A тука по Троянският край, освен че говорим на “Ъ”, казваме на царевицата “мамул” :D :D
11.08.10
17:12
20100811
Хранене:
7.40
50гр протеин в домашно кисело мляко
2 филии ръжен ‘Савимекс’
11.30
Пуешко филе
1 филия ръжен ‘Савимекс’
Зелена ябълка
13.20
Домашна телешка кайма, запържена в домашен доматен сок на тефлонов
Ориз със зеленчуков микс, предварително запържен в домашно масло (само миксът)
16.20
Домашна телешка кайма, запържена в домашен доматен сок на тефлонов
Зелена ябълка
19.50
3 варени яйца
Сирене от Инст. в Троян
1 препечена филия ръжен ‘Савимекс’
Салата
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Напитки:
Кафе
Нескафе х2
Бележки: Сутринта ми се спеше и затова закуската е бърза. Просто трябва да ям, за да пия хапчетата. Вечерта само 1 филия, защото вече бях ‘омел’ яйцата и сиренето докато изстине филията :)
Oranje, имам няколко въпроса:
1. Според теб вярно ли е това, че ако се храниш прекалено чисто в основен период (без чиитинг в храненето), след това по-трудно се свалят мазнини ?
2. От кога започна да се храниш така “екологично чисто”, с домашен хляб, яйца не от супермаркети и т.н.
3. Рибеното масло може ли да бъде заместител на рибата, защото направо ми се (puke) от нея.
4. Какво представлява тази “баница купешка дето само се пече на фурната”, на коя фирма и от къде я взимаш ?
5. Доволен ли беше от протеините на ПИКО ?
6. Мислил ли си някога да се състезаваш ?
7. Мислил ли си да направиш и раздел в сайта ти за изпълнението на упражнеята ?
8. Според теб вярно ли е това, че ниският брой повторения 1-5 правят плътността ?
ЕДИТ: И с какво пържиш, масло или зехтин ? :)
Мнението беше редактирано от Julius на 11.08.10 17:37.
11.08.10
17:45
Oranje, имам няколко въпроса:
1. Според теб вярно ли е това, че ако се храниш прекалено чисто в основен период (без чиитинг в храненето), след това по-трудно се свалят мазнини ?
2. От кога започна да се храниш така “екологично чисто”, с домашен хляб, яйца не от супермаркети и т.н.
3. Рибеното масло може ли да бъде заместител на рибата, защото направо ми се (puke) от нея.
4. Какво представлява тази “баница купешка дето само се пече на фурната”, на коя фирма и от къде я взимаш ?
5. Доволен ли беше от протеините на ПИКО ?
6. Мислил ли си някога да се състезаваш ?
7. Мислил ли си да направиш и раздел в сайта ти за изпълнението на упражнеята ?
8. Според теб вярно ли е това, че ниският брой повторения 1-5 правят плътността ? :)
1. Aко си се хранил прекалено чисто - няма да имаш много за сваляне. Това е 5% от отговора, останалите 95% зависят от съответния индивид, т.е. - няма общ универсален отговор.
2. Откакто можех да си го позволя. Иначе отдавна имам наблюдения за контрола...
3. Ако ти трябва риба, която да ти даде 40гр протеин в някое хранене - не може да го заместиш с масло :) Рибеното масло се получава от мазните риби, но въпросът ти не е точно зададен.
4. Не знам марката, вземаме я от магазина, слага се за около 30мин във фурната и е готова.
5. Да. Единствено последния път ми се падна гаден вкус, но тогава си купих от гръцкия. Сега си поръчвам протеин от чужбина, който ми се доставя вкъщи и е почти на същата цена. За ПИКО трябваше да закъснявам за работа, за да си купя. Но като занесех пълния сак го отварях и питах някой иска ли от холандската стока :D
6. Да, някъде бях писал в дневника. Бях си уредил спонсорство от Power Foods (то тогава така и така пиех от техен протеин, а креатинът ми бе на друга бг фирма), но проблеми от личен (любовен :))характер ме отказаха.
7. В категория ‘Трениране’ ще бъдат помествани. Може би си пропуснал да видиш, че там има статия за Гилотина пресите на Жиронда. Готови са и тези за сиси-клек и едно от двете упражнения, които правя за корем. Но трябва да направя клипчета и картинки. Така че ще има доста статии ;)
8. Да. Силните мускули са по-плътните. Виж Франко Коломбо например.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 11.08.10 17:45.
12.08.10
17:40
20100812
Хранене:
7.40
50гр протеин в домашно кисело мляко
2 филии ръжен ‘Савимекс’
12.00
Пуешко филе
Консерва риба тон в собствен сос
Зехтин
3 филийки от някакъв хляб с фибри
Зелена ябълка
13.20
Зелена ябълка
17.20
50 гр протеин в домашно кисело мляко
21.10
3 варени яйца
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Напитки:
Кафе х2
Таратор х2
Бележки: Утре съм на преглед да чуя ‘присъдата’ :)
12.08.10
17:43
6. Да, някъде бях писал в дневника. Бях си уредил спонсорство от Power Foods (то тогава така и така пиех от техен протеин, а креатинът ми бе на друга бг фирма), но проблеми от личен (любовен :))характер ме отказаха.
Честно казано това съм го пропуснал в дневника ти.
Иначе натурален билдер нареден до ненатурални билдери при твоята височина, без приятели сред съдиите.....не си струва и по добре, че са те отказали :).
12.08.10
17:49
Честно казано това съм го пропуснал в дневника ти.
Иначе натурален билдер нареден до ненатурални билдери при твоята височина, без приятели сред съдиите.....не си струва и по добре, че са те отказали :).
Е, говоря за класически културизъм - бял почти нацепен на 89кг тогава, май трябваше да съм 86 при ръст 180…
Пък и идеята не е първото място, аз нямам генетиката за културист. Моята е за някой ‘издържлив’ спорт, например бягане. Просто си заслужава заради участието, атмосферата и т.н. За повече си трябва подготовка и препарати.
А за в бъдеще не се знае какво ще ми хрумне. Особено пък ако не ми разрешават дълго време да вдигам тежко...
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 12.08.10 17:49.
Достатъчно изтормозих съпругата, че да я занимавам и с правене на хляб. Пък и напоследък взех да си падам по ориза повече :)
Много добре.Струва ми се доста по-качествена храна ,а заедно с картофите и овеса не трябва да се жалят :) .
20100812
Бележки: Утре съм на преглед да чуя ‘присъдата’ :)
Здравей, Оранже. Какво стана?
15.08.10
14:24
20100812
Бележки: Утре съм на преглед да чуя ‘присъдата’ :)Здравей, Оранже. Какво стана?
Чух вече няколко коренно различни мнения. След малко отивам за поредното.
15.08.10
18:31
Мненията са от ‘ще може да ходиш само по равно и най-много да плуваш бруст’ до ‘ходи си тренирай и не се притеснявай’. От утре съм на физиотерапия, тъкмо ще има с кой да си говоря за упражнения. Аз мисля да взема средното решение и отначалото да обърна внимание на набиранията и пояса. После вече ще се завърна в залата с повечко упражнения и ще направя ‘Chest и слава’.
Храненето тези три дни не бе нищо необичайно с изключение на следните 2 неща:
- снощи бяхме на сватба и хапнах протеинова вафла следобяд и вечерта пържола и шишче (свински) плюс двете снимки.
- съседка си гледала крави на село и продавала кашкавал. Питата е около килограм и го дава на ... 5лв!!! Дори щерката й се заговорила със състудентка в рейса за София, жена от съседната седалка чула и веднага сключила сделка за 15 пити. Та си взехме от пресния кашкавал и закусвахме с него и шунка вместо обичайното ми.
На мен нещо въобще не ми стана ясно.
Щом има различни мнения относно състоянието ти, то докторите са на различни мнения И относно това как трябва да се процедира при лечението ти.
От тук автоматично изниква въпроса - Как прецени на кого да се довериш? В България всичко е толков зле.
Още нещо, ако на горния въпрос има логичен отговор, то защо ти пука от мнението на другите ‘доктори’.
Ще можеш да ходиш по равно, тези акъл нямат :D Аз викам да говориш с онзи трибоеца за който ми разказа :)
16.08.10
11:42
Днес започнах терапията. Правихме разни упражнения и накрая завършихме с лег-преса и кардио на крос-тренажора. Все едно бях левскар, накаран да пее ‘Сърца червени, сърца милиони - на шампиони” :)
Утре ще говорим повече за какво ще мога да правя отначалото плюс за гъвкавост. Доколкото разбирам ще трябва да избягвам вертикалното бутане и клек, тяга и подобни. Което ме навежда на мисълта, че може би ще използвам 10х10 за основа и ще направя програма за маса, в която да няма нищо подобно на клек, тяга и раменни преси. Поне като ще съм плажен билдер няколко месеца да се възползвам :)
Чак сега прочетох за дисковата херния. Крайно неприятно положение, но не е свършекът на света. Казвам го от личен опит - и аз съм се “уредил” с такава в някой хубав момент по пътя... Дали заради десетте часа всеки ден на офисния стол през последните 15 години, дали заради фитнеса или от комбинация от фактори, но диагнозата е факт. При мен обаче симптомите са по-леки - явно по-навреме съм отишъл на лекар. За сметка на това обаче след една кратка терапия с нестероидни противовъзпалителни така и не направих нещо повече по въпроса, дори не използвах талона за физиотерапия, който неврологът ми даде. Вместо да спра да клякам и да правя тяга, промених схемата си на трениране - по-интензивни тренировки с по-малко повторения. Може на пръв поглед това да увеличава натоварването, но практиката (поне при мен) показва друго - при равни други условия по-малкият брой повторения и по-малката натрупана умора намаляват шанса от контузии. Вече 7-8 месеца тренирам така и мога да кажа, че се чувствам прекрасно. Не искам да ти давам съвети, само да споделя опит.
За съжаление при теб може би нещата са отишли по-далеч и са стигнали до пълно изчезване на хрущялния диск и последващо подуване и прищипване на нерва, затова и вниманието трябва да е по-голямо - това заболяване крие сериозни рискове.
Във всеки случай ти пожелавам успех! Не се отказвай от фитнеса - с малко здрав разум е възможно и дори добре да тренираш дори при това положение.
16.08.10
14:50
Нищо в родната медицина вече неможе да ме стъписа след като днес буквално ми се скараха, че съм отишъл на преглед, след като не се чувствах добре.
В крайна сметка Юлиянски човека който най добре познава твоето собствено тяло си ти самия.
16.08.10
14:58
Аз даже точно Боби имах впредвид и го дадох за пример на едната лекарка, че може с дискова херния да си павиш серии тяга с 200. Нещата са сложни, особено след като тя ми обясни, че нямам диск, а аз го гледах на снимката, която използваше за доказателство. А може би е искала да ме предпази първите дни да не ида в залата и затова ме е плашила. Знам ли. Иначе имам над 10 години стаж и осигуряване винаги на пълна заплата. Това ми е първият болничен през живота. Т.е. отвсякъде си заслужих да вися повече от час пред кабинет надявайки се най-накрая да ме викнат и да ми ударят инжекцията. Или пък да си търсим сами частна линейка, с която да идем до болницата.
Точно при тези проблеми съвременната научна медицина си признава, че народните лечители са по-добри и се опитва да разбере как действат те.
В крайна сметка споровете с повечето лекари са като тия от ‘за’ и ‘против’ кросфит...
16.08.10
17:26
20100816
Хранене:
6.30
100гр сирене от Инст. в Троян на тефлонов
Част от консерва боб ‘Heinz’
10.30
50гр протеин
Ядки
13.20
Пилешко (преди да бъде инжектирано) на скара
Останалото от консервата
Домашни домати
17.30
50гр протеин
20.30
Кюфтета от домашна телешка кайма
Домашни домати
Тренировка:
Физиотерапевтичен комплекс
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай
Таратор
Бележки: Нямахме хляб, пък и тъкмо тази консерва само пречеше в хладилника, че надонесохме домати и краставици от домашната градина.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.08.10 17:28.
Така го каза, все едно лекарката те е разбрала какво е тяга, и колко точно тежат 200 кг.
17.08.10
10:57
Днес пак си поговорихме с физиотерапевта и вече съм си изготвил новата програма, с която да се завърна скоро във фитнеса - 10х10 HD Edition. ‘Идеална’ е, защото - няма клек и тяга :)
Днес пак си поговорихме с физиотерапевта и вече съм си изготвил новата програма, с която да се завърна скоро във фитнеса - 10х10 HD Edition. ‘Идеална’ е, защото - няма клек и тяга :)
Предполагам, че сте го съобразили това, но има и други упражнения, с които трябва да се внимава - раменни преси (особено от стоеж), разни бицепсови сгъвания от стоеж... на прима виста май за това се сещам. Успех със завръщането! :)
17.08.10
11:10
Предполагам, че сте го съобразили това, но има и други упражнения, с които трябва да се внимава - раменни преси (особено от стоеж), разни бицепсови сгъвания от стоеж... на прима виста май за това се сещам. Успех със завръщането! :)
Да, нищо, което товари кръста. И спиране при появата на болка. Затова и съм подбрал и съгласувал упражнения, които да не го товарят. HD ми е точно Hernia Discalis.
17.08.10
12:00
http://www.muscleandfitness.com/raw_training_back/videos/171
Отначало има някакви досадни реклами,но има интересни изолирани упр,които може и да намерят някакво приложение.Мисля че имаше и видеота с още такива.
17.08.10
18:14
20100817
Хранене:
6.30
3 яйца със 100гр сирене от Инст. в Троян на тефлонов
2 филии хляб ‘Савимекс’
11.10
50гр протеин
Ядки
13.20
Зехтин
17.20
50гр протеин
20.30
Салата
+ доядох малкото, което ми бе останало от обяда
Тренировка:
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2
Бележки: Направихме си малко кремчета утре за закуска. Бързо и лесно, вкусно и полезно :)
18.08.10
01:18
Добре изглежда. Сигурно е и вкусно.
18.08.10
07:41
А може ли рецепта за кремчето? Много добре изглежда.
Не само изглежда добре, но е и доста вкусно. Е, на съпругата са по-вкусни, но тя си направи два: с нейния си протеин и без протеин. Иначе рецептата още снощи я написах. Опитай с ‘Крем за суперден’ в Гугъл ;)
18.08.10
18:29
20100818
Хранене:
6.30
Kрем за суперден
10.30
50гр протеин
Ядки
13.20
17.40
50гр протеин
21.10
Сушеници от щраус и бивол
1 филия ‘Савимекс’
Домашен домат
Тренировка:
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай
19.08.10
17:35
20100819
Хранене:
6.30
3 яйца и 100гр сирене от Истит. в Троян на тефлонов
2 филии хляб ‘Савимекс’
11.30
50гр протеин
Ядки
13.30
17.50
50гр протеин
21.00
Сушеница от бивол
1 филия ‘Савимекс’
Салата от домашни зеленчуци
Тренировка:
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай
Таратор
Бележки: Утре завършваме първата седмица от терапията. Ще видя лекарката дали ще каже да продължим. Днес ми удариха и последната инжекция.
Мисля да поправя малко набирания отначалото, за да им вдигна бройката и после да може да се набирам докато правя 10х10 HD Edition, която ще започна след няколко седмици по програма за начинаещи. Така и така няма да може скоро да тренирам силово, тъй че ще използвам времето да кача няколко килограма мускули. Т.е. обмислям дали да не се докарам до подходяща симетрия (нещо от рода на 86кг, 43см отпусната ръка, прасец и врат, 63см бедро...). Тъкмо ще изпробвам специализациите ми върху себе си. И после 8х8, за която скоро ще прочетете. Плюс това ще отработя някое и друго качество по критериите ми за атлет (работа по достигане и минаване на границата от 40 набирания deadhang, L-стойка от минута и половина, пистолети и т.н.).
Джон Ленът казва, че истинският артист може и от пробита изпразнена тубичка от боя да направи шедьовър. Защо да не мога тогава дори и с ограниченията, наложени ми от травмата, да се подобря :)
19.08.10
17:45
Има хора целия си стаж в залата прекарват без да си товарят кръста. Спокойно можеш да дръпнеш със сантиметрите.
Можеш ли да обясниш как ще вдигнеш бройката на набиранията, защото и на мен те са ми проблем ? :)
*
За напред може би ще ти трябва колан. Аз от когато имах травма като малък (заради не превилното изпълнение и прекомерните кг), го използвам. Може много хора да ме оплюят, но мидържи кръста изправен. И се чувствам на сигурно с него. :)
19.08.10
18:32
Можеш ли да обясниш как ще вдигнеш бройката на набиранията, защото и на мен те са ми проблем ? :)
* За напред може би ще ти трябва колан. Аз от когато имах травма като малък (заради не превилното изпълнение и прекомерните кг), го използвам. Може много хора да ме оплюят, но мидържи кръста изправен. И се чувствам на сигурно с него. :)
Незстаково :)
И на мен ми препоръчват колан отначалото, но още не съм си купил.
Даже бицепс правя с коланче. Който ще да се смее. :) Купих си един хубав за около 70 лв, а е и подходящ за моята талийка. :) В тоя порядък могат да се намерят достатъчно подходящи, ако решиш да си вземеш.
20.08.10
07:41
Даже бицепс правя с коланче. Който ще да се смее. :) Купих си един хубав за около 70 лв, а е и подходящ за моята талийка. :) В тоя порядък могат да се намерят достатъчно подходящи, ако решиш да си вземеш.
Ще си купувам, няма начин. Моят проблем е обратният - често в залите коланите не ми стават, защото талията ми е прекалено малка за тях :)
20.08.10
18:09
20100820
Хранене:
6.30
3 яйца и 100гр сирене от Истит. в Троян на тефлонов
2 филии хляб ‘Савимекс’
Шепа плодове
12.00
50гр протеин
Ядки
13.10
Боб от консерва ‘Heinz’ (не цялата)
Маслини
17.50
50гр протеин
20.50
Консерва риба тон
Сушеница от бивол
1 препечена филия ‘Савимекс’
Салата от домашни зеленчуци
Тренировка:
Добавки:
Рибено масло
Витамини
Напитки:
Кафе х2
21.08.10
00:38
Пилешко (преди да бъде инжектирано) на скара.
Как така преди да бъде инжектирано!? :-/
21.08.10
05:18
Пилешко (преди да бъде инжектирано) на скара.
Как така преди да бъде инжектирано!? :-/
Метод, който позволява да се повиши теглото на пилешко. Оттам скача и печалбата им. Лесно се познава като сложиш на скарата и видиш колко вода изтича и как се е смалила мръвката като че все едно е спряла мегадупьхипертурбоякия стак, на който е била.
Селкси тарикатлък, но като не сме гражданско общество защо да не го правят?
Интересно е, че едно от нещата, които се слагат, се говори да е нишесте. И така се оказва, че тези на пилешко и НВД не са на НВД :)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 21.08.10 05:45.