24.03.04
17:02
hi pak :) po princip treniram vsichki bazovi upr piramidalno nagore i tova dosta me umorqva ,no i ima efekt:) Iskam da popitam vsqka trenirovka li trqbva da pravq s max kg ili nqkoga da pravq serii s edni kg. Ako e taka kajete mi prez kakvo vreme da pravq max i koga chisti serii po 8-10 povtoreniq. Az treniram za masa.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:15.
24.03.04
17:28
Ако правиш пирамида ти определено не тренираш всяка серия на макс(освен ако не се бъркаш с обратна пирамида).Пък за това колко на макс и колко не на макс може би е един от наи сложните и недорешени въпроси в културизма така че експериментираи и наблюдаваи.Това което аз наблюдавам напоследно при мен е че когато пускаш някакво наво упражнение което изпълняваш сега за първи път или не си го правил мноооооооооооооооооооо отдавна,дори да не тренираш на макс пак постигаш хипертрофия,докато при стандартните базови упражнения ако не търсиш макс няма да излизаш от застоя и няма да качваш килограми на самите упражнения.Друг е въпроса че ако има прекалено много серии на макс можеш да претренираш,обаче аз това с претренирането мноо не му вярвам,защото гледам живо и мъртво казва че само професионалистите трябвало да тренират до отказ,ние обикновенните нямаме хубава генетика ще претренираме и в краина сметка нищо не правят в залата.Аз това с хубавата и лошата генетика не го разбирам много защото излиза че половин България сме хипер слаби генетично :shock: