16.06.09
08:11
Здравейте,
Целта ми е да изчистя излишни мазнини. В момента съм 99 кг, целта ми е с 10 по надолу /на 184 см/. Понеже съм силно омазнен, считам че ще се справя и без хранителни добавки и поне 2-3 седмици ще пробвам без такива.
Моля ви да изкажете мнения и предположения за следния режим:
Първо за храната, понеже работя от 8 до 17 няма как да се храня идеално: сутрин веднага след кардиото, към 7 часа закусвам кисело мляко със ягоди вътре, или някакъв друг плод /като не прекалявам/ и понякога пресни /не печени/ ядки, най често орехи.
Следващото ми хранене е към 12-12:30, като вариантите са 2, редувам ги: единия е 150-200 грама печено пилешко със 100-150 гр ориз и аирянче, другия вариант е кисело мляко 2% със ядки /кашу или бадеми, за съжаление не-сурови/ и евентуално 1 бананче.
Към 17:30 ям салата от зеле/домати/краставици/моркови със сирене или кашкавал, а в дните в които имам силова тренировка и извара или пиле.
Към 20:30 – 21:00 е последното ядене и прилича на предишното от 17:30.
Общо за деня изпивам поне 2 литра вода, ако е от значение. Най често спя по 7-8 часа. Петък и събота употребявам и алкохол, но мисля че няма място докато чистя мазнини.
За спорта: 4-5 пъти седмично по 20-25 минути бягане сутрин рано, 20 мин след ставане. Също три пъти седмично силови тренировки, без да влизам в подробности, по около 1 час – 5-6 упражнения максимум, по 3 серии.
Какво мислите и бихте предположили да променя или извадя/добавя?
Благодаря предварително !
16.06.09
09:12
Сутринта вкарай извара.Овесени ядки или в краен случай мюсли за да се заситиш поне за мен това си е чист глад,също ако имаш възможност вкарай белтъчини малко по-рано- към 4 да ядеш,също вкарай ядене между обяда и закуската от 7 до 12 за ше загина без да ям.Успех и споделяй резултатите! :) За да засилиш метаболизма, е са четох една много полезна тема, храни се 6 пъти дневно.За водата съм съгласен ! :)
Мнението беше редактирано от Младен Михайлов на 16.06.09 09:13.
Закуска - овесени ядки + варени яйца
Обяд - зелена салата + месо и/или яйца/извара/сирене + зехтин и/или маслини или друг източник на мазнини
Следобед - като обяда
Преди лягане - извара + няколко маслинки
Следтренировъчно (20 минути след силова тренировка) - няколко варени яйца.
Това са ти най-важните моменти от деня. Отделно си яж м/у тези моменти, пак същите храни - извара, яйца, месо, риба, салати, овесени ядки/други ядки/кафяв ориз/кафяви макарони или спагети.
На всеки два и половина-три часа яж.
За кардиото ще те посъветвам нещо, което мен ме съветваха наскоро - кардиото го прави след тренировка, или евентуално през деня, тъй като сутрин на гладно не е на лице гликогена, тъй че не само мазнини ще горип, ами и мускули. 20мин. велоргометър стигат след щангите, гликогена вече се е изгорил, идва ред на мазнините. Не прекалявай - повече кардио не означава задължително повече изгорени мазнини.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.06.09 09:43.
Извинете ме ако съм нахален, ама ви попитах за някакви съвети а вие ми променихте напълно режима :)
Ако имах възможност щях да се храня по 6 пъти на ден, на работа съм и нямам. Описал съм всичко подробно. Притесняват ме слуховете за сваляне на ММ със сутрешното кардио...обаче няма кога иначе, вечер съм изморен, след силовата пак не става..не мога да седя по час и половина във фитнеса..
1 час стига да ‘висиш’ във фитнеса, не знам как тренираш, но щом седиш около час според мен това означава, че много почиваш. 40 минутна тренировка + 20 минути въртене на вело - сложно ли е? Не, не е.
И като си на работа к’во? Какво толкова работиш, че ти е толкова невъзможно или срамно да извадиш кутията с храната от сака и да плюскаш? Ако ще импровизираш, по-добре зАеби.
Извини тона ми, но ти искаш от нищо - нещо.