01.06.09
11:02
Диета за качване на мускулна маса №1
Хранителна стойност:
Белтъци - 230 гр.
Мазнини - 50 гр.
Въглехидрати - 250 гр.
Калории - 2450
Тази диета е за бодибилдери, които искат да качат мускулна маса, но имат проблеми с подкожните мазнини. Затова белтъчините в диетата са повече от обикновено, а въглехидратният прием е сравнително нисък. Прилагайки тази диета, вие ще покачвате мускулна маса и едновременно с това ще нормализирате нивото на подкожните си мазнини.
7:00 - Хранене първо - 200 гр. извара, 100 гр. овесени ядки, плодове
10:00 - Хранене второ - 200 гр. мляко, 2 яйца, 50 гр. мед
13:00 - Хранене трето - 300 гр. месо, 100 гр. картофи, салата
16:00 - Хранене четвърто - протеинова напитка
18:30 - Хратене пето - плодове или натурален сок
19:00 - Хранене шесто - 200 гр. пилешко месо, салата
22:00 - Хранене седмо - 2 яйца
Диетата е планирана така, че хранене 4 да е преди тренировката, а хранене 5 - след тренировката. Самата тренировка е предвидена в 17 часа.Очаквам мненията ви.
01.06.09
11:14
С векове алхимиците са се опитвали от олово или мед да направят злато. Последно време обаче алхимиците явно искат да открият формулата, с която да качват мускул, докато свалят сланина. Тази формула я знаят само...химиците.
Продължавай да се опитваш, но повече време ще загубиш в лутане, отколкото да избереш едно от двете:
А) да качиш мускул с малко мазно;
Б) да свалиш първо мазното от теб и после да качиш мускул с малко мазно.
01.06.09
11:18
Вапросът е че не искам мазно не виждате ли че не искам.
01.06.09
11:22
казано от HERCA на 01.06.09, 11:18:
Вапросът е че не искам мазно не виждате ли че не искам.
Не виждаш ли, че дори професионалните културисти, зад които стоят цели поликлиники, лаборатории и индустрия за милиарди долари, имат подготвителен период, в който качват и мазно, и период преди състезание, в който махат мазното?
Ти си докоснат от каубойко, или 3 звезди се събраха на небосвода когато се роди?
01.06.09
11:25
Човек неща да се прая на разбирач сажелявам. Но искам да ти кажа 4е преди време бях дебел и сега като 4уя качване на тегло умирам от страх просто ми е от ватре.
01.06.09
11:29
Има голяма разлика от качване до качване. Ако качиш 5кг и 4 от тях са мускул - ще изглеждаш коренно различно, в сравнение с качени 5кг сланина. Ти си бил дебел, но мазен, не мускулест, нали?
01.06.09
11:33
Да бях дебел и мазен не мусколест затова ся като чуя мазно и ми стаа лошо.
Не се плаши че няма да качваш чисто с желание то се сваля лесно за 1-2 месеца(може и по-малко зависи колко имаш да сваляш),а и ти като си на 15 год.организма ти има нужда от всичко.При положение че спортуваш и си в период на растеж много малка част от храната ще отива за складиране на мазнини така че яж и “блъскай” и двете яко,с времето ще дойдат и резултаите.
Освен това в предтрен. хранене ти трябат въглехидрати задължително и те да са бавни за предопочитане,не може само с протеинова напитка да отиваш да тренираш.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 01.06.09 13:55.
И аз като почнах да тренирам и си виках: “Ще качвам само чисто” аххаха ее да ама после разбрах,че това е меко казано смешно!Искам да ти кажа,че в момента си на възраст в която твоя организъм поема всичко.Гледай да си съставиш някакви хранителни навици,но все пак му набавяй всичко необходимо и дори и да не си на 100 % изряден споко....Тренирай,яж.....И да ти кажа няма такова “животно” като качване на чиста ММ,има качване на ММ със стремеж към възможно най-малко омазняване....
01.06.09
16:02
И да ти кажа няма такова “животно” като качване на чиста ММ,има качване на ММ със стремеж към възможно най-малко омазняване...
Има някои химични животни,които горе-долу успяват :D
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 01.06.09 16:04.
02.06.09
11:25
казано от HERCA на 01.06.09, 11:02:
Диета за качване на мускулна маса №1
Хранителна стойност:
Белтъци - 230 гр.
Мазнини - 50 гр.
Въглехидрати - 250 гр.
Калории - 2450Тази диета е за бодибилдери, които искат да качат мускулна маса, но имат проблеми с подкожните мазнини. Затова белтъчините в диетата са повече от обикновено, а въглехидратният прием е сравнително нисък. Прилагайки тази диета, вие ще покачвате мускулна маса и едновременно с това ще нормализирате нивото на подкожните си мазнини.
7:00 - Хранене първо - 200 гр. извара, 100 гр. овесени ядки, плодове
10:00 - Хранене второ - 200 гр. мляко, 2 яйца, 50 гр. мед
13:00 - Хранене трето - 300 гр. месо, 100 гр. картофи, салата
16:00 - Хранене четвърто - протеинова напитка
18:30 - Хратене пето - плодове или натурален сок
19:00 - Хранене шесто - 200 гр. пилешко месо, салата
22:00 - Хранене седмо - 2 яйца
Диетата е планирана така, че хранене 4 да е преди тренировката, а хранене 5 - след тренировката. Самата тренировка е предвидена в 17 часа.Очаквам мненията ви.
Приятелю... хайде да изкоментираме нещата насериозно!
Моля да ми отговориш на следните въпроси:
1. На колко години си?
2. Колко килограма си и това на снимката - кой е - ти ли си?
3. Тази програма някой ти я даде или я намери в сайт?
Като ми дадеш отговорите ще изкоментираме някои неща покрай храненето!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 02.06.09 11:25.
02.06.09
13:14
на 15 години сам . 167 висок 55 кг Това на аватара сам аз.Програмата е намерена в интернет защото точно това тарся.ММ но и изчистване защото имам малко мазнини около корема които ме притесняват.
02.06.09
13:38
казано от HERCA на 02.06.09, 13:14:
на 15 години сам . 167 висок 55 кг Това на аватара сам аз.Програмата е намерена в интернет защото точно това тарся.ММ но и изчистване защото имам малко мазнини около корема които ме притесняват.
Понеже ме потърси в скайпа, а после изчезна... давам ти няколко насоки, над които да мислиш!
1. Според мен - лично мое мнение - ти си слаб тип - обясних ти какво означава това по скайпа!
2. Според мен програмата няма да постигне целта. За да изясня защо трябва да ти обясня цялата особеност на този тип тяло! Прочети го в сайта - има добри материали!
3. Подреди си храненето така,ч е да отговаря на всички особености на тялото ти - повече калории, повече въглехидрати, мазнини, подредени съгласно основните правила за целесъобразно хранене при спортна дейност! М - 10 - 15 %, Б - 30 %, В - 60 - 65%
4. Подреди тренировките си също за типа тяло:
- ръце, рамене, гръб, гърди - 6-8 повторения
- крака - 8-10-15 повторения!
5. Избирай базови упражнения в посочените повторения
6. Забрави за тези яйца вечер. Няма да ти помогнат да качиш мускулна маса чиста.
7. Запомни от мен. Винаги тренировките се разделят на периоди. Има период за качване на маса, който с ехарактеризира с повишаване на обема на мускулите и качване на подкожни амзнини. Има и период на изчистване - характерно изчистване на подкожните и между влакната мазнини.
Не се опитвай със “схухо думе риба да ловиш”!
8. Вече си закъснял с период аза качване. Можеш да се опиташ да тренираш за маса през лятото, но ще е по-малко ефективно! Но не ти пречи да опиташ!
Така или иначе качването на мазнините ти никак няма да е съпоставимо с това на дебелия тип!
Ако иаш някакви въпроси по краткото ми изложение - драсни тук!
Успех!
02.06.09
13:41
Така значи да дигам високи тежести с по 6-8 повторения
02.06.09
16:34
Нямам идея как ще сториш това с “високи” тежести... макар да е относително това колко “високи ще са!
Освен ако имаш предвид големи ...
А и аз никъде не съм казвал да са големи тежестите. Нямам идея как от всичко написано си отделил тежестите!
Но... щом нямаш никакви въпроси - явно нещата са ти ясни. Остава само и единствено да действаш!