Качвам тежестите, но китките наболяват

BO

23.01.05
22:18

темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=35823#35823

Последните месеци доста покачих работните тежести, но вече имам чувството че китките ми изостават (не хвата). Просто често ме наболяват след трен. (използвам EZ лост за където трябва).

Да ми препоръчате как да оправя това, без да си давам почивка?

23.01.05
22:26

пии калции и използваи ластични бинтое при тежки серии където натоварваш китките,но ги слагаи само по време на серията и после ги махаи да не спираш кръвообръщениато 8) аз така права че и аз имам проблеми с китките :wink:

освен накитниците,тренираи предмишницата,защото не е вярно,че тя се прави заедно с останалите мускули,така тя изостава докато силата на бицепса с EZ-образен лост расте и така се получава контузия(като при мен),за калция съм съгласен

24.01.05
12:00

Едно към едно с моя случай, а и стотици други....
Аз лично, намалих драстично използваните тежести, като заложих на супербавни повторения. За месец-два ми мина и повече не си и помислих да правя сгъване с щанга с голяма тежест. При тежките серии минах на дъмбели и имаше ефект. Но пък ти може и да не си чак толкова тежък случай. Експериментиране му е майката, но като за начало свали тежестта (дори ще ти порастне ръката за първия месец).
Поздрави! :)

24.01.05
12:04

Аз никога не съм го имал този проблем защото китката ми е 21 сантиметрова и поема 90кг. на бицепсово сгъване като нищо :)) още от 14 годишен правих с 60кг. щанга и нямам проблеми. Тъкаче яко протеин, желатин и т.н. за сухожилието и ако предмишницата не ви изостава няма да има проблеми. Вариянт са дъбмбелите в чуково сгъване и кривата щанга.
по-здрави

24.01.05
12:58

На мен може би този проблем с китките ми е най-голям.Много ме болят при тежките серии и са ми много слаби колкото и да ги връзвам все си ме болят обаче не искам да свалям на по малки тежести а дайе напротив и се мъча така ама няма начин .....
А ако може някои да ми даде информация за цената и ползата на калция ще съм му благодарен  :wink:

Вече на няколко пъти съм описвал и заболяванията от сорта на тендовагенит, и леченията :)
Ластичен бинт, фелоран....
Задължително трениране на предмишницата. Ама задължително.
Дъмбелите не са лечение...

24.01.05
14:04

То само калций не се взима :) Вземи си Калций+Магнезий.. може и +Цинк. Само калций не взимай освен ако не си сигурен, че имаш недостиг, че да не се озовеш с бъбречна криза  :wink:

24.01.05
15:13

По оделно ли да си ги купя ? И как да ги пия ако има някой инфо пишете ми на ЛС да не избягваме темата  :wink:

24.01.05
15:26

продават на Supre Vit разтворими таблетки. (CaMgZn+D3+C)

24.01.05
17:13

Не, купи си ги в комбиниран продукт. Супра Вит са хипер слаби и абсолютно неподходящи за активно спортуващ човек.
Отиди в някоя свястна аптека и попитай за добри (по възможност натурални) хапове калций/магнезий и т.н.
Мога да ти препоръчам на Jamieson “Mega Cal”. Съдържа в една таблетка 333мг калций, 167мг Магнезий и 20мг Цинк. Пият се 3 таблетки на ден.

BO

24.01.05
19:19

Добре де, казват някои да се тренира предмишницата.... тя НЕ е китката все пак. Сигурно е, че колкото е по-силна предмишницата, по-добре и за китките, но все пак диаметъра на китката как може да се повлияе най-осезателно, за да се заздрави там или си е генетично 99%..... :roll:

пробвах с ластични бинтове .. ама голяма базикня....тия накитници по-добре ли са, по-лесно ли се поставят и колко горе-долу струват и къде ги има в Сф... ?

24.01.05
19:53

виж в магазина на musashi 10 лв. чифта

BO

24.01.05
20:41

[quote author=“6efa”]виж в магазина на musashi 10 лв. чифта

къде е тоя магазин..?

24.01.05
21:00

:lol:  :lol: бате не знам ти си от софия :wink: ето ти малко инфо от 1 година (не знам колко е актуално)магазини:хотел Диана 1 /във фоайето/ и ул.Парчевич 34 :) за повече влезни в www.musashibg.com 8)

25.01.05
01:05

[quote author=“bobtosh”]Добре де, казват някои да се тренира предмишницата.... тя НЕ е китката все пак. Сигурно е, че колкото е по-силна предмишницата, по-добре и за китките, но все пак диаметъра на китката как може да се повлияе най-осезателно, за да се заздрави там или си е генетично 99%..... :roll:

пробвах с ластични бинтове .. ама голяма базикня....тия накитници по-добре ли са, по-лесно ли се поставят и колко горе-долу струват и къде ги има в Сф... ?

Пробвай глюкозаминов препарат + репарил гел. Минава за няколко дни и после с хубави загрявки и стягане на китките би трябвало да няма проблеми.

Относно калция: не го взимайте вечер късно - не се метаболизира/изхвърля правилно (лекарски съвет)!

25.01.05
03:19

аз лично реших проблема, като заместих упражненията които товарят много китките (да речем при мен е с прав лост за бицепс, заместих го с крив  :lol: ) и си купих накитници такива дето се стягат с ластик освен основния ластик които седи на китката и нямам проблеми.

мир

25.01.05
11:56

нормално е според мен, особено ако качваш бързо работната тежест, ставите и сухожилията не могат да смогнат.
Другият вариянт е да не загряваш хубаво преди тренировка

@bobtosh

Братле, според теб те боли китката?
Ами не знам. Във всеки случай тогава не си говорим за проблем в следствие на тренировката ,а си говорим за счупени ръце :)
Оперделено много добре знам какво ти говоря, като ти пиша да тренираш предмишницата.
Проблемът идва от ставата.
Когато мускулите са силни, те отнемат голяма част от тежестта и я разпределят по захватните си точки.
Когато мускулът е слаб, тежестта се поема от другата подвижна част. Това е ставата.
В следствие на невнимателното, несъобразено и постоянно натоварване ставата се възпалява.
Ставата обаче не боли.
Възпалената става притиска преминаващите през нея нерви и те пренасят болката, в зависимост от дължината си, от натиска, от възпалението.
В следствие на възпаление на ставата на китката мен ме болеше при допир предмишницата от външната страна в близост до лакътя.
С тренировки на предмишницата проблемът премина.
Единственото, което може да отнеме напрежение от ставата, е прилежащият и мускул. Костта е лост, тя не извършва движението. На ставата на китката, единственият прилежащ мускул е предмишничната група. Има и по - лошо. Този мускул почти във всяко упражнение изпада в кинетична верига с мускулите по - горе на ръката, т.е. от него доста често зависят много неща и често е “на топа на устата”.
Всичко, което ти се изписа тук е профилактика на ставата.
Не и лечение.
Профилактиката на ставата е важна, но е по - важно да се премахне причината за проблема.
Какво мислиш сега?

само да спомена по въпроса за накитника че има чудесен накитник за 4лв в магазина на Musashi на Пиротска.Достатъчно твърд е че да го стегнеш колкото ти е необходимо,различава се от останалите с тва че има едно дет си го слагаш през палеца на ръката за да ти е по лесно да го сложиш сам,така че кат ходиш да питаш поясни с тва за палеца  :D

25.01.05
23:02

@ bobtosh
Недей да ползваш бинтове и т.н. за китките. До колкото си спомням лега ти е 85-90кг и съм сигурен, че след време ще ти мине от самосебе си....бинта отслабва още повече китките и след два месеца ше квичиш че и на 60кг те боли, взимай вит.Ц (500-1000мг), Мг, Зн, желатин, глюкозамин и ще видиш че другия месец вече ще си забравил за проблема  :D
ПС: и загрявай хубаво с усукващи движения китките. Успех!

29.01.05
13:12

Някъде из форума бях прочел мнение на Martin,където казваше,че ефекта от загрявката върху ставите е минимален?Така че(ако е така) не мисля,че тя е решение!

30.01.05
03:34

[quote author=“D3BEP”]
...Всичко, което ти се изписа тук е профилактика на ставата.
Не и лечение...

Репарил гел + глюкозаминов препарат си е баш за лечение на възпалени стави и сухожилия. За профилактика може да се използва и само глюкозамина/хондроитина според мен.

30.01.05
12:49

Ами на мен предмишницата ми е колкото бицепса и китките ЯКО ме болят. Така че, не съм съгласен че с трениране на предмишницата болкиет минават. Даже ми се усилиха болките и не съм тренирал предмишница от повече от месец по тази причина. Има го и елемнта, че тренирам кандска борба, а там се натоварват доста китките, но все пак ... Може би калция и т.н. помагат, но за тренировката предмишница не сум напълно съгласен че помага. Това не означава, че съм против нея, даже смятам, че е задължителна.

[quote author=“Slade”][quote author=“D3BEP”]
...Всичко, което ти се изписа тук е профилактика на ставата.
Не и лечение...

Репарил гел + глюкозаминов препарат си е баш за лечение на възпалени стави и сухожилия. За профилактика може да се използва и само глюкозамина/хондроитина според мен.

Не е лечение. Болкоуспокояващ ефект с леко противовъзпалително действие(да не говорим колко обстойно прониква в ставата отвън)+ изграждащи ставата вещества. Малко е подобно на това да лекуваш прободна рана с протеин и аспирин...
Лечението на ставите в ефективния му вариант мисля, че минава през кортикостероидите. Оттам нататък другото си е почти само профилактика и обезболяване.

30.01.05
13:19

Ако е някакъв тежък случай може и през смяна на ставата с изкуствена да мине, но болки от претоварване, тендовагинит и растежения в повечето случаи се лекуват успешно с въпросния репарил гел (може би и с други подобни). Когато имах тендовагинит на предмишницата например това беше единственото, което успя да ме оправи преди да се стигне до блокажи и т.н.

PD

01.02.05
12:02

и мене ме болях акитките (по-скоро лявата, защото ми е чупена) и не ми беше леко, защото не можех да слагам повече кг на силната си лява ръка. Сложих си накитник за около седмица. Болките отминаха и вече не го ползвам.
Имай на предвид, че те болят ако хвата е крив, т.е. ако на лега хващаш много широко. Или пък на френското ако го хващаш тясно (по-добрия вариант). Моят съвет е да държиш предмищницата максимално свита (китката е максимално сгъната).
Обаче не знам как да постъпя по следния проблем:например на бицепсовото сгъване на Е-лост тясно ме наболява много костта ан ръката-  между китката и лакетя. Как да постъпя. Сигурен съм, че нямам недостиг на калции. Ям много мляко и сирене. А и този проблем е и на повечето в залата.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1