Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:

20111229

Хранене:
8.50
Свинско на фурна
Шоколад
13.00
Свинско на фурна
Козе сирене
16.10
Свинско на фурна
18.00
Макарони на фурна
21.00
Макарони на фурна
22.20
Свинско на фурна
Сирена

Тренировка:
Кога: Вечерта
Какво: групови атлетически тренировки
Къде: зала
Акцент: атлетически блок - хоризонтално бутане и долна част: задна верига

Напитки:
Нес кафе х 2
Червено вино

Бележки: От звездния комплекс за задната верига направих съвсем малко, за да не претоварвам кръста.

20111230

Хранене:
8.20
Свинско на фурна
Шоколад
12.30
Свинско на фурна
Чаша мляко
16.00
Свинско на фурна
21.40
Пилешко бутче с 4 сирена
Кашкавал
Салата “Снежанка”
Салата от зеле и маслини

Тренировка:
няма

Добавки:
За здраве:
Рибено масло
Комплекс витамини и минерали + екстри
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
Спортни:
няма за деня

Напитки:
Нес кафе х 2
Червено вино

Днес, след няколкомесечни признаци за това, Гинес-Тиграта направи последния си курс. За едни беше просто нещо, с което да карам ръждиви железа и да казвам кой комплекс да се прави, а за други - нещо което идваха по-рано да чакат и помогнат да разтоварим, за да направим поредната тренировка на открито.
Още отначалото ме предупреждаваха да не си троша колата, но в името на идеята винаги са падали и ще падат жертви...

20111231

Хранене:
10.20
Кашкавал
Ябълка
Банан
13.30
Нещо с израра и карфиол
Свинско със зеле
вечерта
празнична трапеза

Тренировка:
няма

Добавки:
За здраве:
Рибено масло
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
Спортни:
няма за деня

Напитки:
Нес кафе х 2
Червено вино

Бележки: Желая ви весело посрещане на Новата година! Нека донесе на всички ни здраве и изпълнени цели и мечти!!!

20120101

Хранене:
9.50
Мляко с ориз
12.20
Свинско със зеле
16.20
Протеин с кисело мляко
Ядки
21.20
Телешко на фурна
Сланина

Тренировка:
няма

Добавки:
За здраве:
Рибено масло
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
Спортни:
няма за деня

Напитки:
Кафе
Нес кафе
Червено вино

Бележки: Утре голямото чистене на залата и е време да я отварям вече.

20120102

Хранене:
8.20
Протеин с кисело мляко
Ядки
Шоколад
12.40
Кебапчета
17.20
Шоколад
Бисквити
22.20
Козе сирене в супа Маги

Тренировка:
няма

Добавки:
За здраве:
Рибено масло
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
Спортни:
няма за деня

Напитки:
Кафе
Нес кафе
Червено вино

Бележки: Скъсахме се от работа вчера, мен даже ме приболя кръстът, поизстинах... Но поне свършихме даже повече от заплануваното. Остана малко неща да станат готови тези дни и да намеря как да ги докарам, че вече съм без кола, и може да започваме якото трениране :)

20120103 - 6 Weeks to Superhero: Week 0

Хранене:
9.30
4 варени яйца
Козе сирене

Шоколад
12.50
Телешко на фурна
Сланина

15.50
Кебапчета
Ядки
18.20
Макарони на фурна
20.40
Макарони на фурна
22.40
Свинско на фурна

Тренировка:
Тестове преди започване на Супергерой за 6 седмици

Предизвикателството на 2012:
4.Набиране с тежест - 11
5.Скок на дължина от място - 2
9.Бърпита - 2
12.Ренегатско с тежест - 6

Добавки:
За здраве:
Рибено масло
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
Спортни:
няма за деня

Напитки:
Нес кафе х2
Червено вино

Бележки: Почнахме седмицата с тестовете преди началото на програмата. Оставих си за утре макса на лега и единия от двата кросфит комплекса, след което ще видим кога ще се ходи да се бяга. Но от сряда-четвъртък някъде ще почна бодибилдинг тренировките за гръб и бицепс, които вървят с комплексите по програмата. Направих и малко бройки за Предизвикателството на 2012.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 05.01.12 09:49.

04.01.12
10:30

казано от Oranje на 03.01.12, 23:42:

...
Бележки: Почнахме седмицата с тестовете преди началото на програмата...

Юли, това май не беше отказ на лицевите опори. На клипа изглежда като да можеш още 3-4 повт.

казано от Vic на 04.01.12, 10:30:

казано от Oranje на 03.01.12, 23:42:

...
Бележки: Почнахме седмицата с тестовете преди началото на програмата...

Юли, това май не беше отказ на лицевите опори. На клипа изглежда като да можеш още 3-4 повт.

Да, ако си почина може и повече, но в случая карам докато темпото се забави видимо. Просто след края на програмата ще направя по същия начини лицевите. Както и набиранията, пресите от стойка на ръце и т.н. То и лежанката ми не е с мост примерно...

20120104 - 6 Weeks to Superhero: Week 0

Хранене:
7.40
Свинско на скара
Ядки
Фурми
14.20
Свинско на скара
16.00
Кебапчета
Ядки
18.40
Бисквитена торта
21.10
Бисквитена торта
22.50
Свинско на фурна

Тренировка:
Лег максове - 105кг
Синди - 18 рунда

-

Добавки:
За здраве:
Рибено масло
Храносмилателни ензими
Хром пиколинат
Спортни:
няма за деня

Напитки:
Нес кафе х2
Червено вино

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 05.01.12 09:49.

По време на експеримента ще водя дневника си тук за по-голяма прегледност.

Взехте ли си вече новия брой на “Мускули и Фитнес”? Има защо ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 08.01.12 14:40.

08.03.12
20:46

Юли, ще продължиш ли с дневника? Ако го водиш и от гледаната точка на треньор (не само трениращ), за мен, а и за останалите потребители ще е още по-интересен и полезен.

АЧ

08.03.12
21:03

:) Дано...

Да, оправям се и започвам пак да тренирам, така че ще подновя дневника.
А с това “и от гледната точка на треньор” какво по-точно имаш впредвид?

09.03.12
08:54

Да описваш прогресии/регресии на трениращи, как им влиаят дадени методи, на каква диета са, какъв е ефекта и тн. Общо взето да описваш (не със най-малката подробност разбира се) неща, които ти правят впечатление или не си очаквал, мисли/забележки и опит от треньорската ти дейност.

Мнението беше редактирано от default на 09.03.12 08:59.

казано от default на 09.03.12, 08:54:

Да описваш прогресии/регресии на трениращи, как им влиаят дадени методи, на каква диета са, какъв е ефекта и тн. Общо взето да описваш (не със най-малката подробност разбира се) неща, които ти правят впечатление или не си очаквал, мисли/забележки и опит от треньорската ти дейност.

Всъщност идеята ми с експериментите отчасти се покрива с това, което казваш:
Тъй като аз не тренирам хората само на кросфит, или само на бодибилдинг,...само на лостовете, само с пудовки...., а използвам каквото от което работи, то за осъществяване на такава идея трябва да се разпишат доста методики. Идеята ми бе статия за дадена методика и след това събиране на експериментална група, следене на резултатите и обобщаване. Като за първи път беше с част моята група, за да се види как ще тръгнат нещата. Без да предизвикаме достатъчно интерес няма как да съберем достатъчно желаещи за един по-масов такъв експеримент. Не може отведнъж да кажем: търсим 50 човека, защото си трябва организация по събиране и обработка на резултатите, ежедневна комуникация с тях и т.н. Нещо, непосилно за един човек, който освен това има да се занимава и с други неща, защото все пак трябва да изкарва прехраната си и издържа семейство.
Още с пускането на Супергероя започнаха да ме питат за упражнения, да им направя програма за в тяхната зала и т.н. Някои даже не можеха да дочакат клиповете, разсърдиха се, че не им обяснявам веднага всичко и... (Касандра 1 сезон).
Може би си прав, че не е добра идея да има експерименти, а просто да описвам разни методи как влияят. Така поне ще ми остане време да се занимавам и с реклама, че се оказа, че ми куцала, пък и ако искам дебел врат трябва като вълка...
Ще помисля върху предложението ти и ще го обсъдим с екипа на бб-тийм.
След малко ще поразпиша и какво става с мен напоследък, както и как се храня и тренирам.

Y34RZ3R0
Започнах лека-полека да се оправям, така че е време и да се тренира сериозно. Ясно ми е, че имам много да връщам за двете години (почти) загубено време, затова тази година я пиша нулева. Като цяло това са основните неща, които трябва да променя:
- да за почна да ям повече
- да не стоя толкова чист през цялата година
- да кача няколко килограма
Това означава, че няма да поддържам по-чиста и атлетична физика, каквато ми харесва. Но пък си има своите предимства - като съм по-голям ще съм по-силен, освен това ще изглеждам по-голям, което е добре за работата ми. Но пък повечето кила ще пречат на част от целите ми, само че аз не съм от тези, дето само се оплакват, или само говорят, така че да преминем към делата:

Seven Seas of Rhye
На този етап още са ми забранени всички експлозивни неща, както и щангите за долната част. Вече ми е разрешено да бягам :)
Затова разделих тренировките си в следващата една година на 7 отделни цикъла от по 1-2 микроцикъла с дължини от 3-4 седмици.
Сега се вработвам в първия. Тъй като имам да връщам форма, не да надграждам, то дилоуда от единия го “съвпадам” с вработването от следващия. Както и да е, това не е интересно толкова за обикновения трениращ. След година тъкмо ще са следващите квалификации и ще се пробвам. Всичко това търпи леки корекции в зависимост от възстановяването ми, както и кога ще е голямото лятно състезание, но едва ли ще участвам като състезател там, а само като съорганизатор и спонсор.
Сега съм упражнения предимно със собствено тегло. Тук там пускам малко дъмбели (скотово например) и щанги (мечка например), но 80% от упражненията са съм собствено тегло. Акцентът е на сила за горната част (което си се постига и със собствено тегло, за разлика от при долната) и на бодибилдинг. Разделил съм тялото на 2 и тренирам през ден горна/долна, като неделята е почивна засега, а после става за работен капацитет като започна да се включвам в тренировките на открито. Цел на микроцикъла: да кача малко мускулчета (гръб, ръце, гърди, задно бедро) и сила.
Тренирам 1 или 2 пъти на ден, в зависимост как съм зает с работата и процедурите. Или разделям тренировката на сутрин и следобяд, или правя всичко само следобяда.
Нямам конкретни цели, важното на този етап да съм здрав. Ако всичко върви по план ще гоня някакво по-престижно класиране на следващите квалификации, което пък може би ще ми послужи като отправна цел за следващата (първа) година. Тая е нулева, както казах. Иначе след време искам да мога пак да правя везните, освен това: железен кръст, плънч, стойка на една ръка без опора, набиране на една ръка от тия с бодиуейт, по-добра физика на 85-87кг,... всъщност има време да се систематизират целите, те са за след нулевата година така или иначе. Т.е. ръка 45 с вени и т.н. - след това :)
Dog Eat Dog
Като си почнах дневника писах хората със слаби сърца да не четат един пасаж. За храненето ми също е добре да не се чете :)
Ям горе-долу така, като съм задължен да включвам доста манджи:

Закуска: Б, М и В
Втора закуска (ако тренирам след това): десерт
Обяд: Б и М или Б и В
Следобедна закуска: Десерт
Първа вечеря: Б и В
Втора вечеря: Б и М

Десертите са по 1 или 2, в зависимост колко тренировки имам в деня. Макарони на фурна, бисквитена торта, мляко с ориз, шоколад...
I don’t like the drugs, but the drugs like me
От спортните добавки пия само протеинче в следтренировъчния шейк. От здравословните - обикновените заподозрени: витамини, минерали, рибено масло и неща за стави. Освен това и разни билки.
В определени периоди ще вземам и креатин.

П.С. В галерията съм пуснал няколко снимки от текущото ми състояние.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.03.12 12:18.

Успех и по-бързо възстановяване за включване и на по-тежките щанги! :)

Добре дошъл в активния спорт. Дано скоро се оправиш на 101 %.

Иначе снимките къртят като за човек който не ползва от сериозните добавки.

20120309

Хранене:
6.20
4 яйца със сирене и кашкавал на тефлонов
3 филии хляб
11.20
Макарони на фурна
12.50
Свинско на фурна
15.40
Макарони на фурна
18.40
Извара
Овесени ядки
21.40
Свинско на фурна
Лютеница

Тренировка:
Сутринта:
Прогресии на плънч и железен кръст, набиране, HSPU, предна везна прогресия набиране, псевдо-плънч лицеви

Следобяд:

Гърди
Гилотина, лицеви на халки, лицеви на земя, флайс на халки

Гръб
Пулоувър, набиране широк надхват зад врат, набиране неутрален хват, хоризонтално набиране на едно ниво, хоризонтално набиране краката по-ниско

-

Добавки:
Витамини, минерали, рибено масло, комплекс за стави

Напитки:
Чай х4

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 10.03.12 09:32.

10.03.12
10:52

казано от Oranje на 09.03.12, 12:13:

Тренирам 1 или 2 пъти на ден, в зависимост как съм зает с работата и процедурите.

На какви процедури ходиш?

казано от Sunrise Warrior на 10.03.12, 10:52:

казано от Oranje на 09.03.12, 12:13:

Тренирам 1 или 2 пъти на ден, в зависимост как съм зает с работата и процедурите.

На какви процедури ходиш?

Няколко различни неща, не е едно само да го опиша.
Важното е да има положителен ефект в крайна сметка :)

20120310

Хранене:
8.30
3 яйца със сирене и кашкавал на тефлонов
3 филии хляб
14.30
Извара
Супа леща със сирене
17.50
Свинско на фурна
Пача
Езици
21.40
Свинско на фурна
Пача
Лютеница
Салата

Тренировка:
Сутринта:
Асистирани с ластик natural leg curl, драгонов флаг, прогресия за human flag, 2х4 на швейцарска топка, сгъване на бедрата на швейцарска топка, повдигане на краката от вис на шведска стена, ренегадско с тежест

12 - 5

Добавки:

Напитки:
Чай
Кафе х3

Бележки: Днес само сутрешна тренировка, и без това долната част я карам полека.
За Предизвикателството на 2012 - тъй като рестартирах тренировките си, то ще рестартирам и броенето, така че имам 5 бройки ренегадско с тежест от днес.
2x4 ми хрумна на момента, ако имам време и се сетя ще снимам клипче. Пък може и да му измисля и по-добро име, но пък така е като една от малкото добри песни на Металика след ‘91.
За пръв път от доста време си дадох почивка в събота следобяд. То от задачки и работа вкъщи не остана някакво време за почивка, ама поне прочетох към 50 страници от една книжка, а сега следва Бонд по ТВ7 :)

10.03.12
22:09

На коя марка са кашкавалът и сиренето ?

казано от brusakch на 10.03.12, 22:09:

На коя марка са кашкавалът и сиренето ?

Сега в хладилника са (станах да прочета етикетите): сирене Кърнаре и кашкавал Ем Джей. Но това не са единствените марки, които си купувам.

20120311

Хранене:
8.40
Свинско на фурна
Ядки
Шоколад
13.40
Извара
Макарони на фурна
Шоколад
17.40
Свинско на фурна
Салата
21.40
Свинско със зеле

Тренировка:
няма

-

Добавки:

Напитки:
Кафе х3

20120312

Хранене:
7.30
Свинско със зеле
Ядки
Шоколад
12.00
Свинско със зеле
Бисквитена торта
15.40
Макарони на фурна
18.20
Извара
Овесени ядки
21.40
Свинско със зеле

Тренировка:
Прогресии на железен кръст и плънч
Гърди: Кофи на халки, лег, горен лег, лицеви на халки, флайс на халки,флайс с ластици
Гръб: хоризонтални набирания: с швейцарска топка, без топката, от обратен наклон

-

Добавки:

Напитки:
Кафе х3
Чай

казано от Oranje на 13.03.12, 08:32:

флайс на халки

Или ми е твърде рано, или просто няма да мога да си го представя. Как се прави това?

казано от Димитър Михайлов на 13.03.12, 08:45:

флайс на халки

Или ми е твърде рано, или просто няма да мога да си го представя. Как се прави това?

Само мога да предполагам :

В долна позиция - тялото е успоредно на земята, с лице към нея
В горна позиция - ръцете са събрани

Поне така си го представям аз :) Юли да ме поправи ако греша :)

флайс на халки

Ако е рано - на колене. Или просто опората е по близо до халките и така те отиват по-напред, което също сваля от напрежението.
Нека оставим на Лари Скот да ни покаже:

Иван

13.03.12
08:52

флайс на халки

Аз веднага си го представих, ама не мога да го обясня хахах Юли е с лице към пода, само краката му не знам дали са на високо или са на пода...и флайсва надолу

п.п Докато напиша и той добавил снимки. Юли, ако искаш ми изтрий поста

Мнението беше редактирано от Иван на 13.03.12 08:53.

Ясно какво било. Аз, мързеливата, се чудех как халките се движат като портален скрипец, а то било обратното. :)

Интересно, Лари Скот е ползвал халки :)

казано от Иван Шишманов на 13.03.12, 08:57:

Интересно, Лари Скот е ползвал халки :)

Халките се използват от много преди Лари Скот да се роди. Те са най-добрият уред за трениране на горната част на тялото. Нормално е Лари да ги е ползвал, пък той е тренирал при Винс Жиронда доста време, а последният е търсел винаги най-ефективните методи за натуралните бодибилдери.
В момента има дори някакъв Ренесанс при халките и отново водещи капацитети в световен мащаб взеха да ги вкарват все повече и повече в програмите, които пишат на клиентите си. Може би затова спомогна и агресивната реклама на продуктите от рода на ТРХ.
С днешната “суплементация” почти няма значение как тренираш, докато едно време са били виртуози...

Там където тренираме с Бургаската група, спортуват и доста момчета на лостовете. На няколко пъти им препоръчах да си вземат халки, но ...за сега не съм видял някой да ползва.

Може и да си писал някъде, но какво е това “Y34RZ3R0”.

13.03.12
12:21

казано от Иван Шишманов на 13.03.12, 12:12:

Nine Inch Nails - “Year Zero” ;)

казано от Иван Шишманов на 13.03.12, 12:12:

Нулева година.

Юли, как се чете първата дума от името на дневника ти? Да, Десо, глупав съм...

13.03.12
16:19

хоризонтални набирания с швейцарска топка

И за това определено ще трябват снимки :) Единственото, което си представям е краката са вдигнати на топката и се набираш на халките.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1