлов на 12.06.09, 19:32:
Извинете ме, ако съм изпуснал тази точка из дискусиите, но някъде коментирате ли как се възстановявате като част от Crossfit системата (хранене, добавки)? Вероятно в дневниците се отбелязва, но аз по-скоро се интересувам какво конкретно се прави при практикуване на Crossfit - съмнявам се дневният режим да не се променя.
Здравей!
Не правя нещо специално или различно за възстановяване. Добавки почти не употребявам. Ето ги, сам прецени:
- Creapure (Nutrim) - половин лъжичка само след силова тренировка (или кросфит)
- L-glutamine (Nutrim) - половин лъжичка само след силова тренировка (или кросфит)
(Знам, че предписания прием е в пъти повече и то всеки ден, но така съм решил. Май ги вземам колкото да кажа, че вземам нещо и не съм съвсем без добавки)
- Vitamax (Nutrim) - 1 капсула, пак само в тренировъчен ден
- Калмацин (калций+магнезий+цинк), не помня производителя - 1 таблетка вечер, когато се сетя, 3-4 пъти седмично.
В нетренировъчни дни даже и витамини не пия.
Откакто почнах с кросфит комплексите, намалих бяганията сутрин до епизодични кросове в почивните дни. Идваха ми в повече, не можех да възстановявам. След някой от по-тежките комплекси, (Linda, Brutus, Heavy Fran…) се налага да почивам 2-3 дни. Такова нещо при стандартната фитнес тренировка не ми се е случвало никога.
Хранителният ми режим е ВМ НВД и се чувствам отлично.
Славко, за топ кросфитерите не знам... Наистина имат нечовешки постижения. Но да твърдя, че не са “чисти”, само защото аз не съм в състояние да докарам тяхната скорост... Мисля, че с отдаденост и правилно трениране и хранене, може да се постигнат такива резултати. Но дори и да има такива от тях, които да посягат към забранени препарати, със сигурност са в пъти по-чисти от професионалните билдери.
п.п.
Поръчах си от crossfit.com dvd с филма Every second counts. Проследява подготовката на наколко топ кросфитери. Като го получа, ще го изгледам и пак ще коментирам
Мнението беше редактирано от Vic на 13.06.09 20:24.
казано от slavko на 12.06.09, 18:33:
Вики, брутус си е брутус, цялата зала ме разбра..:))))....
Поздравления!
Brutus е от най-сериозните комплекси. Ще ми се пак да го завъртя след седмица, две... Да видим как ще е след като подобрих техниката на изхвърлянето.
Знаеш ли Вики...и аз така си мислех едно време...отдаденост, правилен начин на живот, хранене...еми добре де, ама така до 10,70 на 100м.!!!...електронно...от там приятел...идва спортната медицина, сигурно Usain Bolt бяга 9,70 на витамини, сигурно Jason Khalipa е толкова здрав заради упоритостта и отдадеността си...ами...I Do Not Think So…!!!
14.06.09
00:37
здравейте :) искам и аз да тренирам по методиката кросфит :) дали има зала в варна която да е подходяща :)
казано от MAiK на 14.06.09, 00:37:
здравейте :) искам и аз да тренирам по методиката кросфит :) дали има зала в варна която да е подходяща :)
Здрасти, MAiK!
Не мисля, че има специализирани зали за Кросфит във Варна или в България въобще. Всъщност, не ти и трябва. Стига да има достатъчно място спокойно да направиш обръщане, изхвърляне или бърпет, без да стовариш щангата на нечия глава или да се спънеш в някой уред. Бъди готов да те гледат като извънземно, когато започнеш някой комплекс. Не е лоша идея да си имаш секундант, т.е. прятел/ка, който да засича времето, да следи за правилната техника, да брои и т.н.
Питай и споделяй впечатления тук и с каквото можем ще помагаме :coolsmile:.
Успех!
казано от slavko на 13.06.09, 22:31:
Знаеш ли Вики...и аз така си мислех едно време...отдаденост, правилен начин на живот, хранене...еми добре де, ама така до 10,70 на 100м.!!!...електронно...от там приятел...идва спортната медицина, сигурно Usain Bolt бяга 9,70 на витамини, сигурно Jason Khalipa е толкова здрав заради упоритостта и отдадеността си...ами...I Do Not Think So…!!!
Не е така, Славко!
Това е твой избор. Ако искаш да се обърнеш един ден и да кажеш - “Това съм аз и го постигнах сам!”. Да, вероятно няма да си най-силния, най-бързия или най-мускулестия, но ще знаеш, че си победил себе си и си стигнал своя връх. Въпрос на вътрешно усещане.
Ако за теб целта оправдава средствата и победата е най-важното нещо, бъди готов да си платиш цената.
Виж това - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38448/.
казано от Димитър Михайлов на 12.06.09, 19:32:
Митко, режимът, който препоръчват в www.crossfit.com като оптимален, е този на Бари Сиърс ‘Зоната” - 30/30/40 = М/Б/В. Също така са привърженици на ‘минималистичното’ хранене - по-скоро отрицателен калориен баланс, т.к. тялото се приспосябава, а всичко останало е ‘разхищение’
Относно добавки...струва ми се , че, предвид на философията на трениране и хранене, т.е. максимална функционалност, хранителните добавки едва ли са на почест...
Мнението беше редактирано от Limka на 14.06.09 18:08.
Понеделник, 15.06.2009
1. Комплекс “Lazy Monday” (отново комплекс мое производство :coolgrin: ):
Максимален брой кръгове за 20 мин от следното:
- 5 х Pull ups (набиране, без допълнителна тежест)
- 5 х Bench press, BW (100 kg)
- 10 х Swing (до вертикала, т.е. движението завършва с изпънати ръце над главата), дъмбел 32 кг
За 19:00 мин направих 10 кръга и спрях, защото прецених, че няма да успея завърша още 1 пълен кръг, а и бях порядъчно размазан.
Неочаквано за мен, най-тежкото бяха суинговете. Най-леко - набиранията.
Лека вечер!
е почнахме и комплески да си измисляме...супер...краста си е това наш’то..:))))
Вики, слабичко на “isabel”...дейба, днес нямах силички, а и не трябваше май да се хвърлям на 60кг.....но просто си бях решил, че няма да свалям кила-та...та за 3.30(плачевно) го направих, но съм на 100% сигурен, че мога доста по-бързо..!!!!
Хаха Вик ;)
Аз пък не правих суингове а нещо друго.
Не съм сигурен точно как се казва упражнението, но мисля че е някакво обръщане.В изправено положение само от раменете обръщам щангата и завършвам с раменна преса.
Комплексът беше следния: за 20 минути максимум повторения от
* 20 х обръщането с 40кг
* 20 х коремна преса с 20кг допълнителни
45 секунди почивка на всеки рунд.
бях направил 80 обръщания и 74 коремни преси когато таймера звънна, но си довърших последната серия коремни и ги закръглих на 80.
В момента раменете ми са...не знам...никога не съм чувствал тези мускули толкова натоварени.Бих се радвал някой друг да го пробва и да сподели резултатите си.
П.П. При коремната преса държах диска с ръце, а не го прегръщах така че също усещах напрежение в раменете.
направи комплекса “Brutus” и ела пак да си говорим за болките в раменете..:))))
Вики, знаеш ли на колко години е Джош Евърет...неудобно ми е да го питам някак си....
казано от slavko на 16.06.09, 18:55:
Вики, знаеш ли на колко години е Джош Евърет...неудобно ми е да го питам някак си....
Здрасти, Славко!
Джош Евърет е на 35 г.
Миналата година на Crossfit Games, Джейсън Кхалипа го е победил с едно повторение на squat clean & jerk. Невероятен финал!
6 години имам...върха...ще бере ядове момчето с мен..:))))...нещо не ми връща на мейла, шернах му линка с един от твоите комплекси във vbox-a…
Вики, поправи ме, ако греша - упражнението за финала е : squat, clean and jerk - 30 повторения за време на 80кг.
казано от slavko на 21.06.09, 08:56:
Вики, поправи ме, ако греша - упражнението за финала е : squat, clean and jerk - 30 повторения за време на 80кг.
Здрасти, Славко!
Не грешиш! Жесток финал! Направо подскачах като го гледах, страшно надъхващо!
Неделя, 21.06.2009
”Кондиционен Тест” на Петко:
(знам, че не е кросфит, но е доста сходно като натоварване)
50 бр. клекове, собствено тегло;
50 бр. лицеви опори;
50 бр. бърпет, без лицевата опора.
Без значение подредбата на упражненията, схемата и бройките.
За време. Цел - под 5 мин за отличен.
Направих го успешно за 04:49 мин, по следната схема:
клекове/лиц. опори/бърпети, 20/15/10/5
Препоръчвам го!
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 21.06.09 17:11.
Понеделник, 22.06.2009
“Jonestown sprint”
- burpee & pullup combo (бърпет+набиране - започваш стандартен бърпет с лицева опора и със скока нагоре се хващаш на лоста и правиш набиране)
- push press @ 30 kg
15 - 10 повт, за време.
Моето време - 03:59 мин. За пореден път се убеждавам, че лек кросфит комплекс няма... Иначе е доста симпатичен ;-P. Забелязвам, че продължавам да раздишвам дивашки по време на комплексите, но това някак вече не ми пречи, а след края възстановявам все по-бързо. Приемам го като знак за напредък.
Лека вечер.
Вики, това ми стана любимо упражнение...100%...почнах да загрявам даже с него...преди крака, гърди...по 20бройки си правя...
днес clean and jerk..единици...115кг. стигнах, мислех и 120 да пробвам, но колана беше много лабав...има време...събота пак ще пробвам макс.
ина4е 70-80-90-100-105-115кг...силичката ми е добре...спрях креалкалина...малко да почина
казано от slavko на 22.06.09, 15:40:
Вики, това ми стана любимо упражнение...100%...почнах да загрявам даже с него...преди крака, гърди...по 20бройки си правя...
днес clean and jerk..единици...115кг. стигнах, мислех и 120 да пробвам, но колана беше много лабав...има време...събота пак ще пробвам макс.
ина4е 70-80-90-100-105-115кг...силичката ми е добре...спрях креалкалина...малко да почина
Здрасти, Славко!
Предполагам за Squat Clean and Jerk говориш?
115 кг?! Браво! При твоето лично тегло от 83 кг, това си е сериозно постижение!
Мен в момента ме увлича Snatch. Все още усъвършенствам Power Snatch и постепенно ще започна да включвам и клек към него. Целта засега е чисто повторение на 90 кг. Няма дя бързам, искам да го направя както трябва.
П.П. Креалкалин? Този не го познавам, не е от нашия клас :P ... Ще потърся малко информация.
само за clean and jerk, раничко ми е и да клекна с тях
иначе говорих за combo-то....
за кре-алкалина ме разсмя, бях забравил че си привърженик на кристално чистото трениране..:)))
http://journal.crossfit.com/2009/06/josh-everetts-food-diary.tpl#featureArticleTitle
за Вики...специално
http://media.crossfit.com/cf-video/CrossFitJournal_BurgSC_Snatch_HighHangPre.wmv
много изчистена техника
“Cindy +5kg”
*5 pull-ups
*10 push-ups
*15 squats
as many rounds as possible in 20 minutes
11 рунда
казано от slavko на 22.06.09, 16:39:
....
за кре-алкалина ме разсмя, бях забравил че си привърженик на кристално чистото трениране..:)))
Хаха! Бъзикай ме ти! :coolsmirk:
Но както виждаш, аз напредвам. Тренирам и съм се състезавал още преди повечето от форума да са тръгнали на училище и ще го правя още дълго след като те се откажат ;-P