21.04.09
14:08
Значи от около 2-3 месеца имам проблем с дясното рамо (предната част)
Когато съм на лежанката почти или изобщо не го усещам, но когато правя “Повдигане на ръце встрани” ме боли! А когато правя “Повдигане на ръце напред” пак ме заболява! При други упражнения не го усещам.
Какво да правя?
21.04.09
16:30
Лекар? Можеби има проблем в загрявката, но ... лекар.
А да попитам още нещо за да не правя нова тема!
Значи тренирам от около 4 месеца и до сега съм нямал мускулна треска (освен първата седмица) а сега изведнъж като тренирах гърдите и на другия ден мускулна треска? Дали съм претренирал гърдите???
21.04.09
17:08
Аз ако нямам мускулна треска на следващия ден не го броя за добра тренировка. Чувал съм и други мнения по въпроса, но за мен лично мускулната треска е най - добрия показател, че тренировката е била добра.
Донякъде си прав, но силната мускулна треска може да е индикатор за претренираност.
Освен това един съвет - не целете да имате мускулна треска след всяка тренировка.
Сходни проблеми съм имал и аз със дясно рамо (то е без значение впрочем дали дясно или ляво) вследствие на претоварване. Сходни проблеми са имали обаче и доста други хора и ако всеки ти каже кой как се е оправил, сам ще стигнеш до извода, че е редно да отидеш на лекар и той да ти каже какво точно ти има.
Претренирането има своите симптоми - липса на желание за тренировка, слабост в мускулите и т.н.
22.04.09
16:02
Раменната става е наи ” шитакс ” много лесно се прецаква требва хубаво да се загрева.. аз моита си я преебах вече нема връщане на зад :)
Изникна нещо което ме притеснява!
След тренировката си за гърди и по точно на лежанката (хоризонталната) ме заболяха малко предната част на рамената. От какво може да е това и да тренирам ли сега рамо след като малко ме боли предната част???
29.04.09
12:37
Сигорно не правиш качествен стречинг преди и по време на почивката между серийте.
29.04.09
14:41
Пресилил си се нещо, то лежанката натоварва и предното рамо не се тревожи.