Молба за съвет (поредните въпроси на един начинаещ)

DR

04.04.09
16:44

Здравейте, искам да помоля за няколко съвета, но преди това ето малко инфо за мен:
На 19 съм(на есен ставам на 20) и съм 183 см и съм 78кг, гръдна обиколка 102см, ръка 37 студена. В залата съм от малко повече от година, като преди това съм се занимавал активно с спорт от ранна детска възраст(бойни изкуства и лека атлетика,и 2те състезателно). В момента зимам протеини на JC Nutrition и креатин монохидрат на cool nutrition+един куп витамини(бирена мая,минерали,гуарана,витамини комплекс,омега3 и др). Храня се здраво(словно), не пия, не пуша, не пия и кафе, ям що-годе нормално(за студент :D ) и имам апетит и енергия. тренирам по 2 тренировки на седмица, като програмата ми е както следва:
1)ръце-бицепс+трицепс
2)гръб и гърди
3)крака и корем
4)след което пак от 1 до 4
В почивните дни съм по лостове и на стадиона за бягане.Целта ми в залата е както и да прескоча заветните 80кг трайно, така и да засиля видимо мускулната маса без да губя релефа.
Струва ли си като свърша креатина(на половината съм) да го продължавам, трябва ли да сменя марката и вида и трябва ли да правя почивки? (а относно това дали има ефект-да, усещам го още от 4-5тия ден на зареждащата седмица)
Протеина ми е горе-долу още колкото за седмица и нещо, ако сменя марката ще има ли по-добър резултат?( за сравнение пил съм още и scitec 80%тов края на лятото и бях доста по-доволен)
Има ли смисъл да почвам метан,дека,ретаболил или каквото и да е било друго? (изброявам тези защото засега за тях съм се замислял да опитам, засега не съм но лятото ще ми е мн удобно за тренировки и е възможно да пробвам)
Засега целите са ми:
-краткосрочни-за лятото да засиля маса и релеф на макс
-дългосрочни- да доближа 85кг

Благодаря предварително за отговорите,ако се сетя още нещо ще допълвам

ПП:
съжалявам ако темата не е за тук,но съм нов в сайта и не мога да се ориентирам още из форума

Темата беше редактирана от DragonGod на 04.04.09 16:45.

04.04.09
17:38

С креатина може да си направиш експеримент,винаги има риск на друга марка да не го усетиш така добре,но пък може и да се окаже по добър.Никой не може да ти кажа кой ще ти действа най-добре,както много пъти са казвали всеки е различен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1