24.01.05
19:09
Какво ви е мнението за тази храна, добре ли е да се приема в период на маса, въпреки че е малко мазна. По-добре ли ще е да се приема по-отделно, т.е. първо ядеш ориза и после пилето или няма значение, т.к. отива се в стомаха !
п.с - на вас допада ли ви тази храна ?
Пилето е добре въпреки, че ще е зобано ако е купещко. Но ориза не бих го ял с пилето, защото ще развали и намали освояемоста и ще овеличи престоят на храната в стомаха. Има си и теория, която подкрепя смесеното хранене, но аз подкрепям разделното.
по-здрави
Ех, ако можех по цял ден пиленце с ориз да набивам, пък нека ми е зле :lol: . Ако не се храниш разделно: в период за маса можеш да хапнеш първо малко ориз и след това да продължиш. В период на сваляне - обратно.
Поздрави!
Всъщност и аз в последно време се интересувам от това-ако се ядат разделно, кое е по-добре да се хапне 1-во и в какъв интервал, месото или въглехидратите? Доколкото знам белтъците забавят усвояването на въглехидратите, май..
По тази логика малко по рано ли да се яде въглехидрата или след месото?
При разделното хранене трябва да има поне 1-2 часа интервал между приемите на месото и ориза. Зависи от продуктите и индивидуалните особености. Идеята на разделното хранене е да се приемат храните разделно (в отделни хранения). Всяко следващо ядене се прави след като е разградена храната от предишното.
[quote author=“Martin”]При разделното хранене трябва да има поне 1-2 часа интервал между приемите на месото и ориза. Зависи от продуктите и индивидуалните особености. Идеята на разделното хранене е да се приемат храните разделно (в отделни хранения). Всяко следващо ядене се прави след като е разградена храната от предишното.
Ей сега вече май наистина ще се храня по 15 пъти на ден :roll:
26.01.05
05:02
Незнам за вас но когато баба ми сготви такива вкусотии аз набивам яко без да се интересувам много кое как трябва!Пиле и ориз :o според мен колкото повече толкова по добре!
Вече по сериозно непречи да си ги хапваш на наистина се забавя храносмилането им като се смесят.Около час ориза би трябвало да се е разградил вече и може да почваш с пилето.Но чесно казано и да ги ядеш заедно няма да е фатално,аз съм ценител на добрия вкус така че не ги ям отделно.Ти решаваш как ще ядеш аз ти казвам моето мнение!
бе какво ми разправяш. от тая манджа се яде до сцепване :D . хехе. така де мисля че е супер комбинация понеже аз лично намирам смесеното хранене за добър вариант, вярно че до някаде се усвоява по бавно, но не чак толкова.
29.01.05
09:34
Е на тва му викам аз ядене и е напълно подходящо за период за маса(според мен) мога по цял ден да ям пиле с ориз и няма да ми омръзне :wink:
Абе аз всеки ден г/д към 16:00 ям ориз с пилешко и ми е супер :D ориза(бланширан) го сварявам, а пилешкото запечено и накрая смесвам и става супер.Обаче подправките са много важни без тях неможе !!! :D
04.09.11
16:58
а ако се приготвя по този начин:в началото мааалкоо олио,след тва вода и ориз с пилешкото бутче върху него.Аз в момента свалям с РБД
05.09.11
12:30
Аз карам да ми го правят или без никаква мазнини или с малко масло,но по принцип обичам повече картофите xD