24.03.09
15:32
Имам следния въпрос. Тренирам от началото на март и мислех да си вземам протеин, който освен да пия преди тренировки, да пия и в училище като междинно ядене. В крайна сметка ме убедиха, че е по- добре да взема гейнър, понеже сега качвам маса, а съм доста слаб и взех един немски от фитнеса ми. Сега обаче, като се зачетох вие препоръчвате да се тренира без никакви добавки в първите няколко месеца поне, така че искам да ви питам - би ли ми навредил по някакъв начин гейнъра? Той е 1кг. Евентуално като го свърша да си взема ли протеин или няма смисъл за момента. Иначе храненетата си ги правя за ВВД долу- горе (не съм тръгнал да меря грамажите, но се чувствам добре и сит). На 17г. съм, 69кг, 180см. Мерси предварително
ако го пиеш както трябва тоя гейнър 1 кг не ще го изпиеш за макс 7-10 дни,вземи си ако искаш само протеин за сега а се храни както трябва и така си докарвай калориите и въглехидратите, а протеин за училище става ако нямаш възможност да се храниш нормално .
Добре стига с тия гейнери-така ли не разбрахте гейнер=протеин+глюкоза.Гейнера е за хора,които ги мързи да си размърдат устата и да хапват повечко...Никога не съм обичал гейнерите и НЕ СЪМ им привърженик.Щом си го взел го конскумирай и после си вземи протеин...