Високо кръвно нялягане след тяга ?!

05.05.09
06:49

Здравейте! Вчера след тренировката си за гръб като се прибрах започна да ме боли яко сърцето и ми беше лошо,и главата като мътна... пих един Валидол..спря да ме боли сърцето и после пак започна пак 1 хапче и реших да си измеря кръвното ! Беше 163/75 пулс 112 ... а  съм на 15 години пих аспирин и там капки и си легнах! Мисля че това е от тягата ,не слагам много кг но сигурно за 15 год 80кг тяга са много направих 3х10 на 80 1х10 на 75.. не оставям лоста доло докато  и пак да го вземам ..Бях чел че от тягата се натооварва сърцето и кр.съдове .. Вие какво мислите ? От тягата ли ми е станало така ? Благодаря предварително :)

Мисля, че кръвно се мери поне няколко пъти по различно време.
Еднократно вдигане на кръвно не е кръвно, още повече т иси вдигнал само горната(помпената) граница на кръвното и е възможно и апаратът т ида не мери точно.

05.05.09
13:43

След трен. за крака или гръб и на мен ми е лошо и ми се драйфа :> Не знам дали е нормално де, просто отбелязвам.

05.05.09
14:26

По време и непосредствено след тренировка кръвното се вдига. Но след това спада. На мен ми се е случвало когато съм на НВД и не приемам въгл. да ми се вие свят. Иначе сърце не боли, така че не се стряскай. Също така ти си млад организъм и вариране на налягането е нещо нормално. Все пак млад-млад, но не е добре кръвното да ти е над 135 на 90 (в нетренировъчен ден, а и известно време след трен). Мери го 3 пъти на ден - сутрин след като се събудиш, но не веднага, на обед и вечер.

Сърцето боли най- жестоко, но откъм гърба най - често.
Но според мен повод за притеснения няма, нормално е при претоварване сърцето ти да почне да помпи по - силно.

PR

05.05.09
15:19

Сърцето не може да те боли от упражнението което правиш...Ако тази болка продължи отиди на лекар....!!!

П.П. Кръвното се мери сутрин и вечер а не след тренировка...

06.05.09
10:03

Както казаха вече кръвното се мери когато скоро е нямало тежки натоварвания. Имам предвид преди тренировка и в нетренировъчни дни. Неслучайно на апаратите за мерене на кръвното пише, че преди да се направи измерването за оптимални резултати е добре човекът да полежи 10тина минути, за да може да се успокои и пулса и всичко. Иначе тягата като цяло е доста комплексно упражнение. Нормално е да натоварва нервна система и др. системи повече от останалите упражнения. Особено при неправилно дишане е възможно да имаш болки в гърдите, пак повтарям упражнението е тежко. Според мен няма място за притеснение. Просто не прекалявай с кг на тяга, тъй като все още се развиваш и организма е достатъчно натоварен с много други работи... не е нужно да го натоварваш тежко допълнително. Тягата е много хубаво упражнение, но не трябва да се прекалява с нея тъй като контузия можеш да си навлечеш, а и просто ще ти омръзне.

06.05.09
11:29

Сперд мен на неговите години кръвното може да му прави мн. номера, без това да значи нищо.Пък и в днешно време да имаш нормално кръвно май е по-малко вероятният случай.Ако те притеснява може да си го мериш три пъти дневно, но дори да отидеш на лекар се съмнявам, че ще ти правят изследвания.На твойте години и аз бях така, доктора ми каза че съм прекалено млад и чак на 19 ми направиха едни пълни изследвания, за да ми кажат неща, които знаех.Не се притеснявай толкова и го давай по-леко няколко седмици със по-малки килограми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1