Протеин за деца

08.05.09
20:05

Мислите ли, че за деца е по-полезно да им се дават протеинови шейкове с мляко отколкото примерно други сладкиши и десерти, сладолед и т.н.?

08.05.09
20:54

Не. Все пак протеиновите пудри са хранителни добавки, които са предназначени предимно за спортуващи хора или за болни, които трябва да приемат храна в течно състояние (гейнер). Всеизвестно е, че протеиновите пудри малко или много товарят организма, следователно това на един млад индивид му е ненужно и не мога да кажа дали е изобщо полезно. Относно сладкиши  и десерти, те са неибежни или поне много трудно органичими...въпрос навъзпитание, но и на микросреда.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.05.09 20:55.

08.05.09
21:40

мисля че най-правилният избор е плодове,какъв по добър десерт от това за едно дете

08.05.09
22:12

казано от Cabron на 08.05.09, 20:05:

Мислите ли, че за деца е по-полезно да им се дават протеинови шейкове с мляко отколкото примерно други сладкиши и десерти, сладолед и т.н.?

само помисли малко какъв въпрос задаваш? протеина изгражда мускулите, а сладкото не..искаш да направиш децата си яки спортисчета...разбирам...а дали вместо да рита топка в квартала не е по добре да ходи да вдига шанги...или  да носи тухли и да заякне ;)
нека децата си пият млякото с мед, а за сладкото не виждам причина да го забраниш, естествено ако е в номални граници...

Хайде това са деца трябва да им даваме това което консумират и другите деца иначе небиха се чувствали добре. Някоя вафла якой шоколад от врмее на време не са толкова вредни стига това да не се превръща в навик и непрекъснато само това да ядат. Така си разваля истинското хранене и има рискове още от малко да свикне със захарта и цял живот да я търси. Какви добавки ако е 5-6-10 годишен никак, освен специализирани детски витамини. Плода не е лош вариант, ама като отиде на даскало малко деца си взимат ябълка в голямото междучасие. Имай в предвид, че доколкото знам (пък и от себе си усещам) храненето на малкия предопределя до голяма степен телосложението му през целия живот. Разгледай статиите:

http://www.bb-team.org/blog/3430/

http://www.bb-team.org/blog/3294/

Да не говорим, че те точно в тази възраст имат нужда от много енергия която трудно ще дойде от ябълки и зеле, по цял ден са навън играят си тичат разстат буквално с дни :) и това всичко си иска енергия.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 09.05.09 04:19.

09.05.09
04:29

Да възможно е, ако финансите го позволяват.  Препоръчвам на малкия ти обикновен, но качествен суроватъчен протеин всяка сутрин на закуската (прозвуча като начало на хран. режим нали? xexe)

Суроватката ще му помогне много докато расте, глупаво е да се мисли, че се използва само за изграждане на мускули. :)

09.05.09
08:19

казано от Giovanni_da_Varna на 09.05.09, 04:29:

Да възможно е, ако финансите го позволяват.  Препоръчвам на малкия ти обикновен, но качествен суроватъчен протеин всяка сутрин на закуската (прозвуча като начало на хран. режим нали? xexe)

Суроватката ще му помогне много докато расте, глупаво е да се мисли, че се използва само за изграждане на мускули. :)

Нещо си много категоричен, а не бива така, защото вкарваш в заблуда човека. Както казах в предния си пост, тези пудри товарят организма - особено бъбреците (не си го измислям, говорил съм с лекари по въпроса, които препоръчват пие ли се протеин, да се пие и поне 2 литра дневно, защото бъбреците се затормозяват).

09.05.09
08:39

казано от Стоянчо на 09.05.09, 08:19:

казано от Giovanni_da_Varna на 09.05.09, 04:29:

Нещо си много категоричен, а не бива така, защото вкарваш в заблуда човека. Както казах в предния си пост, тези пудри товарят организма - особено бъбреците (не си го измислям, говорил съм с лекари по въпроса, които препоръчват пие ли се протеин, да се пие и поне 2 литра дневно, защото бъбреците се затормозяват).

Адвокате, проблемът тук е, че всички мислим суроватъчният протеин само за храна за спортуващи. От цялото количество суроватка, която се произвежда в света, една много малка част отива за спортната индустрия. Всичко друго е за ХВП.

Много по-полезно би било една закуска, в която има овесени ядки, да се добави 10-20 грама суроватъчен протеин смесен в прясно мляко. Това е истинският старт на деня за едно малко дете.

Прав си, че протеина товари бъбреците особено, ако е в големи количества.  Всеки протеинов източник, бил той твърда храна или пудра, товари бъбреците.

09.05.09
08:56

казано от Giovanni_da_Varna на 09.05.09, 08:39:

Адвокате...

Хехе, не съм адвокат, но и твоята глава толкова разбира от хранене на деца ;) Давай ти на своето дете протеинче, може малко аминки, глутаминец и накрая азотен ускорител (пробвай с БСН или гаспари)... Казваш 10-ина грама, е за какво тогава да бъдат от пудра и то бърз протеин?! Много ясно, че е по-добре да изяде 2 яйца, малко сирене или кашкавал, отколкото да се блъска млад организъм с пудри.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.05.09 08:57.

09.05.09
08:57

Точно така,няма файда да е от протеин.Много по-добре е ИСТИНСКА храна.

Извинете, само аз ли изпускам точната дефиниция на “деца” - каква възраст се конкретизира?

09.05.09
10:21

казано от Стоянчо на 09.05.09, 08:56:

казано от Giovanni_da_Varna на 09.05.09, 08:39:

Адвокате...

Хехе, не съм адвокат, но и твоята глава толкова разбира от хранене на деца ;) Давай ти на своето дете протеинче, може малко аминки, глутаминец и накрая азотен ускорител (пробвай с БСН или гаспари)... Казваш 10-ина грама, е за какво тогава да бъдат от пудра и то бърз протеин?! Много ясно, че е по-добре да изяде 2 яйца, малко сирене или кашкавал, отколкото да се блъска млад организъм с пудри.

Приятелю, пошегувах се с теб така, защото го правех и преди. И винаги си ме разбирал с добри мисли.  Може би сега имам 6-7 мнения и нов профил и нещата са различни?

09.05.09
10:37

Хей, аз само ще метна, че тези прозведенеия на химическата промишленост, пудрички и хапчета все още се изпитват за вредни ефекти и въобще за някакви ефекти, поради простатапричина че все още не е минало едно поколение, особено в България, което да ги е ползвало масово и редовно. Повечето от вас изполват форума именно, за да дискутират ефекта от една или друга добавка или да сравняват различни марки и ако се направи една статистика, ще се окаже, че 85% от мненията са, че един или друг препарат изобщо не е дал ефект. Следователно мен, ако питате на детето няма да му донесе абсолютно никаква полза да пие каквото и да е било от посочените препарати, а остава единствено като вариант да му навреди.
Един рационлане хранителен режим, може да свърши в пъти по-добра работа. По-скоро говоря за правилни хранителни навици. Без захрани изделия, без хляб, без газирано.., абе знаете си ги нещата:)

sportist е хайде в БГ добавки истински има от 10 години, ама в САЩ от 40. Не съм чул някой да е пукнал или влязал в болница щото ползвал много протеин и то на добавка. А за това, че 85% от мненията били, че добавките не работили е глупост. Добавките са добавки ако няма към какво да се добавят просто си отиват в канала. Казваш, че един режим може да свърши в пъти повече работа, ама добавките не ти пречат на хубавия режим те го правят още по хубав. Докарай си от правилно балансирано хранене,  дозите витамини от които тялото на спортист има нужда, докарай си необходимите аминокиселини, докарай си необходимия креатин глутамин докарай си дори протеина  и аз ще те призная.

09.05.09
10:56

Ами, знаеш ли......ако едно нещо влияе на организма, то обиконовенно му влияе в 2 посоки, положителна и отрицателна. За това човек има и отделителна система - да се освобождава от токсините приети с иначе полезни вещества като храна и вода. Мисля си, че щом няма доказани за сега вредни ефекти от добавките, те вероятно нямат никакъв ефект. Няма сила на света, която да ме убеди, че нещо което мога да постигна с добавки, не мога да го постигна без - и като сила и като размери. И ако видните атлети американците ползват добавки от 40 г., то човечеството хапва печена мръвка от около 100 000 години. Сам си помисли, кое е имало повече време да си докаже ефекта:)

09.05.09
11:02

Извадка от уикипедия за суроватъчния протеин :

“Infants and the aging population

Breast milk provide nutrients that are vital for new born babies but when breast feeding is not an option formulas that are whey protein based are a great alternative.[1] Whey contains much of the same elements that the mother’s milk holds. An amino acid offered by whey protein aids in the growth of beneficial organisms that can reduce the risk of gastrointestinal diseases in infants.[3] Whey protein formulas have also been shown to reduce the crying in infant who suffer from coliky.[1] Whey protein is also beneficial to the expecting mother because the body’s demand for protein is increased by 33% during pregnancy.[1] Whey protein is easy to take, has no flavor and is easy to digest making it a suitable candidate for the mother.[1]

As people age their ability to effectively uphold strong bones and muscles can be difficult. One way to achieve healthy bones and muscles is through a protein rich diet to help ensure they stay strong. In a recent study it was shown that “elderly individuals who consumed low levels of whey protein had a significant loss of bone density four years after the start of the study, especially in the hip and spine areas.”

Радвайте момчета!!! :)

sportist какъв спортист си ти като се опитваш да докажеш, че добавките нямат никакъв ефект. Вземи прочети малко как се правят добавки, не се взима едно кило брашно и да се запечатва в една кутия. Това е сфера с огромна научна дейност, сумати учени изследователи лаборатории по цял свят. За да се произведе един продукт това са десетки излседвания тестове проби после този продукт за да се регистрира като хранителна добавка сумати сертификати доказателства и т.н. пред какви ли не органи минава.

казано от sportist на 09.05.09, 10:56:

Няма сила на света, която да ме убеди, че нещо което мога да постигна с добавки, не мога да го постигна без - и като сила и като размери.

Това пък е смешно, само виж за последните 40 години как спортистите от световно ниво колко световни и олимпииски стогодишни рекорди строшиха  и направиха на пух и прах. То това може би се дължи на новото пилешко в последние 40 години. Има много ама много добавки чието действие просто се усеща, и то си е научно обяснено. Фармакологията си е една от науките които навлизат масово в животана хората, както електротехниката, както автомобилостроенето и т.н. и т.н.

09.05.09
11:27

Моля??? Резултати на спортистите са се подобрили благодарение на протеина??? Ааааа, те хората вдигат много щото взимат глутамин! Разбрах! То тия стероиди и разни там допинги се взимат вечер за здрав сън. Аз се чудя на щангистите как вдигат много, а то било зарди креатина:) Хайде по-сериозно и по темата да се придържаме.
Не давайте на децата си глупости, защото няма нищо по - страшно за един родител от това да му кажат “ти си виновен, заради теб”

казано от sportist на 09.05.09, 11:27:

Моля??? Резултати на спортистите са се подобрили благодарение на протеина??? Ааааа, те хората вдигат много щото взимат глутамин! Разбрах! То тия стероиди и разни там допинги се взимат вечер за здрав сън. Аз се чудя на щангистите как вдигат много, а то било зарди креатина:) Хайде по-сериозно и по темата да се придържаме.

Знаех, си че ще изцепиш някоя подобна глупости. Спортист стероидите не действат, ако не си дал на тялото си това от което то има нужда. Като вдигаш като щангист цял ден тялото ти има нужда от 100 яйца на ден 3 кила месо 3 кила зеленчуци ама ти можеш ли да ги изядеш ?!!?Ако можеш стомаха ти може ли да ги обработни ?!!?Червата ти ?!?!Знаеш ли колко калории гори един професионален колоездач, плувец или футболист ? Стероидите правят картинката още по лоша, защото тогава ти трябва още повече храна която да има още повече креатин, глутамин, витамин и т.н. и т.н. Иди да намери някой щангист или човек подобрил рекорд дето да не пие добавки освен стероиди, ела ми се обади, ще те поздравя.

09.05.09
12:31

Не виждам причина някой който не спортува да приема хранителни добавки. А за децата зависи от възраста и заниманията им.

казано от Димитър Михайлов на 09.05.09, 10:01:

Извинете, само аз ли изпускам точната дефиниция на “деца” - каква възраст се конкретизира?

х2

Мнението беше редактирано от NRG на 09.05.09 12:31.

09.05.09
12:42

Човек придобива пълна дееспособност на 18, частична трудова правоспособност на 16, както и брачна такава (при съответни условия). Следователно деца са до 14-15 годишни по мое мнение.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.05.09 12:44.

09.05.09
14:54

казано от Иван Шишманов на 09.05.09, 11:36:

казано от sportist на 09.05.09, 11:27:

Знаех, си че ще изцепиш някоя подобна глупости. Спортист стероидите не действат, ако не си дал на тялото си това от което то има нужда. Като вдигаш като щангист цял ден тялото ти има нужда от 100 яйца на ден 3 кила месо 3 кила зеленчуци ама ти можеш ли да ги изядеш ?!!?Ако можеш стомаха ти може ли да ги обработни ?!!?Червата ти ?!?!Знаеш ли колко калории гори един професионален колоездач, плувец или футболист ? Стероидите правят картинката още по лоша, защото тогава ти трябва още повече храна която да има още повече креатин, глутамин, витамин и т.н. и т.н. Иди да намери някой щангист или човек подобрил рекорд дето да не пие добавки освен стероиди, ела ми се обади, ще те поздравя.

Твоите поздрави не са ми необходими, както и признанието ти, че съм спортист, достатъчно са ме поздравявали докато ми дават някои и дурго медалче или грамота:) Ще ти дам 3 примера за спортисти, мои отлични познати - единия е жива легенда на бълагарския аматьорски бокс, другия е първия българин европейски шампион за професионалисти по бокс, а третия е доайен на карате киокушин в България. Имената може на л.с., че да не ги намесвам в дискусията. Сам се досещаш, че са хора от по-старото поколение. Те никога в живота си не са чували за хранителни добавки, смеят се от сърце на всички, които давата пари за тях и категорично отказват да научат каквото и да е било за тях. Не са приемали по 3 г протеин на кг телесно тегло, нито по 25 гр. глутамин и т.н. Ако някой ги пита какво да взима, казват “Бой, боб и бионабол” и се подсмихвата, та не можеш да разбереш дали се майтапят или не. Само ще вметна, че каратиста е завършил НСА с културизъм и има собствен фитнес център.
Сериозно казано, ефект вероятно може и да има от разните добаваки, щом толкова народ потрошава толкова пари да ги пие, ама ако беше дори на 10% от това, което обещава етикета, в залите нямаше да има тежести за всички, щото на лежанка щяха хората да загряват със 120 кг. Всяка добавка, според описанието си е висококачествена и уникална формула, която ще ти даде страхотни резултати. Де факто......абе знаете каква е истината.

А, това че някой се нуждае от 100 яйца и 3 кила месо на ден, няма как да коментирам. Толкова храна би стигнала на един по-дребничък лъв ( да кажем около 200 кг):):):) На човек, дори и профи спортист му стига и 50% от това количество, за да си достигне максимума резултати, но все пак аз забравям, че повечето хора четат за добавки и хранене повече от колкото за тренировки, а и бодибилдинга е единствения спорт, който проповядва постигане на резултати само чрез 45 мин тренировка на ден и яко хранене и добавки.

Питай твоите познати колко години са тренирали за да постигнат формата си без тези добавки, влез в една зала питай едно нацепено момче колко той е тренирал да видиш разликата :). И двамата ядат боб и бионабол и двамата тренират ама ...нали. Що трябва да си Европейски да си завършил НСА културизъм за да изглеждаш добре ?!!? И естетсвенно че етикиетите на добавките са фълшиви както е фълшив и етикета на боба и на бионабола и .....да спрем да ядем боб ли ..или твоите познати са спрели да пият бионабол. И ефект една ДОБАВКА пак ти повтарям има ако е добавка към прекрасното ядене а не е самото ядене, което е основна грешка на хората пиещи добавки. А, че от всяка свирка дърво не става и от всеки боксьор европейски си е едно на ръка (ако ме разбираш).

09.05.09
15:10

Автора, нормален ли си? Що направо не кърмите бебетата с гейнър... Вас с хранителни добавки ли ви отгледаха? И най-тъпото е, че изобщо се заражда някаква дискусия относно това...

09.05.09
15:30

казано от Иван Шишманов на 09.05.09, 15:10:

Питай твоите познати колко години са тренирали за да постигнат формата си без тези добавки, влез в една зала питай едно нацепено момче колко той е тренирал да видиш разликата :). И двамата ядат боб и бионабол и двамата тренират ама ...нали. Що трябва да си Европейски да си завършил НСА културизъм за да изглеждаш добре ?!!? И естетсвенно че етикиетите на добавките са фълшиви както е фълшив и етикета на боба и на бионабола и .....да спрем да ядем боб ли ..или твоите познати са спрели да пият бионабол. И ефект една ДОБАВКА пак ти повтарям има ако е добавка към прекрасното ядене а не е самото ядене, което е основна грешка на хората пиещи добавки. А, че от всяка свирка дърво не става и от всеки боксьор европейски си е едно на ръка (ако ме разбираш).

Не, не става от всеки боксьор, европейски шампион - ей ма на, от мен не стана:(:(:( Няма как да сравнявам реултати на тези хора, с тези на нацепените момчета в залата. 2-ма от тях гонят 60 - така, а третия е на 40. Само, че аз за пореден път допускам една грешка - много съм насочен към функционалното трениране и не обръщам внимание на визията на хората, което все ме поставя на нож, с някои абонати на сайта. Разбира се те са прави, тук все пак говорим за ББ, но аз си гледам от моята камбанария.
Ще дам следния пример - скоро се събрахме няколко бивши съученика, по хубав повод на маса. Сгорещихме се и се съблякохме по тениски. Едното момче се оказа, че от половин година се занимава сериозно с ББ, спазва режим, взима добавки, тренира схема, диета и т.н. В резултат от “трътка” се беше превърнал в момче 190 см високо, около 97 кг и с 43 см. ръка. Понеже знае, че аз все още тренирам активно ме покани да премерим сила на канадска борба. Аз съм 172 см 75 кг и с ръка 36 см. Резултата беше пагубен за него, дори не успя да ме застопори, при това с десните ръце, а аз съм левичар.  Няма добавка, която да замени 12 г. тренировки, просто няма такава. И дори някое нацепено момче в залата да извади по-големи мускули от 3-мата спортисти от моя пример по-горе, пак в реална ситуация, неговите няколко годинки ходене по пътека и вдигане на смит машина, пиене на шейкове и ядене на варен ориз с плиешко, няма да компенсират десетилетия тренирани мускли и нервна система. Никой да не се заблуждава, че глутамина ще го направи силен- силен се ства с адски тежко трениране. Няма как да възстановиш с една доза суроватъчен протеин, възстановява се със сън.
Разгеле, дори и да кандисам, чепомагат, добавките не са за малки деца, определено!

Мнението беше редактирано от sportist на 09.05.09 15:31.

Хаха ти всъшност разбра ли за кво говорим защото аз вече незнам. Говорихме за това, че добавките работят ти даваш пример, че работят е ? Пък че няма добавка която да ти ЗАМЕНИ пържолите  е ясно нали това казвам че се добавят към основното. Пък че няма добавка дето да те направи европейски няма, няма добавка която да замести 12 години трениране няма, говорим за добавки дето добавят нещо към друго нещо но не го заместват, пък че това кой побеждава на канадска е генетика е факт, ама аз това не го отричам. И да определено не са за малки деца.

09.05.09
15:55

@sportist, ти сподели, че имаш познати (каратисти, боксьори и т.н.), но сред тях не фигурира нито един културист. Мой личен познат е (намесвам име, защото мисля, че няма причина да не го намеся :)) Александър Раденков - първият български майстор на спорта бодибилдинг - многократен републикански в тежка категория, има и призови места на европейски състезания). В момента човека е на 51г. По неговите думи, протеини на времето СА ползвали, били са гадни на вкус, но е имало и са си пили таива наред с химията разбира се. За разлика от твоите познати, моят познат и до ден днешен пие добавки (не им се смее), БЕЗ химия и на 51 години изглежда така. Добавките, които пие са гейнър, креатин и аминокиселини, трибулус от време на време. Ръката, която се вижда е 54 сантиметра.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.05.09 15:57.

DI

09.05.09
16:17

Хех :) като съм бил бебок не съм искал да пия мляко, ама никакво! И съм жулел някъква немска хумана със високо съдържание на белтъчини и разнообразни въглехидрати (бая са се ухарчвали наще, но кат съм бил тупо бебе :) ). Мисълта ми е, че аз съм отгледан на такава храна и съм порастнал голям, здрав и умен :P

09.05.09
16:21

Съгласен съм, че не давам пример с билдъри......не познвам истински такива, аз тренирам бокс и джудо и ми е таква средата. Признавам за пореден път и друго - забравям, че повечето хора тук, имат различни цели от моите, търсят друг тип развитие, други резултати.
Ама, няма да призная, че това, което може да се постигне с добавки не може да се постигне без тях. Радвам се, че г-н Раденков изглежда по този начин, човек за пример! Ама не съм сигурен, че ако беше карал само на “гейнър, креатин и аминокиселини, трибулус от време на време”, щеше да ги постигне, според мен тая ръчица е от старата система “бой, боб и бионабол:)

09.05.09
16:26

DiscoveryCold, да, но това пак е алтернативан вариант. Принципът е млякото от мамчето, а изключението са другите източници.

казано от Giovanni_da_Varna на 09.05.09, 11:02:

Breast milk provide nutrients that are vital for new born babies but when breast feeding is not an option formulas that are whey protein based are a great alternative.

Никой никъде не препоръчва, въпреки, че майката може да кърми и детето понася кърмата, давайте му суроватка. Казва се точно обратното: “but when breast feeding is not an option”.

Недейте да се изкривяваме дотолкова, че да храним децата си с протеинови пудри. Ако ще става така, по-добре да разискаме с концентрат, с изолат или с бленд е най-добре да “кърмим” бебетата. :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.05.09 16:28.

09.05.09
16:30

казано от sportist на 09.05.09, 16:21:

Радвам се, че г-н Раденков изглежда по този начин, човек за пример! Ама не съм сигурен, че ако беше карал само на “гейнър, креатин и аминокиселини, трибулус от време на време”, щеше да ги постигне, според мен тая ръчица е от старата система “бой, боб и бионабол:)

Ееее, да, старата система никой не я отрича, че е играла и при него. Но тази система я е приключил преди 15-20 години, а ръката от тогава си седи все така голяма.

10.05.09
13:46

Да споделя моето мнение като човек който е малко по-навътре в нещата.

1. Дали непълнолетни могат да вземат протеини и като цяло хранителни добавки (нарочно казвам непълнолетни защото индивид на 3 години също е дете, но нека се фокусираме върху деца на възраст 14-18 години)? Определено могат да вземат, но трябва да го правят винаги под лекарски контрол и ако наистина имат нужда от суплементиране с конкретна съставка, а не просто защото и батковците пият.

Имайте предвид че индустрията със спортни добавки представлява не повече от 10% от цялата индустрия за хранителни добавки, тоест 90% от хранителните добавки са с цел здраве и тонус, а не помпане на мускули.

2. Редно ли е децата да си заместват пълноценната храна с добавки защото така е модерно - категорично НЕ. Разберете че добавки се използват когато човек или не може да си набавя някоя съставка от храната поради някаква причина. Или когато има нужда да приема по-високи дози от конкретен продукт и набавянето чрез храна е невъзможно.

Ще помоля да не разглеждате добавките като прахчета за правене на мускули, защото приложението им е далеч по-важно и друго. Ако някой от вас има здравословни проблеми (което не му пожелавам) ще разбере кое е по-важното им приложение. Има много симптомо които лесно се лекуват с билки или добавки, а докторите не винаги могат да помогнат на 100%.

18.06.09
19:37

казано от Стоянчо на 09.05.09, 12:42:

Човек придобива пълна дееспособност на 18, частична трудова правоспособност на 16, както и брачна такава (при съответни условия). Следователно деца са до 14-15 годишни по мое мнение.

Браво, колега, а така! Jurist Power. Можеше да споменеш и за еманципирания непълнолетен, но това е друга тема;)

казано от Giovanni_da_Varna на 09.05.09, 11:02:

Извадка от уикипедия за суроватъчния протеин :

“Infants and the aging population

Breast milk provide nutrients that are vital for new born babies but when breast feeding is not an option formulas that are whey protein based are a great alternative.[1] Whey contains much of the same elements that the mother’s milk holds. An amino acid offered by whey protein aids in the growth of beneficial organisms that can reduce the risk of gastrointestinal diseases in infants.[3] Whey protein formulas have also been shown to reduce the crying in infant who suffer from coliky.[1] Whey protein is also beneficial to the expecting mother because the body’s demand for protein is increased by 33% during pregnancy.[1] Whey protein is easy to take, has no flavor and is easy to digest making it a suitable candidate for the mother.

Мисля, че това отговаря напълно на поставения въпрос. Щом се дава на бебета, не вярвам да вреди на никой. И все пак конкретни дозировки и схеми на консумация само лекар може да даде.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1