Няколко въпроса за сутрешното кардио

03.04.09
19:47

Както знаете сега за нас,учениците има ваканция и аз се възползвам от тоя факт и правя кардио сутрин(бягам на стадиона).Целта на бягането е отслабване с няколко килограма и сваляне % на подкожните мазнини,най-вече в бедрата,задника и корема.Разполагам с Ацетил Л-Карнитин,пия 3 таблетки(всяка по 500мг)сутрин около 50 минути преди бягане и вечер преди лягане още 2(общо за деня стават 2.5 мг,когато не бягам пия сутрин 2 и вечер 2 общо 2 мг).Толкова с разяснението,идва времето на въпросите :lol: :

1.Доколкото четох ефекта на сутрешното кардио е че когато си гладен най-много се топят мазнини(общо казано),има ли значение обаче,когато пия Ацетил Л-карнитин и ~50 минути след това ходя да бягам,без да съм ял нищо,само вода?

2.Мога ли след сутрешното кардио да ям овесени ядки + доза протеин,без това да окаже влияние върху изгубеното тегло при бягане,да речем каквито калории/мазнини съм изгорил през бягането да ги възстановя със това хранене?Колко време след сутрешното кардио трябва да ям и подходящи ли са овесените ядки + дозичката?

3.Дозировката на Ацетил Л-карнитина правилна/достатъчна ли е?

Благодаря на отзовалите се!

03.04.09
22:07

човече гледах ти галерия .... ти сигурен ли си че имам какво да чистиш ? не ми се мисли на какво ще заприличаш ако свалиш още 3-4кг .

от прочетеното тук във форума ,а и от “стари кучета”  разбирам,че сутрешното кардио освен телесни мазнини гори и голямо количество мускул заради повишеното ниво на кортизол сутрин. този ефект донякъде май се тушира с доза бърз въглехдрат или шейк-протеин веднага след ставане преди да отидеш да бягаш

след бягането задължително яж, мене ми се струва че мнгоо грешно си правиш сметките с калориите. това че по време на бягане ще изгориш 500ккал не означава ,че моментално ще ги възтановиш с едно хранене след това . храната се разгражда за период от време ...

по третият въпрос не съм запознат

и пак ти казвам .. ти сигурен ли си че искаш да изглеждаш като  “скелет с тапицерия” ? защото без ни най-малко да се обиждаш(No offense) на мен ми изглеждаш точно така

03.04.09
22:58

сутрин нищо преди кардио.
45мин - 1ч. след кардио протеиново ядене и бавни въгл. - овесени ядки и белтъци е добър вариант.

доза бърз въглехдрат или шейк-протеин веднага след ставане преди да отидеш да бягаш

... и никакъв смисъл от сутришното кардио :)

а както вече се каза, не знам какво точно ще чистиш...

казано от HeartCore на 03.04.09, 22:58:

45мин - 1ч. след кардио протеиново ядене и бавни въгл. - овесени ядки и белтъци е добър вариант.

Аз бих  препоръчал непосредствено след кардиото нещо чисто белтъчно и час по късно нещо въглехидратно. И наистина pHr34K вземи направи маса какво имаш да чистиш, достатъчно си релефен ако качиш 4-5 кг ще стоиш много по добре отколкото ако свалиш 4-5 макар че аз невиждам откъде ще ги свалиш. Имай в предвид, че не е много здравословно да си с прекалено нисък процент подкожни мазнини

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 04.04.09 05:09.

04.04.09
05:17

Пичове,разбирам ви,защото снимките са добри,но сега не съм точно във формата,в която бях тогава.Корема не е зле,но е желателно да извадя всичките плочки,на най-долните имам 1 кат мазнина,обаче краката са ми дебели и трябва да хвърля от тях,и тук съм сигурен в това което казвам,защото се виждам всеки ден :)

Значи за храненето така -=> Ставам,пия карнитина,50-60 минути след това отивам кардио 2-3 км интервално,връщам се у нас(пътя от стадиона до нас е около 10 минути)пия един протеин и след още 10 минути хапвам овесени ядки.Така добре ли е?

07.04.09
18:11

казано от HeartCore на 03.04.09, 22:58:

... и никакъв смисъл от сутришното кардио :)

От кардиото винаги има смисъл ;)

07.04.09
21:09

Последно някой може ли със сигурност да ми каже след сутрешното кардио колко време се яде? Закуската ми е протейнов шейк или яйца + овесени ядки.Моля ви отговорете ми,че е важно..

И друг върпос - колко време трябва да мине за да се усети някакъв ефект от всичкото това? Взимам ацетил преди това,след кардиото 15-20 минути след това ям,храня се здравословно и не виждам желания ефект,дори не съм мръднал..греша ли някъде или просто трябва повече време?

08.04.09
08:34

Колко време тичаш, с какво темпо?

За значителен ефект—месец поне.

По-добре не дей нагладно съвсем—някакъв бавен или многокомпонентен протеин 30 минути преди кардио е много по-добре. И ако ще тичаш преди закуска, бъди сигурен, че предишната вечер късно (към 22 часА) си ял нещо бавно-въглехидратно (ориз, картофи, паста)...

Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 08.04.09 09:44.

ER

08.04.09
08:45

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_diet_nutrition_bodybuilding/the_fasted_cardio_roundtable

Ето ви тука една статийка :)

14.04.09
18:09

Абе проблема да не е от протеина(колкото и тъп да е въпроса..) ? Пия Нутра Форс Уей Бленд сутрин 1 доза със овеса и някой път още 1 път през деня по някое време.Сега понеже немога сутрин,бягам след училище 20-25 минути доста бързо и интервално + изкачване на стълби + подскоци

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1