Тренировките вечер

28.04.09
11:45

Какви са предимствата и недостатъците на късните тренировки? Знам, че вечер не е добре да има въглехидрати в яденето, понеже забавя усвояването на протеина, а пък преди и след трен. има въглехидрати в яденето. Това означава ли, че късните тренировки са лоша идея? Не, че нямам време да тренирам през деня, напротив, но искам вечер когато няма нито музика нито хора в залата.

28.04.09
11:49

http://www.bb-team.org/articles/1579/

Profesora...

28.04.09
12:36

казано от Thrashmetal на 28.04.09, 11:45:

Знам, че вечер не е добре да има въглехидрати в яденето, понеже забавя усвояването на протеина, а пък преди и след трен. има въглехидрати в яденето. Това означава ли, че късните тренировки са лоша идея?

Защо да не е добре(вечер да има въглехидрати в яденето)....зависи какво искаш да правиш.Ако искаш да качваш маса не се тревожи за въглехидратите вечер...

28.04.09
16:20

предимството на сутрешната тренировка е,че метаболизма ти е по-забързан,гори се повече мазнини,имаш повече хранения след нея->по-добро възтановяване,минус според мен е единствено,че нямаш енергия,защото не си направил няколко хранения преди нея.При вечерната имаш повече енергия,но засметка на това,не можеш да са възтановиш така,пък и въглехидратите....

28.04.09
16:51

казано от ilko на 28.04.09, 16:20:

предимството на сутрешната тренировка е,че метаболизма ти е по-забързан,гори се повече мазнини,имаш повече хранения след нея->по-добро възтановяване,минус според мен е единствено,че нямаш енергия,защото не си направил няколко хранения преди нея.При вечерната имаш повече енергия,но засметка на това,не можеш да са възтановиш така,пък и въглехидратите....

Принципно си прав. Лично при мен обаче не е така - сутрин, ако ще да не съм хапнал нищо, имам в пъти повече енергия отколкото следобед след 4 яденета. Не мога да си го обясня.

28.04.09
18:40

казано от Владимир92 на 28.04.09, 11:49:

http://www.bb-team.org/articles/1579/

Никъде не прочетох за късните тренировки, а именно това беше целта на темата, както вече казах в първия си пост.

28.04.09
19:02

E какво толкова искаш да знаеш за късните тренировки? От години тренирам вечер и се чувствам супер. Въпрос на предпочитание и свободно време.
И между другото, залите вечер са пълни, поне тези, където съм бил. Така че не съм само аз така.
Недостатъци - може да си се уморил през деня с други задачи, това е.

Мнението беше редактирано от Петко К на 28.04.09 19:02.

28.04.09
19:15

Не е до самите тренировки, ами храненето. Нали вечер не е добре приемането на въглехидрати, понеже забавят протеина? Това достатъчно добра причина ли е да НЕ тренирам вечер след 8-9ч?

28.04.09
19:39

Къде ги пише тия неща? По-скоро протеина забавя усвояването на въглехидратите. А след тренировка не е проблем да се ядат въглехидрати, дори да е вечер. Ако имаш желание и нужда де, аз примерно днес не ядох въглехидрати :)

Profesora...

28.04.09
19:59

казано от Thrashmetal на 28.04.09, 19:15:

Не е до самите тренировки, ами храненето. Нали вечер не е добре приемането на въглехидрати, понеже забавят протеина? Това достатъчно добра причина ли е да НЕ тренирам вечер след 8-9ч?

Абе хора къде ги четете тези работи....Ако ще сваляш  КГ.  трябва да ограничиш въглехидратите вечер....Ако ще качваш КГ. не трябва да се притесняваш за въглехидратите вечер (е не трябва и да прекаляваш с тях) .....  ‘’‘Забавяли протеина’‘’ това са пълни глупости.....!!!!

Тренирал съм 1 път само вечер и не се чуствам много добре :)

11.05.09
17:58

Аз лично повечето тренировки си правя вечерта,но максимум влизам в залата към 19 и излизам 20:30 макс.Вечерта се чувствам мн по зареден с енергия,не само заради няколкото хранения през деня,но и защото обикновено спя на обяд около 2,3 часа което допълнително ми помага.Според мене няма проблем в късните тренировки,но да не завършват след 21, защото после яденето ти идва късно и трудно се усвоява храната,ако искаш да си легнеш в нормите(11,12 часът)Друг е въпросът дали искаш да правищ ММ или релеф.Успех с тренировките и най важното е да си постоянен ;)

11.05.09
18:23

Ами, искам по тъмно да влизам и по тъмно да излизам от фитнеса. А сега лятото късно се стъмва.
Не искам музика, не искам хора около мен, не искам шум от коли навън, не искам да чувам хора да минават покрай прозорците.

12.05.09
03:24

казано от Thrashmetal на 11.05.09, 18:23:

Ами, искам по тъмно да влизам и по тъмно да излизам от фитнеса. А сега лятото късно се стъмва.
Не искам музика, не искам хора около мен, не искам шум от коли навън, не искам да чувам хора да минават покрай прозорците.

Тренирай у вас тогава.

А фактът , че след късна тренировка имаш максимум едно хранене не възпретятства ли възстановяването на мускулите в смисъл , че не си набавяш достатъчно протеини ?

28.12.15
16:04

не, стига това хранене да ти набави необоходмите макронутриенти

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1