13.06.09
09:35
Здравейте! От много време следя всички теми във форума и най-сетне се реших да пиша. На 16 години съм тежа 80 килограма и съм висок 170 см. Не съм спортна натура, хапвам си често какво ми се иска. Само, че взех да напълнявам все повече и повече и като искача 5 стълби и оплезвам език като куче, това се дължи най-вероятнио на факта, че почти не се движа. Конкретният ми въпрос е какво би било най-подходящо за моята възраст - как да започна да се храня в норлни граници, какви диети да опитам, с какви упражнения да се захвана, като за начало и т.н. Предварително Ви благодаря за вниманието и отговорите.
На този етап нямаш нужда от диети. Просто изключи “лошата” храна и ще имаш резултати. Не бързай толкова с тези диети. Също така е хубаво да започнеш да спортуваш.
Забравих да вметна, че имам и гинекомастия с която се опитва мда се боря вече близо 6 месеца, но за жалост без успех. Ако имате някакъв съвети как мога да я премахна моля подхвърлете нещо. Чух че тамоксифен можел да ми повлиае добре . . .
казано от Victim на 13.06.09, 12:20:
Забравих да вметна, че имам и гинекомастия с която се опитва мда се боря вече близо 6 месеца, но за жалост без успех. Ако имате някакъв съвети как мога да я премахна моля подхвърлете нещо. Чух че тамоксифен можел да ми повлиае добре . . .
Сигурен ли си че е гинекомастия ? Ако е да - то борбата е една, оперативна....
Мнението беше редактирано от tonu на 13.06.09 13:25.
казано от tonu на 13.06.09, 13:25:
Почти съм сигурен, защото всичко което изчетах като симптоматика в интернет относно гинекомастията изцяло съвпада с това, което имам аз. Но тъй като операцията е много скъпа, и все още не съм преминал пубертета реших, че чрез медиканети за хормонален дис баланс или с медикаменти от сорта на “Тамоксифен” може да постигна някакъв резултат. Мазах се със стотици гелове за извайване на тялото, горят мазнините, борят с тях ляляля и нищо всичко си е така, както си е било . . . .много съмсъкрушен, няма да отида на плаж заради това. За това ви моля за някакъв съвет да започна ли да пия някакво лекарство и т.н. ?
А да си се замислял дали не е от възрастта?Което е може би нещо нормално на 16 години.
Не прибързвай с заключенията!Отиди и специалист да те погледне.
казано от Victim на 13.06.09, 13:37:
казано от tonu на 13.06.09, 13:25:
Почти съм сигурен, защото всичко което изчетах като симптоматика в интернет относно гинекомастията изцяло съвпада с това, което имам аз. Но тъй като операцията е много скъпа, и все още не съм преминал пубертета реших, че чрез медиканети за хормонален дис баланс или с медикаменти от сорта на “Тамоксифен” може да постигна някакъв резултат. Мазах се със стотици гелове за извайване на тялото, горят мазнините, борят с тях ляляля и нищо всичко си е така, както си е било . . . .много съмсъкрушен, няма да отида на плаж заради това. За това ви моля за някакъв съвет да започна ли да пия някакво лекарство и т.н. ?
И ти да беше в състояние като моето, също би било те хванало срам да покажеш неща, за които жените мечтаят.
Мнението беше редактирано от Victim на 13.06.09 16:55.
Случва де повреме на пубертета при момчетата да се получе гинекомастия, която в повечето случай изчезва с времето. Но най-добре е да отидеш на лекар, за да си сигурен, не си поставяй сам диагнози. И между другото, “Тамоксифен” не лекува вече развита гинекомастия, той действа по-скоро профилактично или при съвсем начални симптоми.
казано от Yoanka на 14.06.09, 15:59:
Случва де повреме на пубертета при момчетата да се получе гинекомастия, която в повечето случай изчезва с времето. Но най-добре е да отидеш на лекар, за да си сигурен, не си поставяй сам диагнози. И между другото, “Тамоксифен” не лекува вече развита гинекомастия, той действа по-скоро профилактично или при съвсем начални симптоми.
Какви мерки да взема ?
14.06.09
21:05
Отиди на лекар най-добре и не пии лекарства туко така! Това не е вода..може да постнеш снимки и тук,за да могат по-компетентните да отговорят ;)