11.06.09
07:34
Здравейте,
Казвам се Беатриче и никога не съм ходила на фитнес. На 62 години съм и съм активен човек.
Какво ще ме посъветвате, да се захвана ли с нова фитнес програма? Има ли пречки за това?
Очаквам вашите съвети и предложения.
Благодаря
Хубав ден
11.06.09
08:06
казано от Беатриче Григорова на 11.06.09, 07:34:
Здравейте,
Казвам се Беатриче и никога не съм ходила на фитнес. На 62 години съм и съм активен човек.
Какво ще ме посъветвате, да се захвана ли с нова фитнес програма? Има ли пречки за това?
Очаквам вашите съвети и предложения.
Благодаря
Хубав ден
Здравей от мен!
Мисля, ч еняма възраст за спорт! И затова няма пречка да започнеш!
Но те съветвам да направиш преглед на цялостното състояние на тялото си! Добре е да си наясно с това, дали си здрава, сърдечни проблеми, стави, кости.... !
След като не си спортувала досега е добре да си напълно наясно с възможни проблеми!
След това ако желаеш пусни тема във форума с предполагаемата ти тренировка - т.е. с какво би искала да започнеш и какво д апостигнеш!
Ако беше трениран организъм - няма проблеми, но при тази ситуация е добре да се изключат всички възможни проблеми!
Успех и пиши тук, когато имаш някаква яснота!
11.06.09
08:50
Здравей,
Благодаря за отговора. По принцип не съм спирала да спортувам през целия си живот.
Здрава съм, но работата ми ме задържа на едно място седнала и това много ме тревожи.
Напоследък се усещам по слаба физически и искам това да се промени...Освен мен няма кой друг да го направи.
Имам чувството, че мускулите ми не ме слушат както преди.
Искам пак да бъда много подвижна и силна каквато винаги съм била.
Няма възрастови ограничения за тренировките във фитнес зала. Просто трябва да започнеш полека и постепенно да увеличаваш натоварването.
Успех!
Здравей, Беатриче!
И аз не мисля, че има някакви ограничения да започнеш да се раздвижваш във фитнес зала, като, разбира се, започнеш с по-леки натоварвания и постепенно увеличаваш :)
Според мен, лично, е добре да започнеш с инструктур, поне в началото - да следи техниката на упражненията и как те ти се отразяват.
И...още нещо... хора като теб, изпълнени с жизненост, сили и желание за развитие ме вдъхновяват!
Поклон!
И успех!
11.06.09
12:07
И аз като Лимка едно голямо БРАВО да ти кажа. Давай смело :)
11.06.09
12:18
Здравейте отново,
Ама вие всички сте чудесни. Благодаря ви за подкрепата.
Не знам дали знаете но “душата бръчки няма”.
Тя иска всичко, което е най-хубаво за нея.
Прочетох за една програма ПИЛАТЕС.
Това е за стройно и гъвкаво тяло.
Не съм практикувала, но ми е интересно.
Познавате ли тази програма??
11.06.09
12:23
казано от Беатриче Григорова на 11.06.09, 12:18:
Здравейте отново,
Ама вие всички сте чудесни. Благодаря ви за подкрепата.
Не знам дали знаете но “душата бръчки няма”.
Тя иска всичко, което е най-хубаво за нея.
Прочетох за една програма ПИЛАТЕС.
Това е за стройно и гъвкаво тяло.
Не съм практикувала, но ми е интересно.
Познавате ли тази програма??
Мда, пробвай като йога е, не е прекалено динамична и щади ставите. Добре е като за начало.
11.06.09
12:25
Да като начало е добре но не знам къде има такава програма, в кой клуб?
В кой град живееш?
В повечето клубове / центрове, където има аеробики, йога, тае-бо, йога и всякакви подобни, има и пилатес :)
Упражнения на земя за стягане и разтягане със собствено тегло. Приятно е :)
11.06.09
12:40
Живея в София. Ще видя къде ще отида. Има много, само трябва да ми е близо до къщи за да не губя време, а да използвам времето за тренировки.
Благодаря ти. Много добре изглеждаш на снимката.
http://www.herald-review.com/articles/2007/06/21/news/local_news/1024342.txt
здравей и от мен...виждам, че си на “ти” с ползването на интернет, виж този мъж( Мурел Хол ), аз лично съм си заявил сам на себе си, че на 66 години ще изглеждам като него...добра диета, тренировки 6 пъти седмично и спокоен живот с добро семейство, абе какво му трябва на човека Беатриче..:))))
така че, дерзай...но и внимавай със здравето...пилатес-а е добре като за начало, а после те взимаме с нас на Варна малко да потренираме заедно..:)))
УСПЕХ от мен...!!!!!
12.06.09
08:13
Здравей,
Много благодаря за подкрепата и за вдъхновението, което имаш. Но ти си на нямаш и 30 години, а аз съм два пъти по толкова.
Но това не е проблем годините. Важно е човек да има цел. С удоволствие ще дойда на Варна.
Знаеш ли, на човек му е нужно малко материални неща, хубаво семейство и и много нематериални неща.
Хубав ден.
14.06.09
16:06
Здравей !
И аз като останалите много се зареждам, когато видя спортуващи хора на възраст като твоята - познавам такива жени, които са по-жизнени и изпълнени с енергия от тийнейджър дори - не се шегувам. Страхотно е:) Надявам се и аз да бъда така.
Какъвто и спорт да започнеш, нека се чувстваш щастлива ! Пилатес съм пробвала, в домашни условия, от диск, приятно е наистина :)
успех и хубав остатък от неделята :)
15.06.09
09:32
Незнам имам удоволствието да познавам няколко от възрастните хора които тренират с професор Павел Добрев, и за мен са уникални. Да видиш как 80 годишен човек кляка и прави лег и тяга е незабравимо.
18.06.09
08:51
казано от Иван Шишманов на 15.06.09, 09:32:
Незнам имам удоволствието да познавам няколко от възрастните хора които тренират с професор Павел Добрев, и за мен са уникални. Да видиш как 80 годишен човек кляка и прави лег и тяга е незабравимо.
Аз не познавам такива, но имам книгата на Павел Добрев ’ Сила, здраве, дълголетие’ и това е страхотно четиво. Не мога да се сдържа, ще я разкажа накратко :
Взимат около 50 мъже на възраст между 50 и 82-3 годишни, правят им пълни изследвания и започват да ги тренират....програмата е съвсем ’ стандартна’ - демек загрявка, лежанка, клек или тяга, коремни преси, упражнения за страничните мускили и разтягане. работи се на лежанката и тягата/клека с повторения от 10 до 1, за другите упражнения - 10-15 повторения. За 2 години резултатите са наистина много положителни...Хора на по 80 години работят на тяга/клек/лежанка с тежести от 80 до 120-140 кг, качват активно тегло, свалят мазнини, подобряват се всичките им показатели...да се има предвид, че повечето от тях никога не са били физически активни през живота си :) Което значи само едно - че няма възрастови ограничения и всичко опира до методика и подход :)
Срещал съм подобно изследване в чуждоезични сайтове, като там най-младият участник беше на 80 години и пак имаше подобни резултати, когато го изровя, ще го споделя с вас :)