Дневникът на V :]

Прескочи до:

28.10.11
09:46

казано от veronique на 27.10.11, 20:21:

...
Накрая - 10 кръга от: 10 суинга с двупудовка (32кг), до хоризонтала и 10 лицеви опори

А помниш ли как те мъчиха лицевите опори преди време? 8-)
Сега си вече звяр!

Хахахха:) Помня разбира се. Не можех да направя и една - ако пуснех до долу, падах на земята.
Сега се сещам с усмивка на лицето.
Дори упорствах и отказвах да започна да ги правя.
В момента ми е кеф.

Като цяло се усещам много заякнала, никога не съм вярвала, че на лега ще правя серии с килограми, които април месец ми бяха максимума :)

Вчера 5км крос на стадиона

Днес 5х5 във всички движения, клек 100кг/ лег 50кг/ тяга 120кг
Бицепс, трицепс с дъмбели

Надумках се като прасе след това:)

Обмислям по-късно да поразвъртя пудовката и лицеви отново, ама ще видим:)

Екстра

5 кръга: 10 бр. суинг с 32кг пудовка (до хоризонтала) + 10 бърпита с лицева + 10 повдигания на прави крака от вис (до хоризонтала)
5 кръга: 10 бр. sumo deadlift high pull + 10 лицеви опори

Днес

клек 1х10х20,60,80,80,80,80
лег 1х10х20,40,45,45,45,45
тяга 1х10х70,90,100,100,100,100

много бързо, нямаше време за повече;( ама пак - доволно!

+ 5 часа аеробика

вторник - 30 мин плуване + разни други упражнения във водата и тестване на нов уред
6 часа подскачане на сухо

днес:
спомагателни упражнения в залата, минах през: лег преса,  бедрени разгъвания, флайс, скрипци, ръце, рамене....
4 часа подскачане на сухо

събирам мнения за добавки/билки/изпитани традиционни методи за спокоен сън /да не се събуждаш по 423423 пъти и да не ставаш с подуто лице/
за сега имам: чай/мляко + мед преди лягане
бадемово масло/олио (от къде мога да намеря?)

казано от veronique на 02.11.11, 23:56:

събирам мнения за добавки/билки/изпитани традиционни методи за спокоен сън /да не се събуждаш по 423423 пъти и да не ставаш с подуто лице/

Ха така... моментално ми идват две идеи. :)

Търсения от теб ефект съм постигал с Now Foods GABA. Приемах я преди лягане и сънят ми ставаше доста по-дълбок и спокоен, определено. Единственото неудобство (според мен) е това, че сутрин малко по-бавно се събуждах... но това е относително, а зависи и от други фактори.

Като човек с доста порядъчна двигателна активност, не мога да не ти предложа да погледнеш Now Foods Rhodiola. Имам сравнително малко впечатления от нея (приемам я от 2 седмици), но без изключение - отлични. Организмът поема по-леко натоварванията и възстановяването е осезаемо по-ефективно. Сутрин се будя много отпочинал. Не мога да определя дали влияе конкретно върху спокойствието на съня, но го прави по-ефективен.

Разбира се - дежурното предложение, но от мен само на теория - Now Foods Melatonin. Никога не съм приемал мелатонин.

Какво бадемово масло ти трябва?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.11.11 08:11.

казано от Кольо Пияндето на 03.11.11, 08:02:

Разбира се - дежурното предложение, но от мен само на теория - Now Foods Melatonin. Никога не съм приемал мелатонин.

Аз съм го приемал вярно само една опаковка, но като цяло не постигнах това което очаквах.

Според мен трябва да се работи в друга посока, не да се лекува симптома “събуждане по 329482 пъти на вечер”, а да се потърси причината това да се случва,  за да може да се отстрани първоизточника на проблема.

03.11.11
08:34

казано от Кольо Пияндето на 03.11.11, 08:02:

...
Като човек с доста порядъчна двигателна активност, не мога да не ти предложа да погледнеш Now Foods Rhodiola. Имам сравнително малко впечатления от нея (приемам я от 2 седмици), но без изключение - отлични. Организмът поема по-леко натоварванията и възстановяването е осезаемо по-ефективно. Сутрин се будя много отпочинал. Не мога да определя дали влияе конкретно върху спокойствието на съня, но го прави по-ефективен.
...

Това доста силно ме заинтригува... С моето системно недоспиване и стрес, май имам нужда от нещо подобно. Лошото е, че съм твърде резервиран към всякакви добавки и стимуланти.

П.П. Сега видях и статията на Владо за Златния Корен. Интересно...

казано от Vic на 03.11.11, 08:34:

Това доста силно ме заинтригува... С моето системно недоспиване и стрес, май имам нужда от нещо подобно. Лошото е, че съм твърде резервиран към всякакви добавки и стимуланти.

П.П. Сега видях и статията на Владо за Златния Корен. Интересно...

Rhodiola rosea е билка, категорично не бих я нарекъл стимулант. Аз пък имах едно на ум спрямо билките и просто реших да експериментирам... раничко ми е да правя цялостни заключения, но понеже не за първи път съм в режим с подобно натоварване и хранене, мога да направя разлика.

03.11.11
08:57

Родиолата и аз да я похваля- пия я от месец и малко. Дозировката ми е малко на око и не съм убеден, дали приемам оптималните дози, но ми влияе положително, защото и аз имам проблеми със съня, а кафе не пия или поне са редки случаите, та сутрин родиолата ме вдига.

03.11.11
10:00

Чакай чакай...
Родиолата я пиете преди сън ли бе гад демн ит...ХАХАХАХ...
ай ай ай...ама добре...качете дозите и си свалете повечко филми за гледане и книги за четене...
Витамин Е, магнезий, мелатонин...това е предостатъчно...както и чаша червени вино в ранната вечер:)

Коле, и бабините зъби са билка брат...и то ли не е стимулант...

казано от slavko на 03.11.11, 10:00:

Чакай чакай...
Родиолата я пиете преди сън ли бе гад демн ит...ХАХАХАХ...
ай ай ай...ама добре...качете дозите и си свалете повечко филми за гледане и книги за четене...
Витамин Е, магнезий, мелатонин...това е предостатъчно...както и чаша червени вино в ранната вечер:)

Коле, и бабините зъби са билка брат...и то ли не е стимулант...

Половината от дозата родиола обикновено я приемам с вечерята, да... но това не е точно преди сън. :) Не съм забелязал тя да ми пречи на съня. Колкото до бабините зъби - те са друга “бира”... в случая говорих за родиолата конкренто. :)

03.11.11
10:34

Сутрин, Славко и преди тренировка- никъде не казвам вечер- просто споменавам, че ме събужда не е нещо с ритник просто не се прозявам и не се влача...

03.11.11
10:37

Не ти бе съквартиранте, ти добре си я пиеш...преди физическо усилие и на гладно...
Ама за вечерния прием и особено с храна...по-добре я хвърли в кенефа...

Славко, дай ми основателна причина да пия родиола баш преди тренировка.
За приемането с храна - аз не се наемам да споря с Now Foods, а ти?

03.11.11
11:16

Аз се наемам много ясно...всякакви стимуланти на гладно и преди тренировка...
Родиолата е билка, която стимулира оросяването на мозъка и като цяла кръвообращението...и ДА-понеже съм я пил бая...и всякак-мога да кажа как и кога действа най-добре...
Ако Нау фуудс ти напишат да си я вкараш през друга дупка, различна от устата, ти ще го направиш ли...?

Аз тренирам главно вечер и задължителен прием на родиола правя след тренировка, заради ефекта върху кортизола. Не съм чувствал да ми пречи на съня досега. Самата родиола сама по себе си е стимулант, но не от ударните като кофеина, а по-скоро дава бавен и постоянен приток на енергия и помага на тялото да става по-силно и адаптивно. На теория може да пречи на съня заради тонизиращите свойства, но също така ефектът върху кортизола и успокояването, могат да имат обратен ефект. Аз лично ако го приемам през деня и преди тренировка, съм тонизиран, жив, издръжлив. Ако го приемам след тренировка, възстановявам много по-добре. И късно съм го приемал, не е пречело на съня, поне практиката го показва. А относно приема с храна, родиолата действа и се усвоява пълноценно и с храна. Не виждам там какъв е проблемът. Дори на мен лично ми действа по-добре като я приемам с храна.

03.11.11
11:30

Ще го кажа така и спирам...
Пия родиола преди мет-кони, които отиват на над 30 минути постоянна работа...
За Колето(според мен) ще е удачно да я пие преди мач...
Толкова.

Славко - пия и тогава, бре... просто я разделям преди и след тренировка (съответно - мач). :)
(т.е. с последното хранене преди натоварване и с първото след него)

Има полза от подобреното оросяване на мускулатурата не само преди физическо усилие, но и след него.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.11.11 12:11.

Благодаря ви. И аз си мислех за мелатонин. Виж за родиолата не се бях сетила и не съм особено запозната как трябва да се приема.
Иван е прав, че трябва да се търси причината, но аз на този етап такава не намирам.
Последните 2 седмици се появиха тези неща. В началото си го обяснявах с новия ритъм на живот, но аз съм от средата на септември така...
Днес сутринта съвсем случайно попаднах на бадемово масло, а бая време удрях на камък. По принцип то се използва за кожата, но попаднахме на мнение, че действа благоприятно и на съня. Ще тествам.

Винаги съм била със супер здрав сън - лягам, заспивам непробудно, ставам чак като звънне алармата. А сега - будя се, въртя се, трагедия. Не мога да заспя рано - чак към 00:30, че и по-късно. Това си го обяснявам с факта, че последната ми тренировка свършва в 21:00, а преди нея съм имала още 5-6… Нервната система е превъзбудена, докато се прибера и навечерям и то стане 100 часа....

Факт е, че вече почти месец експериментирам с циклично хранене, но до сега само положителни неща забелязвам.

03.11.11
13:32

Абе...големо писане, големо нещо...
Що не пробваш с някоя люта червенобрежка ракия...300гр. и ще спиш така, че и камбаната на центъра няма да я чуеш...

Днес
преден клек, лег и тяга
много 5ци от всичко..

а лега....почнах да правя на 50кг, 3 серийки... после се оказа, че има кой да ме пази, и викам - айде да видим до къде ще стигна - 2х10! скоро трябва да си тествам макса, луда работа :)

клека и тягата лекички, съответно 50 и 100 кг

Ударила съм го на волна програма в протоколите:)
Не се замислям, оставям се на някакъв вътрешен усет.
Винаги съм тренирала по определена схема и предварително знам какво трябва да направя в тренировката си. Сега ми е доста странно, не знам защо се получава така, но ще се оставя на течението да видим до къде ще ме отведе :) Няма лошо да се поекспериментира и в тази посока.

Днес бая разлика в серии/повторения в отделните движения, бърза тренировка, дори бих казала лека

клек 1х10х20,50   5х10х70кг
тяга 1х3х70,100 3х3х120кг
50 лицеви опори

Ако познаваш добре тренировъчните принципи и тялото си , инстинктивните тренировки действат по-добре от програмите.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 05.11.11 07:50.

Днес:
час водна аеробика

щанги
клек 1х10х20 1х5х60,80,90 4х5х95кг
лег 1х10х20 1х5х30,40 1х4х50 4х5х50кг
тяга 1х5х70,100,110 4х5х120кг

6 часа подскачане на сухо
45 мин плуване + коремни преси, подскоци и разни други

Болят ме краката, голямо напрежение натрупах.
Стъпалата ми пулсират, вените ще ми изкочат.

Голяма съм коза, не мога да водя “статично” час, трябва всичко да се прави :) сега ще ближа рани

Днес: час водна аеробика, 3 часа подскачане на сухо

Щанги: олимпийски движения + преден клек. Их, голям зор са! А изхвърлянето е без коментар. Дано за няколко години науча техниката :D
Правих много шестици от всичко, на по-леки кила.
При обръщането съм доста по-добра. Но то нормално.

Днес е 9ти и става точно един месец, от както експериментирам с циклично хранене.
Един месец е прекалено малко време да се дават обобщения за режим, който е напълно нов за тялото. Не могат да се правят заключения, според мен. Но все пак е добър ориентир за това как действат нещата и каква посока поемат.

Защо го почнах - защото пак бях зациклила с хормоните и цикълът не идваше. Защото усещах, че тъпча на едно място или попадам в кръговрат. Защото обичам да експериментирам и цикличното хранене като идея беше в 100%-ов разрез с разбиранията ми. Беше ми нелогично, странно и само като си помислех за това как ще гладувам ... настръхвах!

В началото: първите 2 седмици бяха странни, огладнявах много бързо, усещах глад почти през цялото време, а пика беше към 13-14:00.
На моменти при тренировките с тежести ми се виеше свят и имах чувството, че ще падна.
Имах енергия и за водната аеробика, и за щанги и то - увеличение на обема, интензивността. Всичко съвпадна със състезанието по силов трибой - бях си решила, че след него ще тренирам по усет.

Сега: в момента имам дни, в които не усещам глад, или малко - сутрин след ставане. Енергията е бая, даже прекалявам и изтормозвам тялото си, защото в часовете по водна аеробика не се спирам. Сменям по 3-4 екипа на ден, целите мокри.
Свикнах, дори ми е приятно. Не съм го вярвала, честно. Аз, която ядях по 4 пъти на ден, която изперквах при усет на глад...

Как процедирам: първо ядене в 17:00, последно в 22:00. Понеделник, вторник, сряда - 2 кафета дневно, сутрин след ставане и преди силова. Другите дни - не пия. Много вода!
В по-активните дни ям по-малко (това забелязвам). В тези, където имам 1-2 тренировки дневно - ям повече и като количество, и като калории, и като въглехидратни храни.
Включила съм последните, дори си позволявам повече от обикновеното за мен - 3-4 дни седмично мед със сусамов тахан, 2-3 дни хляб, понякога щипвам солети, често ядки - сурови.

Примерен ден от днес: 17:00 - 3 яйца по панагюрски, салата от ряпа с моркови, печена тиква на фурна с яйца и карамел
50 гр сурови ядки
2 ябълки
21:00 - 5 яйца със сушени зеленчуци в масло, моркови със зехтин; филия хляб;сусамов тахан с мед и ленено и сусамово семе; малко кашу

Вчера: 17:00 - плескавица, 200гр свинско + пилешко с кашкавал
някакви солети (пф)
ябълка
5 яйца с масло, краставици и моркови, сусамов тахан

От миналата седмица: 17:00 - 3 яйца, туршия, лютеница (домашни), питка хляб
22:00 - свинско с картофи, туршия, карфиол, бая хляб (2-3 питки)
бъркоч от ленено и сусамено семе, бадемово масло, ленено олио

Положителни неща, които забелязвам: енергия, напредък в ръцете (макар че според приятелят ми само аз си го виждам), цялостна подобрена издръжливост и сила. Правя 10ки на 50 кила лег, които април ми бяха максимума!
Цикълът ми дойде на 2ри ден след започването на режима, и скоро към края на първия месец отново.
Удоволствие е да се храня, защото винаги съм си дояждала, а сега си подреждам всичката тази храна пред мен и се наслаждавам:)
Пестя пари.
Когато започнах бях 79.4 кг (сутринта на състезанието, на 8.10) и 80.7 (вечера преди състезанието).
Сега варирам между 74.8 - 76.5
Смятам, че краката ми са се изчистили доста.

Негативно: не знам дали е от режима, но имам лош сън - събуждам се по няколко пъти на нощ. Това започна след 2рата седмица. Още е под въпрос причината.
Не ходя всеки ден до тоалетна. Странно е - от това, което съм чела, но е факт. Два дни - ОК, на третия - зле. С времето ще наблюдавам и тук.

Много дълго стана, простете ми.
Продължавам с цикличното и интересния експеримент.
Благодаря на Марина и Марин - инженера за помощта:)
Между другото, Марина ми пусна мухата. И аз я приех в главата си:))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.11.11 21:54.

09.11.11
22:01

Като ти чета поста колко си сериозна ме понадъха и мен, че аз опуснах юздите последно време и почнах да обядвам.
Съответно през деня никаква сила, спи ми се, уморено ми е и вечер не мога да ям. То 1 път ми стига за 20 часа, ама не е в правилният интервал :D

Продължавай все така и успех! :P

10.11.11
08:28

Верка защо не пробваш с чай от жълт кантарион,маточина и лайка? На мен ми действат като преспивателно! Може да добавиш също и мента. Става разкошен чай!

Мнението беше редактирано от Hiya на 10.11.11 08:30.

Днес:
клек 1х10х20,60 4х10х80кг
лег 1х10х20,30,40 3х10х45 1х10х40кг
тяга 1х10х70,90 3х10х100кг

малко суингове до горе с 16кг

Храната до тук:
2 кафета - сутрин и преди тренировка
тренировка на гладно
след нея: щницел от спанак + миш-маш и малък сникърс
по-късно: малко свинско, грах  извара с червен пипер

Предполагам ще е това, заситена съм :)

74.5 кг

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.11.11 20:13.

Имам мускулна на бицепсите :D а упражнения, специално за тях не съм правила... Чак и залавните места ме болят.
Смятам, че е от вчерашната лежанка...
Въпреки това тренирах днес, че ми беше замръзнала и кръвта от студ:)

Лег - 3х5х50 + загряващи
горна лежанка 3х5х40 + загряващи
клек 3х5х80 + загряващи
лег преса 1х10х80,120, 3х10х150кг
хоризонтален скрипец 1х10х30 3х10х40
3х10 кофи на две пейки
и само 3х5 - лицеви, ръцете не издържаха повече :D

Ох, друго си е да се раздвижиш и да живнеш малко.
Иначе днес не можех да си удържа клепачите - събудих се към 8.30 и след това до 15.00 съм спала с пресекулки към 4-5 часа... Сядах да работя на компютъра и заспивах права!

Винаги съм била отличничка в училище, но според кондиционният тест на Петко К не съм близо дори до 5ца :D
Нищо, ще го боря пак, когато се чувствам във възможно най-добрата си моментна физическа форма, без мускулни трески :)

50 клека собствено тегло
50 лицеви опори
50 бърпита без лицева

Моето време: 8 минути, а иначе под 5 минути е за отличен.

Петко, Петко, много лоша система на оценяване имаш :D

12.11.11
18:15

Абе не че нещо, ама този тест не съм го измислил аз. Не знам що го кръстихте на мен и ме набедихте :D

Не знам и аз:) Където и да го срещна е написан като “тест на Петко”, даже и в списъка с кросфит комплексите го има:))
По-добре е да “обвиняваме” някого:Р

Днес:
час водна аеробика

щанги:
олимпийски 5х5
клек в суперсерия с лег 5х5

Храна: пил.шиш, яйца с праз на фурна, туршия
пилешко+свинско и кашкавал в було (200-250г), паста от маслини(200г), 2 домата
200гр котидж сирене, мед - 2ч.л, сусамов тахан - 70-80гр, семена

Брей, че воден ден днес:)

30 мин плуване
15-20 мин киснене в джакузи
1 час водна аеробика

5 часа подскачане на сухо

храна;
16:45 - пилешки дробчета с лук и бекон (към 400гр), още толкова салата от моркови + някакви глупави солети и шок бонбони( ще се науча да си нося ядки!)
22:00 - пил. дробчета и моркови,  малко мед със семена и сусамов тахан + парче сирене

Циклично?

15.11.11
23:13

Епа върни 5 поста назад и прочети...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1