Силова Програма

03.06.09
20:42

http://www.fitbul.com/article5.htm много бих искал да обсъдим методът на този пич.По-точно:
1.Някой има ли опит с такава
2.Одачна ли е
3.Пример с упражнения
4.Постижения

04.06.09
06:16

и на мен ония ден ми се стори интересно тва

04.06.09
07:01

Мисля,че поне Сталкер и Петко К тренират така,но определено не я е измислил тоя с блога тая тренировка.

04.06.09
07:18

Наистина интересно, доколкото разбрах тук не се целят максимално изтощаване на мускула, а с повече работни серии и по-малко повторение, един вид да се зареди мускула и с времето да се повиши ефиктивността му. Правилно ли съм разбрал ?

04.06.09
07:21

Идеята е, че големите мускули идват с големи тежести + добро хранене. Т.е. програмата А+Б от основни упражнения е насочена единствено към качване на силата, а от там и размерите.

04.06.09
07:29

Да, с прости думи казано, целта е покачване на слиа, а растежа на мускула идва бавно и също така си отива бавно  ;-) т.е. изкарва, че ако прекратиш тренировки (нормални и както той ги нарича напомпващи) ще се стопиш много по-бързо, отколкото като спреш тези.
Според мен, наистина е интересно... затова питам някой с опит дали има да сподели  ;-P

04.06.09
16:27

Много ми харесва този начин на тренировка, само че е за хора, които доста добре познават възможностите си. За да вдигаш толкова тежко и да преценяш къде ще бъде отказа, трябва да имаш известен опит.

05.06.09
19:06

Защо така замря темата ?

05.06.09
19:16

Дискутирано е вече.

05.06.09
20:12

опа

п.с. без да искам постнах тука мнение и не мога да го истрия...

Мнението беше редактирано от kilima7 на 05.06.09 20:14.

06.06.09
07:41

Видях, темите са от преди 2-3 години или 1 година. Според мене за една година са се регистрирали доста хора, ти какво ще кажеш. И доколкото ги прочетох само се карат за някакви сантиметри и мисля че нестава дума точно за тази програма  ;-) . Ако сам пропуснал нещо, дай линк Траш!

Мнението беше редактирано от NSt на 06.06.09 07:58.

06.06.09
08:01

казано от Емил Начев на 06.06.09, 07:56:

Почвай направо , к*во да се дискутира.
-сложи си на лежанката тежест с която правиш 10 повторения нормално
-направи само 5 повторения с тази тежест
-сложи 5кг отгоре и направи 5 повторения
-слагай така по 5 кг всяка следваща серия и прави по-5 повторения докато стигнеш тежест с която правиш... 3 повторения
-вече си знаеш с какви тежести колко можеш
-разпредели си килограмите да се покачват в 5,6 серии и прави по 5 повторения и с леките килограми за да имаш сила за тежките
-винаги прави 1 серия с тежест, с която правиш едвам 3 повторения, когато можеш 5 повторения с нея - добави 5 кг
Това е примерен вариант как да ползваш системата. Така със сигурност ще си вдигнеш силата на лежанката. Като стигнеш някакви по-високи килограми пак може да си тренираш стандартно 6/8 повторения. После пак с 5 повторения за сила...Може и винаги да си тренираш с 5 повторения. Ауе както си усещаш че имаш по задоволяващ резултат.

Благодаря ти! значи не било трудно, хората да си кажат мнението  :cheese:

06.06.09
08:52

казано от NSt на 06.06.09, 07:41:

Видях, темите са от преди 2-3 години или 1 година. Според мене за една година са се регистрирали доста хора, ти какво ще кажеш. И доколкото ги прочетох само се карат за някакви сантиметри и мисля че нестава дума точно за тази програма  ;-) . Ако сам пропуснал нещо, дай линк Траш!

Дискутирано е в смисъл такъв, че с времето става на въпрос, рано или късно => се дискутира. Нямах предвид конкретен линк, просто често съм виждал спорове и дискусии на тая тема тук, в бб-тийм, дори в теми като “как да станем звер”, примерно, ако ме разбираш. Това разбира се не пречи да се обсъди още веднъж като конкретна тема, но уви интереса не е голям, което не си го обяснявам с по-горе казаното от мен в този пост.

п.п. Ако пък искаш да чуеш нещо повече за този тип тренировки в стил на писане различен от този в статията, ами например да попиташ някой, който е тренирал, или тренира така - съветвам те да потърсиш помощ от следните потребители:
С7АЛКЕР
DeadManWalkin
Петко К.

По мое мнение това, както ти е ясно, не е игра на карти, че да седне някой с теб и да ти го обясни за 2 минути. Има много спорове, едни казват, че става, други - не. Направи си проучване из интернет, четенето не е малко, а както често става - всеки казва различно.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.06.09 08:59.

06.06.09
10:07

Ясно, докато не пробвам, няма да разбера дали има ефект. Но идеята ми беше, някой да сподели какви упражнения прави нещо такова. Много ясно че един ще каже става, а друг нестава! Целия ББ е такъв, всеки с неговото си.

Мерси за съветите, Траш металиста!

06.06.09
10:17

Ръка да пипне, око да види - ако имаш времето и желанието можеш да експериментираш няколко месеца, и не само в случая, ами попринцип с тренировките. Според мен разликата м/у аматьор бодибилдър, и професионален такъв, е че професионалиста познава тялото си и ч/з именно такива експерименти е открил най-подходящия метод за него си. Тъй че давай смело към непознатото. Ако нещо се окаже неблагоприятно за твоето развитие и цели - е, поне знаеш как да НЕ тренираш.

06.06.09
11:27

Да, коментирано е, но това което е коментирано, не е същата програма. “Онова” беше “Брутална мускулна маса 2.0”, не знам дали му уцелвам точното име. :D
Имаше и За има и Против. Разликите между програмата, която е сега на сайта и предишната е в обема и интензивността. Също така, честотата на трениране ми се струва ниска.
За качване на маса - не мисля, че трябва да се очакват грандиозни резултати. И все пак, храненето е решаващо. Попрочитайки на сайта, явно са искали да е възможно най-просто - ядеш и качваш, ядеш по-малко и сваляш, като не обръщат много внимание на ‘какво ядеш’. Е, не всичко могат да опишат в една статия, нали така. :)

Покачването на сила, не е непременно свързано с увеличаването на мускулната маса - има връзка, но не е правопропорционална. Ако нахвърляш десетки килограми в основните упражнения - супер, ще си проличи. Е, това не се случва чак толкова бързо. :)
Ако целта ти е сила и т.к. обем, то една 5х5 или подобна програма е по-подходяща според мен. По-подходяща, заради по-големия обем на тренировката.

ПС Това с 5-те килограма на всяка серия, може да те поизкърти. Вземи някой да те пази.
ПС2 Надали ще си уцелиш работните тежести и ще взлезнеш в ритъм за по-малко от 2-3 седмици. Така, че ако ще експериментираш - имай малко търпение.

Мнението беше редактирано от 6th на 06.06.09 11:28.

06.06.09
22:00

Целта попринцип ми е маса, но си мислех нещо от сорта, да покача силата осезаемо и после да се върна на нормални тренировки за маса(3 или 4 дневен сплит).

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1