09.05.09
17:25
Искам да ви споделя ОГРОМНОТО СИ РАЗОЧАРОВАНИЕ около организацията и всичко останало около прехваления курс C.O.R.F.I.T. Последните месеци навсякъде из ИНТЕРНЕТ пространството се тръбеше, че курса ще се проведе на 11.05.09г. в гр. Несебър... тази година навърших 18 ( или по-точно днес, на 09.05) и реших да го изкарам. Преди няколко седмици се обадих на посочните телефони в станицата http://www.jk-fitness.com/site/index.php?page=page_9 и там лицето А.К. се опитваше да ме убеди, да се запиша за курса, като предварително платя цената - 890лв на място в София, като при положение, че платя до средата на м. Април ще бъда “удостоен” с -10% отстъпка... Обясних, че нямам път към София и попитах дали няма вариант за плащане на място и той потвърди, че може... и така с огромен ентусиазъм подготвих ВСИЧКО по заминаването ми за Несебър - автобусни билети, ангажирах хора да ми резервират хотел на Слънчев бряг и днес окончателно си стегнах багажа, готов за път... незнайно защо реших да се обадя на въпросния телефон, за да уточня мястото, където ще се проведе курса, звъннах, представих се, обясних за какво става дума и че утре ще пътувам, и за ОГРОМНО мое РАЗОЧАРОВАНИЕ и очудване отсреща лицето А.К. нехайно ми съобщи, че курсът бил отложен, понеже “преподавателите” нямали възможност да дойдат от Канада...!?!?!? Също така ми обясни, че не може да се каже за кога е отложен курса, а най-куриозното нещо, което чух, беше, че сега не могат да върнат парите на хората, които са се записали предварително !?!?!?!?! Как ПО ДЯВОЛИТЕ става този номер питам аз!!?!? Лично аз не съм ощетен финансово, но когато нещо с такъв мащаб се отлага, логично е да се оповести някъде, а до днешна дата на ШИБАНАТА им страничка се намира все същата ЛЪЖЛИВА информация за курса, а именно - ” ...отново в България за 6-та поредна година. Световно известният курс за персонални треньори и фитнес инструктори известен със специализираната методика на обучение, научни разработки и практическа дейност ще се проведе в град Несебър на 11.05.2009г.” . Що за организация и подготовка е това!?!??! Най-лошото е, че ако не се бях обадил на въпросния телефон, нямаше как да разбера че курсът е отложен и щях утре сутринта да си пътуувам за Несебър с надеждата, че отивам на “ЕЛИТЕН” курс... То не бяха хотели транспорт, освобождаване от училище и какво ли още не.. и накрая... един дебел и мазен Х*Й!!! КОМЕНТАРИ???
09.05.09
17:31
Объркал си раздела. Лицето А.К кажи му имената. Защо искаш да караш такъв курс на 19 мислиш ли, че е удачно. И мен лично не ме очудва това, че определен курс е отложен особенно ако преподавателите от Канада не са могли да дойдат. Тя и Мадона си отлага концертите дето са доста по мащабни и по организирани и по по по.
09.05.09
17:46
Съжалявам за раздела, ако трябва нека темата да бъде преместена, но това, на което обръщам внимание е друго... не толкова, че аз, както и доста други момчета, [а и момичета може би] останахме прецакани... Проблема на който се възмущавам е цялостната организация и всичко около провеждането на курса... липсата на публична информация и т.н.
Ъпвам стара тема но...
Аз самият бях много надъхан да го изкарам през май месец,но изкочи друго и се наложи да пропусна...
Отчаян реших да пиша на самият Борис Чимев,за да разбера г/д с колко търпение трябва да се въоръжа до следващия курс.Тогава разбрах,че нищо не съм пропуснал.Та г-н Чимев ме увери,че почти сигурно ще дойдат октомври месец,за да се проведе обучението.
Дано цената остане същата,не че сега е ниска,но поне да не бъде увеличавана...
18.06.09
20:13
Те май всеки път вдигат цената, есента беше стотина лева по-малко. Нормално е да се случват такива неща, както казахте и Мадона си отменя концертите, виж че и Депеш мод не дойдоха. Кофти е, че не са уведомили хората предварително, така се получава много неприятно а и това с връщането на парите... Абе организацията куца явно, а и не знам защо им е притрябвало да се прави в Несебър този курс, в София си е най-добре. Иначе курса си струва, няма да сбъркаш, ако го минеш.
Е то ние кога сме организирали нещо като хората...
Дано на есен да се получи и да отида. :)
19.06.09
03:10
не знам защо им е притрябвало да се прави в Несебър този курс, в София си е най-добре
Е как идеята е съчетаване на приятното с полезното работата с удоволствието. Малко разходка, малко почивка малко плажче. И защо трябва да е в София ?!?
19.06.09
08:28
Много се усложнява организацията като не е в София, а и спортния център на JK в жк Бокар е просто невероятен, има страхотни условия. Есента може и аз да мина останалите две нива, живот и здраве.
За JK съм напълно съгласен. Тренирам там вече 6 месеца - страхотно се чувствам все едно не съм в БГ. Относно отлагането - за Депеш някак не може да ги виним предвид, че вокала претърпя доста тежка операция и няма как месец след това да пее. За КОРФИТ - октомври до колкото знам ще има пак, ще попитам момчетата в JK - те често имат информация за тези събития.
и аз искам сега да го искарам курса октомври,звънях на телефоните никои не вдига,писах маил никои не отвръща.Кажете какв мога да си запазя место или как става записването от тези които са били
На емайла никой няма да ти отговори,имам чувството,че не го проверяват.
Ако си от София,отиди на посочения адрес и се запиши.Ако не изчакай,ще посочат ГСМ.Явно новината е доста пресна,дори за мен самия...Тези телефони са в някой офис,вероятно когато си звънял е нямало никой.
Също така вероятно ще открият и банкова сметка за хората от провинцията.Но дори и да не си от Сф,то поне на записването отиди до там,плати капаро,за да е по-сигурно.
07.09.09
10:49
Ако си платите курса на определена цена и после я дигнат, и ви иска да доплащате е много НЕпрофесионално от тяхна страна.Имайте по едно на ум независимо какъв и за какво е курса.
08.09.09
13:37
Аз бих дал следният съвет на хората които наистина са сериозни за изкарването на подобни курсове и им пука за парите им!
Преди да КУПИТЕ(да се запишете) свършете си домашната работа като издирите възможно най-много инфо за лицата които представляват тези организации както и за самите организации. Има страшно много такава в нета.....но не залитайте по тази която идва от хората които искат да ви продават! Нека да бъдат независими източници, форуми и др. задавайте въпроси....търсете логичните и смислени отговори!....
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 08.09.09 17:09.
09.09.09
12:38
@ Mr. Universe-консултирай се с Белчо Христов, или чрез интернет или на 4 очи..той може да ти обясни/помогни с C.O.R.F.I.T. защото той е изкарал такъв лиценз. Ето линк към сайта му (надявам се модераторите няма да го считат като реклама) http://www.belchohristov.com/about Успех!! :)
10.09.09
16:07
Аз имам два въпроса към завършилите световно извесният курс за персонали треньори C.O.R.F.I.T:
1) Защо се пишете ЛИЦЕНЗИРАНИ ТРЕНЬОРИ след като сте СЕРТИФИЦИРАНИ....т.е какви сте всъщност?
2) Защо след изкарване на курс Performance Nutrition Certificate започвате да се пишете ДИЕТОЛОЗИ ....организаторите ли ви казват че сте такива или вие сами сте решили че сте такива?
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 10.09.09 16:07.
10.09.09
19:58
Аз имам два въпроса към завършилите световно извесният курс за персонали треньори C.O.R.F.I.T:
1) Защо се пишете ЛИЦЕНЗИРАНИ ТРЕНЬОРИ след като сте СЕРТИФИЦИРАНИ....т.е какви сте всъщност?
2) Защо след изкарване на курс Performance Nutrition Certificate започвате да се пишете ДИЕТОЛОЗИ ....организаторите ли ви казват че сте такива или вие сами сте решили че сте такива?
Задай го към Белчо, тука няма такива он-лайн. :)
11.09.09
06:14
Намират се - в поне 4-5 подписа съм виждал неща от рода на “лицензиран инструктор” и “Диетолог”.
И за мен лиценз и сертификат са различни пониятия, а за диетолог не мисля, че едно курсче към JK е достатъчно.
11.09.09
20:01
Еми аз не пиша лицензиран, нито диетолог, най-малкото не практикувам професията на персонален треньор в момента. Разбира се, че две седмици курс не те правят нито добър треньор, нито специалист по хранене, но определено са много полезни и мога да препоръчам на всеки да се запише тази есен, ако има.
12.09.09
17:59
Universe….....проблема с отлагането на курса е по-малкия проблем според мен.....Ultima голям привърженик съм на книгите и самообразованието и силно вярвам че ако човек не чете няма как да се научи....в тази връзка ( не познавам текстовете на C.O.R.F.I.T) но вярвам че курсовете наистина могат да бъдат полезни.
Основният проблем според мен е в подвеждащото представяне на курса което смятам че е абсолютно не нужно, дори вредно както за клиентите така и всички колеги работещи в фитнес индустрията в БГ. Ето защо смятам че е така:
Ето това са отговорите на JK защо да изберем именно тях....ОК. Под всяка точка аз ще драсна моя... а коментара оставям на вас!
Защо C.O.R.F.I.T?
1. Защото е регистриран в САЩ – Лас Вегас, Невада;
Burgasfreak: Абсолютно всяко законно пребиваващо в САЩ физическо или юридическо лице може много лесно да направи същото, сигурно дори в рамките на 1-2 часа, така че тук просто няма нищо .........???? А относно световната извесност на курса аз предлагам следното: всеки от нас има познати по света нали...помолете ги да влязат в някоя зала или фитнес студио и да попитат за C.O.R.F.I.T ...ако наистина са световно известни трябва поне някъде да са чували за тях?
2. Защото е признат от международната Асоциация за Спортни Науки (ISSA)
Burgasfreak: Да драсна малко за ISSA макар че доста от вас я познават поради факта че “Красота и Сила” предлагаха техни сертификати ( може и още да го правят). Какво е ISSA ли...........ами истината е че ISSA е доста извесна организация за сертифициране на персонални треньори, на пазара е от 1988г. и според мен спокойно може да се нареди в топ 10 сертификати в САЩ.....като е слагам от 5-цата нагоре. Това в случея не значи нищо защото ISSA е просто една от 300 организации в САЩ които сертифицират и това е всичко!!! Айде да го драсна малко по-простичко..........това е като да речем Калоян има магазин за добавки..........идва в Бургас влиза в магазина на Павлин или на Станимир (които са просто колеги на Калоян) харесва ги и казва момчета ПРИЗНАВАМ вашите магазини....!!! Това е.....просто и ясно........само че нито Калоян нито ISSA имат право да признават офицално който и да е!!!
3. Защото е с най-дългогодишни традиции (от 1982г.) и е с висока научно-приложна стойност. Четирите учебника на C.O.R.F.I.T. се ползват от много други фитнес школи в САЩ. Освен теорията, силна страна на курса е и практиката;
Burgasfreak: Значи този отговор е откровенна лъжа в първата си част защото двете най-значими за индустрията организации а именно NSCA и ACSM са основани съответно през 1978 и 1954г......................относно използването на учебниците от много фитнес школи в Сащ........ами не знам......при положение че не е спомената нито една това за мен няма никаква стойност!
4. Защото се провежда съвместно с Национална Спортна Академия – единствената легитимна институция в България, акредитирана да издава дипломи в областта на спорта;
Burgasfreak:Горката Национална Спортна Академия, нищо против, напротив изпитвам голямо уважение към нея но през последните 20 години що измами и корупция мина И от там че направо не ми се пише за това...........в случея точка 4 би била по скоро критерий защо да НЕ запишеш курса!
5. Защото специалистите, завършили C.O.R.F.I.T., са се доказали като експерти в практиката по цял свят, както и у нас;
Навярно е така, не го успорвам но нека да видим имена......иначе пак няма стойност!
6. C.O.R.F.I.T. е гаранция за качество и иновативност в областта на фитнеса
МОЖЕБИ?
Нямам лоши чуства нито към C.O.R.F.I.T нито към завършилите тази програма студенти но се обявявам против хората които подвеждат с неточна информация и по този начин вредят както на клиентите си така и на всички останали работещи в индустрията!
Няма нищо лошо или срамно да не си например световно известен и да предлагаш добър продукт......и това го има.....
Не е нужно да се кичиш с титли които не притежаваш и да заблуждаваш клиентите си..........ако си наистина добър бъди сигурен че клиента ще го оцени та дори и без тапия!!! В днешно време клиентите в която и индустрия да вземеш не са прости и глупави..........информация има навсякъде за всичко с тонове..не е както преди 20-30години........и когато си позволиш да го подведеш или измамиш ти ще го загубиш а заедно с него ще загубиш и уважението на колегите ти!!!Може това да не се случи днес....може да не се случи тази година или другата.......но следвайки тези методи на работа...........това рано или късно се случва и всеки си плаща за дяволъка.
Успех.
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 14.09.09 09:05.
а някои може ли да ми каже до колко часа вечерта работи jk fitnes за да отида да провера на място,дали изобщо ще има курс и да се запиша
23.09.09
17:52
Значи бях да се запиша. Цената е 690 лева. Ходих до офиса на околовръстното. Курса е канадски и май наистина е сериозен. Поне аз така се надявам, иначе!!!! Ето този сайт е на курса www.corfit.com. Щял да идва основателя, който е бил известен треньор в Канада и Америка. Като разгледах сайта, курса изглежда стабилен. Някой от вас карал ли го е? Аз имам един приятел, който го беше карал и беше доволен, ама не съм го виждал от една година.
Мнението беше редактирано от _bull_dog_ на 23.09.09 18:19.
bull dog
със сигурнотст ли ще има курс, и имаш ли представа до кога е краиния срок за записване ???ТИ всичките пари ли ги даде или остави само капаро ???
Мнението беше редактирано от NE4ovek на 24.09.09 06:26.
24.09.09
18:58
Надявам се да има. Платих цялата сума наведнъж - тъкмо взех заплата и от 12.10 съм в отпуска. :D Не знам за краен срок, аз сега имах пари. Звънни на 02 819 39 50 и ги питай.
на мен ми казаха че курса почва от 8 като им звънех,нещо грешно ли сам разбрал или човека които ми го е казал нз кога почва
Да изкараш такъв сертификат в България си е направо явление...А колегите,коита са се записали за Корфит ще трябва да тръпнат до деня преди обявената дата,мисля,че ги очаква изненада,но ще видим дали съм прав...
Записах се за НАФА,всички пари бяха преведени,бях се настроил,но 2 дни преди 5 октомври бях оведомен,че курса се отлага(причини вероятно същите,поради които беше отложен Корфит през май...).Разбира се не е известно за кога...Та непотвърдената ми инфомарция е,че Корфит също имат подобни проблеми,а Борис Чимев е отхвърлил тяхната покана за водене на занятията.
В събота бях до София,за да си прибера парите.
Мнението беше редактирано от Финдо на 06.10.09 11:35.