02.06.09
19:43
Все още съм на НВД и последните 2 седмици съм я подкарал яко на риба.Само на обяд 150-200 гр пилешко,а през деня 500-600 гр херинга заминаваше.Сега си взех 1 кг филе от Пангасиус и утре мисля да го пробвам,щото цената е оферта,пък и малко разнообразие,но за разлика от херингата не ми набавя почти никакви мазнини към диетата и ще я комбинирам с ядки , ленено семе или салата с повечко зехтин.
за 100 гр Белтъчини 18,9,Мазнини 3,2.Няма кости,тъй като вече гръбнакът е махнат предварително.
Моля някой ако е вземал такава риба да ме посаветва как да я готвя и дали е добра за източник на белтъчини през останалата част на деня(само на обяда тогава си ям месо останалите 3-4 пъти месо съм заменил с риба)
02.06.09
21:42
Както и да я готвиш от този 1 кг ще остане 500 гр.Рибата е ужасна за готвене,залепва на всичко - тиган,скара и се стопява буквално пред очите ти.Пробвай в плик и във фурната.Иначе е много вкусна.Малко бие на пилешко.
казано от IronFreak на 02.06.09, 19:43:
Все още съм на НВД и последните 2 седмици съм я подкарал яко на риба.Само на обяд 150-200 гр пилешко,а през деня 500-600 гр херинга заминаваше.Сега си взех 1 кг филе от Пангасиус и утре мисля да го пробвам,щото цената е оферта,пък и малко разнообразие,но за разлика от херингата не ми набавя почти никакви мазнини към диетата и ще я комбинирам с ядки , ленено семе или салата с повечко зехтин.
за 100 гр Белтъчини 18,9,Мазнини 3,2.Няма кости,тъй като вече гръбнакът е махнат предварително.
Моля някой ако е вземал такава риба да ме посаветва как да я готвя и дали е добра за източник на белтъчини през останалата част на деня(само на обяда тогава си ям месо останалите 3-4 пъти месо съм заменил с риба)
Този вид риба(с бяло филе) е подходяща за диета,но както и всичко друго омръзва,ако се консумира често и в големи количества(да ре4ем по килограм два на ден за няколко месеца :ohh: ).Но като разнообразие от време на време бива.
Аз лично я предпочитам приготвена по следния начин.Филето(може и както е замразено)се поръсва със сол,може да се намаже и с малко лимонов сок,след което се увива в алуминиево фолио(намазано-от вътрешната страна :-) - с малко зехтин).Пече се във фурна 25-30 минути.На който не му се занимава много или няма време може да я сготви набързо и в микровълновата.Рибата се слага в подходящ съд(напр йенска тенджерка с похлупак)подправки+малко вода и се включва на висока степен за 15ина минути...или повече, зависи от количеството риба.
пс Това че не е мазна според мен е предимство,защото ти дава право на избор,т.е. или с високи карбс(напр + картофена салата или пюре) или + полиненаситени мазнини(ядки,зехтин и тнт).Поздрави!!!
Може да пробваш и хек, лично на мен ми е по- вкусна от пангасиуса, а цената е идентична. Аз я ям на фурна.
Аз също предпочитам Хек-а, и го правя винаги на пара като му добавям някакви там зеленуги. Пробвай и с пангасиуса така.
Тоя пангасиус не ме кефи на вкус - иначе рибата си я правя точно по същият начин както описа малкия113 и става чудесна. Но добавям повечко подправки. Пробвайте сьомга, морски костур или друг вид бяла риба :)
Що да е ужасна за готвене бе Сашко? Много е лесна даже...
филе от хек ям аз.пангасиуса ми го хвалят мисля да го пробвам и него.тука до нас магазина има и котлети от акула,за тях кво ще кажете?вкусни ли са
03.06.09
10:15
казано от Aleksandar Marinov на 02.06.09, 21:42:
Както и да я готвиш от този 1 кг ще остане 500 гр.Рибата е ужасна за готвене,залепва на всичко - тиган,скара и се стопява буквално пред очите ти.Пробвай в плик и във фурната.Иначе е много вкусна.Малко бие на пилешко.
Т’ва, че остава от 1 кг 500 грама не е от начина на готвене,
а от това, че я пълнят с вода преди да я замразят.
03.06.09
10:36
казано от Finish First на 03.06.09, 10:15:
казано от Aleksandar Marinov на 02.06.09, 21:42:
Т’ва, че остава от 1 кг 500 грама не е от начина на готвене,
а от това, че я пълнят с вода преди да я замразят.
Т`ва и казах.Каквото и да я правиш от 1 кг остава 500 гр.Водна е.
Хора купувайте си прясна риба и охладено пилешко. Естествено че замразаните продукти не са толкова на оферта - едно като състав и две като цена.
Аз винаги предпочитам да си купувам по-пресни продукти. Ползите са много. Във всеки нормален рибен магазин винаги има и незамразена риба.