27.01.10
22:00
Кви поздравления, и после що има по-големи крака от моите :D :D :D
Ти си доста интересен екземпляр, хем искаш нещо, хем правиш обратното.И все пак поздравления за резултатите, заслужаваш ги :)
27.01.10
22:13
Имам мазно по краката, ако то изчезне всичко ще е прекрасно/и няма да гоня мерки/,защото сега в комбинация с многото мускул не ми харесва, изглежда си... обемно мазно хахахаха :)
благодаря за поздравленията, сега целта е 1х8-100 тяга:)))))
27.01.10
22:14
Леле, няма да мога спа тая нощ сега :D
Имам мазно по краката, ако то изчезне всичко ще е прекрасно/и няма да гоня мерки/,защото сега в комбинация с многото мускул не ми харесва, изглежда си... обемно мазно хахахаха :)
благодаря за поздравленията, сега целта е 1х8-100 тяга:)))))
Мазното няма да изчезне с тея тежки клекове и тяги дори и да спазваш диета.Най доброто което можеш да направиш за краката си е да спреш с клековете и тягите и да започнеш 4-5 пъти седмично кросове от по 30 мин. с умерено темпо.
Какво пък пречат тежките клекове и тяги да свали мазното? Даже помагат за изчистване - горят много енергия.
28.01.10
10:14
И аз така знам - че с тежко може да се свали мазното. Не разбирам защо не се получава при мен.
Може би заради това съм “феномен” :)
имам повече време днес, ще впиша последните дни
22.01.10 - храна: слин, кис мляко с овес и ябълка; 100 кашу; слин-сейн ->пълнозърнести крекери, ябълка, сирене, мед, фурми
тренировки: ва(сухо) +
тежести 51 А:
клек 5х20-50кг,
раменна преас 4х16-7кг/ръка,
трицепс 3х16-25кг/скрипец+бицепс 3х16-20кг/лост
бедрено разгъване: 3х16-30кг
23.01.10 - храна: слин-сейн, овес с чай и сирене, 1л мед; мусака,зеле с пиле,сирене; 30г шоколад; 1/2 пържола, малко сирене, мед и ядки; хапка бисквитена торта
24.01.10 - слин-сейн, 30г кашу,ябълка,извара; сусамка; пил.бут, 100г котидж; хапка сирене с хляб; 1/2 пържола, малко мусака и сирене; зеленчуци, сирене, филия хляб
25.01.10
храна: слин-сейн -> 2 1/2 ф. хляб, сирене, 100г шоколад, мляко с какао; пил.дроб, гъби със сирене(2),малко салата; ябълка, мляко с какао; 100г кашу; 2 крилца със 100г котидж и 125г катък
тренировки: водна аеробика; аеробика на сухо; тежести
тежести: 52 Б
тяга: 2х6-70кг
2х5-80кг
2х3-90кг
1х2-100кг
гребане: 4х6-26кг/ръка
лежанка: 4х6-30кг + скрипец: 1х6-55кг 3х6-50кг
бедрено сгъване: 3х10-40кг + прасец 4х 1х20+1х10
корем: 3х10-вис/лакътна опора, 3х10-V преси
26.01.10
* слин-сейн - 200г кис мляко, овес, катък; рататуй, пил.супа, 60г солети; мляко с 30г шоколад; малко кашу, мляко; 2 пил крилца, 250г извара
тренировки: 2х ва(сухо), тежести
тежести 53 45мин
А” клек 5х5-70кг
раменна преса: 5х5-11кг/ръка
повдигане на ръце встрани: 5х5-9кг/ръка
трицепс/скрипец: 5х5-40кг + бицепс: 5х5-24кг/лост
бедрено разг: 5х5-45кг
27.01.10
*слин-сейн, мляко с овес и извара; мляко с какао и мед; сирене по ловджийски с луканка и задушени зеленчуци, мляко с какао; 1 кис.мл; малко свинско, филия хляб, зеленчуци, катък
трен: 2хва(сухо), тежести
тежести 54 - 50мин
Б
тяга: 6х20-50кг
гребане: 4х16-18кг/ръка
лежанка 4х12-30кг + скрипец 3х12-35кг
бедрено сг 4х12-30кг
корем 3х20-вис/лакти
Аз пък си мисля, че трябва да пробваш във фитнеса с кръгови тренировки, така хем с тежести ще работиш, хем ще поддържаш по-висок пулс... е вярно е, че като е кръгова тренировката, тяга със 100кг май не е много лесно, но първоначално ще почнеш с малко по-леки тежести... въпреки, че според мен и със 100 ще се справиш. Нашите тренировки във фитнеса винаги са кръгови и като правим тяга аз я правя със 60кг ама аз нямам някакви добри силови постижения, така че ти със 100 без проблем ще се справиш :) Мен ми се струва, че кръговите тренировки вършат много добра работа хем за сваляне, хем за поддържане на силата... а пък после, като свалиш пак ще почнеш да си блъскаш яко както сега :) Ама само си размишлявам де... :)
28.01.10
10:24
ами виж, аз вече редувам тренировките: 2 тежки и 2 с много повторения и леки килограми - и тъй като наистина са ми леки /тяга 50/ ги правя много бързо, без почивка. при тях ми се вдига доста пулса. чак си чувам сърцето:) а по принцип ми е нисък - 37удара/минута
А така има ли някакъв напредък със свалянето? ... ама и въпроса е по колко почиваш... понеже при кръговите тренировки докато извъртиш кръга няма почивка, а иначе дори и д аправиш по повече повторения, ако почиваш повече между сериите пак е по-различно... :) Ама знам ли..аз тук съм малко субективна, тъй като мен кръговите тренировки много ми харесват, винаги физическата подготовка и в баскетбол аи сега в плуването ми е била такава и много ми допада, като начин на трениране :) Макар че в баскетбола кръговите тренировки наподобяваха кросфит и още повече ми харесваха :) :)
28.01.10
10:29
От скоро съм така, не отчитам никакъв напредък при свалянето.
Иначе почивката между упражненията е колкото да си взема дъмбели или да си приготвя тежести. между серийте - ако са супер, не почивам, при останалите - има-няма 30 секунди
аз съм правила тяга + лежанка 9-8-7-6-5-4-3-2-1, или в комбинация с бърпети и се отразява много добре и на пулс и на всичко :D
Ти сигурно си единствения човек във форума, който прави кардио с тяга :lol:
Знам, че не ти е това целта, но така излиза.
И все пак не бързай много...
Аз все си мисля, че макар и със 120 повторения, с тия 50 кг. можеш да си хипертрофираш...
Поздравления за 100-те кг.на тяга! Аз, ей тъй, благородно, зеленея от завист :)
Мнението беше редактирано от Инис на 28.01.10 10:32.
при тях ми се вдига доста пулса. чак си чувам сърцето:) а по принцип ми е нисък - 37удара/минута
Уау! респект! Това с кардио ли се постига? И с какво кардио?
Ти сигурно си единствения човек във форума, който прави кардио с тяга :lol:
Аз все си мисля, че макар и със 120 повторения, с тия 50 кг. можеш да си хипертрофираш...
:)
и храната ти помага...
30.01.10
09:12
помага, ама ми се и яде
28.01.10
*слин-сейн -> 2 1/2ф. хляб, малко бъркани яйца със свинско
- чай с мед
-свинско ребро, зеле с моркови
- 2 малки чушки със сирене и яйце, гъби
-ябълка, шок.бонбон, мляко
19:15-ва(сухо)
-200г пил сърца, 2 пил.крилца
29.01.10
* слин-сейн
-400г кис мляко, овес, 1чл сладко
-мляко
>09:30 -водна аеробика
>11:00 - тежести
-пил.кавърма в омлет, задушени моркови в масло; ябълка
чай с мед
>18:00 - аеробика(сухо
>19:15 - водна
-3 яйца, масло, малко сирене, зеленчуци; 2-3 сливи с 3л мляко
тежести 55 -45минА
клек 4х20-50кг 2х30-20кг
раменна преса 4х16-7кг/ръка
трицепс на скрипец 3х16-25кг+бицепс 3х16-20кг лост
бедрено разгъване 3х16-30кг
само за вчера са ми 4 тренировки, и да намаля яденето няма да издържа дълго и ще дойде период пак да се натъпча..
помага, ама ми се и яде
само за вчера са ми 4 тренировки, и да намаля яденето няма да издържа дълго и ще дойде период пак да се натъпча..
Храната ти е качествена, тренировките ти са яки, естествено че ще ядеш и е нормално да се нацепваш.По-добре така и с напомпани мускули, отколкото гладна и отпусната.
30.01.10
18:48
храната ми е качествена , без днешната:)
денят започна добре с омлет и малко хляб, но се прибрах вкъщи при мама и му отпуснах края.
обяда - ок, малко кашкавал, карначе патладжан и лютеница
но после... домашен тутманик 200-250г, 3 кифлички, шоколад 70-80, че даже и филия хляб
+ извара с мед... много мед:)100гр със сигурност
2 приема на слин
самата аз се чувствам като кифла..
ама няма такъв тутманик. уж си обещах да не правя повече така! проблема не е че съм ги яла. а че не мога да се спра, когато съм се НАЯЛА и продължавам..заради вкуса :)
без тренировки. днес и утре почивам, че другата седмица искам тяга 100кила 3ка :)
ама няма такъв тутманик. уж си обещах да не правя повече така! проблема не е че съм ги яла. а че не мога да се спра, когато съм се НАЯЛА и продължавам..заради вкуса :)
:)
Точно това обяснявах на Рени в моя дневник. Аз го усещам, като инсулинова реакция. Не мога да спра просто, чак ме втриса. В един момент, губя контрол. Ох, преди не бях така. Не че искам да върна времето в което преживявах на солети, ябълки и кренвириши с хляб, но наистина ми се ще, като реша да изям парче домашен сладкиш или закуска, да не се налага да ми дърпат чинията, а да се спра сама....навреме
30.01.10
20:08
:)Точно това обяснявах на Рени в моя дневник. Аз го усещам, като инсулинова реакция. Не мога да спра просто, чак ме втриса. В един момент, губя контрол. Ох, преди не бях така. Не че искам да върна времето в което преживявах на солети, ябълки и кренвириши с хляб, но наистина ми се ще, като реша да изям парче домашен сладкиш или закуска, да не се налага да ми дърпат чинията, а да се спра сама....навреме
Говори ми,говори....5-6 “кюфтета” ударих вече :lol:
Абсолютно вярно е това.Лакомия му се вика...или изобщо не се яде нещо,или цялото.
30.01.10
20:17
Все едно си направила описание на мен.
И аз - ям бързо, натъпквам ги, после заспивам и като се събудя мога още.
Случвало се е няколко пъти, отлично знам какво следва и пак го правя през определен период. месец-два да речем... шит
Аз определено не искам да връщам времето назад, когато ядях по 1 ябълка, домат и някое друго парче кашкавал. Но чудно ми е - как съм могла да се истезавам така и да се спирам пред всякакви “изкушения” /кой определи шоколадите като такива?? и защо сега се сещам за тях, като много по вкусни са ми яйцата с маслото и суджука?...
Сега се оправих, не гладувам, но от както знам кой продукт колко калории има определено “страдам”.
По-добре да си бях останала в неведение.
Миналото лято ядях през ден по 200г ядки, освен останалите нещица... и не си спомням да съм пълнеела. изобщо не съм го мислела това “колко калории направих с тоя обяд? ох, ако изям това на вечеря ще мина 2к” ей това време бих си върнала аз:D да си хапвам здравословно, но без да знам какво е това калория хахахахха
Аз никога не съм пазила диета или режим, защото не съм била с наднормено тегло или по - точно, не със стряскащо наднормено....мисля, че бях на 24 г., когато реших, че трябва да ям грейпфрути - не диета, а просто повечко грейпфрути - бяха ми любим цитрус. Ядох 2-3 дни и ги намразих - и до днес не ги обичам.
3/4 от миналата година се храних по режим - в резултат заобичах сладки неща. По едно време ме тресеше такава мания за сладко. Сега ме тресе друга - за тесто. Мисля, че изходът е просто да оставим периодът да премине. И натъпкването също помага - на мен поне.
И другото - аз мисля също, че като нямах идея, що е то калория, ядях повече от сега и не пълнеех. Всичко е в главата, като се вкараме в някой филм и нещата влизат в застой.
30.01.10
20:48
Сега ме тресе друга - за тесто
И мене .Не знам от какво е следствие ,но ако някой ми донесе вкъщи топъл хляб или пък по-лошият вариянт домашна питка..няма да се спра и ще ги ям с масло .
Аз от няколко месеца насам забелязвам ,че около 27 -28 апетитът ми скача до небето,2 дена се мъча да го озаптя,после следват 2-3 дена ядене в 90% от случайте на качествена ,но в големи количества храна и после за 2 дена си разкарвам качените кг и после пак наколко кг сваляне и ..е*** дяволския кръг .Аз си се оправдавам с ПМС и произходните му.: PP
Не мога и аз да не кажа нещо за мойте дни на гладуване .Тогава отговарях 100% на ‘Тъпо ,но упорито” имаше 3 дена плод и зеленчук 4 дена нормално ядене ..така за месец и половина -10 кг и минус цикъл : )))Но най -голямата гордост ми бяха трите течни дена ....само вода и кафе и накрая включих и прясно мляко еххх
Сега станах мн ‘образована ‘и ,ако остана свободна само на такива теми мисля и нищо умно не раждам.А бе тва цял живот ли ще е?!
Извинявам се за спама
Мнението беше редактирано от Etcetera. на 30.01.10 20:48.
А бе тва цял живот ли ще е?!
Не.
Докато се научите(им) ОТНОВО да мислим за храна като за...храна. А не като за калории, мазнини, въглехидрати, белтъчини...а храна. Нещо питателно, което ни засища и ни е кеф да изядем.
Докато си припомнте(им) да слушаме сигналите, които тялото ни подава - “не искам повече”, “това беше достатъчно”, “сита съм”, “гладна съм”. Без значение кое колко е вкусно - то няма да избяга или да спре да съществува и пак ще можете(ем) да го ядем.
Аз съм живият пример (не зная до колко, обаче, 1 месец от това е показателен). Ям това, което искам, когато усетя, че го искам, докато ме засити. Когато ми се дояде шоколад - ям. И ми стигат 2 парченца (при положение, че преди 2 месеца и 300 гр не ме спираха). Когато ми се дояде хляб с масло - ям. Нищо, че е омразната комбинация В+М. Е и?
Имам дни с по-голям апетит, но неминуемо след това следват дни с по-нисък. Не съм се обвинявала, че ям много; не съм и галдувала като наказание за високия си апетит.
Щастлива съм. Позволих си да бъда щастлива, макар и не ‘перфектна’. Позволих си и да се обичам и да се виждам хубава макар и не с фигурата, която ‘мечтая’.
Мисля, че в последният абзац се крие ключът.
Бих се съгласила с теб, Лим, ако...винаги има едно “ако”. Всеки сам трябва да извърви пътя си, за да достигне до заключение “Щастлив/а съм и се обичам” и да е вътрешно убеден в това. За повечето от нас това е много трудно по ред субективни причини. Права е Etcetera, задавайки такъв въпрос - всъщност тя знае отговора - ествествено, че няма да е цял живот. Живи хора сме и не можем да живеем на режим постоянно - самата мисъл за това уморява и изнервя...
Ние всички се обичаме някак - без това не може - но ако се харесваме на 100%, каквито сме, ще изчезне мотивацията за спорт. Защото, при това положение, защо да се променяш, респ. да тренираш?
Сигналите на тялото - удивявам се, колко добре разчитате тези сигнали. При мен такива няма. Всичко, което се яде, ми се яде, мога всичко да ям по много и по много. Колкото повече ям, толкова повече ми се яде. Ако пък е забранена храна - мога да унищожа всички количества в радиус от 2 км. Няма инсулинови реакции, болки в корема и каквото още има....”Сита съм” мога да кажа, след като съм се натъпкала порядъчно...:lol:
Затова си мисля, че нещата просто трябва с търпение и доза хумор да се възприемат и да се оставят да преминат покрай нас. “Чистото” хранене от миналата година ме снабди със страхотен апетит за всичко, което не е “чиста” храна. И сега се опитвам да изживея всички джънкове и тесто, за да мога да се освободя от мислите за забранения плод и да продължа да се храня здравословно. Мисля, че съм съвсем близо.
Мнението беше редактирано от Инис на 30.01.10 22:55.
......
Ние всички се обичаме някак - без това не може - но ако се харесваме на 100%, каквито сме, ще изчезне мотивацията за спорт. Защото, при това положение, защо да се променяш, респ. да тренираш?
Защо да тренираме? Защото усещаме, че е полезно за нас и също така, ни харесва :) Все едно да питаш защо се къпем или ядем :)
И между другото, това да се харесваш на 100% в момента, не значи, че трябва да спреш да тренираш или да работиш върху себе си и да се променяш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 30.01.10 22:47.
30.01.10
22:47
Като ми задаваха въпроса “Цял живот ли ще си на ВМ?”, отговора беше “ще се старая да се храня така винаги”, но ето че плановете не винаги се осъществяват, минаваме през различни периоди.
За себе си съм убедена(наистина), че винаги ще гледам какво ям. Дори и един ден да постигна целта си, дори и да бъда в хармония със себе си, или да се отърся от смятането на калории и планирането на храна от днес за утре... Просто страха от сладкото, въглехидратите... съм си го наслагвала с години в съзнанието си.
При мен мотивацията за спорт не би изчезнала, ако се харесам на 100. Такава краста ми е вече, че не мога да се позная. Сега “бъхтам” като луда, кой знае какъв резултат видим няма, но това не ме спира.
Подреждам/свалям на дискове/разчиствам разни снимки, документи, защото няма свободно пространство вече. Попаднах на една моя рисунка от 2005година, която съм кръстила “невъзможното днес ще бъде възможно утре”
хареса ми.
рисунката представлява женско лице, косата от дясната страна преминава в змия с отворена уста, а лявата е огряна от слъчеви лъчи.
та така, въоръжавам се с още по-голямо търпение
......
Ние всички се обичаме някак - без това не може - но ако се харесваме на 100%, каквито сме, ще изчезне мотивацията за спорт. Защото, при това положение, защо да се променяш, респ. да тренираш?Защо да тренираме? Защото усещаме, че е полезно за нас и също така, ни харесва :) Все едно да питаш защо се къпем или ядем :)
И между другото, това да се харесваш на 100% в момента, не значи, че трябва да спреш да тренираш или да работиш върху себе си и да се променяш.
При мен мотивацията за спорт не би изчезнала, ако се харесам на 100. Такава краста ми е вече, че не мога да се позная. Сега “бъхтам” като луда, кой знае какъв резултат видим няма, но това не ме спира.
Петко, още като писах поста, знаех, че ще се хванеш за това изречение. :lol:
Ами една статистика ще покаже, че над 90% от занимаващите се с фитнес/бодибилдинг са започнали именно защото не се харесват на 100%. Нехаресването на нещо е причина да се опитваме да го променим, в случая тялото си. И точно нашето негативно отношение към даден факт от живота ни е стимулът за промяна. И това съвсем не е лошо, напротив, това е движещата сила на всяко нещо, което е сътворил човекът.
Достигайки до определено ниво в тренировъчния процес, ние започваме да изпитваме удовлетворение от положените усилия и постигнатите резултати. Тогава излиза на преден план страхът да не ги загубим, т.е. да не се върнем към етапа на нехаресване. И тогава можем да усетим ползите и удоволствието от тренировките и да се мотивираме допълнително.
Всички се къпят (е, някои по - рядко, но все пак) и всички ядат, но не всички тренират.
А и едва ли някой се харесва на 100% - винаги има нещо за доизкусуряване - и това е в реда на нещата и на свой ред е стимул за промяна.
И - когато човек прави нещо, без да постига желаните резултати, той рано или късно прави преоценка и променя някои детайли.
Причините, които ти изтъкваш, може да служат за временна мотивация. Те няма да задържат някой в залата 50 години.
Всъщност, всеки си има различни причини да тренира, така че....
Друг е въпроса, че 90% от трениращите не постигат целта си, заради която са почнали.
Мнението беше редактирано от Петко К на 30.01.10 23:45.
Инис, мислех като теб. Преди 2-3-4-5 месеца щях да защитавам твоята позиция.
И нямаше да постигам нищо. И щях да съм непсокойна и озлобена към себе си.
Хармонията е ...нещо много хубаво... Не казвам, че не виждам кусурни, но ги приемам като част от мен. Все още искам по-тънки крака, но и с тези се приемам и ми вършат чудесна работа. Нямаш идея само осъзнаването на това колко по-различно ме кара да се чувствам.
И...ако спреш да се самобичуваш ( дори да е само на ум), че ядеш тия тестени и джанк храни, ще им се наситиш за много кратко време.
Не казвам, че пътят за всички е един и същ, но съм сигурна, че това е правилната посока :)
Аз никога не съм пазила диета или режим, защото не съм била с наднормено тегло или по - точно, не със стряскащо наднормено...
това е отговора на долнотоСигналите на тялото - удивявам се, колко добре разчитате тези сигнали. При мен такива няма. Всичко, което се яде, ми се яде, мога всичко да ям по много и по много. Колкото повече ям, толкова повече ми се яде. Ако пък е забранена храна - мога да унищожа всички количества в радиус от 2 км. Няма инсулинови реакции, болки в корема и каквото още има....”Сита съм” мога да кажа, след като съм се натъпкала порядъчно...:lol:
В двата ти поста копирани горе се крие и въпроса и отговора на състоянието на повечето от нас. Били сме с наднормено тегло и по някаква причина това е предизвикало комплекси. Накарало ни е да спрем да се харесваме и да се опитаме да се променим. Не при всички е така, някои просто си остават пухкави и щастливи. За останалите се завърта колелото на “късмета”-глад-спорт-глад-тъпкане-спорт-глад и така до безкрай. Крайности....
Когато започнах НВД преди 5 години, подходих разумно и не бях изключила напълно нито една храна.Нямаше преяждане, дояждане и т.н.Чувствах се прекрасно, наядена, с редовен цикъл, без ПМС, косата,кожата и ноктите ми станаха страхотни.После без да се усетя намалих крайно някой продукти, да не кажа ги изключих. Това ги направи автоматично “забранени” и сега само факта, че ги чувствам такива ми вдига инсулина, да не говорим ако ги ям.
Вече минах периода в кайто припадах от страх от въглехидратите в доматите, да не говорим за тесто и сладко. Стигнах до периода в който се харесвам и мисля че ще успея да стигна и до периода в който “забранени” храни в менюто ми няма да има. Мисля, че и Верка натам върви. Страх не страх, живота минава много бързо мамка му
31.01.10
12:03
Аз мисля вече да не пиша храната си. Не говоря само за тук - имам си тефтер/листа, които водя от години. До такава степен е станало част от мен, че си ги нося в чантата и си записвам всеки залък. Не е нормално това, ще го забутам по шкафовете да видим как ще ми се отрази. В началото сигурно ще е трудно и пак ще се старая да помня храната, но предполагам, че след седмица две тази информация ще се загуби и ще ми олекне
Аз мисля вече да не пиша храната си. Не говоря само за тук - имам си тефтер/листа, които водя от години. До такава степен е станало част от мен, че си ги нося в чантата и си записвам всеки залък. Не е нормално това, ще го забутам по шкафовете да видим как ще ми се отрази. В началото сигурно ще е трудно и пак ще се старая да помня храната, но предполагам, че след седмица две тази информация ще се загуби и ще ми олекне
Applause, май започна да надграждаш себе си :)
Мноооого правилна посока. И е мноооого освобождаващо :)
31.01.10
14:50
То ще си покаже, дано!
Остават ми още 20тина дни със слин. Не съм ходила да си меря мазнини, но като се гледам в огледалото ръцете ми и краката определено не са по-мазни отколкото преди приема му, дори ръцете са се поизчистили малко. По краката имам мазно, но със сигурност не е повече, дори положението е по-добро, а размерите там са бая нагоре, лявото ми вече гони 65те сантиметра. Без бъзик :)а беше 61.5.
Преди слин уших една блуза по мои размери (уча моден дизайн), по тялото. Онзи ден ми беше изпита и трябваше да носим всички ушити неща и експерименти и да ги обличаме. Е казвам ви ,едвам си набутах ръцете вътре.
Сега си сложих една блуза, която е неразтеглива. Като я закопчая едвам дишам - стяга ми в гърба. И той не се е омазнил.
Така че всички, които са решили да качват със слин-сейн да не се чудят - продукта си работи при хубаво хранене и яки тренировки. Друг е въпроса, че не се получи така както исках - да се стопи мазното напълно и да не ми пораснат размерите. Е, аз и хубаво хапвам :) Има време още, интересен експеримент се получава.
После тия крака как ще ги свалям не знам :) Добре,че мъж ми е с 10 см отгоре в обиколката ха ха хаха
ПП: обаче с корема положението не е розово.там съм качила повече мазно. явно храницата, или стрес, или и двете.
тефтера си го оставям тук и дори няма да го взимам с мен в София! ха сега; ) ще си пиша само тренировките (имам си 3 тефтера, извинете, за тежести, аеробиката и храненето :Д :Д не се смейте много)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 31.01.10 15:09.
Много хубава дискусия, моя извод е че, яко сме си объркали психиката с тази храна и яко се тормозим за всяка хапка - това нормално ли е? НЕ разбира се, аз също се питам до кога ще продължава подобно нещо, аз нямам проблем с кг, но въпреки всичко много го мисля, явно имам проблем със себе си...?
01.02.10
12:29
01.02.10
>ва(сухо)
>тежести 56 - 50мин
Б
тяга 2х6-70кг
2х5-80кг
2х3-90кг
1х3-100кг жестокааа съм :)
хоризонтален скрипец 3х6-75кг (всичките плочки са 80кг)
лежанка 3х6-40кг/смит + верт.скрипец 3х6-50кг
бедрено сгъване 3х10-42,5кг + прасец 3х 1х20+1х10
корем 3х10-вис/лакти + 3х20 римско столче
#интересното е, че не се изморих на тягата !?! а пусках почти до долу
довечера още една тренировка по аеробика, ако има малко хора може да влезна във водата и аз.
#днес си купувам обяд и преди да почна да го ям по инерция тръгнах да видя колко е часа, за да си запиша в дневника. но се усетих на време; първата стъпка е направена:)
преди малко бях до залата на ЛТЛ да си взема суджук, после не издържах и го опитах по път. Е, няма такъв вкус :) представям си само като си намажа парченца с масло :Д
хубав ден на всички!
тяга 2х6-70кг
2х5-80кг
2х3-90кг
#интересното е, че не се изморих на тягата !?! а пусках почти до долу
E, а ти не спускаш ли до долу?
01.02.10
13:07
предният път на 100те кила преди да се изправя за 2рото повторение, не пуснах до долу. а днес на всичките (3) пусках, за това така го написах:)
иначе на останалите килгорами пускам, никога не съм оставяла щангата
01.02.10
13:53
Друг е въпроса, че не се получи така както исках - да се стопи мазното напълно и да не ми пораснат размерите. Е, аз и хубаво хапвам :) Има време още, интересен експеримент се получава.
После тия крака как ще ги свалям не знам :)ПП: обаче с корема положението не е розово.там съм качила повече мазно. явно храницата, или стрес, или и двете.
тефтера си го оставям тук и дори няма да го взимам с мен в София! ха сега; ) ще си пиша само тренировките (имам си 3 тефтера, извинете, за тежести, аеробиката и храненето :Д :Д не се смейте много)
Много го пазите тоя мускул ,затова тъй става .
При положение ,че клякаш със 100 ( демек имаш здрави мускули на краката , развити от функционална сила , което съм чувала ,че е предпоставка за много по-трудно сваляне на ММ ) , пък и “само” с 60 да клякаше , защо ти е тоя слин сейн да си пазиш мускула ?
А към по-горната дискусия за храненето ,ако позволите да добавя :)
Аз расъждавам така :
Защо човек надебелява? - Защото е започнал да добавя 1-2-3-10-100 - 1000 ,.... хапки повече от колкото е ял .
Защо започва “диета”? - Защото в един страхотен ден осъзнава ,че е надебелял .
Защо диетата му се проваля / в повечето случаи , естествено / ? - Защото каквото и да прави , да се кълне че до края на годината / живота си няма да вкуси шоколад , ще си смята протеините , въглените и незнам си какво , ще се движи “по Плана” , природата на психиката е по-силна и тя гледа да се “спаси” от оковите на тая вечна самоомраза ,наречена диета, по един начин - преяждане . Дали шоколад , пица или каквото е било забранено - в огромни количества . И кръгът се затваря .
Здравословното , изчистено хранене си е висш пилотаж , но първо трябва да се премахне причината за надебеляването - това ,че си увеличил количествата .
Моят извод е , че отслабването е просто нещо - ако на 72 кила за закуска можех да изям по 5-6 черни филийки с всички екстри -кашкавал , филенце , масло + десерт , на 65 кг 3-4 филийки без десертче ми бяха екстра , а на 60-62 кг ако изям повече от 2-3 ще ме заболи стомаха , ще се подуе и ще се чувствам гадно . А пък за да стана 55 вероятно ще трябва да се настроя на 2 филийки само с 1 екстра :lol: Всичко е до количество . Няма как да правиш едно и също и да очакваш различни резултати .
А диетите и смятането на калории са sh*t . По-бързо и стабилно, без психологически отклонения става като анализираш настоящата си дажба / енергоразход и ги моделираш в насоката , в която искаш да моделираш формата си .
По-здрави ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 01.02.10 13:56.
01.02.10
>преди малко бях до залата на ЛТЛ да си взема суджук, после не издържах и го опитах по път. Е, няма такъв вкус :) представям си само като си намажа парченца с масло :Д
хубав ден на всички!
Стига беее, с тоя суджук. Четох им форума скоро и така ми се прияде. Ама няма откъде..А аз толкова рядко искам да ям такива неща. Суджук на гребен с кисело зеле. Имам още месец да го осъществя това
Верка, имам чумството че подсъзнателно си искала да чукнеш стотачката и затова яко пазиш мускул и ....апетит.