Да започна ли фитнес програма на тази възраст?

Здравейте,
Казвам се Беатриче и никога не съм ходила на фитнес. На 62 години съм и съм активен човек.
Какво ще ме посъветвате, да се захвана ли с нова фитнес програма? Има ли пречки за това?
Очаквам вашите съвети и предложения.
Благодаря
Хубав ден

11.06.09
08:06

казано от Беатриче Григорова на 11.06.09, 07:34:

Здравейте,
Казвам се Беатриче и никога не съм ходила на фитнес. На 62 години съм и съм активен човек.
Какво ще ме посъветвате, да се захвана ли с нова фитнес програма? Има ли пречки за това?
Очаквам вашите съвети и предложения.
Благодаря
Хубав ден

Здравей от мен!
Мисля, ч еняма възраст за спорт! И затова няма пречка да започнеш!
Но те съветвам да направиш преглед на цялостното състояние на тялото си! Добре е да си наясно с това, дали си здрава, сърдечни проблеми, стави, кости.... !
След като не си спортувала досега е добре да си напълно наясно с възможни проблеми!
След това ако желаеш пусни тема във форума с предполагаемата ти тренировка - т.е. с какво би искала да започнеш и какво д апостигнеш!
Ако беше трениран организъм - няма проблеми, но при тази ситуация е добре да се изключат всички възможни проблеми!
Успех и пиши тук, когато имаш някаква яснота!

Здравей,
Благодаря за отговора. По принцип не съм спирала да спортувам през целия си живот.
Здрава съм, но работата ми ме задържа на едно място седнала и това много ме тревожи.
Напоследък се усещам по слаба физически и искам това да се промени...Освен мен няма кой друг да го направи.
Имам чувството, че мускулите ми не ме слушат както преди.
Искам пак да бъда много подвижна и силна каквато винаги съм била.

11.06.09
09:08

Няма възрастови ограничения за тренировките във фитнес зала. Просто трябва да започнеш полека и постепенно да увеличаваш натоварването.
Успех!

11.06.09
12:05

Здравей, Беатриче!

И аз не мисля, че има някакви ограничения да започнеш да се раздвижваш във фитнес зала, като, разбира се, започнеш с по-леки натоварвания и постепенно увеличаваш :)
Според мен, лично, е добре да започнеш с инструктур, поне в началото - да следи техниката на упражненията и как те ти се отразяват.

И...още нещо... хора като теб, изпълнени с жизненост, сили и желание за развитие ме вдъхновяват!

Поклон!

И успех!

И аз като Лимка едно голямо БРАВО да ти кажа. Давай смело :)

Здравейте отново,
Ама вие всички сте чудесни. Благодаря ви за подкрепата.
Не знам дали знаете но “душата бръчки няма”.
Тя иска всичко, което е най-хубаво за нея.
Прочетох за една програма ПИЛАТЕС.
Това е за стройно и гъвкаво тяло.
Не съм практикувала, но ми е интересно.
Познавате ли тази програма??

казано от Беатриче Григорова на 11.06.09, 12:18:

Здравейте отново,
Ама вие всички сте чудесни. Благодаря ви за подкрепата.
Не знам дали знаете но “душата бръчки няма”.
Тя иска всичко, което е най-хубаво за нея.
Прочетох за една програма ПИЛАТЕС.
Това е за стройно и гъвкаво тяло.
Не съм практикувала, но ми е интересно.
Познавате ли тази програма??

Мда, пробвай като йога е, не е прекалено динамична и щади ставите. Добре е като за начало.

Да като начало е добре но не знам къде има такава програма, в кой клуб?

11.06.09
12:29

В кой град живееш?

В повечето клубове / центрове, където има аеробики, йога, тае-бо, йога и всякакви подобни, има и пилатес :)

Упражнения на земя за стягане и разтягане със собствено тегло. Приятно е :)

Живея в София. Ще видя къде ще отида. Има много, само трябва да ми е близо до къщи за да не губя време, а да използвам времето за тренировки.
Благодаря ти. Много добре изглеждаш на снимката.

11.06.09
17:52

http://www.herald-review.com/articles/2007/06/21/news/local_news/1024342.txt
здравей и от мен...виждам, че си на “ти” с ползването на интернет, виж този мъж( Мурел Хол ), аз лично съм си заявил сам на себе си, че на 66 години ще изглеждам като него...добра диета, тренировки 6 пъти седмично и спокоен живот с добро семейство, абе какво му трябва на човека Беатриче..:))))
така че, дерзай...но и внимавай със здравето...пилатес-а е добре като за начало, а после те взимаме с нас на Варна малко да потренираме заедно..:)))
УСПЕХ от мен...!!!!!

Здравей,

Много благодаря за подкрепата и за вдъхновението, което имаш. Но ти си на нямаш и 30 години, а аз съм два пъти по толкова.
Но това не е проблем годините. Важно е човек да има цел. С удоволствие ще дойда на Варна.
Знаеш ли, на човек му е нужно малко материални неща, хубаво семейство и и много нематериални неща.
Хубав ден.

Здравей !
И аз като останалите много се зареждам, когато видя спортуващи хора на възраст като твоята - познавам такива жени, които са по-жизнени и изпълнени с енергия от тийнейджър дори - не се шегувам. Страхотно е:) Надявам се и аз да бъда така.
Какъвто и спорт да започнеш, нека се чувстваш щастлива ! Пилатес съм пробвала, в домашни условия, от диск, приятно е наистина :)
успех и хубав остатък от неделята :)

Незнам имам удоволствието да познавам няколко от възрастните хора които тренират с професор Павел Добрев, и за мен са уникални. Да видиш как 80 годишен човек кляка и прави лег и тяга е незабравимо.

казано от Иван Шишманов на 15.06.09, 09:32:

Незнам имам удоволствието да познавам няколко от възрастните хора които тренират с професор Павел Добрев, и за мен са уникални. Да видиш как 80 годишен човек кляка и прави лег и тяга е незабравимо.

Аз не познавам такива, но имам книгата на Павел Добрев ’ Сила, здраве, дълголетие’ и това е страхотно четиво. Не мога да се сдържа, ще я разкажа накратко :

Взимат около 50 мъже на възраст между 50 и 82-3 годишни, правят им пълни изследвания и започват да ги тренират....програмата е съвсем ’ стандартна’ - демек загрявка, лежанка, клек или тяга, коремни преси, упражнения за страничните мускили и разтягане. работи се на лежанката и тягата/клека с повторения от 10 до 1, за другите упражнения - 10-15 повторения. За 2 години резултатите са наистина много положителни...Хора на по 80 години работят на тяга/клек/лежанка с тежести от 80 до 120-140 кг, качват активно тегло, свалят мазнини, подобряват се всичките им показатели...да се има предвид, че повечето от тях никога не са били физически активни през живота си :) Което значи само едно - че няма възрастови ограничения и всичко опира до методика и подход :)

Срещал съм подобно изследване в чуждоезични сайтове, като там най-младият участник беше на 80 години и пак имаше подобни резултати, когато го изровя, ще го споделя с вас :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1