18.04.09
07:30
Здрвейте колеги,
въпреки десетилетията спортен опит, стигнах до ситуация, в която не мога да се справя сам и търся малко помощ. Историята е следната: над 15 години се занимавам с контактни спортове (карате, БПТ и др.). Никога не съм се интересувал от външния вид, но той и никога не беше зле :) Хранех се безобразно - само рафинирани въглехидрати и полуфабрикати, но нямаше проблем с това. За съжаление, преди около 3 години (на 25 годишна възраст) положението коренно се промени. Живея в доста стресова обстановка, а и може би годинките си казват думата, резултатът от което е качени почти 20 кг за минимално време. Храненето ми в същото време стана минимално - сутрин един плод, обед 300 грама варен ориз със свежа салата, вечер кисело мляко с овесени ядки или 100 грама риба, но въобще не съм гладен и мисля че мога да изкарам цял ден само на вода. Мерките ми са 183/100кг. С доста движение и почти ежедневни домашни тренировки успях да редуцирам до 86-88 кг, но почти нищо от талията. Целта ми е стопяване на мазнините от кръста и коремната област, поне до ниво да се очертае централния канал на пресата. За да е всичко по-интересно, ще кажа че имам доста травми по цялото тяло и не трябва да бягам или претоварвам коленете, както и нямам време през деня за зала. В най-добрия случай 2-3 пъти седмично 20:00-22:00 контактни спортове с до среден интезитет. В търсене на велоергометър съм, така че може би ще мога да вкарам някакво кардио. В момента разполагам с щанга и гири с които си правя добри тренировки, но докато ръцете и краката придобиват старата форма торса е зле. Пресата съм я направил до ниво да е най-здравата часто от тялото ми, но имам чувството че не гори и 1 мм от мазнините около себе си. Режимът ми е натоварен и вечер чета и пиша до 22-23ч. Идеята ми е, да ли не е време вече да се обърна към някакви хранителни добавки за първи път в живота си, за ускоряване на метаболизма, но в същото време съобразени с 3-4 разова тренировка в седмицата, без особено кардио. Благодарен съм на всички отзовали се, понеже темата е толкова дискутирана, че вече е необхватна, но в същото време не открих случай като моя. Имам чувството, че нарушавам законите на физиката - приемам 300-400 грама храна на ден, бягам по институции и претоварвам главата от писане и мислене и накрая качвам маса или поне не мърдам надолу :)
Поздрави
не нарушаваш никакви физични закони, тъкмо обратното...това напълняване се дължи точно на начина ти на ядене. Тялото си има защитни системи...колкото по-рядко се храниш, толкова по-голямо количество подкожни мазнини ще натрупва тялото ти като запас. Тоест ти сам си си забавил метаболизма. Започни да се храниш 4-5 пъти на ден с малки количества качествена храна( наблегни на белтъците), и постепенно ще редуцираш излишните килограми...а що се отнася до хранителни добавки може и без тях
казано от Roadk1ll на 18.04.09, 07:52:
не нарушаваш никакви физични закони, тъкмо обратното...това напълняване се дължи точно на начина ти на ядене. Тялото си има защитни системи...колкото по-рядко се храниш, толкова по-голямо количество подкожни мазнини ще натрупва тялото ти като запас. Тоест ти сам си си забавил метаболизма. Започни да се храниш 4-5 пъти на ден с малки количества качествена храна( наблегни на белтъците), и постепенно ще редуцираш излишните килограми...а що се отнася до хранителни добавки може и без тях
Е добре аз не виждам проблем да почне да взима л-карнитин (абсолутно БЕЗВРЕДНА добавка) и някакъв фат-бърнър ;) А това за храненето си прав,съгласен съм с теб :)
Мнението беше редактирано от Gotzone на 03.05.09 09:44.