‘ем да земете пътюм да минете през Варна :)
Едит: пффф нова страница .... най-вече здраве! После много мускули и сила :)
Мнението беше редактирано от MartiG на 01.07.15 11:51.
01.07.15
13:25
Ние идваме с мисия - въргаляне в калта! :)
01.07.15
18:56
Хооооп :)
Привет от морето!
Реших да си вписвам подробно дневника - взела съм си лаптопа, защото имам различни задачки, които бих искала да отмятам всеки ден по малко тук, отколкото да ми се натрупат и после да се чудя какво да правя.
А и те не ме натоварват, напротив - чудесно се вписват с чая ми след баня. :D
Не ми пречи да отделям и по 5 мин за моя дневник.
Тъй като начинът ми на хранене е нещо, което не смятам, че има начален и краен срок, аз се храня така навсякъде (или поне се старая да приспособявам наличното по оптимален начин).
Миналата година видяхме какво е някой друг да ти приготвя храната и не бяхме особено очаровани, ето защо най-важният критерий за избор на сегашното ни място беше да има собствена кухня!
Така ще може да си готвим това, което ни е кеф, а ако ни се прииска нещо сготвено от друг - пълно е с ресторанти.
Намерихме чудесно апартаментче, от което съм меко казано очарована. Нямаме фурна, но имаме 2 котлона, тиган, тенджера (тенджерата си купихме ние), кана за вода, хладилник. Донесохме си и Нутрибулета.
Намерихме един производител на зеленчуци и плодове, който е много усмихнат, продава добро качество и на добри цени - това ще е мястото за зеленяшите.
Намерихме едно магазинче с месо от производител - прекрасно телешко, добро пилешко.
В една по-голяма верига има добро свинско + оризовки и различни варива (взехме си леща).
Пълно е с риба наоколо - изобщоо имаш ли кухня, нещата са други. :D
Балчик, обичам те! Не си спомням скоро да съм се впечатлявала така от друг град. Има нещо тук, което ме привлича
Ден 1 - кални бани Тузлата
Когато пристигнахме нямаше много слънце, но докато оправим багажа то ни се усмихна. Отправихме се към калните бани. Подробности за тях ще вписвам на друго място... за сега.
Храна: 500 г пъстърва (мерена с глави и кости), 2/3 пакет оризовки, зеленчуци (чушки, моркови, патладжани, лук, домати - майка ми ги беше изпекла още в Ботевград, та днес бяхме заредени до козирката) с дресинг от пресни копър и магданоз, шарлан, лимонов сок.
Без тренировка, но с повече ходене пеш по баирите на града + умора от пътуването.
Утре ще се насладим и на морето, защото днес нямаше как. :)
01.07.15
19:36
Не знам защо, но тези мнения чак сега ги виждам. :)
‘ем да земете пътюм да минете през Варна :)
Въпреки че знам колко много съфорумци имам от Варна, не сме планували такова отбиване. Ако се случи, то непременно ще ви сигнализирам! :) Надявам се да няма сърдити, защото наистина сме много близко до вас и би било хубаво да се видим, но не смея да обещавам нищо. :)
Охоо на това се вика да си “подкован”, добро трицепсче :) :D
Аз съм човекът, който някога нямаше никакъв трицепс и никакъв глутеус. Сега и двете мускулни групи взеха леко така да се показват. :D :D :D :D Има още работа, но пътят е част от удоволствието.
Благодаря!
01.07.15
20:20
+1 и от мен за трицепса.
Балчик + Тузлата
Предполагам, че имаме среща! :D :D :D
Колко му е да се срещнем по средата между Балчик и Лозенец :) Някъде на Поморие :D
П.С. Не ми беше излезнал поста, че всъщност вече сте там. Ние ще ходим след 2 седмици.
Мнението беше редактирано от Zozo на 01.07.15 22:19.
02.07.15
14:29
Зозо, ние ще сме си тръгнали тъкмо... Значи ще е в София :D
__
Седмица 31. Разтоварваща
Тренировка 3 - горна част
Не съм стигала до откази, но беше сравнително по-тежко и все пак в рамките на идеята на разтоварващата седмица. Повторенията - в първите серии 12-10, а при последните 8-6
суперсерии:
1 загряваща и 5 работни: лежанка + горен скрипец широк хват
3х: полулег с дъмбели + гребане с щанга
3х: раменни преси с дъмбели от седеж, вертикална облегалка + коремни V преси
3х: разтваряне на ръце встрани + коремни на машина
3х: бицепс от стоеж с дъмбели + трицепс, разгъване на горен скрипец с V ръкохватка
20 мин пътека, ходене, пулс 136-140
Храна: 500 г телешко бонфиле, леща (около 70-80 г въглехидрати), 2 кг корнишони, 4-5 чушки, 30 мл оризово олио, 6 фурми, чай
Днес ходихме в една нова зала (powerFit center), коята си мислехме, че е на Янислав Тачев. Оказа се, че собственикът е друг (много амбициозно момче), а Янислав провежда тренировки там.
Залата е малка, но предстои разширение и идеите им са добри - ще има възможност за добри тренировки за крака, защото сега е трудно.
За нашите цели обаче е перфектна.
Уредите са Титан, лежанката е много удобна.
Най-голямо впечатление ми направиха: чистота, мисъл в малките детайли (красиви снимки по стените, при душовете етажерки с оставени кърпи за ползване + шампоани/сапуни за еднократна употреба; красиви цветове по стените + таваните; черпят те с ябълки, ако желаеш, а казах ли чистота :D?)
После бяхме на плаж, сега хапнахме, преглеждам имейлите и отиваме на кални бани. :)
Малко снимки:
/тези от залата ги взех от тяхната страница/
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.07.15 10:45.
03.07.15
11:15
Седмица 31. Deloading
Тренировка 4 - долна част
Лег екстензия с 2 крака: 3 х 15 @ 17ПМ
Лег екстензия с 1 крак: 3 х 10 @ 12ПМ
Български клек: 3х15х20 кг, 1х20х собствено тегло
изкачване върху кутия: 3х20х10 кг на крак (първо 20 повт с единия, после с другия)
3 смесени серии: бедрено сгъване 15 повт х 20 кг + тяга с прави крака 15 повт х 30 кг (дъмбели)
клек плие: 3х15х25 кг
добро утро: 3х20х20 кг
Без кардио
(ден с повече калории)
Храна: 600 г свински пържоли на тиган + чесън, кимион, морска сол; боб (около 70 г въгл.); 2 кг зелени чушки; дресинг от шарлан, магданоз и копър; 20 мл зехтин, чай, кафе, 5-6 фурми
Времето е лошо. :( Силен вятър, който довява гадни облаци. Но от понеделник го дават цяла седмица хубаво - дано!
Дано да успеем да си направим процедурата с кал поне, защото за нея трябва слънце. :)
03.07.15
16:12
Успяхме да направим калната баня въпреки облаците.
Тъкмо приключихме и запраска такъв дъжд, че сигурно ще си вали до утре.
Решихме да идем до една мидена ферма в близост, която е доста известна и ми я препоръчаха - да опитаме какво толкова им намират на мидите.
Емиии.. не. Не е за нас това - нито един от тримата ни не е очарован и даже ни стана гадно след това, въпреки че бяха направени добре.
Взехме и една салата с микс от миди, риба и скариди. Скаридите не ги и докоснахме. Егаси претенциите сме - не е ли расло на кокал, не ми го ‘фали. :D
Просто не сте изтънчени, а сте прошляци, признай си :D :D :D
Аз, понеже съм изтънчена, както знаеш :D :D :D, съм голям фен на мидите! Веднъж с Колето, Десо, Олег и Атом, посетихме филиала на ресторанта на тази мидена ферма...в Панчарево :D :D :D В интерес на истината, макар, че е безумно да се ядат морски дарове в неморски град, според мен, де, та...в това заведение ядохме доста неща - помня мидени шишчета и кчфтенца, и, разбира се, любимата ми мидена салата и беше аааааааадски вкусно, и, в интерес на истината, всички стомаси, поне моят и на Десо, реагираха добре, т.е. не реагираха. :D
03.07.15
16:39
Колман, глезите се!
Няма как мидите да са направени добре и... да не ви харесат! :)
P.S. 60% от съдържанието им е протеин.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.07.15 16:42.
03.07.15
16:41
Обожавам миди... само губите :) а ние печелим :D
03.07.15
17:24
Разберете, че има хора, които просто не са направени за морски дарове! :D
03.07.15
17:56
Друго ди е една дебела сочна пържолка с гарнирура (но може и без).
04.07.15
14:51
Днес времето тук е ужасно - слънцето не се е показвало за секунда, надвиснали са тъмни облаци, валя доста силно, а сега е на периоди.
Пропускаме процедурата с кал, но това са обстоятелства, на които не можем да влияем... колкото и да псувам, те са си факт. :D
Почивен ден откъм тренировки... освен ако не побягам после. Иначе доста използвам фоум ролера, добре че го взехме. :)
От вчера имам мускулна треска на задните бедра.
Храна: 400 г пилешко филе на тиган + чубрица и морска сол, 100 г риба тон; 2 кг тиквички на тиган + 3-4 моркова (вчера си играх доста време да ги изпека); варено просо + стевия и ванилия (около 400 г в сготвено състояние; равнява се на около 130 г въгл).
Брат ми е по-сложен с храната от нас, защото му изключваме месото и рибата, та гледам да му правя разни интересни, но бързи и лесни неща.
Прилагам снимки на:
- крем супа от леща + оризовки, намазани с извара + чубрица и зехтин + тиквички
- просо (зърна + брашно) + стевия + ванилия + канела, и “сандвич” от банан и сусамов тахан
Днес му намерих страхотно козе кисело мляко + орехи и правим смутита от: ябълки, моркови, магданоз.
Измислих и една рецепта за “панирани” фитнес “филии”, която даже мисля да я опиша и да я пуснем в изданието, защото стана интересна. :D
Абе, добре ни е!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.07.15 14:53.
05.07.15
13:43
Храната днес: 2 скумрии на скара, 400 г картофи, 20 мл зехтин, 1 ч.л. сусамов тахан, 2/3 малка зелка, смути от магданоз и морков, кафе
Намерихме един рибен магазин, в който има не само сурова риба, но и пържена и печена. Печената е два вида - скумрия и маслена риба. Скумрията, естествено, ме привлича повече - доста добре са я направили!
Движение: разходки + коремни преси в морето + няколко упражнения за аддуктори (без уреди и без стъпване на дъното)
Лошо време отново, но поне са само облаци и не вали. Този път може и да се получи калната процедура - хапваме и ще се отправяме натам.
Менюто на брат ми:
(вписвам го, за да имам идеите някъде, тъй като до сега не ми се е налагало за толкова дълъг период от време да мисля и приготвям хапване без никакво месо)
-закуска: крем от сварена гречка + козе кисело мляко + банан + какао + стевия + натрошени орехи
-обяд: сварени картофи, след което намачкани със сол, чесън на прах и чубрица + омлет от 2 яйца, извара и червен пипер + гарнитура от моркови
-следобедно и вечеря предстоят, но най-вероятно ще има оризовки със сусамов тахан, зеленчукови смутита и някакви ядки с по-високо белтъчно съдържание
Вчера се разхождахме нагоре по скалите - гледката е страхотна и Балчик просто е едно много приказно за мен място - стръмни улици, тайни проходи, стълби от камъни, зеленина и улични джанки :D
06.07.15
11:32
Седмица 32
(междинна, по-тежка)
Тренировка 1: гръб, корем, задно бедро
Гръб и корем - суперсерии
Вертикален скрипец, широк хват: 1х8,8,6,5@40,45,50,55 кг
+ коремни преси на машина: 1х20 без добавена тежест, 3х15-12 с 30 кг добавени
Вертикален скрипец, раменен подхват: 1х8,8,6 @ 40,45,50 кг
+ коремни от вис: 3х8
Гребане с дъмбели от опора (наклонена лежанка): 1х8,7,6+2 @ 2х20 кг
+ коремни на римско столче: 3х15@15 кг
Пулдаун: 3х8х40 кг
+ странични наклони: 3х15х15 кг
Glute-Ham Raises: всички фази на движението 3х4 (последните 2 повторения с помощ)
Смесени серии: бедрено сгъване от лицев лег 3х15х20 кг с бавна негативна + румънска тяга 3х20@2х15 кг
20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 145-150
Храна (повече калории): 400 г риба тон, 20 мл оризово олио, 100 г оризовки, 50 г сусамов тахан, 2-2.5 кг корнишони
Кантарът в залата е верен (тествахме с тежести) и ме показа 76.5 кг
Предстои: плаж, кални бани (процедура пета) :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.07.15 09:01.
06.07.15
11:35
Ма кви тренировки пишеш, бря? Нали сте на море?! (sun)
06.07.15
11:51
А, аз си помпам и тука.
Да не съм плажен, че да блъскам преди морето и после да зарежа всичко! :D :D :D
06.07.15
14:24
Мъдрите хора казват:
(1) почивката ражда шампионите
(2) тренировката съсипва цялата почивка
(wasntme)
06.07.15
14:46
Така е, Коле, но тези мъдрости, когато не са отнесени към конкретен човек, са си просто мъдрости... :)
Още по-мъдри хора казват:
(1) Ако периодизираш тренировките си през цялата година, няма да се стига до момент, в който да си толкова натегнат, че трябва да спреш.
(2) Ако приемаш тренировката като нещо досадно - може и да ти съсипе почивката; ако ти е начин на живот - то си е част от теб, където и да си.
:D
06.07.15
14:55
Стига философства, бре... бичи малко айляк, има време за натискане на тежестите. :)
06.07.15
15:17
Еее..нали виждаш ли какви тренировки правя? Сравнено с “тежко-средно-леко” си е БАЯ айляк, да ти кажа... :D
Екстра ни е - има баланс между лежане, движение, рехабилитация.
А и препоръчват калните процедури в комбинация с движение.
Единственото кофти нещо е, че скоро тази идилия ще свърши. Иска ми се да стоя с месеци близо до морето. :)
Аз да се включа, ако можИ! Тренировката на почивката - ако ти е кеф. Случвало ми се е да не ми се тренира на почивка. (Откакто сме заедно с Десо, винаги сме си тренирали, като отидем на почивка, то си е нормално, част от почивката) Случвало ми се е хора да ме наричат търтей (Добре, де, не мен, а Десо), защото не се напъвам да тренирам здраво в рамките на почивката. Това е тъпо. Ако ти е кеф - тренираш, ако пък искаш да не тренираш - не тренираш. Ако искаш да си захраниш детето в четвъртия месец и да му дадеш максимално рано да яде хляб, правиш го, а ако не бързаш и на осем месеца още не е яло хляб и му даваш картоф, но не му даваш пържен такъв - правиш това. И всички са ок. :D
П.п. Аз на морето знаеш ли какво му обичам? Да стана в 06:30, да съм в 7 на плажа, да си тръгна в 09:30 - 10:00 оттам, после на хладно, на сянка, далеч от плажа, а в 18:00 - обратно там, докъм 21:00. Другото ми е мор! МразИм да се печЕм!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.07.15 16:07.
06.07.15
17:33
О, да, съгласна съм, че човек трябва да прави това, с което се чувства щастлив. :)
Дълги години ходехме на плаж в 9ч и се прибирахме в 16-17ч. :D
Сега стоим за няколко часа сутрин и следобед (до към 17ч), а междинното сме на кални бани. След 18ч си готвим за другия ден и после се разхождаме. :))
Добавям за днес и 3-4 розови домата от нашия любим търговец.
Менюто на брат ми:
Закуска: козе кисело мляко, банан, какао
Междинно: смути банан и 2 моркова; сурови кашу + бразилски орех
Обяд: оризовки с извара, чубрица, зехтин и краставица
следобедно: пъпеш
вечеря: салата домати и краставици + ще мислим още нещо
06.07.15
23:26
Седмица 2
(междинна, по-тежка)Тренировка 1: гръб, корем, задно бедро
Гръб и корем - суперсерии
Вертикален скрипец, широк хват: 1х8,8,6,5@40,45,50,55 кг
+ коремни преси на машина: 1х20 без добавена тежест, 3х15-12 с 30 кг добавениВертикален скрипец, раменен подхват: 1х8,8,6 @ 40,45,50 кг
+ коремни от вис: 3х8Гребане с дъмбели от опора (наклонена лежанка): 1х8,7,6+2 @ 2х20 кг
+ коремни на римско столче: 3х15@15 кгПулдаун: 3х8х40 кг
+ странични наклони: 3х15х15 кгGlute-Ham Raises: всички фази на движението 3х4 (последните 2 повторения с помощ)
Смесени серии: бедрено сгъване от лицев лег 3х15х20 кг с бавна негативна + румънска тяга 3х20@2х15 кг20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 145-150
Храна (повече калории): 400 г риба тон, 20 мл оризово олио, 100 г оризовки, 50 г сусамов тахан, 2-2.5 кг корнишони
Кантарът в залата е верен (тествахме с тежести) и ме показа 76.5 кг
Предстои: плаж, кални бани (процедура пета) :)
С тен си е съвсем друго, много добре се виждат мускулните групи:)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.07.15 03:54.
07.07.15
08:59
Да, по принцип е така, но при определен процент мазнини... и добрият тен не може да те спаси. :D :D :D
07.07.15
11:51
Седмица 32
Тренировка 2: гърди, прасец
лежанка:
2 вработващи с 20 и 30 кг
1х8х40
1х6х50
1х5х50
лежанка с дъмбели (събиране на ръцете в горно положение и 3 секунди негативна фаза)
3х10@2х15 кг
полулег с дъмбели (3 секунди негативна)
1х10@2х15 кг
1х6@2х20 кг (6-тото с малко помощ)
1х8@2х15 кг
лицеви 3х10
няколко серии повдигане за прасец - както с 1 крак, така и с 2та
20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 135-138
Преди “тежко-средно-леко” щях да видя през крив макарон с 2х20 кг дъмбели за полулег с 3-секундна негативна фаза :D Даже Росен не можа да повярва и първоначално си мислеше, че ще са ми много.
Храна: 80 г свинско (сварено + подправки), 300 г маслена риба на скара, 100 г риба тон; 2 ч.л. сусамов тахан; червена леща, зелени и червени чушки + остатък от зелето от онзи ден
Храната на брат ми
- банан, козе кисело мляко
- леща, пълнени чушки с извара
- смути от портокал, чиа
- сурови слънчогледови семки
Предстоят калните бани и плаж :)
07.07.15
22:50
Малко картинки :)
ПП: смути от банан + портокал + семена чиа - супер яко;
кремче от чиа + какао + стевия - също сполучливо
/поне на мен ми харесаха тези комбинации, а ги опитвам за първи път/
И още едно “откритие” - филийки патладжан, изпечени на тиган, след което завити на руло с рибка по средата... :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.07.15 22:51.
08.07.15
16:48
Днес: почивен
Храна: 420 г свинско, сварено просо + стевия и ванилия, 5-6 фурми, 4 патладжана на тиган + стандартното за мен количество тиквички (сварени); няколко крайморски джанки :D
Мислехме да идем до Албена, но в последствие се отказахме и вместо това отидохме на един неохраняем плаж при Тузлата. Не беше подходящо да се влиза в морето, защото имаше много камъни и скали, но това пък е причината да е чисто, спокойно и да има много малко хора. Птички пеят, лек бриз - чудно.
После висяхме 3 часа при калта - напекохме се стабилно. :)
Ноо.. времето лети и скоро този рай ще е спомени и снимки. :D
09.07.15
15:01
Седмица 32
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Импровизирана в квартирата:
-загрявка с джъмпинг джакс
-табата с клекове
-3 смесени серии на всеки крак от:
български клек с 10 л туба 3х15 + статични напади 3х20
-3 смесени серии от:
глутеус мост със стъпала на дивана + обратни хиперекстензии (до отказ и двете, със задържане в горна фаза)
-3 серии с едностранни глутеус ритници х 20 на крак
-3 суперсерии от:
50 джъмпинг джакс
20 сумо клек с 10 л туба
И след това последва 3-часово обикаляне в Двореца + ботаническата градина - изкачване по стълби и яка жега. Направо се скапахме от ходене. :)
Обаче всичко си заслужава - там съм била преди години, но май преоткрих гледките. Приказно е просто. Препоръчвам на всеки, който се отбива в района.
Храна:
500 г пилешко филе на тиган с червен пипер, 2 паници боб яхния с джоджен, домати, айсберг и краставици (обичайните количества), 5-6 фурми, 15 г черен шоколад, кафе, какао
Храната на брат ми:
-закуска от яйца и салата (рецепта за яйцата ще дам скоро - не е нещо нечувано, но комбинацията стана яка); боб
-смути от мляко, банани, ванилия
-следобедно и вечеря ще измислим, но ще е нещо от вече завъртяните вариантии с извара
Сега предстоят кал и плаж и направо ще се доразбием... :D :D :D Усещам, че тази вечер няма да има разходка, а ще си лежим доволни.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.07.15 15:01.
10.07.15
13:35
Днес не можах да стана от леглото - все едно ме беше блъснал влак. :D
Мисля си, че калните бани са провокирали такава реакция, защото е често срещано - влошаване, а после рязко подобрение. Нещо като оздравителна криза.
Запознах се с няколко жени, които идват от над 10 години и казват, че е нормално.
Интересно е, че гърбът ми е много отпуснат, болките в областта на плешките са изчезнали и плекситът също не се е обаждал.
Има и още нещо, на което отдавам неразположението - вероятно ще ми дойде цикълът няколко дни по-рано заради смяната на климата, а може би и реакция от калните бани. Може да звучи налудничаво за някои, но тези процедури се препоръчват и при гинекологични проблеми. Задържала съм вода, апетитът ми е в небесата и някак ми е нон стоп леко нервно, което ме навежда на тази мисъл. Ще видим. :)
Не тренирах днес във фитнеса - нямаше смисъл. Вместо това ударих стабилно темпо водна аеробика в морето.
Храна: 500 г телешко; 1 кочан варена царевица, зеле, моркови, 30 мл оризово олио, шепа слънчогледови семки
Вчера ядох и няколко оризовки.
Времето се влошава отново, но се надявам, че ще се задържи за още 3 последни процедури. :)
Вчера стана нещо интересно - в апартамента спря тока... имаше във входа, идваха и техници да проверят, но просто в апартамента липсваше. Не успяха да открият какво е - вероятно нещо по кабелите (въпреки че сградата е нова, явно е правена ден до пладне). Ставаше късно и.. ни преместиха в друг апартамент на долния етаж. :))) Той пак е хубав и въпреки че интернетът е на макс, а това ми е нужно за работата, горе си ни харесва повече - най-вече, защото има тераса и е по-светло.
А още по-интересното е, че няколко дни преди това си помислих “какво ли ще стане, ако токът спре, с това наше готвене”... :D Не за сефте предусещам някои неща.
11.07.15
13:06
Ден 11…
Утре по обяд си тръгваме. :(
Раздялата с морето винаги е била трудна за мен.. ех :)
Времето вчера така и не се оправи и пропуснахме калната процедура - с това станаха 2 пропуснати.
Днес също е ветровито и облачно, но сме решили да се запътим след час. Утре рано сутрин още една и потегляме.
Храната днес: 3 скумрии (360 г в готово състояние, печени на скара); зелени и червени чушки, остатък от зеле; 30 мл зехтин; 130 г оризовки, 4-5 фурми, кафе
Водна аеробика в морето - просто за раздвижване.
Разхождахме се до пристанището и панорамата е поглед към Балчик от морето. :)
13.07.15
09:21
Вчера се разбихме от път!
От една страна, защото тръгнахме баш по горещините, но нямаше как, а от друга - защото по-голямата част от пътя не беше по магистрала и това налагаше по-ниска скорост.
Прибрахме се в Ботевград, взехме майка ми и директно отпрашихме на село, за да изненадаме бабата по бащина линия, тъй като беше рожденичка вчера. :)
Скапахме се тотално, което се отрази на моя апетит, а именно - озверях! :)
Менюто: 600 г пилешко, паница червена леща, половин пакет оризовки, 2-3 малки круши от село и много, много, много зеленчуци - салата от червени домати и печен патладжан; червени и зелени чушки, тиквички, моркови и лук на скара + дресинг с копър, магданоз, шарлан и оцет.
Така си надумках тумбачето с талаш, че най-накрая ми стана тежко и се успокоих! :D :D :D
Днес съм супер, а менюто е:
500 г свинско; купичка варено просо с кафе, ванилия и стевия, 2 бр айсберг, домати, малко шарлан. Ще се опитам да си намеря моя любим шоколад със стевия, че ми липсваше на морето.
От сряда съм обратно в играта с обичайното ежедневие, а утре ще помачкам краката си в залата. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.07.15 09:21.
14.07.15
14:13
Тежко-средно-леко
О, да, бейби :D
Тренировката ме измъкна бързо от обзелата ме следморска депресия!
Месец 7. Седмица 2/33
Тренировка 1 - квадрицепс, глутеус
Корем -3 серии колелце
Квадрицепс 4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 20 15 15 кг
4 кръга от:
Лег преса: 4 х 200 кг добавена тежест с бавна негативна
Екстензии: 8 х 35 35 30 30 кг
аддуктор: 15 х всички плочки
Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 185 кг
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 30 кг доб.
Обратни хиперекстензии: 15 х
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 175 кг
клек плие с дъмбел: 8 х 34 кг задържане в долна точка
абдуктор: 15 х всички плочки
20 мин ходене по наклон, пулс 140
Храна: 600 г мляно телешко на кюфтета с много зелени подправки; 200 г сладки картофи, 2 малки глави зеле, 10 мл орехово масло, 200 мл кокосово мляко, 50 г суров десерт с какаови зърна, кафе
Умишлено почнах с краката, защото на морето нямах възможност да ги тренирам по-тежко.
Имам сила, мощ и просто съм много доволна. Презаредени батерии! :))))
Но морето ми липсва и най-вече Тузлата.
Хубав ден!!!
15.07.15
15:03
Месец 7. Седмица 2/33
Тренировка 2 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии на земя, свити крака
Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 61 60 60 кг
чукчета: 8 х 64 64 62 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 30 30 кг
4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 5 кг
пулдаун: 8 х 45 40 40 40 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 35 35 30 30 кг
Задно бедро, 4 кръга:
Бедрено сгъване: 4 х 45 45 40 40 кг, бавна негативна
румънска тяга с дъмбели: 8 х 30 26 26 26 кг на ръка
хиперекстензии с акцент на задно бедро: 15х
20 мин пътека, пулс 140
Усещам, че зверската мускулна треска ми е в кърпа вързана :D
Храна: 500 г скумрия, 40 г екструдирана царевица, 300 г карфиол, 2.5 кг зелени чушки, 10 мл шарлан
16.07.15
15:18
Месец 7. Седмица 2/33
Тренировки 3+4
(Гърди, прасец, рамене, ръце)
Корем – 3 смесени серии от V преси и странични наведи с тежест
Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 44 кг
Флор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 20 20 18 18 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 9 кг на ръка
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 56 кг доб.
Лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 8 6 7 7 кг на ръка
Прасците бяха в почивките между трисетите на гърдите.
Програмата ми за утре е толкова динамична и с въпросителни, които ще се решават в последния момент, че реших днес да направя няколко упражнения за рамо, бицепс и трицепс. Утре има голям шанс да не остане време, а събота и неделя не мога.
Не правих трисети и обичайния обем, но беше доста тежко - в диапазона на 6 повторения при 7ПМ тежест.
Рамо: по 3 серии от раменни преси, разтваряне встрани с дъмбели, вертолет отзад от седеж
Бицепс: 3 кръга от двусети - сгъване с дъмбели от полулег и чуково
Трицепс: 3 кръга от двусети - разгъване на горен скрипец с прав лост и въже
Получи се много добре, но мускулните трески тази седмица са силни. Нищо - три дни ще почивам и от другата седмица ще си станат болезнени по старому. :)
Храна: 480 г пилешко бон филе, паничка ориз с коприва, 1.8 кг корнишони, 10 мл оризово олио, кафе, 50 г суров десерт с какаови зърна
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.07.15 15:22.
16.07.15
20:15
Рони, виждам, че сега използваш оризово олио. С какво ще го похвалиш, не съм го опитвала никога. Дори не знаех, че от ориза може да се извади масло -той е много “суха” култура.
Сега си купих орехово и мисля, че добре ще се впише в салатите - експериментирам един вид. :) Майка ми намери шарлана за горчив, а на мен ми е много приятен и слагах поне 30-40 мл на салата. Дали всичко е до вкусови рецептори?
16.07.15
21:50
И според мен е до това, защото обожавам шарлан, но съм срещала мръщене към него. :)
Оризовото олио ще го похваля с това, че е с по-неутрален вкус и се вписва добре в сладкишите ни.
Но ореховото по качество е по-добро, така че смятам, ако си се колебаела между двете, си направила добър избор. Но пък ореховото е с много специфичен вкус и не винаги си отива на всичко (поне според мен и моите предпочитания).
Харесвам орехово с краставици и разни зеленолистни, но не го харесвам с домати и червено зеле. :D
Експериментирала ли си със сусамово?