Качване на килограми

14.06.09
19:56

Здравейте,
Малко ме е срам да пиша, но вече търся съвети и помощ навсякъде :)
На 21 години съм,висок съм 186см и тежа 55кг.От няколко години си седя на тези килограми без да мърдам.Не ям много,но ям колкото всички останали,обаче проблема е,че другите качват килограми,а аз не мога.Нито родителите ми,нито братята и сестра ми са слаби,само аз.Бих желал да започна с фитнес,но искам първо да кача няколко килограма(но вече съм почти сигурен,че няма как).Някакви предложения? :)

14.06.09
20:04

Ектоморф
Ектоморфният тип е строен и слаб, с тънки кости, с дълги ръце и крака и издължени мускули. Ектоморфите качват маса много трудно и след това лесно я губят. Те се характеризират с релефни тела и нисък процент подкожни мазнини. Жените ектоморфи обикновено се радват на своя тип тяло, но за мъжете то може да бъде сериозен проблем. Ектоморфите имат много бърз метаболизъм.

* Тренировка - тренировката Ви не трябва да е прекалено продължителна, но ориентирана към използването на големи тежести за да може максималмо да се стимулира мускула. Използвайте предимно базови упражнения с щанги и дъмбели. Правете по-големи почивки между сериите, за да може мускула да се възстановява добре. Ектоморфите трябва да ограничат до минимум кардио тренировките, а да се концентрират върху тренировката с тежести.
  * Хранене - Яжте! При този тип тяло, храненето е от основно значение, за цялостното развитие на мускулатурата. Трябват Ви калории! Хранете се често (поне 4-5 пъти на ден) и с качествена храна. Ако не ядете и тренировката Ви няма да е достатъчно ефективна. Освен задължителният протеин храненията Ви трябва да са богати на мазнини и въглехидрати, които да осигурят необходимата на тялото енергия. Дори може да увеличите приема на мазнини до 30% от общия калориен прием, стига мазнините да са ненаситени. Използването на хранителни добавки (протеин/гейнър) ще Ви помогне да си набавите необходимите калории.

Независимо какъв е вашият тип тяло винаги има начин да постигнете целите си и желаната мускулатура. Открийте и приемете типа си тяло и спазвайте тренировъчния и хранителния си план който ще Ви помогне да неутрализирате отрицателните черти на вашият тип тяло. Независимо дали сте Ендо, Екто или Мезоморф, нищо не може да замести стриктният режим и стремежа към успех.

DR

14.06.09
22:41

Яж по 5-8 пъти на ден,спи 8-10 часа на нощ, тренирай,почивай,наблягай на висококалорична храна и абе изобщо тъпчи от всичко по много

ПП:
почвай тренировките от сега, защото с спорт и хранене по-лесно се кача от само хранене

Мнението беше редактирано от DragonGod на 14.06.09 22:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1