31.03.09
08:06
Здравейте. Изчетох всичките теми за дискова херния които са във форума , но човек никога не е сигурен какво да прави и за това питам. От известно време насам имам болки в кръста и отидох на невролог, прегледаме изписа ми лечение с което се почувствах мн добре изписа ми мидокал, гел замазане милгама и флустерон ( той мн ми подеиства ) и същевременно подадох документи за ядрено магнитен резонанс. Вчера ходих 30.03.09 днес си взех и излесванията там пише следното :
Заключение : Денеративни промени.
Данни за дискова херния на ниво Л5-Ес1
Въпроса ми е ще мога ли да тренирам ? За момента нямам болки .. от време на време ме боли нещо като схващане усещам ама то е по скоро от колата нещо седалката ми не е удобна .. ?
Поздрави
31.03.09
08:55
Можеш да тренираш, избягвайки упражнения натоварващо кръста, и тренирайки постоянно с колан за кръста !
Мен кръста си ме наболва от време на време но след тяга :)
Мнението беше редактирано от Mamularin на 31.03.09 08:55.
Можеш да тренираш, избягвайки упражнения натоварващо кръста, и тренирайки постоянно с колан за кръста !
Мен кръста си ме наболва от време на време но след тяга :)
Майка ми е медицинско лице и съответно невролога е при нея. прочетох и диагнозата. Той е казал че това е в начален стадии. Препорачаха ми един френски колан с метални пластини с които да седя и да карам кола. Защото като седя се схващам и като карам кола не си намирам място на седалката. Сега ще ходя да го купя и да видя какво ще стане. Мои братовчед има същия проблем ама доста по задълбочен .. с изтръпване на краката и т.н. и тои си го е купил тоя кола и каза че му дава спокоиствие да седи и да кара кола ..
Поздрави
П.П. Майко мила .. как стават тия работи .. на 21 год съм ще откача само при мисълта че го имам.
Elenkov,
И аз имам дискова херния на L5 S1, докарах си я лятото с мъртва тяга. И аз пих милгама, мидокалм и т.н. Слеващото нещо което можеш да наравиш е курс процедури при кинезитерапевт - масажи, процедури с едни магнити и упражнения за кръста и корема. След което лично аз реших да се запиша при фитнес инструктор, който да е наясно с проблема и който да може да ме “пренаучи” какво да правя и да не правя в залата. Сега съм по-амбициран от всякога :) Успех :)
Elenkov,
И аз имам дискова херния на L5 S1, докарах си я лятото с мъртва тяга. И аз пих милгама, мидокалм и т.н. Слеващото нещо което можеш да наравиш е курс процедури при кинезитерапевт - масажи, процедури с едни магнити и упражнения за кръста и корема. След което лично аз реших да се запиша при фитнес инструктор, който да е наясно с проблема и който да може да ме “пренаучи” какво да правя и да не правя в залата. Сега съм по-амбициран от всякога :) Успех :)
Звучи добре ! :) Сега ходих и си купих колан които да ме държи изправен Ломбакрос Активити - http://www.equipmedical.com/files/produits/4043-lombacross-activity-2.jpg с метални пластини .. дано ми помогне
Поздрави