18.05.09
12:33
Здравейте! Интересува ме кога да приемам л-карнитина, освен 30мин преди тренировка (става въпрос за течен л-карнитин)? Четох, че е добре да се приема вечер преди лягане на гладно, но аз приемам 30мин преди сън 200гр извара. Това предполагам не се брои за “на гладно”? В нетренирочвърни дни го приемам и сутрин с протеина.
Глутамина мисля да го приемам 5гр преди и 5гр след тренировка. А преди лягане мога ли да го приемам заедно с изварата?
Л-Карнитина НЕ го пий вечер, особено ако имаш склонност към високо кръвно. По-добре пийваай сутрин, дори да не тренираш - все пак ще имаш някакво движение през деня, за разлика от спането.
Той спомага за изгарянето на мазини от мускулите повреме на аеробно натоварване, а нощно време активността ти е най-ниска.
Незнам кой тъп лекар го е написал преди десетина години това за нощния прием, ама и сега има заблудени д-ри, които дори не се замислят преди да ти напишат “преди сън”. Между другото преди няколко години умряха 7-8 души в Гърция за по-малко от месец точно от високо кръвно по време на сън от Л-Карнитин и се вдигна шум, и щяха да го забраняват, ама май се размина.
Л-Глутамина е хубаво да го изпиеш 10 минути ПРЕДИ да ядеш изварата.