28.04.09
11:45
Какви са предимствата и недостатъците на късните тренировки? Знам, че вечер не е добре да има въглехидрати в яденето, понеже забавя усвояването на протеина, а пък преди и след трен. има въглехидрати в яденето. Това означава ли, че късните тренировки са лоша идея? Не, че нямам време да тренирам през деня, напротив, но искам вечер когато няма нито музика нито хора в залата.
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
28.04.09
12:36
казано от Thrashmetal на 28.04.09, 11:45:
Знам, че вечер не е добре да има въглехидрати в яденето, понеже забавя усвояването на протеина, а пък преди и след трен. има въглехидрати в яденето. Това означава ли, че късните тренировки са лоша идея?
Защо да не е добре(вечер да има въглехидрати в яденето)....зависи какво искаш да правиш.Ако искаш да качваш маса не се тревожи за въглехидратите вечер...
предимството на сутрешната тренировка е,че метаболизма ти е по-забързан,гори се повече мазнини,имаш повече хранения след нея->по-добро възтановяване,минус според мен е единствено,че нямаш енергия,защото не си направил няколко хранения преди нея.При вечерната имаш повече енергия,но засметка на това,не можеш да са възтановиш така,пък и въглехидратите....
казано от ilko на 28.04.09, 16:20:
предимството на сутрешната тренировка е,че метаболизма ти е по-забързан,гори се повече мазнини,имаш повече хранения след нея->по-добро възтановяване,минус според мен е единствено,че нямаш енергия,защото не си направил няколко хранения преди нея.При вечерната имаш повече енергия,но засметка на това,не можеш да са възтановиш така,пък и въглехидратите....
Принципно си прав. Лично при мен обаче не е така - сутрин, ако ще да не съм хапнал нищо, имам в пъти повече енергия отколкото следобед след 4 яденета. Не мога да си го обясня.
казано от Владимир92 на 28.04.09, 11:49:
http://www.bb-team.org/articles/1579/
Никъде не прочетох за късните тренировки, а именно това беше целта на темата, както вече казах в първия си пост.
E какво толкова искаш да знаеш за късните тренировки? От години тренирам вечер и се чувствам супер. Въпрос на предпочитание и свободно време.
И между другото, залите вечер са пълни, поне тези, където съм бил. Така че не съм само аз така.
Недостатъци - може да си се уморил през деня с други задачи, това е.
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.04.09 19:02.
Не е до самите тренировки, ами храненето. Нали вечер не е добре приемането на въглехидрати, понеже забавят протеина? Това достатъчно добра причина ли е да НЕ тренирам вечер след 8-9ч?
Къде ги пише тия неща? По-скоро протеина забавя усвояването на въглехидратите. А след тренировка не е проблем да се ядат въглехидрати, дори да е вечер. Ако имаш желание и нужда де, аз примерно днес не ядох въглехидрати :)
28.04.09
19:59
казано от Thrashmetal на 28.04.09, 19:15:
Не е до самите тренировки, ами храненето. Нали вечер не е добре приемането на въглехидрати, понеже забавят протеина? Това достатъчно добра причина ли е да НЕ тренирам вечер след 8-9ч?
Абе хора къде ги четете тези работи....Ако ще сваляш КГ. трябва да ограничиш въглехидратите вечер....Ако ще качваш КГ. не трябва да се притесняваш за въглехидратите вечер (е не трябва и да прекаляваш с тях) ..... ‘’‘Забавяли протеина’‘’ това са пълни глупости.....!!!!
29.04.09
09:29
Тренирал съм 1 път само вечер и не се чуствам много добре :)
Аз лично повечето тренировки си правя вечерта,но максимум влизам в залата към 19 и излизам 20:30 макс.Вечерта се чувствам мн по зареден с енергия,не само заради няколкото хранения през деня,но и защото обикновено спя на обяд около 2,3 часа което допълнително ми помага.Според мене няма проблем в късните тренировки,но да не завършват след 21, защото после яденето ти идва късно и трудно се усвоява храната,ако искаш да си легнеш в нормите(11,12 часът)Друг е въпросът дали искаш да правищ ММ или релеф.Успех с тренировките и най важното е да си постоянен ;)
Ами, искам по тъмно да влизам и по тъмно да излизам от фитнеса. А сега лятото късно се стъмва.
Не искам музика, не искам хора около мен, не искам шум от коли навън, не искам да чувам хора да минават покрай прозорците.
казано от Thrashmetal на 11.05.09, 18:23:
Ами, искам по тъмно да влизам и по тъмно да излизам от фитнеса. А сега лятото късно се стъмва.
Не искам музика, не искам хора около мен, не искам шум от коли навън, не искам да чувам хора да минават покрай прозорците.
Тренирай у вас тогава.
28.12.15
09:06
А фактът , че след късна тренировка имаш максимум едно хранене не възпретятства ли възстановяването на мускулите в смисъл , че не си набавяш достатъчно протеини ?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече