Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:
АЧ

11.03.11
20:53

Ще следя с интерес твоя дневник Юли :) Имам въпрос към теб. Сега храната ти гледаш да качваш или да чистиш ? И какъв е твоя метод на трениране, тоест ... програмата ти някак си е много интересна твоята ? Би ли ми обяснил твоя начин на трениране :)

Мнението беше редактирано от Ачо на 11.03.11 20:55.

20110311

Хранене:
7.40
4 яйца със сирене на тефлонов
3 препечени филии
Портокал
13.40
Мариновани свински пържоли на скара
Неовкусена салата
3 препечени филии
18.00
50гр протеин в кисело мляко
2 филии
Шоколад
20.40
Неовкусена салата
2 препечени филии

Тренировка:
Спринтове
40 киппинг набирания

Напитки:
Кафе х2
Чай х2
Мляко с какао
Бира
Червено вино

Бележки: Сляд бягането минах през лоста до нас да се пробвам на 40 кипинг набирания, което е ниво напреднал атлет. Направих ги, можех и още, но бях без ръкавици и реших да не ставам мазолест. Следващата цел е 100 кипинг и 40 deadhang, като второто е ниво елитен атлет.

11.03.11
20:59

Браво, само така ! Аз с моите 5 набирания към категорията кандидат спортист ли спадам :D:D

казано от achkos на 11.03.11, 20:53:

Ще следя с интерес твоя дневник Юли :) Имам въпрос към теб. Сега храната ти гледаш да качваш или да чистиш ? И какъв е твоя метод на трениране, тоест ... програмата ти някак си е много интересна твоята ? Би ли ми обяснил твоя начин на трениране :)

Писал си докато съм писал и аз :)
Не качвам и не чистя, просто поддържам говорейки за теглото. Може да кача 1-2 килца в изоставащите групи, но това вече е въпрос на хранене, не на тренировка. Ако реша да качвам повече ще мина на по-билдерски програми. Но засега нямам такива намерения. А и най-важното ми за момента е да не си докарам нова травма докато се възстановявам от старата.
Програмите си ги правя сам. Понякога експериментирам разни неща от новите програми, които правя (като “Chest и слава” например), друг път си тренирам каквото реша на момента.

казано от Overlord на 11.03.11, 20:59:

Браво, само така ! Аз с моите 5 набирания към категорията кандидат спортист ли спадам :D:D

Вик ще те напредне, сигурен съм :)

АЧ

11.03.11
21:06

100 кипинг и 40 deadhang… би ли ми изяснил какво е това ? Видях в ютуб, че са набирания, но защо се казват така ? :)

казано от achkos на 11.03.11, 21:06:

100 кипинг и 40 deadhang… би ли ми изяснил какво е това ? Видях в ютуб, че са набирания, но защо се казват така ? :)

Едните са без клатене, другите с клатене, което идва от английската дума ‘kip’. Deadhang са стандартните билдерски, а и ти сигурно ги правиш на лостовете. Кипинг са вече не само в една равнина, използват се доста от гимнастици и, най-вече, кросфитъри, защото позволяват да тренираш и координацията ти, освен дето правиш повече бройки и оттам прелиташ по-бързо през комплексите.

АЧ

11.03.11
21:23

Интересно ми е от колко години тренираш и какво си променил в начина ти на трениране ? :)

казано от achkos на 11.03.11, 21:23:

Интересно ми е от колко години тренираш и какво си променил в начина ти на трениране ? :)

Май не си ми чел дневника, както твърдиш :)
От 20 години тренирам, като в определен период силовата тренировка ми е била втори спорт след бягането.
Много неща са се променили, а и съм преминал през доста различни начини на трениране за да ги изпробвам, видя как ми действат на мен и т.н. Пък и съм имал различни цели, които съм преследвал, което също е водело до промяна в тренировките. Навремето имаше малко литература, нямаше нет, тепърва започнах да излизат вестници за културизъм, имаше само няколко книги по тематиката, а в местната библиотека - само 1 за щангистките тренировки...
Интересното е, че сега при толкова инфо всички знаят как да вземат Олимпията, как да изкарат водата последната седмица, как да разделят групите...но никой не се е доближил и на половината на пътя, когато това инфо ще му е нужно :)

АЧ

11.03.11
21:43

Аз съм лостаджия, но и фитнеса ме кефи.  То си е едно и също. Просто различни тренировки малко, но всичко има една цел - добро и силно тяло. Аз се интересувам много от тренировки и хранене ( въпреки че не спазвам хранителен режим, защото не ми позволява доходността ). Благодарение на ББ тийм и най-много на мен си мога да кажа, не че се хваля, но г/д разбирам от тренировки и храни. Наистина, имам си и тънкости, но колко съм изчел в нета.... Но наистина твойто поколение спортисти може би са най-добрите, когато всичко е трябвало да го търсиш с мъка, а сега цък тук, цък гугъл и хоп оправих се. ;)

P&

11.03.11
21:48

Каква е разликата между него и един човек, който е започнал да тренира преди 3-4 години ? Крайните резултати са едни и същи, нали така ? Това, че той се  е трудил повече е в негов минус, но не значи, че е по-добър от другия, нито пък обратното.

казано от river ! на 11.03.11, 21:48:

Каква е разликата между него и един човек, който е започнал да тренира преди 3-4 години ? Крайните резултати са едни и същи, нали така ? Това, че той се  е трудил повече е в негов минус, но не значи, че е по-добър от другия, нито пък обратното.

Щастието не е винаги в крайния резултат, а в пътя на достигането му. ;)
Каква е разликата между двама души, които умират с $20к в сметките си и ръка от по 40см, но единият е на 20, а другият - на 80? Или ти и Брад Пит да се снимате прегърнали Анджелина. Крайният ефект - и двамата прегръщате Джоли и има снимка на тоя миг. Според теб няма разлика :)
Иначе да мислиш, че положеният труд е в твой минус, е присъщо само на някои малцинствени номадични групи и българите. О, даже българите имат поговорка “Залудо работи, залудо не стой!”, та значи останаха само малцинствата :)
Шведите и други скандинавски народи оценяват нещо не по крайния ефект, а по усилията, които си положил, и нещата, които ти е коствало.
Другата страна - какво съм научил за 20 години, няма да я засягам. Те, мързеливите и тарикатите, не се интересуват от знания така или иначе...
Приятно мързелуване ти пожелавам :)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 11.03.11 22:01.

P&

11.03.11
22:01

Мисля, че всеки човек иска да постигне желания резултат по по-лесния начин. Няма човек, който да избере дългия път към дома си. Друг е въпроса, че просто така се получава понякога.

казано от river ! на 11.03.11, 22:01:

Мисля, че всеки човек иска да постигне желания резултат по по-лесния начин. Няма човек, който да избере дългия път към дома си. Друг е въпроса, че просто така се получава понякога.

А какво мислиш за хората, които са като у дома си, когато тренират (т.е. за тях е удоволствие да тренират)?

АЧ

11.03.11
22:06

Всеки иска да стигне от А до Я, но както идва реда А,Б, В............. Всяко нещо с времето си. Рано или късно резултата ще е на лице. “Мотивацията те кара да започнеш. Навикът е това, което те поддържа да продължаваш.”

P&

11.03.11
22:07

Всеки трениращ трябва да се чувства комфортно когато тренира. Ако не е така, значи го прави насила.

казано от achkos на 11.03.11, 22:06:

Всеки иска да стигне от А до Я, но както идва реда А,Б, В............. Всяко нещо с времето си. Рано или късно резултата ще е на лице. “Мотивацията те кара да започнеш. Навикът е това, което те поддържа да продължаваш.”

Тц, някои сме се бойноклубнали и не искаме да сме перфектни. Не искаме да сме съвършени...
Но все пак трябва да има и от останалите, иначе нямаше да има стероиди :)
Life is like a river. Ама river не го разбира. :D

P&

11.03.11
22:12

Има време...

АЧ

11.03.11
22:12

Аз съм от тея, които като тренират, сияят. Когато тренирам деня ми е супер. Чувствам се страхотно след тренировка. Най-важното знание е това, което е придобито чрез опит :)

казано от achkos на 11.03.11, 22:12:

Аз съм от тея, които като тренират, сияят. Когато тренирам деня ми е супер. Чувствам се страхотно след тренировка. Най-важното знание е това, което е придобито чрез опит :)

Ако някой ти предложи да имаш перфектното тяло, но никога повече да не тренираш, ти би ли се съгласил?

АЧ

11.03.11
22:15

Не. По-добре да чакам с години, но ще знам, че съм го постигнал сам и с усилия. Това е все едно да посадя дърво и да го гледам, поливам...... И след време то ще порасне и ще си кажа; ” Ех, както беше, какво стана” :)

аз тернирам заради изживяването да усетиш тялото си пълно с кръв, адреналина и прочие... добрите постижения и доброто тяло са просто ‘’страничен ефект’’ от любова ми към фитнеса и вдигнето на тежести.. тези които влизат в залата само с мисълта за резултатите без да орбъщат внимание на самата тренировка, протичането на тренировката и не се вслушват в тялото си най-често свършват на третият месец или заради мързела или заради контузия поради изтормозеното си тяло от техния тъп акъл ...

АЧ

11.03.11
22:24

От края на април 2010 г. започнах да тренирам. Много месеци нямах никакъв прогрес, освен в кофите. Нямах много сила в набиранията правех по 5-6. Бях се отчаял, но си казах, че няма да спра да тренирам, защото искам да тренирам, искам да си вдигна бройките, да уча нови упражнения, да направя някой мускул, за да не ми се бъзикат, че съм толко слаб. Вече от началото на нова година прогреса ми дойде. Вдигнах набиранията. Лятото едни приятели ми казаха:” Еее Ачка миналото лято нямаше нищо, но сега си по-добре. Гърба ти е пораснал и малко се е разширил”. Като чух тея думи някак си се зарадвах. Срещат се често и идиоти, които ми се присмиват, че тренирам. Викат ми ” Еее стрийт фитнес”, но точно те ли ще ми кажат това ? Те, които не тренират, които седят по цял ден и си бъркът в Д-то и кафенце, цигарки пффф. Спрях цигарите. Реших спорта е за мен. Тренирам за мен, за здраве, а другите каквото и да казват, ме боли ...... Само човек, който тренира знае какво е :)

Мнението беше редактирано от Ачо на 11.03.11 22:25.

11.03.11
22:26

казано от Oranje на 11.03.11, 22:13:

Ако някой ти предложи да имаш перфектното тяло, но никога повече да не тренираш, ти би ли се съгласил?

Предлагам, това да се пусне като анкета. Наистина съм любопитен, какъв би бил отговора на съфорумците.

Не би било редно да го изплагиатствам.
/Преди малко бях тръгнал да пиша, но се отказах. С този въпрос се изчерпва “темата” за мен./

Мнението беше редактирано от 6th на 11.03.11 22:27.

казано от 6th на 11.03.11, 22:26:

казано от Oranje на 11.03.11, 22:13:

Предлагам, това да се пусне като анкета. Наистина съм любопитен, какъв би бил отговора на съфорумците.

Не би било редно да го изплагиатствам.
/Преди малко бях тръгнал да пиша, но се отказах. С този въпрос се изчерпва “темата” за мен./

Пуснах я тук.

20110312

Хранене:
9.20
3 препечени филии
Ябълка
13.00
3 препечени филии
17.50
50гр протеин в кисело мляко
1 филия
Шоколад
21.30
Свински пържоли на скара с гарнитура
2 препечени филии

Тренировка:
Кросфит тренировка на открито

Напитки:
Кафе х2
Чай
Мляко с какао
Червено вино

Бележки: 6 756кг за Титаник, и дотук за март: 51 011,6кг.

20110314

Хранене:
7.40
3 препечени филии
Ябълка
12.00
Суджук
Салата
16.10
Сандвичи със свинска кайма
20.50
Сандвичи със свинска кайма и кашкавал

Тренировка:
1. Plance прогресия на паралетки
2. L-набиране подхват: 11х6
3. Кофички (swinging dips): 11x4 (напред и назад)

Напитки:
Кафе х2
Чай
Мляко с какао
Бяло вино

Бележки: 1 742,4кг за Титаник от набиранията, и дотук за март: 52 754кг.
Ходих на лостовете до нас да потренирам. Беше пълно с млади майки с децата си и млади татковци. Яко разговори по ГСМа и семки, бири и цигари за големите и сокчета за малките - супер здравословно излизане навън...
Мисля да кача малко маса на ръцете, раменете и гърдите предимно, и да оформя краката. Ще вкарам един ден гимнастика (лостове), един щангистки и един мешан, както и спринтове за долната част.

АЧ

14.03.11
21:07

Днес си го раздал по “улично” ;). 11 х  6 - 6 серии по 11 повторения правиш така ли ? :)

14.03.11
21:10

Беше пълно с млади майки с децата си и млади татковци. Яко разговори по ГСМа и семки, бири и цигари за големите и сокчета за малките - супер здравословно излизане навън...
Нямаше ли интерес към дейността ти от татковците или детско любопитство от малките, толкова ли ни е зле нацията. :(

11 серии по 6 повторения. Това е тази тренировка, другата ще е различна откъм серии.
Нация? Едното момче беше с колело със спомагателни колелета. Не му бяха монтирани добре и, понеже асфалтираното не бе равно - често задното колело увисваше на спомагателните и не можеше да захапе. Вместо малкият да се оправя веднага притичваше някой от свитата да го побутне...

АЧ

14.03.11
21:31

Как се справяш с плънч прогресията ? До къде си стигнал ? :)

казано от Ачо на 14.03.11, 21:31:

Как се справяш с плънч прогресията ? До къде си стигнал ? :)

Advanced tuck planche за около 10сек ми е максът.

АЧ

14.03.11
21:36

И аз ще го уча, ама малко по натам, да набера повечко сила, че зимата тренирах по-слабичко ;)

АЧ

14.03.11
21:39

А по какъв начин тренираш плънча ? Би ли ми дал от началото до края програмката, че в интернет има една, но ми изглежда.... не много добра. :)

казано от Ачо на 14.03.11, 21:39:

А по какъв начин тренираш плънча ? Би ли ми дал от началото до края програмката, че в интернет има една, но ми изглежда.... не много добра. :)

Изчакай статията по въпроса ;)

АЧ

14.03.11
21:45

Кога ще я качат ? :)

казано от Ачо на 14.03.11, 21:45:

Кога ще я качат ? :)

Като я завърша :)

АЧ

14.03.11
22:04

Охо, значи ти я правиш. Браво. Ще я чакам с нетърпение.

14.03.11
23:06

Това упражнение набира популярност, все повече хора виждам да (правят опити да) го правят. Ще следя за прогреса ти с интерес :)

Мнението беше редактирано от Overlord на 14.03.11 23:07.

20110315

Хранене:
7.40
3 препечени филии
Ябълка
12.40
Свинско със зеле и салата ‘Снежанка’ в ‘Тропс къща’
17.00
Сандвичи със свинска кайма
20.00
Суджук и кашкавал

Тренировка:
няма

Напитки:
Кафе
Чай
Мляко с какао
Червено вино

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1