Относно програма.

Прескочи до:
ЦЕ

17.05.09
10:18

Дай на майка ти да прочете някоя статия по въпроса, малко литература и така. Майките са склонни да не приемат много насериозно обежденията на децата си било то и за хранене. Единствения вариант е да я запознаеш със материала чрез литература за да види, че не ти е хрумнало само на теб това.

17.05.09
11:40

Ами аз всяка удобна минута я карам да чете ,но тя не иска,каза ,че ѝ е писнало от режими и т.н. Че само за т’ва мисля.

17.05.09
12:01

казано от blagovest17 на 17.05.09, 11:40:

Ами аз всяка удобна минута я карам да чете ,но тя не иска,каза ,че ѝ е писнало от режими и т.н. Че само за т’ва мисля.

И мойте приятели ми викат ‘вманиачен’. Истината е, че аз наистина само за това мисля и нищо (почти) друго не ми е в главата. Да, вманиачен съм но това не ми прави проблем и не ми пречи. Това са моите интереси - ‘момичето’ и билдинга, точка. Така казвам когато някои реши да се прави на многознайко. НИКОГО не питам какво и защо, в ничии личен живот не се меся и не успорвам интересите на никого, от там следва да имам право да искам останалите да се съобразяват с това нещо и да не поставят под въпрос МОИТЕ ЛИЧНИ начини и решения.

п.п. Понякога се паля прекалено много, а не си струва. Но да бъдем откровенни - често хората не искат да се вслушат в това, което им казваш и говориш - влиза им в едното и излиза от другото ухо. Ако не се развикаш никой няма и да те чуе.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.05.09 12:06.

17.05.09
16:15

@blagovest17 и аз имах подобен проблем.Обясних какви са ми целите и как се постигат на родителите ми.Навярно ми се присмяха и в училище се базикахме, че си нося извара и пилешки гърди.След 1 седмица всичко отшумя и когато почнаха да се появяват видими резултати друго пееха.Така стоят общо взето нещата.Карай си твойта и гледай да си постигнеш целите.

18.05.09
15:45

Ами незнам вече...неиска и неиска да разбере.
А имам още едно въпросче. Ако махна въглехидратите на вечеря ,ще качвам ли ММ?

S7

18.05.09
19:36

казано от blagovest17 на 16.05.09, 20:20:

А и ще ви помоля за съвет,тъй каато имам страшни проблеми с близките ми относно храненето ми,и немога да ги убедя ,че спазвам хран.режим и се храня здравословно,че това е хубаво и т.н. Казват ми защо не си като другите (дефакто ,защо не ядеш боклуци ),ще съм бил различен и т.н.
Направо ми става адски кофти,че не гледат от друга гледна точка. Ще ми дадете ли съвет какво да правя? С майка ми само се караме ,защо тя не е готвила нормални неща ,а само едно и също. Вие как се справяте,аз ли много съм се вманячил или,незнам вече.
Адски трудно е така ,когато нямаш подкрепа и разбиране.

Научи се да си готвиш разни работи. Виж в раздела “Рецепти” на сайта има някои неща, които доста лесно и бързо се приготвят - не искат кой знае какви кулинарни умения. Аз съм си изкарал няколко рецепти и сега тези дни почвам да се правя на майстор :)

Като не иска майка ти да готви едно и също да готви какво си иска. Така на моята съм й казал като и писнат картофите и ориза да си сготви какво иска, пък аз се задоволявам с варения ориз.. напоследък ми е доста вкусен :P

Иначе основни неща като месо, яйца, картофи, спагети, макарони и ориз лесно се приготвят стига да има кой да ти ги купи (ако разбира се не си изкарваш сам прехраната) и да имаш време да си ги сготвиш. Но все пак месото става за 20-30 минути, варените картофи с беленето стават за 30мин., ориза 10-15… Не е нещо особено, само трябва да се свикне :)

Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 18.05.09 19:39.

19.05.09
09:57

Тъй като няма да влеза в панталона за Абитуриентския бал ,миаля за няколко дни да мина на по-малко въглехидрати. Примерно само сутрин или и на обяд да има?

19.05.09
16:23

казано от blagovest17 на 19.05.09, 09:57:

Тъй като няма да влеза в панталона за Абитуриентския бал ,миаля за няколко дни да мина на по-малко въглехидрати. Примерно само сутрин или и на обяд да има?

Аз когато съм на НВД изцяло само на веднъж и то сутрин.

19.05.09
19:09

Аз не искам да правя точно НВД просто да намаля въглехидратите за да не качвам толкова мазно...а не си позволявам нищо друго освен полезна храна.

19.05.09
19:39

казано от blagovest17 на 19.05.09, 19:09:

Аз не искам да правя точно НВД просто да намаля въглехидратите за да не качвам толкова мазно...а не си позволявам нищо друго освен полезна храна.

От качване до качване има разлика. Ти ако махнеш въглехидратите от 2 хранения за целия ден това си е почти РБД т.е. няма да мръднеш (много). За чисто качване мога само да ти препоръчам да взимаш бърнери и да правиш кардио, но това не означава, че дори да не качваш толкова мазно колкото до сега костюмчето ще ти става като дойде време да се издокараш.

п.п. Какво искаш да кажеш под качествена храна? Бавни въглехидрати ли? Защото ако е така, не съм сигурен, че да държиш нивото на инсулина ниско през целия ден ще е добра идея за твоята цел. Дюнера и бургера могат да са junk food, но са си бързи (или умерени) въглехидрати + протеин + фибри, а това както и да го погледнеш си ти трябва ПОНЕ веднъж в деня.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.05.09 19:41.

19.05.09
19:49

казано от Thrashmetal на 19.05.09, 19:39:

Дюнера и бургера могат да са junk food, но са си бързи (или умерени) въглехидрати + протеин + фибри, а това както и да го погледнеш си ти трябва ПОНЕ веднъж в деня.

Това кой го казва ;) ?

19.05.09
20:33

казано от tonu на 19.05.09, 19:49:

казано от Thrashmetal на 19.05.09, 19:39:

Дюнера и бургера могат да са junk food, но са си бързи (или умерени) въглехидрати + протеин + фибри, а това както и да го погледнеш си ти трябва ПОНЕ веднъж в деня.

Това кой го казва ;) ?

Не дюнера и бургера конкретно, а “бързи (или умерени) въглехидрати + протеин + фибри”. Просто се случва така, че те са източници на такива.

20.05.09
06:46

ами аз взех л карнитин и на закуска мисля да намаля овеса на половина и да махна въглегидрата в  вечерята. То не ,че имам доста време (3 дена) ,ама  аз бързо свалям. Та незнам. мНого бих искал да качвам,но и малко мазно да сваля.

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 20.05.09 06:47.

WI

20.05.09
07:01

При теб е кофти че бързаш за абитуренската,а няма много време.....

20.05.09
19:44

Значи мисля да качвам ММ ,но вечерята да ми е в 18:30 примерно,става ли? И да си ползвам Л - карнитин,който е страхотен,препоръчвам го - на Трек и са таблети с гел. Мисля ,че така ще губя по малко мазно и ще качвам маса.

20.05.09
21:08

А също да питам ако махна въглехидратите във вечерята ще качвам ли нормално маса?

20.05.09
22:40

всичко е много относително ако не тренираш вечер направо може да ги изключиш въглехидратите от вечерята или те да са под формата на растителни такива,не знам колк овреме имаш до бала но за 5-7 дни едвали ще мръднеп много нагоре или надоло за това недей си променя храненето.
А с родителите седни им обясни по най простият наичн,че това е задравословно хранене и в повечето случи си е и по евтино,аз от нашите срещам голямо разбиране.А скоро един приятел ме попита как мога да ям тази гадост и че на него му се повдига от нея(овесени ядки с яйца),а аз  му казах че на мен ми се повдига от мазните дюнери който той нагъва и да си носи корема,който хич не е малък.
Така че всичко е въпрос на личен избор.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 20.05.09 22:44.

21.05.09
04:32

казано от Biad__ на 20.05.09, 22:40:

в повечето случи си е и по евтино

Не.

казано от Biad__ на 20.05.09, 22:40:

всичко е много относително ако не тренираш вечер направо може да ги изключиш въглехидратите от вечерята или те да са под формата на растителни такива,не знам колк овреме имаш до бала но за 5-7 дни едвали ще мръднеп много нагоре или надоло за това недей си променя храненето.
А скоро един приятел ме попита как мога да ям тази гадост и че на него му се повдига от нея(овесени ядки с яйца),а аз  му казах че на мен ми се повдига от мазните дюнери който той нагъва и да си носи корема,който хич не е малък.
Така че всичко е въпрос на личен избор.

Да.

21.05.09
11:37

Имам предвид че ако си готвиш сам вкъщи опрделено ще ти излезе по евтино от това да се разделиш с 3.50 лв за дюнер в който месото рядко е повече от колкото едно има в едно врабче уловено от котката зад съотвтната дюнерждииница,а за пиците няма да коментирам там.

21.05.09
12:41

Значи аз тренирам от 4-5 до 6:30 някъде,понякога по-рано.А за втората вечер на Слънчев Бряг ще съм с 3 нощувки и не мисля да спазвам много стриктно режима ,че там си е бая скъпо ,ако трябва да ям месо толкова и т.н. Мисля само Аминокиселини да взема.
А сега вземам и Л - карнитин.

Мнението беше редактирано от blagovest17 на 21.05.09 13:03.

25.05.09
07:21

А да питам понеже днес пътувам 2 вечер на Слънчев Бряг и съм решил за Аминокиселини. Кое е по-добре амино или протеин да си взема?

25.05.09
07:54

Ако не можеш и двете - протеин.

25.05.09
11:30

Пуснали са някакви гелове на Нутрим с 20 гр. суроватъчен протеин. Та мисля да не влача кутия ,а от тях да взема 6 броя. Какво мислите? http://www.nutrim.bg/bg/products/profile/278/

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1