Пиле с ориз - на фурна

24.01.05
19:09

Какво ви е мнението за тази храна, добре ли е да се приема в период на маса, въпреки че е малко мазна. По-добре ли ще е да се приема по-отделно, т.е. първо ядеш ориза и после пилето или няма значение, т.к. отива се в стомаха !

п.с - на вас допада ли ви тази храна ?

24.01.05
19:11

Пилето е добре въпреки, че ще е зобано ако е купещко. Но ориза не бих го ял с пилето, защото ще развали и намали освояемоста и ще овеличи престоят на храната в стомаха. Има си и теория, която подкрепя смесеното хранене, но аз подкрепям разделното.
по-здрави

25.01.05
10:05

Ех, ако можех по цял ден пиленце с ориз да набивам, пък нека ми е зле :lol: . Ако не се храниш разделно: в период за маса можеш да хапнеш първо малко ориз и след това да продължиш. В период на сваляне - обратно.
Поздрави!

25.01.05
13:06

Всъщност и аз в последно време се интересувам от това-ако се ядат разделно, кое е по-добре да се хапне 1-во и в какъв интервал, месото или въглехидратите? Доколкото знам белтъците забавят усвояването на въглехидратите, май..
По тази логика малко по рано  ли да се яде въглехидрата или  след месото?

25.01.05
13:12

При разделното хранене трябва да има поне 1-2 часа интервал между приемите на месото и ориза. Зависи от продуктите и индивидуалните особености. Идеята на разделното хранене е да се приемат храните разделно (в отделни хранения). Всяко следващо ядене се прави след като е разградена храната от предишното.

25.01.05
13:42

[quote author=“Martin”]При разделното хранене трябва да има поне 1-2 часа интервал между приемите на месото и ориза. Зависи от продуктите и индивидуалните особености. Идеята на разделното хранене е да се приемат храните разделно (в отделни хранения). Всяко следващо ядене се прави след като е разградена храната от предишното.

Ей сега вече май наистина ще се храня по 15 пъти на ден :roll:

AR

26.01.05
05:02

Незнам за вас но когато баба ми сготви такива вкусотии аз набивам яко без да се интересувам много кое как трябва!Пиле и ориз :o според мен колкото повече толкова по добре!
Вече по сериозно непречи да си ги хапваш на наистина се забавя храносмилането им като се смесят.Около час ориза би трябвало да се е разградил вече и може да почваш с пилето.Но чесно казано и да ги ядеш заедно няма да е фатално,аз съм ценител на добрия вкус така че не ги ям отделно.Ти решаваш как ще ядеш аз ти казвам моето мнение!

28.01.05
22:04

бе какво ми разправяш. от тая манджа се яде до сцепване  :D . хехе. така де мисля че е супер комбинация понеже аз лично намирам смесеното хранене за добър вариант, вярно че до някаде се усвоява по бавно, но не чак толкова.

29.01.05
09:34

Е на тва му викам аз ядене и е напълно подходящо за период за маса(според мен) мога по цял ден да ям пиле с ориз и няма да ми омръзне :wink:

18.10.10
14:49

Абе аз всеки ден г/д към 16:00 ям ориз с пилешко и ми е супер :D ориза(бланширан) го сварявам, а пилешкото запечено и накрая смесвам и става супер.Обаче подправките са много важни без тях неможе !!! :D

04.09.11
16:58

а ако се приготвя по този начин:в началото мааалкоо олио,след тва вода и ориз с пилешкото бутче върху него.Аз в момента свалям с РБД

TN

05.09.11
12:30

Аз карам да ми го правят или без никаква мазнини или с малко масло,но по принцип обичам повече картофите xD

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1