Десертчета :)

07.04.09
15:17

КРЕМ С ИЗВАРА И ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

150 гр. орехи (лешници)
250 гр. извара (обезмаслена и обезсолена)
белтъци
2 с.л. прясно мляко
пакетче ванилия
подсладител по желание (стевия, подсладител, мед и пр.)
замръзени плодове (ягоди, боровинки, малини)

Изпечете ядките във фурната и ги нарежете на парченца.
През това време разбийте с блендер изварата и млякото, докато не се получи твърда пяна. Разбийте на сняг и белтъците.
Прибавете към изварата ядките, ванилията, белтъците и подсладителя.
Разпределете крема в подходящи купички и отгоре залейте с горските плодове.

ТОПЧЕТА С ОВЕС И БАНАНИ

250 гр  овесени ядки
1 ч.ч.    прясно мляко
100гр  стафиди (или микс от всякакви дребно нарязани сушени плодове)
2 бр.    банана (не много големи)
кокосови стърготини
канела на вкус

За 1-2 минутки накиснете овесените ядки в чашата с прясно мляко. Така ядките ще набъбнат малко и ще поемат от вкуса на млякото.
Двата банана се намачкват с вилица, докато не станат на кашичка. Към тях се прибавят стафидите (сушените плодове) и овесените ядки. Тази смес се разбърква хубаво и се доовкусява с мед и малко канела.
От забърканата смес се оформят средно големи топчета, които внимателно се овалват в кокосовите стърготини.
Слагат се в хладилника за около 40 минути за да стегнат.*

*Топчетата най-добре да се консумират в първата част на деня и с нещо протеиново :)

ЛЕДЕН МУС

600 гр ябълки
80 гр подсладител
сметана ( колкото желаете )
канела

Изсипете течната сметана в подходящ съд и я сложете на студено заедно с бъркалките на миксера.
Измийте ябълките, нарежете ги на четвъртинки, почистете ги и ги сложете на котлона с подсладителя, канелата и ½ чаша вода да поврат 15 минути. След това разбиите в миксера докато стане на пюре и приберете в хладилника за 2 часа.
Точно преди да сервирате, разбъркайте сметаната и я напълнете купичките на половина с ябълково пюре, наполовина със сметана.

Темата беше редактирана от emzo на 07.04.09 15:56.

07.04.09
15:33

Ето още нещо, но солено:

Пица с моцарела и домати

Направете тесто от пълнозърнесто брашно
3 домата
2 супени лъжици горчица
200 гр моцарела
пресен чесън
зехтин
подправки: босилек, пипер


Разстелете тънък пласт тесто  на намазнена тавичка. Отгоре намажете с горчица.
Подредете отгоре нарязаните на филийки домати, нарязания на ситно чесън, босилека и покрийте с резенчета моцарела.
Сложете подправки на вкус, поръсете отгоре със зехтин и печете 25 минути във фурна, загрята до 210 градуса.

Мнението беше редактирано от Ambriel на 07.04.09 15:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1