18.04.09
13:21
Така, искам да ви попитам дали правя нещо неправилно (или правилно :) )
На 20 години съм, 176см висок, 66кг.
Сумарно имам 2.5 години тренировки с прекъсвания. В момента тренирам 3 пъти седмично : 1ви ден – гърди и бицепс 2ри ден почивка, 3ти ден- гръб и трицепс 4ти ден – почивка 5ти ден – рамо и крака 6ти,7ти ден почивка. Всикчи тренировки са ми само в супер серии тоест ми трябва много сила.
Ето и няколко мерки:
Талия – 82см , ханш – 91см , гръдна обиколка – 96см, глезен – 25 см, китка- 17см/
Относно спортната ми история:
Играл съм бадминтон и футбол доста време, после минах на фитнес за около 1 -1.5 години (на 18годишна възраст), после 1 година- нищо и сега 3-4 месеца си тренирам в залата пак.
Спазвал съм хранителен режим подобен на този, който ще напиша след малко когато почнах с фитнеса. Тогава работеше много добре...сега като че ли не е същото... в смисъл нито един кг за 2 месеца сериозно хранене не съм качил (може би се дължи на това, че не спа достатъчно)
Нямам никакви алергии. Имам ужасно бърз метаболизъм. Много трудно качвам и лесно свалям.
Относно добавките...преди съм взимал Whey gainer 4000 за около 1-1.5 години и някакъв креатин за около 2-3 месеца. Сега взимам MULTIPOWER-PLATINUM WHEY, което е без въглехидрати.
Така , ето и въпросната ми “диета”. Това което ще напиша е за тренировъчен ден (иначе в нетренировъчен ден, ям същото само че в по-малки количества)
09:00 – 150 г овесени ядки + банан
11:00 – въпросният протеин, който написах – 60мг + фруктоза(която си добавям сам) – тук мисля че бъркам много...за това и искам вашето мнение ( по някога вместо протеин и фруктоза взимам протеин и банан)
13:30 – пилешки пържоли + ориз (100-150гр)
17:00 – три белтъка (мисля че са малко???) + обикновено и поне 1 жълтък + ориз (100-150гр)
20:00 – 100-110 гр риба тон с малко ориз (под 100 гр)
Обикновено тренирам към 15:00 и след тренировка (към 16:00) взимам още 60мл от протеина, за да възстановя. Когато денят е нетренировъчен....протеинът, който взимам е 90мл вместо 60мл в 11:00. Иначе където виждате ориз, го редувам и с варени картофи, само че в по-големи количества.
Притеснява ме, че след 20:00 нямам никакво ядене,а пък имам огромен апетит и затова обикновено завършвам с някакви гадости от рода на КИТ КАТ и BOUNTY. Понеже не живея в България, а в Италия и тук няма типичната извара, която преди ядях преди лягане ( МЕРОНЕ – още си я спомням ) и незнам какво е подходящо за преди лягане...
Може би трябваше да си кажа целта, преди да кажа всички тия неща: да кача килограми чисто....мисля че трябва и върху корема да поработя щото е абсолютно безформен.
Приемам и приветствам всякакви съвети, забележки и т.н
П.П Идеята на режима ми е да приемам в тренировъчен ден: белтък = 2.2*теглото ми и въглехидрати = 5.5*теглото ми, минимално количество мазнини. Отново....грешна ли е идеята ми ?