Ежеседмични дискусии

27.03.09
12:27

Здравейте!
Значи идеята ми е да се направи нещо от сорта на седмични дискусии, в които да взимат участие всички желаещи. Целта е в тези дискусии да се вклучат хора, които се занимават сериозно с този спорт и са компетентни и биха могли да дадът полезни съвети на по даден въпрос. И всичко това да става на живо. Имам предвид, например темата за дискусия тази седмица е “Тренировъчен метод “Пирамида” ” и сега какво правиме...? Да речем можем да използваме Skype и правим конферентен разговор и започва обсъждането на въпросната тема... новаците задават въпроси, старите кучета отговарят. Споделят какво са опитвали, какво се е получило и така..
Мисля че схванахте идеята. :-)

DE

27.03.09
13:43

2 основни проблема, поради които не ми допада идеята:
Много хора на конферентен - всички говорят, никой не слуша.
Скапана връзка на Скайп.

27.03.09
13:59

Не че съм против идеята, но нали това е отчасти смисъла на форума. Пускаш конктеризирана тема (”Пирамида”) в съответния раздел и обсъждането започва.
death изтъкна и минусите относно скайп.
Принципно по-рано някой подхвърли идеята за чат към сайта, което е решение на твоето предложение. Но тагава пак “пада” смисъла на форума :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.09 14:01.

27.03.09
14:26

казано от Стоянчо на 27.03.09, 13:59:

Но тагава пак “пада” смисъла на форума :)

Немога да се съглася, че “пада” смисъла на форума.В чата може да се обсъжда  всичко и да се комуникира по-бързо и по-качествено в някои отношения.

27.03.09
15:02

Начи на мен идеята главно ми дойде от едни podcast-ове които си слушам на ipod-a. Там имат някаква тема и водещия я обсъжда с някой треньор. Задава му въпроси и така. Много е интересно, тъй като това са все хора занимаващи се с това нещо от много години, опитали много неща, които боквално те заливат с информация и материал върху който да си мислиш.

В допълнение:
За това което Стоянчо каза - да си пусна тема във форума. Ами начи идеята ми дойде от там, че доста често се случва нчкой да пусне така тема, при което му се отговаря “фани прочети малко из форума”. Еми ОК, съгласен съм, но на мен ми се е случвало доста пъти да търся с часове из форума и да не на меря точно това което търся.. много неща свързани с него, но не и точно това което търся. Другото нещо което е, когато пуснеш тема във форума, трябва все пак да имаш някакви наблюдения върху това кой е компетентен и кой не. В случая ако се правят дискусии, там ще има поне един човек, който се знае, че е запознат и така ще знаеш кой да слушаш.

Мнението беше редактирано от Петров на 27.03.09 15:06.

27.03.09
15:55

казано от Cheresharche на 27.03.09, 14:26:

казано от Стоянчо на 27.03.09, 13:59:

Но тагава пак “пада” смисъла на форума :)

Немога да се съглася, че “пада” смисъла на форума.В чата може да се обсъжда  всичко и да се комуникира по-бързо и по-качествено в някои отношения.

Забравяш да допълниш, че става и бъркотия когато 10 души решат да ти дават съвети едновременно и с противоречиви препоръки. Започват спорове и пак сам трябва да прецеждаш инфото. Айде задай въпроса какъв суроватъчен протеин да си купя да видим дали няма да се стигне до престрелки.

казано от Петров на 27.03.09, 15:02:

доста често се случва нчкой да пусне така тема, при което му се отговаря “фани прочети малко из форума”. Еми ОК, съгласен съм, но на мен ми се е случвало доста пъти да търся с часове из форума и да не на меря точно това което търся.. много неща свързани с него, но не и точно това което търся. Другото нещо което е, когато пуснеш тема във форума, трябва все пак да имаш някакви наблюдения върху това кой е компетентен и кой не. В случая ако се правят дискусии, там ще има поне един човек, който се знае, че е запознат и така ще знаеш кой да слушаш.

Ами да, пак ще дам горния пример, как да не кажеш на някой да пусне един сърч като пита какво е бърз протеин. Също така как се преценява, че даден потребител е “вещ в занаята”? Дали във форума или в чат, трудно можеш да прецениш капацитета на даващия съветите.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.09 15:57.

27.03.09
18:53

Разбирам идеята, но я мисля за трудно осъществима. Ако позволите лека модификация - в раздела въпроси и предложения се пускат темите, които интересуват хората. При засилен интерес, към нещо, се кани специалист и се пише статия, или се пуска подробен пост - нещо като темата за Л-карнитина от “Емзо”. Ако има неясноти...форумът е отворен. Поздрави!

Пример: Хиляди теми за раменни травми - специалист пише нещо по темата от рода на, устройство, наи-често срещани симптоми, причине, тип болка и т.н...

Мнението беше редактирано от biggggy на 27.03.09 18:57.

27.03.09
19:41

казано от biggggy на 27.03.09, 18:53:

Разбирам идеята, но я мисля за трудно осъществима. Ако позволите лека модификация - в раздела въпроси и предложения се пускат темите, които интересуват хората. При засилен интерес, към нещо, се кани специалист и се пише статия, или се пуска подробен пост - нещо като темата за Л-карнитина от “Емзо”. Ако има неясноти...форумът е отворен. Поздрави!

Пример: Хиляди теми за раменни травми - специалист пише нещо по темата от рода на, устройство, наи-често срещани симптоми, причине, тип болка и т.н...

Да аз имах предвид същото нещо, само че един вид интервю. Т.е. ще се задават и въпроси на потребители свързани с нея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1