зарибявки

Все още съм на НВД и последните 2 седмици съм я подкарал яко на риба.Само на обяд 150-200 гр пилешко,а през деня 500-600 гр херинга заминаваше.Сега си взех 1 кг  филе от Пангасиус и утре мисля да го пробвам,щото цената е оферта,пък и малко разнообразие,но за разлика от херингата не ми набавя почти никакви мазнини към диетата и ще я комбинирам с ядки , ленено семе или салата с повечко зехтин.
за 100 гр Белтъчини 18,9,Мазнини 3,2.Няма кости,тъй като вече гръбнакът е махнат предварително.
Моля някой ако е вземал такава риба да ме посаветва как да я готвя и дали е добра за източник на белтъчини през останалата част на деня(само на обяда тогава си ям месо останалите 3-4 пъти месо съм заменил с риба)

02.06.09
21:42

Както и да я готвиш от този 1 кг ще остане 500 гр.Рибата е ужасна за готвене,залепва на всичко - тиган,скара и се стопява буквално пред очите ти.Пробвай в плик и във фурната.Иначе е много вкусна.Малко бие на пилешко.

03.06.09
04:48

казано от IronFreak на 02.06.09, 19:43:

Все още съм на НВД и последните 2 седмици съм я подкарал яко на риба.Само на обяд 150-200 гр пилешко,а през деня 500-600 гр херинга заминаваше.Сега си взех 1 кг  филе от Пангасиус и утре мисля да го пробвам,щото цената е оферта,пък и малко разнообразие,но за разлика от херингата не ми набавя почти никакви мазнини към диетата и ще я комбинирам с ядки , ленено семе или салата с повечко зехтин.
за 100 гр Белтъчини 18,9,Мазнини 3,2.Няма кости,тъй като вече гръбнакът е махнат предварително.
Моля някой ако е вземал такава риба да ме посаветва как да я готвя и дали е добра за източник на белтъчини през останалата част на деня(само на обяда тогава си ям месо останалите 3-4 пъти месо съм заменил с риба)

    Този вид риба(с бяло филе) е подходяща за диета,но както и всичко друго омръзва,ако се консумира често и в големи количества(да ре4ем по килограм два на ден за няколко месеца  :ohh: ).Но като разнообразие от време на време бива.
  Аз лично я предпочитам приготвена по следния начин.Филето(може и както е замразено)се поръсва със сол,може да се намаже и с малко лимонов сок,след което се увива в алуминиево фолио(намазано-от вътрешната страна  :-) - с малко зехтин).Пече се във фурна 25-30 минути.На който не му се занимава много или няма време може да я сготви набързо и в микровълновата.Рибата се слага в подходящ съд(напр йенска тенджерка с похлупак)подправки+малко вода и се включва на висока степен за 15ина минути...или повече, зависи от количеството риба.

пс  Това че не е мазна според мен е предимство,защото ти дава право на избор,т.е. или с високи карбс(напр + картофена салата или пюре) или + полиненаситени мазнини(ядки,зехтин и тнт).Поздрави!!!

03.06.09
06:36

Може да пробваш и хек, лично на мен ми е по- вкусна от пангасиуса, а цената е идентична. Аз я ям на фурна.

03.06.09
07:56

Аз също предпочитам Хек-а, и го правя винаги на пара като му добавям някакви там зеленуги. Пробвай и с пангасиуса така.

03.06.09
09:00

Тоя пангасиус не ме кефи на вкус - иначе рибата си я правя точно по същият начин както описа малкия113 и става чудесна. Но добавям повечко подправки. Пробвайте сьомга, морски костур или друг вид бяла риба :)

Що да е ужасна за готвене бе Сашко? Много е лесна даже...

03.06.09
09:14

филе от хек ям аз.пангасиуса ми го хвалят мисля да го пробвам и него.тука до нас магазина има и котлети от акула,за тях кво ще кажете?вкусни ли са

03.06.09
10:15

казано от Aleksandar Marinov на 02.06.09, 21:42:

Както и да я готвиш от този 1 кг ще остане 500 гр.Рибата е ужасна за готвене,залепва на всичко - тиган,скара и се стопява буквално пред очите ти.Пробвай в плик и във фурната.Иначе е много вкусна.Малко бие на пилешко.

Т’ва, че остава от 1 кг 500 грама не е от начина на готвене,
а от това, че я пълнят с вода преди да я замразят.

03.06.09
10:36

казано от Finish First на 03.06.09, 10:15:

казано от Aleksandar Marinov на 02.06.09, 21:42:

Както и да я готвиш от този 1 кг ще остане 500 гр.Рибата е ужасна за готвене,залепва на всичко - тиган,скара и се стопява буквално пред очите ти.Пробвай в плик и във фурната.Иначе е много вкусна.Малко бие на пилешко.

Т’ва, че остава от 1 кг 500 грама не е от начина на готвене,
а от това, че я пълнят с вода преди да я замразят.

Т`ва и казах.Каквото и да я правиш от 1 кг остава 500 гр.Водна е.

03.06.09
10:48

Абе щом си на НВД гледай рибата да е максимално мазна...

03.06.09
17:06

Месото може да се свие и до 100гр.Белтъчините в него не се губят.

14.06.09
21:06

Хора купувайте си прясна риба и охладено пилешко. Естествено че замразаните продукти не са толкова на оферта - едно като състав и две като цена.

Аз винаги предпочитам да си купувам по-пресни продукти. Ползите са много. Във всеки нормален рибен магазин винаги има и незамразена риба.

15.06.09
05:03

задушена става супер,поднесена с зеленчуци и ориз

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1