Recumbent Vs. Upright Bike

05.05.09
16:24

Взе да става топло и отново е време за кардио! Кой начин според е вас по-добър? Стандартното колело или ставащото все по-модерно “полегнало” колело :)

Темата беше редактирана от Flask на 05.05.09 16:24.

05.05.09
16:37

Благословени да бъдат тези, който няма какво да кажат и въпреки това мълчат!

05.05.09
19:04

Какво благославяш, повечето (вкл.аз) надали са сядали на полегналото колело за да сравняват. Разлика няма да има.

Аз съм сядал и не ми харесва, колкото по пасивно е едно упражнение толкова по малко гориш. Бягането гори повече от колелото което гори повече от полегналото колело.

05.05.09
19:09

Аз съм ползвал и 2-те до скъсване и мога да ти кажа няколко неща -двете малко или много товарят краката по-различен начин, седалката на полегналото колело не ме кефи, много е малка и постоянно трябва да се наместваш, предните дръжки не са удобни, а това е мн важно! Не е лошо полегналото, но аз съм си за нормалното. И все пак всичко си опира до модел :)

05.05.09
19:18

Пуснах темата, за да породя някаква дискусия, а и си мисля, че ще е полезна за много хора, които не са запознати с втория уред. Що пък никой да не е сядал, в доста зали ги има вече. Може някой да е чел по темата, може някой да има какво да каже. Вярно, че е по-пасивно и то главно за това, че натоварна по-малко квдарицепса, но нали идеята е да държим пулса в някакви граници?

едит:
Определено седалката е едно от предимствата при полегналото, явно си бил на кофти модел :)

Мнението беше редактирано от Flask на 05.05.09 19:20.

05.05.09
19:20

Aбе куада си ми го довари доста :) Повече от обикновенното, то пък товари повече прасеца, поне при мен е така.

Навремето като правих интервю на един велик Бургаски състезател и стигнах до тривиалния въпрос. Кое упражнение ти е любимо? той ми отговори просто и лаконично “Ами лежанката, седя си лежа си и си вдигам” :). Та и тук нещо такова, специално на мен това със седалката ми се видя много пасивно, не пазиш равновесие не държиш гърба и трупа си под определено положение не се държиш здраво за да не се изтупкаш, абе седиш си и си връткаш педалите :).

05.05.09
19:47

Хаха, малко на водно колело прилича :D
Аз за сега съм твърдо решен да му дам шанс, вече трети път правя кардио на него. Доста добре поддържам 75% от максималния пулс. За резултати е рано :). Позачетох се из чуждите сайтове и бая го хвалят, разбира се, има и кой да го отхвърля :)

06.05.09
04:52

Ами брат аз миналата година кардио съм правил само на него, но сега дадох шанс на обикновенното вело и ми е доста по-удобно... Но както ти казах, нещата тук вече опират и до модел, марка...

Мнението беше редактирано от Lenks на 06.05.09 04:53.

Абе всяко нещо измислено от човека си има и фенове и антифенове това важи за машинките с ток, за изпотяващите колани, за тия прахчета вита слим ония дето топят брони, както и за всеки кардио уред. Аз например никога не съм се качвал на степер, просто ме е страх и само вида ми ме кара да мисля, че не е  за мен, иначе съм въртял стотици километри на бягаща пътечка която струва 25 000 долара. Flask пита кой уред повече ни харесва и аз казвам, харесва ми повече пътеката, но ако не съм достатъчно готов за нея предпочитам обикновенното колело.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1