НВД - начинаещ

27.04.09
19:37

такаааа...реших да си съставя нвд, висок 183, 80 килограма, 18 години

сутрин след ставане правя кардио
след това:
-протеинов шейк веднага след тренировката
-като закуска мисля да ям овес с кисело мляко(в темата си за нвд emzo е дал примерна първа закуска протеини+мазнини,не знам доколко овеса и киселото мляко отговарят; също така тук изникна въпроса, трябва ли да има непременно 2 закуски, или може само с протеиновия шейк след кардиото и овеса след това?)
-за обяд избирам пилешко + салата, овкусена с зехтин(за мазнини)
-за следобедно хранене предполагам ще ям някакви ядки(ако не е удачно при сваляне моля предложете варианти)
-за вечеря - извара + някакво масло(ленено или др.) или просто протеинов шейк + масло(пак се позовавам на темата на emzo, където той е дал вариант за вечеря протеини+мазнини+фибри)

мисля, че като за начало е добре, разбира се много моля за съвети къде да корегирам, добавя или заменя някое от храненията
не съм споменал количество, защото мисля, че засега не е от значение ;)
не съм споменал и тренировка, защото мисля, че кардиото сутрин е достатъчно, а и не съм особен привърженик на тренировките с тежести, предпочитам кардио дейност(колоездене, бягане, плуване и др.)

Благодаря предварително !
По-здрави !

Темата беше редактирана от Антон Соколов на 27.04.09 20:54.

28.04.09
05:03

вкарай повече белтъци,сутрин с овеса някой белтък,ядки може(аз предпочитам бадеми),и 1 вечеря месо,2 вечеря извара,не пиеш добавки освен протеин и ядеш малко белтъци,има вероятност да изгубиш мускули

28.04.09
08:00

Дамм, а няма да е лошо и да вкараш едно ядене преди лягане- или казеинов протени, или извара.

така трябва да е по-добре :

1.след кардио - протеинов шейк
2.закуска - овес+белтъци от яйца
3.обяд - месо(без свинско)+салата(зеленчуци)
4.следобедна закуска - ядки(например бадеми или др.)
5.ранна вечеря - месо(без свинско)+зеленчуци
6.късна вечеря - извара
7.(преди лягане) - протеинов шейк
(грамажите предстоят да бъдат изчислени)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1