Задържане на вода при тренировки за релеф?

AT

03.06.09
18:50

Имам много странен проблем като тренирам за релеф (с малки почивки и повече повторения или ХИТ) задържам вода, най-много по долната част на корема? Спрях с фитнеса за 2 седмици и веднага се махна водата, почнах пак и за няколко дни пак се натрупа основно около корема. Моля ако някой може да ми обясни защо се получава така и как да реша този проблем. Трябва ли да премина на друг спорт? Тренирам около 6 години...

03.06.09
20:41

Как се храниш ? Ползваш ли добавки, какви ?

05.06.09
09:28

Да от добавки може да е,също така и не трябва да ядеш солено,никаква сол...

07.06.09
23:51

А въглехидратите как са, може би приемаш повече от нужното. Добавките какви са? Солта не трябва да се спира изцяло, защото може да получиш здрава крампа, но наистина трябва да я намалиш до минимум. И още нещо се сещам... може да претренираш и от повишения кортизол да се получава, щом като си си дал почивка, нещата са се оправили.

08.06.09
05:43

според мен си въобразяваш

AT

08.06.09
11:17

Виглехидратите са в малко количесто, солта е на ниско ниво, но според мен не достатъчно, защото винаги съм обичал много солени; добавки не съм взимал от януари, единствено пия по 2-3 зелени чая на ден. Тренирам 5-6 пъти седмично 3 с тежест и 2-3 крадио (тичане в парка, плуване...). Може би претренирвам, не виждам на какво друго може да се дължи. А задържането на вода се появи от около месец 1 месец след като бях започнал да тренирам за релеф, предо това го нямаше. Пипам си корема и е супер мек а одоло има мускул и се усеща на пипане...

08.06.09
11:47

промени си храненето ;] Аз мапример за закуска ям овесени ядки с мед и кисело мляко (мляко, защото на мен толкова не ми пречи иначе с вода трябва) и следваштото ми ядене е с пилешко бяло месо околу 150-200 грама, ако ми омръзне да ям пиле правя си един омлет от 6 белтъка и 1 жълтък замества пилешкото и за вечеря задължително риба за предпочитане да е мазна например скумрия поемам много течности през деня (вода). Храненията са ми в 06:00 ; 09:00 ; 12:00 ; 15:00 ; 18:00 ; 21:00 ; и проблеми със задържане на вода нямам ;]

08.06.09
18:00

Уф,ква е таз вода по корема.Най-добре си изследвай сърцето,бъбреците и черния дроб.Нещо да не е станало.Знае ли човек?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1