Дневникът на V :]

Прескочи до:

05.08.10
08:09

казано от С7АЛК3Р на 04.08.10, 18:13:

...
Не разбирам, защо ти е нужен подобен екстремизъм. Досещаш се, че подобен подход, дори и не дава върхови резултати.
А аз подозирам, че психиката е по-силна от физиката. Лесно е да стигнеш до предела на възможностите си, трудно е да спреш преди да си го преминала с ...кофти резултат.

С7АЛК3Р!

Не ти ли се вижда малко странно, че когато говорим за мъже, екстремното се приема за нормално или поне за приемливо, но ако жена го направи, изведнъж хората се загрижват защо й било нужно?

Ти клякаш с 200 и нагоре... Това е екстремно за голямата част от нас! Но за теб е стандартна тренировка. Е, къде е границата?

казано от dennym на 04.08.10, 18:25:

това което аз не разбирам е-кому  нужно това? става въпрос за жени на 25-30г ,не профи-спортисти. всяка втора-с хормонални проблеми.  в детството и пубертета е ок да проверяваме ,да разширяваме границите-докато се научим ,че те са въпрос на психика (както казва Сталкера).
ако го правим и след това ,само разширяваме ентропията-безсмислен труд кипи ,дет се вика.

Дени!

Безмислен труд, викаш? И то от жени? Нещо много ми напомня на Мартина Вачкова, като те видя да правиш тежка тяга...  ;)

Сега сериозно:
Някой се кротват, като поузреят. Други не се кротваме. Това е, защото сме различни и не можеш да ме убедиш, че е въпрос на полове. Да достигам границата си и да я прескачам на моменти, мен ме прави щастлив. Твърде много хора не разбират това и не го приемат. Аз пък не приемам напиването и пушенето, твърде шумните дискотеки. Ако това ме прави дете, ами чудесно! Въобще не държа де се превръщам в скучен чичко, въпреки, че възрастта ми е подходяща.

Защо не приемете, че V и Limka, са от същата порода? Т.е. чувстват се щастливи, когато покоряват собствените си върхове. Ако не беше така, колко дълго биха издържали? Щеше да им писне след няколко месеца. Сега ще ми кажете, че V има проблеми и за това са виновни екстремните (за кого?) щанги. Вярно, Буда бил казал “Пренатегнатата струна ще се скъса, прекалено отпуснатата няма да засвири”. Въпрос на равновесие, умереност, златна среда, наречете го както искате. Ключовият момент тук е, че за всеки струната е различна, съответно опъването и. Щом V има проблем, значи и липсва равновесие, но въобще не е задължително за това да са виновни тренировките. Тя сама ще открие отговора, колкото и да си филосфстваме ние.

Що се отнася до профи-спортистите и останалите, мисля, че е въпрос точно на хъс. Има страхотни атлети, генетично надарени или изградени с много труд, но колко от тях въобще се състезават и са топ състезатели? Тези, които не се кротват.

05.08.10
19:21

Сори Вик ,но сега пиша на В ероника нешата ,които пишех миналата година на Лимка.
И ако Лимка сега  се чувства по-добре ,то “В “ЯВНО не се чувства добре да мисли само за гъза си ,в огледалото и на снимки,и това как клека и бил паднал от почивката.
нещо не ми изглеждат щастливи мацките ,нищо че “преодоляват граници “нонстоп , чупят си краката и главите ,постоянно са в рестрикция или преяждат ,и са без цикъл.
тягата ми все още е 90-което единствено е важно за моя кръст и гръб ,бидейки зъболекар и алпинист. просто тренирам за здраве ,буквално.  Визията не ме интересува .Вероника е инструктор и за нея е важно да е истинна-ами да ги сваля тия 18кила ,за да може да вярват хората на това ,което прави. И не е инструктор по пауърлифтинг ,а по аеробика.
Проста целесъобразност .

05.08.10
20:26

Доста вода е изтекла, откакто си писала на Лимка миналата година, Дени. Според мен не трябва да са били и същите неща, понеже няма универсалност тук и валидните за Лимка неща не важат непременно за Вероника....
Освен хъса за трениране, аз не бих прекарала друг паралел помежду им - освен този, че и двете ги харесвам много и им се възхищавам.
Най - важни за мен ще бъдат резултатите от ендокринолога - на тази основа бих си построила план за действие.
Бих обърнала внимание на равновесието, за което говори Вик. Всички крайности вредят и ни ограбват емоционално.
В подкрепа на горното бих казала, че аз нито тренирам толкова, нито се впечатлявам толкова, ям много въглехидрати и- учудващо - се радвам на добър метаболизъм. И аз тренирам за здраве с леки залитания - където мога, натискам, където - не, чакам по - добри времена.

Мнението беше редактирано от Инис на 05.08.10 20:26.

05.08.10
20:26

Не, Vic. Не влагам никакъв сексизъм в тая работа.Наистина би било странно, ако смятах че за жени е “странно” да гонят резултати, постижения и да изпитват удоволствие, а дори и да се пристрастят към щангите. Ако прилагам двоен стандарт в нещо, то е във възхищението, което изпитвам към тия диви съфорумки, слагащи разни машини в малкия си джоб.
С 200 никога не съм клякал - не съм опитвал дори, а от подобен на гореописания нездрав екстремизъм...започнах да трупам практически опит.
Неслучайно съм цитирал точно определен пасаж от мнението на Лимка:
има само един начин да се разбере каква максимална интензивност и честота на тренировките бих могла да поддържам ден след ден за продължителен период.

Просто е. Вярвам и че ще опита, но в голяма степен се съмнявам, че ще успее да спре.
Затова и дадох моите 50 стотинки. Не като упрек или израз на възмущение.. в никакъв случай.

Сори за спама, “Ви”. Успех! Ако не друго, то поне знаеш, че немалко хора следим дневника ти и стискаме палци да си наредиш нещата.

Мнението беше редактирано от 6th на 05.08.10 20:27.

06.08.10
05:58

V, извинявай, че пак се развихрихме философски... Ще опитам това да е последното.

казано от dennym на 05.08.10, 19:21:

Сори Вик ,но сега пиша на В ероника нешата ,които пишех миналата година на Лимка.
И ако Лимка сега  се чувства по-добре ,то “В “ЯВНО не се чувства добре да мисли само за гъза си ,в огледалото и на снимки,и това как клека и бил паднал от почивката.
нещо не ми изглеждат щастливи мацките ,нищо че “преодоляват граници “нонстоп , чупят си краката и главите ,постоянно са в рестрикция или преяждат ,и са без цикъл.
тягата ми все още е 90-което единствено е важно за моя кръст и гръб ,бидейки зъболекар и алпинист. просто тренирам за здраве ,буквално.  Визията не ме интересува .Вероника е инструктор и за нея е важно да е истинна-ами да ги сваля тия 18кила ,за да може да вярват хората на това ,което прави. И не е инструктор по пауърлифтинг ,а по аеробика.
Проста целесъобразност .

Дени!

Единственото, което целях с моя пост е да отбележа, че равновесието, което е нужно за да си психически и физически здрав, не е еднакво за всички, също и средставата за постигането му. Ако на някои им стига едно кросче сутрин, на други това е само разгрявката.  Това, което ме провокира да пиша, беше фразата “Кому е нужно...”, която ми прозвуча твърде като М.Вачкова.

Респект за постигнатото равновесие от теб!

Относно визията - винаги съм смятал, че тя е вторичен ефект от постигнат баланс и здраве, а не цел сама за себе си. Тук ще имам доста опоненти, знам, само ще помоля да не е в дневника на V, а на лични или в моя дневник.

Целесъобразността също е нещо относително. На мен не ми трябва да вдигам 200 кг, за да агентирам кораби, но ме прави здрав и щастлив, значи за мен това е целесъобразно и необходимо. Друг на мое място би го постигнал с ходене на риболов, примерно.

казано от С7АЛК3Р на 05.08.10, 20:26:

Не, Vic. Не влагам никакъв сексизъм в тая работа.Наистина би било странно, ако смятах че за жени е “странно” да гонят резултати, постижения и да изпитват удоволствие, а дори и да се пристрастят към щангите. Ако прилагам двоен стандарт в нещо, то е във възхищението, което изпитвам към тия диви съфорумки, слагащи разни машини в малкия си джоб.
С 200 никога не съм клякал - не съм опитвал дори, а от подобен на гореописания нездрав екстремизъм...започнах да трупам практически опит.
Неслучайно съм цитирал точно определен пасаж от мнението на Лимка:
има само един начин да се разбере каква максимална интензивност и честота на тренировките бих могла да поддържам ден след ден за продължителен период.

Просто е. Вярвам и че ще опита, но в голяма степен се съмнявам, че ще успее да спре.
Затова и дадох моите 50 стотинки. Не като упрек или израз на възмущение.. в никакъв случай.

Сори за спама, “Ви”. Успех! Ако не друго, то поне знаеш, че немалко хора следим дневника ти и стискаме палци да си наредиш нещата.

С7АЛК3Р!
Да, прав си, не съм те разбрал явно или криво съм чел, съжалявам. И честно, винаги съм бил убеден, че ги клякаш тия 200 кг, дотолкова, че дори не си направих труд да ти погледна профила. Е, пожелавам скоро да ги покориш  :).

V, спирам! Още веднъж се извинявам.

Мнението беше редактирано от Vic на 06.08.10 06:00.

06.08.10
06:00

казано от inis9 на 05.08.10, 20:26:

Доста вода е изтекла, откакто си писала на Лимка миналата година, Дени. Според мен не трябва да са били и същите неща, понеже няма универсалност тук и валидните за Лимка неща не важат непременно за Вероника....
Освен хъса за трениране, аз не бих прекарала друг паралел помежду им - освен този, че и двете ги харесвам много и им се възхищавам.
Най - важни за мен ще бъдат резултатите от ендокринолога - на тази основа бих си построила план за действие.
Бих обърнала внимание на равновесието, за което говори Вик. Всички крайности вредят и ни ограбват емоционално.
В подкрепа на горното бих казала, че аз нито тренирам толкова, нито се впечатлявам толкова, ям много въглехидрати и- учудващо - се радвам на добър метаболизъм. И аз тренирам за здраве с леки залитания - където мога, натискам, където - не, чакам по - добри времена.

да ,ти тренираш с радост и лекота. очевидно е по резултатите и изказа ти в дневника.
коментирам само тежките борби с тялото ,в резултат на които всичко е далеч от баланс.

06.08.10
06:24

@ С7АЛК3Р
След моето “има само един начин да се разбере каква максимална интензивност и честота на тренировките бих могла да поддържам ден след ден за продължителен период.”, което ти цитираш, имаше и едно: “Може да дойде време и за този експеримент “
В момента не изпитвам необходимост да доказвам на себе си или който и да е друг какви са тези ми възможности. Което не значи, че след година-две-три-пет няма да ми стане любопитно разбера и премина лимитите си.
Както беше написал Лазар в статията си от вчера, задължително трябва да се пробва кое как действа на ТЕБ самия. Не на Пешо, Ванката, Драган или средностастистическия индивид.

@ Инис
Аз пък мисля, че има много общо между мен и Вероника, без да я познавам лично.
Мисля, че това за което Дени говори, са зависимостите. Има едни хора, които отказват да се приемат такива, каквито са. Аз бях/ съм такава. Мисля, че и V е. Тези хора залитат в крайности. И в зависимости (от различен тип - било то тренировки, хранене, преяждане, недояждане, алкохол, наркотици, секс...все тая). И търсят внимание и харесване (на подсъзнателно ниво).
Получава се нещо такова: Вдигам тежките щанги, хората ми се кефят колко съм силна, аз получавам внимание и ми е задоволена базова нужда - да бъда харесвана. Пречуквам се от многоразови тренировки, “другите” ми се кефят каква машина съм - отново задоволяване на нуждата да бъда харесвана. НО! Това не променя факта, че аз не мога да се приема такава, каквато съм. Точно обратното - това засилва неприемането ми (щото искам още и още доказателства, че аз “струвам”, че заслужавам, че съм харесвана). И наслагва едно усещане, че “другите” ме приемат и харесват само, ако мога да вдигам 100 тяга, да се пречуквам от трениране и т.н. И това всичко на подсъзнателно ниво, докато не го изкопаеш и осъзнаеш.
Мисля, че за това иде реч.
Дени, коригирай/ допълни ме, ако греша....

Мнението беше редактирано от Limka на 06.08.10 06:25.

06.08.10
08:18

Верка, твоето противоречие всъщност е лесно  разрешимо. Просто имаш избор и той е САМО и единствено твой. Сблъсъкът идва оттам, че ти искаш да имаш максималното от всичко, което само по-себе си не е лошо, но за жалост е невъзможно. Тоест или избираш да си билдър на 100 %, спукваш се от тежести, вдигаш постиженията, гониш нови, спираш да мислиш за качените килограми по тялото си , заебаваш липсващия цикъл и отдаваш цялото си същество на билдърството или....започваш да живееш, храниш и тренираш,  просто като жена, .....сигурна съм че вътрешно в себе си знаеш какво точно имам в предвид. Двете заедно....цък. Нито в едното ще си на 100 %, нито в другото. Сега си на 90 % билдър, щото се претрепваш и на 90 % жена щото нямаш цикъл от претрепването.

Уха, липсвам няколко дни и сега ми отне бая време да прочета всичко. За което благодаря :)

Давам по ред.

maxxi, на гинеколог-ендокринолог съм този понеделник, след това ще споделя резултатите.

diva, вярно е, че месец надали е достатъчно да установя нещо със сигурност, но знам че има жени, които тренират по-тежко от мен и същевременно нямат проблеми с цикъл. Защо тогава да са несъвместими нещата? Сигурно на практика е възможно, просто при мен нещо се обърква.

Владо, благодаря за отделеното време да ми дадеш толкова много съвети и обяснения. Бяха ми изключително полезни. Лично аз нямам такива задълбочени познания.
1. Факт е, че ме е страх от въглехидратите, независимо какви са те. До сега не съм експериментирала конкретно с тях.
2. Ям през 4-5 часа най-често. До колкото разбрах предлагаш стандартното - през 2-3, когато имам повече физ. активност? Сол не консумирам никаква, така е.
3. При стоенето на вода знам, че чрез терморегулацията тялото гори повече калории, не знаех че е възможно да се натрупа по-сериозен пласт подкожни мазнини. Какво имаш в предвид “подпухнали мускули”? Мисля че нямам такива оплаквания след сън. До сега 99% от хората ми казват, че ям доста и трябва да си огранича храненето, за да постигна целта си. Опитвала съм се и на моменти съм била доста гладна; мисля че метаболизмът ми е доста бавен и по-голям прием на храна би довело до обратен ефект, но бих могла да увелича храната, даже с радост на моменти. Според теб какви калории е разумно да държа? Накрая на този пост ще споделя нещо от последните 4 дни, което е свързано с храната и доста голяма физ. активност. Виж и сподели мнение.
Професионален атлет - по часове трениране може би съм надминавала, но реално съм далеч от това. Все пак не отделям цялото си време за трениране и не мога да възстановявам през останалото, защото уча и пътувам.
За цикъл - той липсва от години насам, доста преди да започна да тренирам така. Обяснение за него нямам и наистина искам да видя резултатите от прегледа. За едно си прав - не искам и не мога да спра да се занимавам с това, което правя:)

Предложението ти за хранителен режим е нещо, което не съм тествала (с въглехидратната ротация). Значи предлагаш въглехидратите да са 3х65(активното ми тегло), тоест 195гр в най-активните ми дни? За калориите, мислех че около 2000 са добре за мен. До колкото те разбирам трябва да са повече, но колко? В дните ми със силова тренировка винаги има 2 разуви аеробика, така че до колко да е балансиран режима? Да намаля въглехидратите на 150 и да увелича мазнините? За ВМ вариантите при липса на тренировки съм съгласна с теб и точно това се опитвам да правя
Алкохол не лизвам! :)
Наистина ще е доста трудно да си организирам по 5 хранения и то когато трябва да има въглехидрати, но мисля че ще се справя. Не е невъзможно.
В момента правя палео хранене, след като го приключа ще се преосмисля храненето си. Радвам се, че дневника ти се струва интересен, макар че би ми се искало вече да бях достигнала целта си, а не да се приближавам и после рязко да се отдалечавам :)

Лим
, знаеш че ти се кефя много и се радвам за баланса, който си постигнала :) Не съм сигурна дали важи за мен това, че подсъзнателно искам да съм харесвана от околните и понеже те се кефят, че клякам със 100, значи трябва да продължа. Аз сама си се кефя, но не мога да приема обвивката, в която съм. Има напредък де - не искам да имам тялото като Х-жената или У-състезателката. Искам моето си, но без мазнини :)

Дени
, нещо в кръга не шегата - аз съм на 21, имам още малко време да поекспериментирам: )))) За това, че съм инструктор и трябва да изглеждам като такъв, понеже повечето хора гледат външния вид на първо време, си права. Е айде да ги свалям тея кила, но упорстват. Винаги съм имала повече мазно, дори и преди да почна с тежестите.

Съгласна съм с Vic i C7AЛК3Р - и жените могат да гонят постижения и да не изглежда странно или безумно :)

Не спамите и няма за какво да се извинявате, дори се радвам че има толкова хора, които умуват по проблема.

А сега да разкажа на бързо за последните 4 дни.
Ходихме на поход в планината. Моят първи такъв :) Няма да се впускам в дълги обяснения, за това какво изпитах, защото понякога много думи са излишни. Страхотно е там - гледки, въздух, преживявания. Със сигурност знам, че искам да живея някъде в планината, на спокойствие :)
Започнахме от Вежен (около Рибарица) и стигнахме до Узана (Габрово) - всичко по билото на Стара планина. Най-екстремно беше преминаването през Голям Купен, където трябваше да се катериш и спускаш по въжета. Добре, че имах добри съветници, които ми показваха :) Накрая се понаучих, главно на ръце. Но съм си голяма пъзла.
Какво е интересното: очевидно силовите тренировки са развили мускулите ми до такава степен, че въпреки 8,9 или 12 часовото ходене през планините аз нямам никаква мускулна треска или болежки. Нищо. НО на доста места бавих групата, защото въздухът не ми достигаше - дори втория ден ме болеше като вдишвах. Едно на ръка, че не съм правила такова нещо до сега, друго че въздухът е прекалено чист, а на високото и доста разреден, трето че имам доста повече маса, и излишна такава и четвърто - прехода в планината няма ама нищо общо с останалите ми дейности. Доста е изтощително. И каляващо :)
Та ще си събирам пари за хубави туристически обувки и раница, защото ако ми видите стъпалата ще припаднете. Ще влизам в ритъм и се надявам да дойде момент, в който няма да се туткам по баирите и да дишам като куче:Д Сработих се едва на 4ти (последен ден) - тогава не ме и болеше като дишам.
Друго интересно - храната. Забелязах и аз, както и моята приятелка, че ям много по-малко , от колкото обикновено, а енергията ми стига. Сами се досещате, че 12 часа преход изисква доста разход. Един примерен ден - сутрин 2 кюфтета, след това малко сурови ядки + ябълка, на обяд варено телешко на супа, от която ядох само бульон, а месото беше около 50грама + салата зеле с моркови, за вечеря свинска пържола и домати с краставици + още малко ядки (ядки за деня около 150-200гр). Струва ми се, че след тези 4 дни съм се вталила. Краката може би не толкова, колкото талия и горна част. Та тук исках Владо да си даде мнение отново с това, че ми трябва повече храна. Дали наистина е така?
Ох, беше наистина страхотно... В планината бихме били по-щастливи, или ако по-често правим нещо подобно :))))

Хубав ден и ви благодаря!

ВН

06.08.10
12:54

Както казах, рядкото хранене си е проблем. Другият момент е че задържаш вода. Започни умерена консумация на сол с 2/3 KCl. Добре е че нямаш скованост сутрин в мускулите. Това важи ли за събуждане след дни с аеробика+силова? Нямам идея колко са ти е BF%, измери си го с ток. BMR ти е около 1640 ккал/ден. Единият начин за калкулация на дневен енергоразход е с добавяне на енергия по дейности. Добави си 200 ккал/ден към основата за обичайно движение през деня и имаме 1840 ккал/ден. Сега вкарваш спорта. Добави си по 200-250 ккал за час аеробна тренировка и по 300 ккал за силова и ще получиш някаква норма ккал/конкретен ден. После извади 10-15% максимум от тая сума (за всеки конкретен модел на ден по отделно). По-точен бих могъл да бъда, ако ти видя програмата за спорт.

Ще ти напиша най-типичната ми, и която вероятно ще бъде и от септември нататък

понеделник, вторник, четвъртък, петък
09:30-10:30 - водна аеробика
13:00-15:30 - трибой /часовете по трибой варират в зависимост от лекциите ми, понякога почвам по-късно и съкращавам трен./
17:30-18:30 , 19:00-19:45 - водя часовете отгоре на басейна

сряда - същото без силова

събота и неделя - или крос + колело (едно от двете) или почивни.

А последните 3 седмици съм бягала/ходила много. До края на август смятам да имам силова през ден, и всеки ден крос + колело в някои от тях

ПП: % мазнини последно, мерено с калипер 21%
активно тегло 64
мазнини 17

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.08.10 13:47.

Ето защо трябва да носиш добри обувки или по-удобни маратонки в планината :)
+ да ви шокирам малко, ухапване от незнайно насекомо (може би) докато спях, което прерастна в оток, имаше мехур с гной и различни нюанси. Снимката е от днес, 5ти ден от ухапването.
Но всичко си заслужаваше наистина, и понеже е друга целта на този дневник, по-натам мога да пусна линк към снимки от самата природа. България е една :)

06.08.10
15:51

Някой е ходил с маратонки в планината май ;)
Има едни ужасни мухи които хапят доста болезнено и оствят такива белези, минава за 10 дни.
Сложи му чесън.

Сигурно имаш в предвид конските мухи - офът или овод. Ако е така - не е такава. Те ме ядоха преди 2 седмици :Д

06.08.10
16:02

Малки са като мравки, но с крила. И като те хапнат пускат мравчена киселина.

Оват :)

Овата рядко се среща по планината, а и да те охапе само се зачервява. На коя планина си била?
Тука в нашият край по билото като ходим за боровинки - винаги  дебели гащи или ботуши, защото в храстите има едни малки змийчета (колкото дъждовен червей големи) и като те ухапят може и до смърт да доведе, но при тебе надали е такова, защото само с това си се разминала.

07.08.10
07:06

V,  може да си вземеш LoSalt,  малко е скъпа, май беше около 6 лв., но пък си има много предимства. Аз също преди не ползвах никаква сол, после взех да ползвам обикновена, но понякога се събуждах с подпухнали ръце и тяло и задържах вода, но откакто ползвам тази нямам никакви проблеми.

ВН

07.08.10
10:13

казано от veronique на 06.08.10, 13:35:

Ще ти напиша най-типичната ми, и която вероятно ще бъде и от септември нататък

понеделник, вторник, четвъртък, петък
Ставане в 7:00
7:30-8:00 Закуска с матрица въглехидрати, стабилна порция мазно и средна порция протеин (тук експериментирай с мюслита)
09:30-10:30 - водна аеробика
11:30-12:00 - Обяд с матрица въглехидрати, стабилна порция мазни и средна порция протеини (тук ескпериментирай със салати + месо)
13:00-15:30 - трибой /часовете по трибой варират в зависимост от лекциите ми, понякога почвам по-късно и съкращавам трен./
150 минути? Тука бъркаме нещо... Какви са тия тренировки бре? :(
15:30-16:00 - Бързи и бавни въглехидрати = 1:2, нормална порция мазно и максимална порция протеин.
17:30-18:30 , 19:00-19:45 - водя часовете отгоре на басейна
18:30-19:00 Протеинов шейк с кисело мляко
21:00-22:00 Вечеря - стабилна порция ниско въглехидратни зеленчуци с нисък ГИ, максимална порция протеин двукомпонентен (пиле+сирене/яйца+пиле/извара+яйца и т.н.) и нормална порция мазничко.
23:30 Сън
сряда - същото без силова в сряда намаляваш калорийте за сметка на въглехидрати, махаш бързите въглехидрати в хранене (15:30). Разменяш вечерята с протеиновия шейк, а последният правиш с по-малко мляко.

събота и неделя - или крос/колело: Бавни и умерен въглехидрати час 45 мин до час след колоезденето. През останалото време НВД хранения. Като цяло трябва да се получава РБД ден с калорий в норма +/- 5%.
или
почивни:  НВД с ниски мазнини, в слаб калориен дефицит, т.е. до (ккал/ден)-10%

ПП: % мазнини последно, мерено с калипер 21% - отлично.
активно тегло 64 (забравяш да извадиш костната маса :) )
мазнини 17 кг

Още веднъж ти благодаря за труда !
Заела съм се с подробно изготвяне и ще го вкарам в действие след 2 седмици.

За силовите - времето наистина варира, но под час, час и 15 не падам. Надминавала съм 2 часа най-вече на максовете и когато включвам скачане на въже - тогава почивките са ми доста по-дълги.

От утре вече ще влизам в ритъм - кракът ми е по-добре; паяк ме е бил ухапал - разглеждах снимки в интернет и се е получило по абсолютно същия начин. Третирах с кислородна вода, солфатиацол, ихтиол, йодасепт, сребърна вода - и въпреки това му трябваше седмица, за да спре да гнои и да отича. Още не си усещам добре кожата на палците на краката, но и това ще мине :)

http://www.facebook.com/?sk=media#!/album.php?aid=244792&id=714480802
http://www.facebook.com/?sk=media#!/album.php?aid=244799&id=714480802

10.08.10
тежести 135

4х3
клек 80кг
лег 35кг
тяга 80кг

бицепс с дъмбели 1х10-9кг, 3х8-11кг
трицепс на скрипец 1х10-20кг 3х8-25кг
раменни преси с дъмбели 1х10-9кг, 2х8-11кг
вертикален скрипец 1х10-30кг, 2х8-40кг

Вечерна:

крос - 15 мин бягане като редувах изкачване и слизане, следващите 15 мин - бягане около 100-200м по наклон, редувано със скачане на въже

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.08.10 17:48.

Правиха ми кардиограма днес. Сърцето ми работи перфектно. Пулс 52.
Е, поне нещо да е ОК :)
Мериха ми тегло и талия, с наднормено тегло съм, но това е нещо, което си го знам и без да гледам разни тъпи таблици, които изобщо не би трябвало да ги има.
Взеха ми проби за кръвна захар, по-късно и те ще станат готови.

Ходих на гинеколог-ендокринолог. До 1.09 трябва да направя хормонални изследвания. Обясни ми, че ще ми вземат кръв, после пия 75мл глюкоза, чакам 2 часа без да приемам нито вода, нито храна, след което  отново ми взимат кръв. На 3ти съм отново на преглед, за да се установи от къде идва проблема и да се види лечението. Поликистозата си стои.
Личния ми лекар е категорична, че без хормонални лекарства няма да стане. Аз ще упорствам, не може да няма друг начин. Излиза, че цял живот трябва да пиеш хормони. Мерси....

Мислех, че ще имам страшна мускулна треска от вчера, но съм ок. Само леко на бицепсите. Мисля обаче да съм послушна, да не се изюркам наведнъж и за това днес ще пропусна тежестите :) Може би отново крос или колело.
Свалила съм около 3кг от началото на палео.

11.08.10
06:44

Какви хормонални изследвания?
Само кръвна захар + глюкозно обременяване ли (това дето пиеш глюкоза и след 2 часа ти замерват пак кръвната захар)?
Някакви други хормони??? Щитовидна, естрогени, прогестерони и т.н. няма ли?

Според мен, като ти правят глюкозно обременяване, поискай да ти измерят и имунно-реактивния инсулин (ИРИ) на 1я и 2я час (ако лекарят не ти го е посикал, де)...Мисля, че ще трябва да си доплатиш, но е хубаво ендокринологът да ти го изтълкува...нали една от страните на СПКЯ е инсулинова резистентност, поне с ИРИ ще видиш това на какво ниво е...
Стискам палци :)

Да, ще има и хормоните, полови - но това през септември. Днес бях на профилактичен преглед при личния лекар.
Ще попитам за ИРИ. не знаех за него:)))))) надявам се да не е много по-скъпо

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.08.10 13:55.

11.08.10
16:23

казано от Limka на 06.08.10, 06:24:

@ С7АЛК3Р
След моето “има само един начин да се разбере каква максимална интензивност и честота на тренировките бих могла да поддържам ден след ден за продължителен период.”, което ти цитираш, имаше и едно: “Може да дойде време и за този експеримент “
В момента не изпитвам необходимост да доказвам на себе си или който и да е друг какви са тези ми възможности. Което не значи, че след година-две-три-пет няма да ми стане любопитно разбера и премина лимитите си.
Както беше написал Лазар в статията си от вчера, задължително трябва да се пробва кое как действа на ТЕБ самия. Не на Пешо, Ванката, Драган или средностастистическия индивид.

@ Инис
Мисля, че това за което Дени говори, са зависимостите. Има едни хора, които отказват да се приемат такива, каквито са. Аз бях/ съм такава. Мисля, че и V е. Тези хора залитат в крайности. И в зависимости (от различен тип - било то тренировки, хранене, преяждане, недояждане, алкохол, наркотици, секс...все тая). И търсят внимание и харесване (на подсъзнателно ниво).
Получава се нещо такова: Вдигам тежките щанги, хората ми се кефят колко съм силна, аз получавам внимание и ми е задоволена базова нужда - да бъда харесвана. Пречуквам се от многоразови тренировки, “другите” ми се кефят каква машина съм - отново задоволяване на нуждата да бъда харесвана. НО! Това не променя факта, че аз не мога да се приема такава, каквато съм. Точно обратното - това засилва неприемането ми (щото искам още и още доказателства, че аз “струвам”, че заслужавам, че съм харесвана). И наслагва едно усещане, че “другите” ме приемат и харесват само, ако мога да вдигам 100 тяга, да се пречуквам от трениране и т.н. И това всичко на подсъзнателно ниво, докато не го изкопаеш и осъзнаеш.

Това, което казваш за зависимостите е много истинско и много вярно! Точно така е. Възхищавам ти се, защото си от малкото, които биха го признали публично :)

11.08.10
18:24

veronique:Днес мислех само въже, но някак си накрая краката ми хукнаха да бягат :Д

25мин: 5мин въже, 50 къси коремни, 10 повдигане на краката, 5 лицеви опори
+ 5,5км за 30мин, половината срещу наклон (трябваше да е по-малко, но някакво куче тръгна да ме гони и аз доста си заобиколих маршрута. Аман от тия песове. С пистолет трябва да се спортува вече ! После нека ме съди някой )

Мнението беше редактирано от bacarkata на 11.08.10 18:27.

Хубаво е да тренираш :)

тежести 136
клек 1х10-20кг 1х6-40кг 1х5-60кг 3х5-70кг
лег 1х10-20кг 1х6-30кг 3х5-35кг
хоризонтален + вертикален скрипец: 3х10 + 3х8-40кг
бицепс с лост 3х8 + лежанка тесен хват за трицепс 3х10-20кг
пуш преси 3х10-20кг
малко изхвърляния и обръщане с тласкане с лост, да си припомня движенията. жестоко е:)

Вечерно: малко колело извънградско.
Намерих си подкова. Добър знак :)

ЛР

13.08.10
06:17

казано от Limka на 06.08.10, 06:24:

@ Инис

Понеже след по-малко от 24 часа Дени заминава за Мон Блан и не се знае, дали ще има време да отговори - отговарям аз.

Милена, това, което си написала е чудесно :) И, да - вярно е :)

И все пак - това тук е форум и всички ние използваме думи. И като различни хора често разбираме думите по различен начин, както и влагаме различен смисъл в едни и същи думи. Така че независимо кой какво ще напише тук, основното е кой какво прави в живота си и дали от това животът му става по-осъзнат (умишлено не използвам “по-добър”).

@Vic,

братко, премислих генерално голяма част от убежденията си, когато счупих пръст, преди две години и половина. В следствие на това ПРЕосмислих огромна част от тях. За да пре-осмислиш убежденията понякога е нужно да попаднеш в ситуация, в която не можеш да ги следваш или по-скоро ... трябва да изчакаш известно време, за да можеш да ги следваш отново. Интересно е какво може да се случи за това “известно време”. Ако не бях преосмислил доста от убеденията си, едва ли в момента щях да пиша тук и най-вече - едва ли щях да правя това, което правя (генерално). Т.е. промених генерално посоката в живота си.

И за да не пиша твърде много, ще коспектирам в няколко точки:
- добре е от време да време да излизаме от убежденията
- не инаги можем да излезем от убежденията си съзателно
- това е така, защото съзнанието успява да оргументира доста добре всяко наше убеждение във всяка една ситуация
- понякога е нужен доста голям катарзис, за да излезем от убежденията си
- понякога катарзисът не е достатъчно голям :)

И ако не разбирате какво точно имам предвид или написаното изглежда ни в клин, ни в ръкаВ :) искам да поздравя всички със следния пост: ЦЪК

поздрави

Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 13.08.10 06:18.

Ооо браво на Дени:)

13/08/10
тежести 137

5х2
тяга 90кг
преден клек 50кг
лег 40кг

гребане щанга 4х6-40кг

с брат ми си показвахме техники. Исках за оувърхед клек да му покажа как тръгва, като при изхвърляне..спънах се, залитнах и паднах. с ЛОСТА ! хахахаххахахахха :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.08.10 09:32.

Вечерно:
крос 5км, 27:04’67 мин
половината срещу наклон

3 дни почивка, днес обаче ще се тренира :)
Вчера имах проблеми с жлъчката, страхотни болки, които започнаха още от неделя вечер. Ще гледам все пак да огранича мазното, май попрекалих.

По формата си не виждам особен напредък, въпреки че най-добрата ми приятелка каза, че съм видимо посвалила (не ме беше виждала от седмица).
Интересното е, че ям много повече, от колкото когато тренирах по 5 часа дневно, а физическата ми активност сега е до минимум - по цял ден си лежа и почивам, с изключение на кросовете и силовата. И то не са всеки ден.
Ще видим какво ще каже все пак и кантара, макар да не е ориентир. Може би Владо ще се окаже прав с това, че съм приемала прекалено малко калории. Смятам след седмица, когато се завърна към обичайното ежедневие, а след месец и лекции, да увелича още храната и да видя какво ще се получи.

Уж да не се снимам, но забележете - имам напредък в себехаресването :Д Харесвам как ми върви гърбът, въпреки че го искам с повече мускули и по-изчистен. Но за последните месеци има напредък

Днес:
25мин: 2.1км крос - въже - 1.2км крос - въже
5 мин колело
20мин въже

17.08.10
20:32

Ако се научиш да го стягаш както трябва, още повече ще се харесаш :)

Така си е. Признавам, това не ми е добра страна:)

Днес правих комплекс заедно с брат ми.
Coe

10 рунда от 10 тръстъра и 10 лицеви.
Моята тежест беше мижава - първите 3 рунда с 27кг, нататък с 22кг.
Лицеви... псевдо работа
за цели 23:29 мин
никак не съм доволна от себе си...

събота, неделя и понеделник - по 2 сухи

ДНЕС! обратно в Славия:) Хубаво е да се завърнеш на място, където се чувстваш добре!
4х6
клек и тяга 70, лег 35
малко ръце и гръб

+ 2 сухи

А бе писна ми вече. Старая се и въпреки това всичко излиза от релси. Пак съм наддала, вече съм доволно мека. Какво се случва... Да идва началото на септември да ми правят изследванията, защото е голям психо тормоз.
Вчера колежка ми разказа за дъщеря си - при ендокринолог и обременяване с глюкоза откриват, че завишени стойности на хормон около надбъбречната жлеза е причина за рязко покачване на килограми (оттам и проблеми с цикъл). Изписват и лекарство (но НЕ хормонално) + хранителен режим (момичето не се е хранило особено добре) и за 20 дни е минус 10 (?!) кг. И всичко това заради този хормон.
Чудно ми е при мен какво ще излезе.
Палеото.. ами вече над месец съм на него. По средата свалих 3кг, после очевидно пак съм ги качила. Нищо не съм променяла.

Мислех си, че си втълпявам, че съм качила, но огледалото определено не лъже. Както и тренировъчните ми клинове(бивши по-тесни анцузи от недалечното време, когато бях -15кг), които не бях обувала около месец и нещо.

Излях си мъката, но не ми олекна

25.08.10
11:45

Рони напиши си храната да видим все пак как стоят нещата там...

Вероятно инсулинът ти доволно се е завишил. Аз с моя завишен инсулин трупам супер лесно ако само леко кривна от пътеката...пък да не говорим че ако си направя лукса да изям някой друг плод, после ми се вие свят 2-3 часа и не знам къде се намирам. А гладът е вълчи и то постоянно..
Не си спомням ти прави ли си глюкозо-толерантен тест? (взимат ти кръв, после пиеш глюкоза и след 2 часа пак)

От СПКЯ отърване няма... притурките към синдрома скапват цялата с-ма...години наред се боря и ефект никакъв.

Ще ми го правят сега, на 1ви.
Какво да я пиша храната, не си записвам. не ям по 800 калории - това на всички е ясно. Ям много повече , от колкото всяка жена тук. И не мисля че бъркам в това. /а може и жестоко да се лъжа, че не бъркам. Знам ли. Наистина не искам да я мисля тази храна, чиста ми е, от месец и половина не съм яла тесто, шоколади, сладоледи... Не опитвам дори 1 солета, 1 бисквитка или тн. Не следя количествата и понякога наистина прекалявам на фона на останалите менюта из дневниците, но аз имам 65кила активно тегло и ми се яде хаха)
вчера
2 яйца, домат; праскова
-ядки
-свинска пържола, домат краставица
-ядки
-печен суджук, малък
-сливи (6)
-доза протеин
-свинско, домати
(свинското за деня е да кажем 200г), ядките са доста - 200
по принцип храната тук ми е образец за дни с най-много калории, така като гледам

днес:
яйца, ядки
ябълки
свинско, домати(много)
после съм си приготвила печени кюфтета, пак домати
(за деня 4 кюфтета, които са по 30-50г на око, 100г свинско, 80г суджук)

ядки не ям всеки ден , да кажем 3 дни в седмицата , най-често последователни

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.08.10 11:56.

в понеделник по спомени имах 2 пилешки бутчета, 2 яйца, зеленчуци много и 200г ядки.
С тия 3 пакета ядки приключвам седмицата.
Сурови са, микс от всякакви видове :)

неделя - на закуска свинско и домат, после имаше малко ядки между часовете
на обяд свински дроб и салата
вечерята малко свинско и домати

събота вече не помня :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1