10.04.09
13:36
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЧЕ ПУСКАМ ТАКА ТЕМА,НО ФОРУМА Е МНОГО РАЗБЪРКАН И НЕ МОЖАХ ДА ВИДЯ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА НИКЪДЕ.СЪЩО ТАКА МОЛЯ ДА КАЖЕТЕ И ОБЯСНИТЕ УПРАЖНЕНИЯТА СИ НА ЛОСТОВЕТЕ
1-во ЗА ГРЪБ
2-ро ЗА ГЪРДИ
3-то ЗА РАМЕНЕ
4-то ЗА ТРИЦЕПС
5-то ЗА БИЦЕПС
6-то ЗА КОРЕМНИТЕ МУСКУЛИ
И СЕ НАДЯВАМ ДА НАПИШЕТЕ УПРАЖНЕНИЯ ЗА СИЛА В КРЪСТА,ПРЕДМИШНИЦИ,ТРАПЕЦ И КРАКА-САМО С УПРАЖНЕНИЯ НА ЛОСТОВЕТЕ,БЕЗ ДА СА НЕОБХОДИМИ НИКАКВИ ПАРИ ЗА УСПЕШНИ ТРЕНИРОВКИ.МОЛЯ САМО ХОРА КОИТО СПОРТУВАТ И ИМАТ РЕЗУЛТАТИ ДА ОТГОВАРЯТ.АЗ СЪМ НА 21,80КГ ТРЕНИРАЛ СЪМ,ЧЕЛ СЪМ ЗА КУЛТУРИЗЪМ,МНОГО НЕЩА ЗНАМ,НО И МНОООГО НЕ ЗНАМ.ИСКАМ В ТЕМАТА ДА СЕ ИЗВЛЕКАТ ВСИЧКИ ДОБРИ УПРАЖНЕНИЯ НА ЛОСТОВЕ-ЗА МАСА,РЕЛЕФ И СИЛА.ЗНАМ ЧЕ ИМА ПОДОБНИ ТЕМИ,НО В ТЯХ ГОЛЯМА ЧАСТ СА ПИСАНИ ПРАЗНИ ГЛУПОСТИ.НАДЯВАМ СЕ ЕДИН ПРИМЕРЕН ОТГОВОР ТУК ДА ИЗГЛЕЖДА ТАКА:
аз съм Рамбо,25год,85кг,тренирам от 1 година без хап за качване на маса на лостовете.в началото правих
гръб-3х10 набиранки пред врат,3х10 набиранки като за бицепс,но с широк хват влиза за гърбът
гърди-3х400000 кофички с навеждане напред и 3х898888 мокри кофички от пясък на плажа..........и така нататък
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:05.
10.04.09
13:47
Лостовете са много хубаво нещо, но не мисля че ще можеш да направиш много добра маса само с тях, ще ти трябват и щанги, гири и машини..
Това “без пари” не го разбрах.Иска6 упражнения които да прави6 без да ходи6 в зала?Ако е така 6те напи6а примерни не6та които не се намират само в залата.Ако не е това извинявам се ,не съм разбрал правилно.
За гръб
Набирания 6ирок хват(пред врат) -5х(8-12) или колкото може6
Набирания (зад врат)-5(8-10)
забирания тесен хват,със захват като “пред врат“5х8-10
За гърди
Лицвви опори -4х15-20
лисеви опори (кати си дигне6 краката да дивана примерно) 4х15
кофи4ки 4х10
за Рамо
2 6и6ета от мин.вода (колко литра ти си прецяня6) ги разтваря6 в страни,после напред,и виж каксе прави задно рамо с дъмбели ,тако го прави но с 6и6ета..
За бицепс...2 6и6ета пак и сгава6,после “4уково”
за трицепс-кофи4ки..като лицева опора но с приближени ръце
Корем-коремни преси..има разли4ни видове в интернет 6те намери6.
за преми6ница-със 6и6етата сгава6 и разгъва6
трапоец отново със 6и6етата
Дано да е това което пита6
10.04.09
14:21
казано от Николаи на 10.04.09, 14:01:
За гърди
лисеви опори (кати си дигне6 краката да дивана примерно) 4х15
Не, не..от дивана няма да имаш много файда, прави пирамидни лицеви опори http://cdn-write.demandstudios.com/upload//4000/500/30/7/14537.jpg (много са трудни)
10.04.09
14:22
тея опори не товарят ли предимно трицепса?? нещо като еквивалент на тесния хват на лежанката?
10.04.09
14:23
казано от Sparxter на 10.04.09, 14:22:
тея опори не товарят ли предимно трицепса?? нещо като еквивалент на тесния хват на лежанката?
Цялата горна част на тялото (гърди,рамо,трицепс,бицепс и корем..)
10.04.09
14:28
Заставаш на ръце и правиш опори като си се потпрял на стената Петко К прави такива
Не се вписвам в зададената схема на отговор, най-малкото не съм Рамбо, но мога да кажа следното: упражненията със собствено тегло са 2 вида, дърпащи и бутащи. Бутащите натоварват разгъващите мускули/гърди, трицепси, бедрени квадрицепси, а бутащите-сгъващите/ гръб, бицепс и т. н. Рамената и предмешниците участват във всички тренировки за горната част на тялото, изолиращи упражненя за тях няма/ освен някой видиве преси под наклон/. Ако искаш хубава тренировка, ползвай основните упражнения.
Дърпащи-Набиране: винаги се товарят гръб, горна част гърди, бицепс и предмишница, рамена. От хвата зависи акцента. Широк хват- гръб, тесен бицепс / но това е много условно, трябва да го усетиш/. Можеш да сменяш центъра на тежестта и така да влияеш на натоварването....
Бутащи:
-Кофички: товарят трицепса и рамото винаги,с изнесено напред тяло товариш повече гърба, а с тяло назад и ръце в страни-гърдите / главно долна и вътрешна част...
-Лицеви упори: Тук разнообразието е огромно. Винаги се товари трицепсът и предното рамо. Широко поставени ръце-гърди външна част и гръб. Средно поставени /малко по-широко от раменете/-средна част гърди. Тясно поставяне - акцентът е върху трицепс... При промяна на наклона, работиш съответно за долна средна и голна част на гърдите и рамене. Колкото по-голям а наклонът /главата надолу/, толкова повече товариш рамената. Промяната на ъгъла на дланите води до изолация на отделни области, промяната на ъгъла на ръцете спряма тялото също има значение-изнасянето напред товари трицепса.... - има много инфо по темата...
Клекове: е тук има статии и упражнения ум да ти зайде... Аз правя класически клек, напади, отпади, пистолети...
Мисля, че не си чел достатъчно, съдейки по въпросите ти... или аз нещо не съм разбрал. Ако искаш конкретна програма почети, напиши и ще се коментира, защото разновидностите са твърде много...
Иначе темата ти се припокрива с няколко други и не знам докъде ще стигне...
Мнението беше редактирано от biggggy на 10.04.09 14:33.
10.04.09
15:02
Аз искам от пръдня боя да направя ама още работя по въпроса...
10.04.09
15:10
мерси за бързите отговори.аз също правя това което сте написилали,просто исках да видя дали няма да изкочи някое ново упражнение което да остава пропуснато,но явно всичко си остава главно едно и също.наскоро пробвах и да правя преси от челна стойка за рамо но нещо не ми се получаваха краката все ми пречеха да върна стойката обратно в горно положение.както и да е.темата вече може да бъде изтрита,но не знам от каде :)
10.04.09
15:29
Има фитнеси за по 20 - 25 лева месечно, за какви разходи говорим ?!
казано от 5tuza на 10.04.09, 15:10:
мерси за бързите отговори.аз също правя това което сте написилали,просто исках да видя дали няма да изкочи някое ново упражнение което да остава пропуснато,но явно всичко си остава главно едно и също.наскоро пробвах и да правя преси от челна стойка за рамо но нещо не ми се получаваха краката все ми пречеха да върна стойката обратно в горно положение.както и да е.темата вече може да бъде изтрита,но не знам от каде :)
Викни си приятел да те крепи за пресите. Иначе набиранията зад врат се усещат в рамото и трапеца. Поне при мен де...
10.04.09
17:00
А И ИСКАМ ДА ВИ ПИТАМ,СПОРЕД ВАС АКО СЕ ПРАВЯТ ВСИЧКИ УПРАЖНЕНИЯ НА ЛОСТОВЕТЕ-ЗА ГРЪБ,ГЪРДИ....КВОТО МИ СЕ ПРАВИ,ВЪВ ЕДИН ДЕН И ВСВКИ ДЕН,ГУБЯ ИЛИ ПЕЧЕЛЯ
10.04.09
17:01
През ден/два поне ...
10.04.09
17:01
Губиш, щото ако направиш 1 и също упражнения в 2 или 3 дена в седмицата може да го претовариш..най хубаво на 3 или 4-ри дневен сплит си цъкаш..
10.04.09
17:46
В момента правя гърди и бицепс,гръб и трицепс ако мога така да кажа за лостови упражнения.бягам отивам правя 3,4х10 кофи,3х10лицеви за гърди и набирания за бицепс,но не знам как да ги обясня кво представляват.на другия ден набиранки и така всеки ден,ама съм надъхан и изкам да стана много корав не ме ебе чак толкова за голяма маса,въпреки че държа да кача поне 10кила мускули.щото то е ясно че мускула няма да може да регенирира максимално,но дали няма да регенирира достатъчно за да расте по малко и да закалява
казано от Voyager на 10.04.09, 20:04:
10 кила чиста мускулна тъкан не въврят с ‘’поне’’ пред тях.
Защо, няма проблеми, ама да си приготви и поне няколко години ;)
казано от 5tuza на 10.04.09, 17:46:
В момента правя гърди и бицепс,гръб и трицепс ако мога така да кажа за лостови упражнения.бягам отивам правя 3,4х10 кофи,3х10лицеви за гърди и набирания за бицепс,но не знам как да ги обясня кво представляват.на другия ден набиранки и така всеки ден,ама съм надъхан и изкам да стана много корав не ме ебе чак толкова за голяма маса,въпреки че държа да кача поне 10кила мускули.щото то е ясно че мускула няма да може да регенирира максимално,но дали няма да регенирира достатъчно за да расте по малко и да закалява
Втората част на изказването ти ме вкара в тежък размисъл...
10.04.09
22:15
Ако целта ти е да станеш корав гони максимум повторения и прави упражненията които са ти важни всеки ден. Като те домързи си давай почивка 1 - 2 дни и пак обратно на лостовете и на лицевите и ще постигнеш неизбежно резултати, а за масата повечко хапвай и ще растеш, но вероятно ще е доста бавно...
Мнението беше редактирано от Цеков на 10.04.09 22:17.
казано от Цеков на 10.04.09, 22:15:
Ако целта ти е да станеш корав гони максимум повторения и прави упражненията които са ти важни всеки ден. Като те домързи си давай почивка 1 - 2 дни и пак обратно на лостовете и на лицевите и ще постигнеш неизбежно резултати, а за масата повечко хапвай и ще растеш, но вероятно ще е доста бавно...
Еми бавно ще е с ежедневни тренировки...
10.04.09
22:32
казано от biggggy на 10.04.09, 22:22:
Еми като казва корав , аз мисля, че има впредвид нацепен и да може да прави много набирания, лицеви и тн. , а според мен ежедневните тренировки са най - добрия начин за постигането на тези цели приположение, че няма голям набор от упражнения като в една фитнес зала за да разделя мусколни групи и тн.
Мнението беше редактирано от Цеков на 10.04.09 22:33.
казано от Цеков на 10.04.09, 22:32:
казано от biggggy на 10.04.09, 22:22:
Еми като казва корав , аз мисля, че има впредвид нацепен и да може да прави много набирания, лицеви и тн. , а според мен ежедневните тренировки са най - добрия начин за постигането на тези цели приположение, че няма голям набор от упражнения като в една фитнес зала за да разделя мусколни групи и тн.
Тренировките със собсвено тегло дават възможност за отделяне на мускУлните групи. С ежедневни тренировки, най.-много до се преумори, контузи и загуби маса...
Ако ядеш наистина сериозно, дори само на лостове би трябвало да качиш, пък даже и не кой знае колко бавно. Важното е да не претренираш, но да тренираш достатъчно тежко. На лостовете границата обаче е тънка. Също така не трябва да се стремиш към много повторения в серия и някакви рекорди...или поне не отначало. Просто претренирането ти ще е сигурно, а развитието незадоволително.
казано от Petar Cholakov на 10.04.09, 13:47:
Лостовете са много хубаво нещо, но не мисля че ще можеш да направиш много добра маса само с тях, ще ти трябват и щанги, гири и машини..
http://video.google.com/videosearch?q=bartendaz+pull+ups&emb=0&aq=1&oq=bartendaz#
Брат ми ходеше на зала около година и нещо с прекъсвания.Почна да ходи на лостове почти всеки ден и е много доволен,да не говорим ,че гърбът му расте зверски ,а ръцете и гърдите стават много плътни и силни.Той твърди ,че коремът му се натоварва много също ( от набирания).
Всеки усеща упражненията по различен начин.
11.04.09
12:01
izviniavam se predvaritelno za latinicata,no laptopa nesto mi se bazika. a dokolkoto za lostovote te sa nai-neveroitnoto nesto,samo na tiax mozesh da izgradish super xubavo tialo,muskula napraven i treniran samo ot lostove e sigurno 10 pati po ka4estven otkolkoto stangite,mazini ,dambeli i silata tie mnogo po-ka4estvena i zabelezete “ISTINSKA"dokato pri stangite sedish po napompan i napalnen s krav i taia sila koito ti se ka4va v zalata si ostva samo v zalata,dokato pri lostovete muskula ti raste mnogo po-bavno i ka4stveno i po drug na4in i dori sled kato spresh trenirovki na lostovete postignatoto se zapazva dosta,ama dosta vreme,spored men tova e vse edno da sriavniash istinsko pileshko meso ili istinski beltak, sas protein na prax,taka e pri lostovete-podobri ot tiax niama i usporedki za razvitie na xarmoni4no i krasivo tialo.no tuk ve4e si zavisi koi kakvo iska da napravi ako iska masa,relef-pak si zavisi ot dietata-ho iskam da kaza i drugo specialno za relef i za idvastia sezon liatoto lostovete sa nai-dobri,az sam izkrval tolkova dobra presa s dieta i lostove koito trudno postigam vav zalata-za relef lostovete sa nomer 1i za 4ist istinski ka4estven muskul,sravnenie sas stangite te izglezdat super izkustveni
11.04.09
12:06
Някой каза ли нещо :?
11.04.09
12:15
и аз точно за това говоря.ходил съм на зала,но с прекъсвания,като почна и качвам по 4-5кила на месец но не задържам повече от 1месец тренировки защото свършват парите за зала.в момента не работя напуснах 15 януари работа и ся нямам пари,майка ми плати нета колкото и жалко да ви звучи,скоро пак ще почвам работа и ще му мисля как точно да тренирам.казвам ви положението ми с кинтите е на минус 1000,лампата свети червено.ама всеки който не илюминат или масон няма достатъчно така че имам още 10тина години пълноценен живот,едно от нещата които ми харесват е спорта.боксьор или борец вече е късно да стана но ми прави и бахти кефа като видя на лостовете сериозни момчета да злобят както трябва и да не го правят за позьорство или от комплекс,просто щото мъжът трябва да е здрав,естествено виждал съм мъже с главно М-55-60 кила чичка ама има сърце,виждал съм и 110кг мускули върху идиот,който има сърце на путка.а като казвам че искам 10 кила тва са ми 5 месеца на мен,никога не съм и няма да зимам химия,но качвам бързо дори и да не ям квото трябва и когато трябва,просто не съм опитвал всеки ден да ходя на лостове и питам ако някой е пробвал да каже.и да подчертая че харесвам жени :) от изказването ми изглежда на моменти сякаш нещо не бивам,ама просто ся ставам и не мисля много кво пиша.
11.04.09
12:17
казано от eraziel на 11.04.09, 12:06:
Някой каза ли нещо :?
Тц - Не.
11.04.09
12:25
Пич, не се засягай, ама не виждам никаква логика в поста ти, земи се поразсъни и си отговори на следните въпроси :)
Какво прави момчетата по лостовете по-сърцати и по-сериозни от момчетата в залата?
Питал ли си всеки от тях защо го прави и питал ли си и тези, които ходят във фитнес залите защо го правят?
А откъде точно разбра кои са мъжете и кои са п*тките? Да не си бил на война с тях?
А като казваш че искаш 10 кила и знаеш как да ги постигнеш не виждам що ни занимаваш със себе си и к’во искаш да ни кажеш, или просто държиш да бъдем добре информирани по отношение на плановете ти за близкото бъдеще?
И от изказването ти изглежда, че си на около 16, или поне някъде там интелектуалното ти развитие е останало на заден план, може би засенчено от таланта ти с един поглед да преценяш кой е мъж и кой е п*тка :)
Поздрави :)
11.04.09
13:42
просто на там тръгна темата,аз исках да разбера дали пропускам упражнения,които са хубави на лостовете и дали някой е ходил всеки ден и какво е постигнал,защото аз сега аз ходя всеки ден.не съм казвал че тия в залата са путки и че на лостовете са мъже.мисълта ми беше че килограмите не правят мъжът.и на лостовете и на залата има тапаци.и да питал съм много хора кви са що са.ти кажи как тренираш,от колко време,колко кила си колко си бил,работиш ли прекъсваш ли тренировки и ако съм впечетлен,ти обещавам че ще те слушам и ще тренирам както ти кажеш ако ще и клекове над вибратор да трябва да правя
@eraziel ... Прочетох го, ами нищо не е казал. :>
Мнението беше редактирано от -razoR- на 12.04.09 17:41.
13.04.09
06:29
казано от radi_atina на 11.04.09, 12:01:
izviniavam se predvaritelno za latinicata,no laptopa nesto mi se bazika. a dokolkoto za lostovote te sa nai-neveroitnoto nesto,samo na tiax mozesh da izgradish super xubavo tialo,muskula napraven i treniran samo ot lostove e sigurno 10 pati po ka4estven otkolkoto stangite,mazini ,dambeli i silata tie mnogo po-ka4estvena i zabelezete “ISTINSKA"dokato pri stangite sedish po napompan i napalnen s krav i taia sila koito ti se ka4va v zalata si ostva samo v zalata,dokato pri lostovete muskula ti raste mnogo po-bavno i ka4stveno i po drug na4in i dori sled kato spresh trenirovki na lostovete postignatoto se zapazva dosta,ama dosta vreme,spored men tova e vse edno da sriavniash istinsko pileshko meso ili istinski beltak, sas protein na prax,taka e pri lostovete-podobri ot tiax niama i usporedki za razvitie na xarmoni4no i krasivo tialo.no tuk ve4e si zavisi koi kakvo iska da napravi ako iska masa,relef-pak si zavisi ot dietata-ho iskam da kaza i drugo specialno za relef i za idvastia sezon liatoto lostovete sa nai-dobri,az sam izkrval tolkova dobra presa s dieta i lostove koito trudno postigam vav zalata-za relef lostovete sa nomer 1i za 4ist istinski ka4estven muskul,sravnenie sas stangite te izglezdat super izkustveni
Така е!
13.04.09
09:49
Уф, ние “тъпанарите” пък що са занимаваме с тея “скапани” зали, ами не слагаме по един лост пред къщата/двора и да действаме ;-P
Ми не е така вярно. Лостовете имат един голям недостатък, ако не беше той сигурно нямаше да се занимавам да ходя на зала, освен за клек. И проблемът идва оттам, че интензивността се контролира много трудно и оттам лесно идва привикване към собствената тежест. А безкрайни бройки не ми вършат работа...
13.04.09
15:52
казано от Voyager на 13.04.09, 13:24:
Ми не е така вярно. Лостовете имат един голям недостатък, ако не беше той сигурно нямаше да се занимавам да ходя на зала, освен за клек. И проблемът идва оттам, че интензивността се контролира много трудно и оттам лесно идва привикване към собствената тежест. А безкрайни бройки не ми вършат работа...
Ами като привикнеш,ще добавиш тежест :) Лостовете дават огромно разнообразие.
Мнението беше редактирано от RocknRolla на 13.04.09 15:53.
13.04.09
15:59
К’во точно ми дават лостовете, което го няма в залата, при положение, че в залата има всички “лостове”?