СЛК - CLA - свързана линолеична киселина ...?!?!?!?

HY

24.01.05
00:44

Първо  - Здравейте на всички ;) От много време влизам в сайта и следа темите във форума, но никога не съм взимал участие, защото си мислех, че почти всички теми са дискутирани до сега и с един search си намирах каквото ми трябва...да ама не ! :)
И сега по темата: тая слк...кла незнам си ква омега киселина :) Още преди много време четох за нея в раздела на сайта Препарати ..и незнайно защо сега ми хрумна да вида дали пише нещо за нея ...и не намерих нищо :) Някой пробвал ли е ..и дали има ефект от нея ..каде мога да си я намеря ..на какви цени .. в какви дози се употребява :) Просто който каквото знае нека го сподели ;) Единственото друго място, където съм чувал за CLA е по няква телевизия я предлагаха като препарат за отслабване на цена от 30 кинта + жен шен  :shock:  На мен лично ми трябва за качване на килограми.

25.01.05
13:07

Добре дошъл във форума!
Не че ми е 100% ясно ама кат’ :shock: други не са ти отговорили...
КЛА е мастна киселина и помага за изгарянето на мазнини 8)
омега 3 мастни киселини има в рибеното масло (и месо де :D )
омега 6 - в орехите и някои др. ядки
мисля че имаше и 9 ама....
Тези мастни киселини са мн полезни за организма и по-голямата част от хората изпитват недостиг...
Вземи си рибено масло от аптеката за 1-2лв, яж ядки и толкоз.

25.01.05
14:00

Да, става дума за Омега-3 мастни киселини и уви  :wink:  сме я дискутирали  8)
Като цяло Омега местни киселини участват в метаболизма и регулирането на лошия холестерол. Благодарение на холестерола + Омега киселините се получават една голяма част от хормоните, включително андрогенните. Най-голям недостиг се получава на Омега-3 мастни киселини и има логика да си вземеш ако имаш пари и желание  :wink:
Рибено масло както ти препоръча колегата и/или ленено олио. За първото във всяка аптека се продава, а по-евтиното (второто) решение е лененото олио и можеш да го откриеш в диетичен магазин или някой хипер маркет  :)
Рибено масло съм купувал Ескимо-3 - 15лв, Ленено олио около 4-5лв.

25.01.05
23:10

аз от аптеката за лев и нещо си взимам кутийка с 200 перли рибено масло...

26.01.05
02:24

[quote author=“der_meister”]аз от аптеката за лев и нещо си взимам кутийка с 200 перли рибено масло...

Име на продукт, че ми стана много интересно, защо е толкова евтино?  :wink:

HY

26.01.05
15:23

[quote author=“perlsite”]Да, става дума за Омега-3 мастни киселини и уви  :wink:  сме я дискутирали  8)
Като цяло Омега местни киселини участват в метаболизма и регулирането на лошия холестерол. Благодарение на холестерола + Омега киселините се получават една голяма част от хормоните, включително андрогенните. Най-голям недостиг се получава на Омега-3 мастни киселини и има логика да си вземеш ако имаш пари и желание  :wink:
Рибено масло както ти препоръча колегата и/или ленено олио. За първото във всяка аптека се продава, а по-евтиното (второто) решение е лененото олио и можеш да го откриеш в диетичен магазин или някой хипер маркет  :)
Рибено масло съм купувал Ескимо-3 - 15лв, Ленено олио около 4-5лв.

Ако не се лъжа у нас има рибено масло...Така значи...намалява холестерола и увеличава производството на хормоните. А трябва ли да очаквам някакъв видим ефект?! ..съмнявам се де ;) , но все пак да питам.   
И по колко да пия от тва масло ?
мерси за отговорите ;)

26.01.05
17:20

По принцип би трябвало да следваш инструкциите на етикета. Аз лично ти препоръчвам да взимаш най-високата доза (все пак говорим за рибено масло, а не за лекарствен продукт) или 2 пъти нормалната доза (все пак сме билдъри). Ако трябва да се изразя по друг начин, ако ползваш рибено масло консумирай 10-на гр/мл. рибено масло (или неговия еквивалент ако е под друга форма). Ако е ленено олио, консумирай 20на грама.
Ефект ще има в няколко направления: Непременно увеличаване на тестостерона (с колко % точно силно зависи от много фактори), подобряване на еластичността на кожата (респективно активно предпазване от стрии), предпазване на сърцето (заради намаляването на “лошия” холестерол). Повишаване на еластичността на кръвносните съдове и ставните връзки. Всичко това можеш да очакваш след продължително използване на Омега-3 базиран продукт. Българското “рибено масло” обикновено не е с много високо качество, произвежда се от рибната карантия. Качественото рибено масло се произвежда от дълбоководни риби (т.е използват се целите риби точно за производство на рибено масло, освен това в този тип риби има високо съдържание на Омега-3 мастни киселини). Това обяснява и разликата в цената. При всички положения за подобряване състоянието на кожата, кръвоносните съдове и ставните връзки ще трябва да минат вероятно бая месеци. Повишаването на тестостерона ще започне дефакто незабавно (Омега-3 са основна сурoвина за производството на хормони).
Ако държиш да разбереш как ти се отразява рибеното масло. Можеш да си направиш изследвания за нивото на тестостерона (в Cibalab мисля, че е 14лв) и месец по-късно след като използваш активно рибеното масло да си направиш още един тест (задължително ако решиш да правиш тест да е по едно и също време на денонощието и да е при същите условия, т.е. ако първия път си направиш изследване 1 ден след тернировката ти за бицепс и 2-рия път си правиш изследването 1 ден след тернивоката ти за бицепс, тъй като нивото на тестостерон силно варира през различните часове от деня и в зависимост от физическата ти активност и др. фактори).

P.S.: Забелязах, че си от Плевен, така, че Cibalab не е решение, но можеш да провериш в районната болница дали ще намериш лекар, който да се навие да ти даде направление и респективно да ти направят анализ на кръвта (по-специално на тестостерона).

HY

28.01.05
00:10

[quote author=“perlsite”]По принцип би трябвало да следваш инструкциите на етикета. Аз лично ти препоръчвам да взимаш най-високата доза (все пак говорим за рибено масло, а не за лекарствен продукт) или 2 пъти нормалната доза (все пак сме билдъри). Ако трябва да се изразя по друг начин, ако ползваш рибено масло консумирай 10-на гр/мл. рибено масло (или неговия еквивалент ако е под друга форма). Ако е ленено олио, консумирай 20на грама.
Ефект ще има в няколко направления: Непременно увеличаване на тестостерона (с колко % точно силно зависи от много фактори), подобряване на еластичността на кожата (респективно активно предпазване от стрии), предпазване на сърцето (заради намаляването на “лошия” холестерол). Повишаване на еластичността на кръвносните съдове и ставните връзки. Всичко това можеш да очакваш след продължително използване на Омега-3 базиран продукт. Българското “рибено масло” обикновено не е с много високо качество, произвежда се от рибната карантия. Качественото рибено масло се произвежда от дълбоководни риби (т.е използват се целите риби точно за производство на рибено масло, освен това в този тип риби има високо съдържание на Омега-3 мастни киселини). Това обяснява и разликата в цената. При всички положения за подобряване състоянието на кожата, кръвоносните съдове и ставните връзки ще трябва да минат вероятно бая месеци. Повишаването на тестостерона ще започне дефакто незабавно (Омега-3 са основна сурoвина за производството на хормони).
Ако държиш да разбереш как ти се отразява рибеното масло. Можеш да си направиш изследвания за нивото на тестостерона (в Cibalab мисля, че е 14лв) и месец по-късно след като използваш активно рибеното масло да си направиш още един тест (задължително ако решиш да правиш тест да е по едно и също време на денонощието и да е при същите условия, т.е. ако първия път си направиш изследване 1 ден след тернировката ти за бицепс и 2-рия път си правиш изследването 1 ден след тернивоката ти за бицепс, тъй като нивото на тестостерон силно варира през различните часове от деня и в зависимост от физическата ти активност и др. фактори).

P.S.: Забелязах, че си от Плевен, така, че Cibalab не е решение, но можеш да провериш в районната болница дали ще намериш лекар, който да се навие да ти даде направление и респективно да ти направят анализ на кръвта (по-специално на тестостерона).

Е не мисля, че има нужда да се задълбочавам чак толкова та да си изследвам производството на тестостероно ..нито сам кой знае какъв билдър..просто ми е хоби, но мисля да си взема тия дни рибено масло :) много благодаря за информацията :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1