11.05.09
10:01
Здравейте. Наскоро направих около 20 дена пауза в тренировките тъй като имах болки в кръста и бях на инжекции. Болките се появиха след мъртва тяга. Някакво възпаление.Тренирам от 15 години и знам перфектно каква е стойката за това упражнение, така че си спестете съветите от сорта “...оправи си стойката...”От миналата седмица започнах да тренирам, но още не мога да се престраша да почна пак с тягата и затова въпроса ми е някой имал ли е такава контузия и след това дали е правил пак тяга и има ли проблеми.
На 100кг. тяга усетих остра пронизваща, адски силна болка в долната част на гърба, след 20-тина дни започнах да си тренирам. Имаше я болката, но значително по-слаба. Просто на 60кг. стисках зъби, но довършвах упражнението винаги. С времето все по-малко се усещаше болката. Сега rep max ми е малко над 110кг.
Контузията я получих края на този Март месец. Извода е да започнеш по-внимателно и стискай зъби, но ако се влошаваш от това.. не знам тогава.
казано от Thrashmetal на 11.05.09, 10:42:
Извода е да започнеш по-внимателно и стискай зъби, но ако се влошаваш от това.. не знам тогава.
Да стиска зъби при болки в кръста? Абсурд ! Не трябва да усеща никакви болки, чак тогава да си прави тягата...какво сте се засилили към дисковата херния, не знам.
До инжекции не се е стигало, но имах контузия, която ме отказа от тягата за около 3-4 месеца. След първия месец болка нямаше в кръста, но при упражнението се появяваше и продължих почивката още няколко месеца. От тогава насма правя тяга, но не и на старите килограми. А консултирал ли си се с лекуващ лекар? Каква е била травмата? 20 дена пауза НЕ е нищо за възстановяване след тежка контузия на кръста.
казано от Стоянчо на 11.05.09, 13:28:
До инжекции не се е стигало, но имах контузия, която ме отказа от тягата за около 3-4 месеца. След първия месец болка нямаше в кръста, но при упражнението се появяваше и продължих почивката още няколко месеца. От тогава насма правя тяга, но не и на старите килограми. А консултирал ли си се с лекуващ лекар? Каква е била травмата? 20 дена пауза НЕ е нищо за възстановяване след тежка контузия на кръста.
Консултирах се с лекар... каза че трябва да избягвам да товаря кръста. Но все пак той не е спортен лекар и едва ли е компетентен. Аз също смятам да почина още с тягата, но не ми се иска да я махам от програмати си.